![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy miłośc na odlełośc ma prawo przetrwać?
Ja byłam ponad cztery lata w związku na "odległość". On - Polak - mieszkał w Kanadzie, ja w Polsce. Widzieliśmy się tylko w wakacje (około 2 miesięcy). W wieku 20 lat wzięliśmy ślub i juz tak trzy lata upajamy się sobą na codzień. W moim przypadku warto było czekać i pielęgnowanie tego związku zaowocowało naprawdę wspaniałym małżeństwem, które myślę, że przetrwa do samego końca.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Ja również żyję w związku na odległość. On, że ponieważ uprawia czynnie sport, jest więc 250km daleko ode mnie. Tak jest od paru lat. Widywujemy się kilka razy na miesiąc. Najdłużej byliśmy ze sobą razem dwa miesiące - to były zeszłe wakacje (z powodu jego choroby miał przerwę w treningach). A i był taki okres, że nie widywałam TŻ miesiąc (na ten czas był w Brazylii na obozie). Ten rok będzie naszym przełomowym, bowiem planujemy wspólne zamieszkanie, jego zmiana klubu i podpisanie nowego kontraktu, zmiana moich studiów, itp. Ale dla tych planów warto było czekać. Oboje po prostu wiedzieliśmy od początku, że chcemy żyć razem i nie wyobrażamy sobie przyszłości bez siebie. Teraz kiedy niedługo będziemy razem już na zawsze, jestem szczęśliwa, wiem, że to jest nagroda za tęsknotę, cierpliwość i wytrwałość. Taka miłość na odległość pokazała każdą jej stronę i wiele mnie nauczyła, a TŻtowi dziękuję, że na każdym kroku uświadamia mi, jak ja jestem dla niego ważna.
![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Mnie i mojego, teraz już męża, dzieliło 300 km. Z początku nie wierzyłam, że może nam się udać, myślałam, że jak skończą się wakacje to skończy się również nasza miłość. Trwa to jednak ponad cztery lata, widywaliśmy się w raz miesiąc czasem rzadziej oprócz tego w ferie, święta no icałe wakacje spędzaliśmy razem. Po skończeniu szkoły było już łatwiej, mój TŻ przeprowadził się do mojego miasta, a wkrótce potem zamieszkaliśmy razem. Trwało to kilka ładnych lat i zakończyło się ślubem. Teraz już wiem, że jeśli się kocha to dzieląca odległość nie jest ważna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Myśmy byli 2 lata w związku na odległość (dzieliło nas 3,5 godz. lotu samolotem). A w tym roku będziemy obchodzić szóstą rocznicę ślubu.
![]() Powodzenia i wytrwałości życzę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
ja własnie skonczylam 1szy semestr studiow, w innym miescie niz On wiec zwiazek na odleglosc, widywalismy sie co tydzien ale nie na 24h tylko po jego pracy albo po jego szkole zaocznej (czasem dopiero o 19 w sobote o o 16 w niedziele!)...wlasnie 2 dni temu rozstalismy sie bo nie wytrzymałam ale nie dlatego że odległosc tylko dlatego że nie bylam szczęśliwa, nie dawał mi tego czego potrzebowalam, nie było nic świątecznego w naszych spotkaniach i były kłótnie co tydzien
![]() jesli w zwiazku jest dobrze to przetrwa wszystko, u nas juz przed rozłąką bylo tak sobie... smutno mi, 3 lata życia przekreślić...a on nawet o mnie nie walczył ![]()
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-10-22 o 18:25 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja EDYCJI/MULTICYTOWANIA proszę z nich korzytać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() pomogłyście mi dziś przetrwać "kryzys" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Jestem już z moim mężem razem i jest strasznie - czasem fajnie a czasem nie nie fajnie.Pięć lat razem w tym cztery wspólnego mieszkania. Dotarliśmy się,byliśmy swoimi najlepszymi przyjaciółmi.Było dobrze, bez względu na kase czy prace.Nagle w ciągu jednego dnia, on sie spakował i wyjechał do Niemiec.Myślałam że oszaleje.On tak samo.Tak było przez dwa lata.W czasie jednej rozmowy telefonicznej śmiałam, sie płakałam i kończyłam zła na niego siebie i świat.Jak przyjeżdzał to chciałam żeby sobie jechał. Serduszko zmieniło mi się w głaz. Przetrwaliśmy.Wzieliśmy ślub i w końcu po 3 miesiącach mogłam do niego pojechać.Wiele się zmieniło i budujemy bliskość miedzy nami.Ale jest coraz lepiej.To czy związek przetrwa zależy od tego czego oczekujesz od partnera i od siebie.Rozłąka wymaga sił i wiary.Nikt nie wskoczy w samolot i nie zjawi się w pieć minut tylko dlatego że teraz płacze...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
![]()
Miłość na odległość..
