|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Avon-rozczarowanie
eh no tak to jest z avonem
jak cos zamowice nie liczcie ze bedzie w paczce
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już też niejednokrotnie zawidoła się na avonie pomimo tego, że kupuje tam bardzo rzadko. Nie miałam nigdy problemów z dostawą, ale za to z towarem. Kupiłam tam 4 tusze do rzęs nie pamiętam w tym momencie jaki to były, ale po dwóch tygodniach, tusz poprostu był już suchy a szczoteczka traciła włosy i poprostu pod wpływem wyciągania jej z pojemnika włoski "kładły" się wzdłuż rączki i juz nic nie dało się z tym zrobić. Już nigdy nie kupie tam tuszu. Czekam teraz na balsam do ciała, szampon i odżywkę, mam nadzieję, że się nie zawiodę.
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nie licze tutaj oferty do wyczerpania zapasów, bo na to nic sie nie poradzi - kto pierwszy ten lepszy).Natomiast zamawiam w Oriflame u mojej koleżanki...ehhh tam to dopiero cyrki robią! Wielu rzeczy sie nie doczekałam a wiele przyszło z opóźnieniem (np na puder czekałam 2 miesiące, na cienie miesiąc...)
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Czyli nasza sprzedaż bezpośrednia schodzi na psy... :/
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Uuh...Jesli chodzi o ich akcje z Gwiazdka to przeszli samych siebie...W jednej dostawie zaliczyli wszystkie mozliwe wtopy: nie przyslali 1/3 produktow, przyslali rzeczy, ktorych nie zamawialam, i co dziwne- zamowilam dwa takie same wody toaletowe- przyslali tylko jeden do drugiego byla adnotacja- opoznienie w produkcji :|. Czyli co? Ten jeden zalegał w magazynie, a drugi jest w produkcji? Kpiny..Ale z drugiej strony z niektorych kosmetykow jestem naprawde zadowolona i zakonczenie wspolpracy niespecjalnie mi znowu odpowiada.
A i jeszcze jedno...Chyba juz przesadzaja z tymi wszystkimi dodatkami, bizuteria...Nie dosc, ze droga to na dodatek w wiekszosci brzydka jestem konsultantka juz trzeci rok i odkad sie pojawily- u mnie w ogole nie schodza- a przez moje katalogi przewinelo sie juz wiele klientek |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od mgiełki zapachowej nabawiłam sie uczulenia, kremy zepsuły mi cere, a krem na rozstepy to chyba jakis zart. Aha, no i nie wiem czemu ale straciłam szacunek do Salmy Hayek. Odkąd zajeła sie reklamą Avonu, nie lubie ogladac filmów w ktorych ona gra.
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie rozumeim tej nagonki na Avon. Nie, nie bronie ich bo jestem konsultantką. Jeżeli cos niepasuje, to nie znaczy ze firma jest kiepska. Poprostu dla jednej osoby cos jest dobre a dla innej nie... Ja np. nie lubie kulek tych zapachowych a ni żadnych z avonu a mam klientki które je uwielbiają...
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Również straciłam szacunek dla Salmy...
Najgorsze jest to, że odcienie kosmetyków niegdy nie sa takie ładne, jak w katalogu :/
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym to nie zadna nagonka na Avon. Piszemy o tym co nam nie odpowiada. I nie rozumiem Twojego oburzenia Hosenko. Czy to bedzie Lancome, L'oreal czy Avon - co to za roznica. Wazne sa fakty, mowimy tu o tym co nam nie odpowiada.
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z avonu lubię tylko balsamy do ciała z serii naturals, bo mają nieziemskie zapachy. A poza tym, to wszystko mi nie odpowiada, cienie się nie trzymają, tusz skleja rzęsy, a perfumy się nie trzymają.
Z opóźnieniami też nie raz miałam problem, a najgorzej było, kiedy przed sylwestrem zamówiłam pudre brązujący i oczywiście nie przyszedł
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Audacieux, co do perfum się zgadzam. Nie trzymają się prawie w ogóle... góra godzinę :/ Co do tuszy też (Color Trend... Bubel roku), ale cienie sa niczego sobie
Poza tym odżywki do paznokci schodzą całymi płatami... ehhhhh!
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak, zapomniałam dodać, że lakiery też są do d***, schozą z moich paznokci w całości. Niestety. A płyny do kąpieli się pienią, nawet bardzo, szkoda tylko, że to jest piana na pierwsze 3 minuty. No, ale dosyć tego narzekania.
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
A Color Trend to już w ogóle...
Ale oki, koniec ![]() Trochę się rozczarowałam, jak wysłali mi męski zapach w nagrodę za złożenie zamówienia w którejś kampanii. Gadam z koleżankami z całej Polski i wszystkie też dostały męskie zapachy... Może zmienię orientację?
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
hmm. moze my za duzo wymagamy jak na kosmetyki ktore widzimy tylko na papierku?
