![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Znów Poczta Polska ;(((
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Mam identyczne "przeżycia" jak lafigue - miałam dostać paczkę priorytetową i po tygodniu zaczęłam się denerwować (zawartość była dla mnie dość ważna). Interweniowałam u nadawcy - przesłał mi skan nadania - adres bezbłędny, dane osobowe też, nicy wszystko okej.. Dostałam też numer nadania i po 1,5 tyg poszłam do siebie na pocztę zapytać co z przesyłką. Pani na poczcie zdziwiona, że tak "szybko" chce reklamować paczkę, że "może jeszcze dojdzie..." (paczka priorytetowa powinna dojść w ciągu 1-3 dni!!). Sprawdziła po numerze nadania i po moim nazwisku, że nie ma ODNOTOWANEJ takiej paczki, czyli że do naszego miasta nie doszła.
Tydzień później paczka została zwrócona nadawcy z informacją o tym, że dwukrotnie byłam powiadamiana przez awizo o paczce i nie odebrałam jej i raz, że w ogóle nikogo nie było w domu (ja nie dostałam ani awizo a w tamten dzień brat był cały dzień w domu ![]() Dziwne rzeczy.. Na szczęście wysłano mi powtórnie paczkę, niestety nadawca został narażony na koszty - może o to szanownej poczcie chodziło?? Nie wiem.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
tyle paczuszek juz trafilo do moich rak i jeszcze nigdy tak nie mialam. Coz pech to pech.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
kurcze, a ja czekam na cztery paczki
![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Czekam za kilkoma przesyłkami, no ale jakoś ich - nie widać?
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
z tymi paczuszkami to mozecie jeszcze poczekac bo od poniedziałku strajkuja listonosze
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Podwyższyli im pensje (w sumie nie wiem za co
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiesz ![]() ![]() ![]() ![]() Co tu biedny listonosz zawinił ![]() ![]() wstaje raniutko o 6 wychodzi do pracy a potrafi wrocic o 19 czy 20 przed swiet po 21 czy po 22 ![]() I nawet niezdajesz sobie sprawy jak male pieniazki im płaca na reke niecałe 800 zł + to co tam z retek od dobrych ludzi dostana to moze z 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jak mozna powiedziec ze nie wiesz za co chca by im podwyzszyc pensje ![]() ![]() ![]() Ja popieram tate i innych listonoszy niech strajkuja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
![]() Moja mama pracuje, że tak powiem, w sektorze państwowym. Po kilkunastu latach pracy ma niską pensję (na dodatek nieadekwatną do wysiłku, który wkłada w swoją pracę, są tacy którzy przymilają się kierownictwu i dostają dodatkowe kasę na nic-nierobienie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby ktos mi kazał pracować po 12-13 h noszac ciezkie paczki, i spacerujac prawie cały dzień, a do tego zawsze jest narazony na ryzyko ponieważ dostarcza pieniądze. nie wiem czy bym sie zdecydowała. Dostac 800zł za taka pracę. Wiadomo ze jak trzeba to człowiek pójdzie ... ![]()
"Myślę że nie tylko makijaż i modna fryzura czynią kobietę piękną. Naprawdę olśniewajaco wygląda kobieta w której oczach widać wiarę w siłę swojej urody oraz madrość żyiowych doświadczeń" SHARON STONE |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A pomyslcie tez o tym ze ludze nadajacy paczki nie mysla.Wladuja cos ciezkiego w szary papier papier sie rozerwie wypadnie zawartosci w czasie podrozy i juz wina Poczty polskiej bo brak zawartosci ... Poza tym fajnie sie psioczy na listonoszy a nikt nie pomysli ze moze byc im trudno... wiadomo rozni ludzie sa ale czego wiekszosc z Was uogolnia ... pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Popieram słowa agi21087
![]() Mój TŻ jest listonoszem, ja pracuję od niedawna na poczcie i uwierzcie, że naprawdę praca listonosza to nie tylko roznoszenie listów ![]() To naprawdę cieżka praca ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
eehhhh tata wrócił i listonosze nic nie wywalczyli
![]() ![]() jutro dalej beda strajkowac i prowadzic rozmowy czyli dalej po listach i paczkach głupo i ciemno ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
U nas nie ma strajku ... chyba dlatego ze za male miasto te Zabkowice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
moj tatus pracuje w Sopocie a trójmiasto strajkuje mowili dzis wszedzie w wiadomosciach ze juz tysiace listonoszy strajkuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
listy i paczki priorytetowe to jedna wielka kpina. Wysyłałam ostatnio dwie paczki na drugi koniec Polski. Paczki polecone nie priorytetowe!