Według mnie, nie tylko ma prawo, ale - w naszym, czyli Lubej i moim - i obowiązek przetrwać ![]() Pierwszy raz spotkaliśmy się w sierpniu 2005. Od tamtej pory spotkaliśmy się chyba z 6 razy po każdym z 1 tydzień widzenia... Trzeba mieć siłę, być stosunkowo wytrwałym.. ale z drugiej strony pocieszamy się tym, że gdy się widzimy, to radość jest przeogromna, i nuda nie wkroczy, i jest fajowo ![]() To nie była dyskoteka.. To nie był sklep samoobsługowy.... ... pomyśleć, że jednego lutowego wieczoru roku 2004, dzięki katalogowi publicznemu komunikatora internetowego, Knopfler poznał Agnes... ![]() Edytowane przez KNOPFLER Czas edycji: 2006-02-27 o 13:52 Powód: niech brzmi lepiej :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
ja ci powiem tak. moja mama i tato od zawsze od kiedy siegam w ich historie byli osobno. Sa juz razem 42 lata od dnia ślubu i wciaz sie kochaja. mama ma 60 lat, tato 65 a wciaz trzymaja sie za raczke i caluja jak nikt ich nie widzi.
![]() ![]() ![]() Ja sama neidawno probowalam utrzymac taki zwiazek, ale zabraklo we mnie milosci, szkoda ze on czul to tak pieknie a ja nie umialam i sie posypalo... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
naprawde tylko pozazdroscic... mam nadzieje( pisalam o moim zwiazku wyzej) ze tez wytrwamy, przetrwamy i zawsze bedzie tak cudownie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
.. a ja jade po 4 miesiącach niewidzenia się na długi weekend do niego!! To jak na razie najdłuższy okres osobno. Strasznie się ciesze ale też i boje. Jest we mnie tyle emocji i boje się że "wybuchną" ...
![]() Ale nawet jak przerycze pierwszy dzień i będę wyglądać koszmarnie to wiem że i tak będzie mnie kochać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
odkad pamietam pakowalam sie w jakies znajomosci na odleglosc ale wiem dlaczego nic z tego nie wychodzilo po prostu wciaz kocham innego faceta i stad takie niepowodzenia w tej kwestii.ale wierze ze taka milosc ma szanse jestem pewna ze kazdej z was a i moze kiedys mnie sie uda w takiej milosci wytrawac to powodzenia zycze wam wszystkim moje drogie wizazanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
a ja moge napisac ze po ciezkim roku bycia osobno razem 400 km;0 jestesmy juz razem na codzien i za rok bierzemy slub
![]() ![]()
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Rozłąka gasi mały a roznieca duży płomień
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos w tym jest.... moj kolega spotykal sie z dziewczyna ponad 4 lata na odleglosc, spotykali sie jedynie w weekendy i tez nie kazde, wiadomo wakacje byly wieksza okazja do spotkan, po skonczeniu studiow wzieli slub i teraz mieszkaja razem ja bardzo podziwiam takie pary, znajac swoj charakter podejrzewam ze nie dalabym tak rady, aczkolwiek ciezko powiedziec bo prawdziwa milosc pokonuje tak naprawde wszystko |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Ja kiedys tez powiedzialabym ze milosc na odleglosc nie ma szansy przetrwac. Moze tylko dlatego ze bylam jeszcze na to za mloda . mialam w swoim zyciu dwie takei sytuacje pierwszy raz mialam zwiazek ktory przetrwal i mozna powiedziec ze do dnia dzisiej szego utrzymujemu nadal kontakt z tym ze teraz na stopie juz przyjacielskiej. Kiedys dzielilo nas 500km ale po dluzszym czasie mielismy dosc. Teraz kiedy to pisze to wlasnie sie szykuje na lotnisko po mojego TZ ktorego poznalam kilka iesiecy temu Dzieli nas olbzymia odleglosc on mieszka w Nowym Jorku a ja w Polsce. Na poczatku nie sadzilam ze to sie uda ale teraz juz wiem ze ta milosc jest prawdziwa i prztrwa wszystko.