jak wam nie pasuje to kupujcie w sklepach. wszystko z avonu niedobre, a z loreala wszystko jest cacy glancyk? max factor? maybelline? gosh? albo inne firmy? nigdy nie ma tak ze wszystko wszystkim odpowiada. kazdy jest inny. niektorym pasuje tusz stylista z avonu - ba! nawet sa nim zachwycone, a na mnie i na paru innych osobach nie zrobil wrazenia. ale rozumiem macie prawo wyrazic swoje zdanie. pozdrawiam |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam opóżnień bo kupuję tylko w COKu
Z kolorówki nigdy nic nie zamawiam w ciemno-zawsze musze przetestować a z pielęgnacji to 10 razy się zastanowię zanim dokonam zakupu i zwykle skutkuje (dlatego lubię znać katalogi kampanię naprzód) Nie podoba mi się natomiast kilkukrotna zmiana progów opustowych jaki i zasad kupowania w sklepie. Moim klientkom też zwykle się szczęściło jak jeszcze nie było COku, tylko raz musiałam zwracac tusz bo zawierał jakieś grudki jak piasek normalnie :/. Co do wpadek- to miałam jedna bardzo nieciekwą, mianowicie jak zaczynałam byc konsultantką to złożyłam zamówienie przez internet i przysłali mi trzy takie same paczki zamiast jednej A jako że byłam początkująca to jakoś nie mogłam zwrócić i musiałam upychac rodzinie kosmetyki, do dziś mam jeszcze jakieś badziewne mydełka świąteczne
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Dore, to nie jest tak, że Avon ma wszysto be, a inni producenci mają wszystko cacy. Został poruszony temat Avonu, to piszemy na temat wad Avonu, chociaż kosmetyki z Max Factora też pozostawiają wiele do życzenia, ale przecież nie tego dotyczy wątek
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... na czym tak w ogole polega fenomen tej firmy? Kosmetyki raczej srednie- zdarzaja sie dobre, ale tez masa bubli...Ceny w miare wysokie, ale z drugiej strony zawsze radze moim klientkom, zeby poczekaly na promocje, bo wtedy moga kupic kosmetyk za tyle ile jest warty <tez nie zawsze>. O co wiec w tym chodzi. O wygode? O talent konsultantki, ktora umie sprzedac towar? Bo raczej nie o jakosc.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
zadna firma nie produkuje idealnych kosmetykow. tylko o to mi chodzilo ;-)
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Poisonus zgadzam się. Najlepiej kupować po promocjach- można mieć sporo kasy w plecy, jeśli zakupi się jakiś bubel po normalnej cenie. Avon też nie jest kompletnym beztalenciem (krem do rąk z minerałami z morza martwego... mmm...
)Chociaż żeby te swoje buble i niebuble wysyłał w normalnych terminach...
Edytowane przez Madz!uHa Czas edycji: 2006-02-12 o 19:23 Powód: literówka :) |
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- czysty zysk
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Oferta netto jest bardzo fajna, ale dla tych konsultantek, które mają małe opusty np ja
15%, 20%... Jak niektóre mają po 35%, to żyć nie umierać...
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dostałam pogięty ten łańcuszek.
Kosmetyków nie krytykuję bo niektóre są bardzo dobre. Nie podoba mi się tylko jak traktują nas - konsultantki. |
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
ja przed sylwestrem dwa tygodnie wcześniej zamawiałam balsam z poświatą i dostawałam cały czas odpowiedzi konsultantki ze jeszcze nie ma ze bedzie za tydzien itd...no oczywiscie balsamu nie dostalam za co sie wscieklam poszlam do sklepu kupilam inny a Avon odstawilam na półke z napisem "w zapomnienie"
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??czemu fajna dla konsultantek z małym opustem?ja tez z reguły mam 20%, ale ostatnio (juz chyba piaty katalog pod rząd) mam 25%
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak dobrze dla mnie - konsultantki (byłej), ale dla mnie to swiadczy o jakosci kosmetyków, tego ile są warte naprawde
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie: jak zrezygnować z bycia konsultantką?
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Hosenka, bo jeśli jakiś krem kosztuje normalnie powiedzmy ze 20zł, a w ofercie demo jest za 15zł, to konsultantka z opustem 35% może go sobie zamówić za 13zł... Coś w ten deseń
Jednak ja do nich nie należę i z powodzeniem dorabiam się na ofercie DEMO
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

(nie licze tutaj oferty do wyczerpania zapasów, bo na to nic sie nie poradzi - kto pierwszy ten lepszy).

A jako że byłam początkująca to jakoś nie mogłam zwrócić i musiałam upychac rodzinie kosmetyki, do dziś mam jeszcze jakieś badziewne mydełka świąteczne 

??czemu fajna dla konsultantek z małym opustem?