![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: seks podczas okresu- specjalne tampony
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Hmm a próbowaliście kiedyś? Bo to wcale nie jest tak, że wszystko wygląda jakby świnię zarzynali. My podkładaliśmy ręcznik i nieraz nie było w ogóle żadnej krwi na nim. Jeśli kochalibyście się w gumkach możliwe, że efekt taki sam. Bez gumek - krew będzie pod koniec, kiedy sperma ją wypłucze ze środka i wszystko wycieknie. To już mnie estetyczna wersja. Osobiście nie wiedziałabym jak się za taka wkładkę jak wyżej zabrać i myślała tylko o tym, czy się nie zsunęła...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Jak następnym razem znów dostane okres to chyba jednak spróbujemy uprawiać seks podczas niego, jeżeli okaże się, że nie było tak źle jak myśleliśmy to powtórzymy to a jeżeli będzie nieprzyjemnie po prostu na tym pierwszym razie się skończy... A jak kiedyś natkne się na takiego tampona to być może spróbuje i z nim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
o matko nie ma pojecia jak możnaby uprawiać sex mając zaaplikowany tampon?
![]() tak na marginesie.. co prawda nigdy szczerze nie rozmawiałam z TZ o sexie podczas okresu ale dośc wyraźnie dał mi do zrozumienia, ze obrzydziłoby go to... a cóż z tego, ze akrurat podczas miesiączki ja mam największą chęc... ;(
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
ja wczesniej nie wyobrazalam sobieczegos takiego jak seks podczas okresu ale z moim TZ nie mam zadnych oporow. podkladamy recznik i staramy sie poczekac na koniec okresu, i czesto bywa tak jak jedna z Was wczensiej powiedziala ze krew wyplywa dopiero po jakims czasie, ale wtedy czuje male spiecie w dole. bywa ze taki stosunek na sam koniec okresu-jak juz wydaje mi sie ze za pol dnia sie skonczy to sie przedluza..no ale coz
i nie jest to juz dla mnie obrzydliwe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
hmm kurcze... gdy ja mam okres to wtedy mam najwieksza ochote na wszelkie przyjemniosc i:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
hm...wiele wiele razy robilam to ze swoim tzetem podczas okresu.
raz bywało tak jak na jakimś świniobiciu ![]() ![]() ![]() jedyne co mnie wkurza podczas tych uniesien podczas okresu to to że czuję się strasznie "rozlazła" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Rozmawiałam ostatnio z TŻ o seksie podczas okresu i powiedział, że możemu spróbować podczas w razie czego, no zobaczymy jak to będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ja uprawiałampare razy seks mając zwykły tampon- sama byłam zdziwiona, że jestem taka pojemna, ale Tżtowi się podobało i mi też bo było hmm... ciaśniej
![]() natomiast to niebezpieczne, tampon może wejść za głęboko i mogą być problemy... ja raczej kontroluję sytuacje ale innym nie radze próbować. Są specjalne tampony do uprawiania seksu podczas okresu są one specjalnie wyprofilowane wiec nie ma uczucia dyskomfortu podczas seksu (bo przy seksie ze zwykłym tamponem nie powiem.. na początku jest uczucie totalnego braku miejsca) Mój Tż nie widzi nic złego w seksie bez tamponu- przecież nie zaleję mu od razu całego pokoju, no i nie cieknie ze mnie jak z kranu...dbam o siebie wiec nie czuję się podczas tych dni gorzej czy mniej higieniecznie... wiadomo, że trzeba wtedy bardziej uważać bo krew menstruacyjna jest pożywką dla wielu bakterii... dlatego jeśli nie musimy się kochać w te dni to nie robimy tego- są inne sposoby zaspokajania np. seks oralny (sznureczek od tamponu nie przeszkadza w tym Tżtowi) Natomiast mogę zrozumieć, że dla niektórych to coś obrzydliwego... każdy ma inny gust.
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie obrzydliwe to nie jest,ale po co??Tak jak Wy podczas okresu nie czuje sie najlepiej,jestem cala obolala w srodku,nawet czasami napiecie miesni podczas siusiania sprawia mi bol.A tu jeszcze dochodza rzeczy typu ogolne rozdrarznienie,opuchnieci e itd.Nie,podziekuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
seks podczas okresu???
no wlasnie uprawiacie wtedy seks???
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
Dot.: seks podczas okresu???
Chyba był taki temat. Tak, ja jak najbardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
moze i ja sie wypowiem - nie przeszkadza mi to !!!
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Był taki temat - chyba o identycznej nazwie, wystaczyło poszukać !
Proszę moderatora o połączenie wątków.
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Was Wszystkie.