Zycze kazdej z was aby wasze zwiazki na odleglosc skonczyly sie szczesliwie i trwaly wiecznie Uciekam na lotnisko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
![]()
Moj TZ jest oddalony ode mnie 74km a jak jest na studiach to ponad 300km i jestesmy ze soba juz ponad 4 lata i niedlugo w planach sa zareczyny a po jakims tam czasie pewnie slub
![]() Takze to wszystko zalezy od ludzi ![]() Aha moja przyjaciolka ktora mieszka w moim miescie ma swojego TZ z tego samego miasta co moj ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
zalezy to od siły uczucia ja od pół roku widze TŻta tylko w weekendy i świeta , bo on studiuje w innym miescie a ja przerwałam i mam przerwe , ponadto 2 razy wyjezdzalam na całe wakacje za granice zostawiając go ... i jestesmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
![]()
dot.: pytania w tytule - TAK! ja dzieki temu wychodze za mąż!
![]() wpływ na to ma wiele czynników i jest wiele zagrożeń dla takiego zwiazku, ale JeSt To WyKoNaLne!!!!!!
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
![]()
hej!
czytam sobie wasze wypowiedzi i mysle o swoim związku, w ktorym jestem juz ponad 4 lata. Otrzymalam ostatnio oferte pracy w miescie oddalonym od mojego i mojego TŻa miejsca zamieszkania o 85 km (godzina jazdy samochodem). Mozliwe, ze ze wzgledu na charakter pracy bede sie musiala tam przeprowadzic, wiec tez bede sie widywac z moim TZ w weekendy. Co ciekawe, gdy mu o tym wspomnialam stwerdzil,ze to chyba nie wypali, że z biegiem czasu nasz związek sie rozpadnie. Czy to normalne??? Czytam tutaj piekne historie gdzie ludzie byli oddaleni o kilkaSET a nie kilkadziesiat km i przetrwali. Poza tym w sytuacji gdy tysiace ludzi wyjezdzaja do pracy np. na wyspy czy do innych dosc odleglych krajow cos takiego stanowi problem?? masakra po prostu.... :-((( Co radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem jak to jest widywać się tylko w weekendy i to co tydzień lub dwa. Przez 2 lata związku właśnie tak było i do tej pory jesteśmy razem. To naprawdę nie jest problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
75 km to jest nci to tylko godzinka hehe ja musialam jechac 6 h czasem do mojego tz a czasem z opznieniami i 8!! to dopiero byla jazda az mam wstret do pkp heheh... przetrwac taka milsoc ma szanse u nas przetrwala za to meczy sie teraz na miejscu nam lepiej bylo na odeglosc niz teraz hehehe..... na odleglosc nie zaniedbywalam obiwazkow miaalmc za sie wyspac spotkac sie z ludzmi za to w weekend bylam tak ste4skniona ze sie klocic nawet nie umialam tylko minuty liczylam, byle dluzej razem hehe i chyba teraz nadrabiamy stracone klotnie echhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh h
![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Wróciłam z "wakacji". Całe 9 dni z moim TŻ !! Było cudnie dziewczyny, co prawda zdążyliśmy sie pokłucić ale tego też mi brakowało. Warto było poczekać- serio. Teraz musimy poczekać aż minie sesja ale jestem tak naładowana pozytywną energią że nie widze problemu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
0
Edytowane przez moksa Czas edycji: 2009-02-06 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.