Mam problem, a mianowicie chcemy się kochać a mi akurat wypada na ten dzień okres. Trochę to głupio brzmi, że się umawiamy na jakiś dzień, no ale cóż, mieszkamy osobno i musimy niestety czekać aż nadarzy się jakaś okazja -rodzice gdzieś wyjdą. Poczytałam już kilka tematów na forum, jak opóźnić okres itd. ale żadna z metod nie jest dość przekonująca (nie brałam nigdy tabletek hormonalnych dlatego ta metoda odpada). Wracając do tematu. Szukałam w internecie jak opóźnić okres metodą naturalną i natrafiłam na temat "Sex podczas okresu". Bardzo zainteresowała mnie pewna wypowiedź, cytuję: "a ja tez kocham sie z chlopakiem nie zwazajac na to czy mam okres czy nie ale powiem Wam ze robimy to w inny sposob- by sie nie pobrudzic ja mam zalozony tampon jak zwykle ,na poczatku troszke ciasno jest ale zaraz potem cudownie polecam " bądź tą wypowiedź "ja kochałam się podczas okresu ale z tamponem w środku i było cudownie,kiedyś spróbuje bez tamponu" Czy ta metoda jest w ogóle realna? Czy któraś z Was tego próbowała? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
BAN stały
|
Dot.: seks+okres+tampon ???
hmmm ja sobie chyba tego nie wyobrazam
![]() a nie mozecie kochac sie normalnie, mimo okresu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Ja bym nie kombinowała w ten sposób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Nigdy tego nie robiłam, jakoś nie za bardzo mi to odpowiada. czułabym się niekomfortowo no i jest to, według mnie oczywiście, niehigieniczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Emm ja może monotematyczna, ale okres to żaden obciach, fajny jest wtedy seks. Z tamponem w srodku - nie wyobrazam sobie, kiedys mowilam o tym ( byl taki temat) mojemu TŻ, powiedział, że gdyby nie wiedział, a coś takiego napotkał to bardzo bardzo by się zdziwił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
BAN stały
|
ja zrobilam to raz w trakcie okresu i jakos strasznie nie bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
heh, powoli mnie przekonujecie. A odczucia jakie? Takie same jak przy normalnym seksie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Seks podczas okresu jest fajny, przyjemny, krwi nie jest aż tak dużo, a tampon chyba by tylko przeszkadzał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Tampon podczas uprawiania seksu to kiepski pomysł - może jestem czarnowidzem, ale przecież on może utknąć w środku, sznureczek może się urwać...
A seks podczas okresu - mi przynajmniej sprawia taką samą przyjemność jak zwykle nawet czasami wiekszą ![]() PS. mój tż potrafi czasem nie zauważyć, ze mam te dni ![]() ![]()
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
ja bym się bała uprawiać seks z tamponem w środku. Jeszcze by mi go TZ wepchnął głębiej i bym nie wyjeła
![]() A wogóle podczas okresu tego nie robię, bo jest to dla mnie niehigieniczne. Ale skoro Twojemu Tz by to nie przeszkadzało.. ![]()
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Nie można bez tampona?
Seks podczas okresu to nic strasznego. Zabajcie o higiene, oczywiscie uprzedz TZ przed tym i spytaj się czy nie ma nic przeciwko. No chyba, że mdleje na widok krwi, to inna sprawa xD
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Nie polecam seksu z tamponem, to dodatkowe otarcia dla Ciebie i partnera.
Zapewne nie chcieibyście również zapchnąć go zbyt głęboko i szukać w gabinecie ginekologicznym. Poświęćcie jeden ręcznik, można szybko sprzątnąć i komfort psychiczny większy...
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
hm... nie wyobrażam sobie tego - seks i tampon?
a jaka jest różnica - czy tampon jest, czy go nie ma, partner prawdopodobnie i tak troszkę pobrudzi się krwią... a po co sobie utrudniać życie? szczerze mówiąc, mnie osobiście w ogóle odrzuca od seksu podczas okresu (nie fizycznie - bo wtedy libido mi wzrasta, ale to wydawałoby mi się wtedy takie... nieestetyczne). w każdym razie - idea z tamponem jest conajmniej dziwna:| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Ta jedna z wypowiedzi jest chyba moja
![]() ![]() Nie widzę powodu by nie kochać się podczas okresu bez tamponu, krew menstruacyjna to nic strasznego i nie jest jej aż tyle żebyś zalała ukochanemu łóżko.
![]() |
#59 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Tak właśnie się zastanawiałam czy podczas takiego seksu z tamponem, ten tampon nie ląduje zbyt głęboko w środku...
Weźcie sobie lepiej ręcznik, a jak się obawiasz zaplamienia pościeli, to pod ręcznik może iść jeszcze coś "nieprzemakalnego" ![]() Krwi nie jest aż tak wiele, żeby wiele zaplamić. Chyba, że partner będzie kończył w Tobie, wtedy po wszystkim można narobić plam, lepiej się zaopatrzyć w ten złożony ręcznik i dodatkowo papierowe ręczniki/husteczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Przy tej drugiej opcji najelpiej będzie się umyć dobrze bezpośrednio przed stosunkiem i oczywiście bezpośrednio po. Czy różni się to jakoś w odczuciach? Dla mnie tak. Po pierwsze nie ma, lub raczej nie czuje się tego "naturalnego poślizgu", dodatkowo jeśli stosunek się przedłuża to zaschnięta krew na penisie mężczyzny powoduje u obojga otarcia delikatnej skóry. No i ja mam jeszcze w "te dni" odczucie takiego "luzu" ale to nie znaczy, że ty także musisz tak to odczuwać. A co do obrzydliwości - nie widzę w tym nic obrzydliwego. Nie brzydzę się mojego męża ani on nie brzydzi się mnie i spraw związanych z moim ciałem. To chyba kwestia akceptacji siebie i swojego partnera. Dodatkowo krew z miesiączki to taka sama, czysta krew jak z innej "ranki". Specyficzny "zapach" powstaje dopiero gdy krew przechodzi w proces gnicia na zewnątrz ciała /dlatego najlepiej się zaraz przed stosunkiem umyć/.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.