I doszły po 2 dniach. Jeszcze mi sie w mojej karierze nie zdazyło( a sporo paczek już nawysyłałam) żeby paczka priorytetowa tak szybko doszła. Zazwyczaj dochodzi po 3-7 dniach. dlatego mówię sobie : NIGDY WIĘCEJ NIE WYŚLĘ NIC PRIORYTETEM! Po co przepłacać.
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie mialam problemów zpoczta wrecz przeciwnie moj pan listonosz to bardzo mily i uczciwy czlowiek widze codziennie jak dzwiga te cholere ulotki:-/
Poczta na ktora chodze tez super ,pani mile ,zawsze obsluguja bez mrugniecia okiem i zlej miny-czesto zle interpretujemy naturalny wyraz twarzy i stad zle opinie Zarabiaja zapewne grosze a reszta siedzaca wyzej w tys. i to w nich jest problem a nie w uczciwych ludziach. ryba psuje sie od glowy. Popieram strajki w slusznych sprawach a ze cierpia na tym odbiorcy no cóz ,tak juz niestety jest. Fakt konkurencja by sie przydała bo poczta jest bardzo droga ale to nie listonosze i panie w okienkach ustalaja ceny a im najczesciej sie obrywa. przesylki prio to wielka loteria ,na poczatku mialy dochodzic na drugi dzien ,teraz do 3 dni.zwykly do 2 tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, mam wrażenie, że priorytety wydłużyły czas dostarczania zwykłych przesyłek. dawniej listy zwykłe szły do mnie 2 dni, teraz tydzień. różnica jest ogromna, a czas za długi, więc chcąc, nie chcąc, muszę wysyłać priorytety.
a dzisiaj odebrałam z poczty swoje przesyłki, scen dantejskich tam nie było, bo było tylko ok. 10 osób jednocześnie, podawało się swój adres i za parę minut listonosz z danej ulicy przynosił listy. ale nie wiem, jak będzie np. po południu, kiedy ludzie pójdą tam po pracy, bo ja byłam rano.
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, konkurencja dla naszej kochanej
![]() ![]() ![]() A co do strajku listonoszy, to czy mam rozumieć, że jak się spodziewam nawet najzwyklejszego listu, to mam sama iść po niego na pocztę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Po zwykly list tez trzeba pofatygowac sie na poczte
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
ja chyba też się w końcu pofatyguję, bo juz od tygodnia listonosza nie ma.
ale wcale nie mam mu tego zazłe, bo wiem, że strajkuje w dobrej sprawie. a ja mogę czasem tyłek ruszyć ![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Kochane dziewczyny
![]() ![]() dziekuje za wyrozumiałos dla mojego taty i inyych listonoszy ![]() swoja droga rozmawiaja juz z nimi 4 dzien i nie potafia sie dogadac jutro dalej strajkuja ![]() czy ich postulaty sa naprawde tak trudne do zaakceptowania sama nie rozumie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze na allegro zmniejsza cene za przesylke. np. taki list expresowy polecony do 500 gram za 1.50 - fajno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie też żal się robi jak widzę listonoszy objuczonych dwoma torbami i dodatkowo wózeczkiem na kółkach ![]() Ja ten strajk już od dawna przewidywałam, bo uważam za przesadę, że oprócz listów dziwga się markerowe ulotki z promocjami i wyborcze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do naszej wspaniałej poczty, to moja mama pofatygowała się dziś z numerem nadania po swoją przesyłkę (oczywiście strajk listonoszy i nie było awizo); gdy przyszła jej kolej to pani w okienku powiedziała, że nie może odebrać swojej przesyłki, bo przesyłki trzymają listonosze i można odebrać je tylko w godzinach ich pracy; gdy mama zapytała, kiedy w takim razie pracują, dostała odpowiedź - teraz nie pracują, bo strakują ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Allegro, to póki co to raczej sprzedawcy nie obniżą cen wszystkich przesyłek, bo na razie inpost działa tylko w większych miastach. Poza tym ludzie muszą jeszcze zaakceptować fakt, że jak ich kurier nie zastanie, to po przesyłkę trzeba będzie się wybrać nie na pocztę, a do najbliższego punktu inpost. A to może być niewygodne... ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
to ja sie dopisuje do czekajacych na paczke
![]() ![]() a inna sprawa, ze jestem za tym by i oni walczyli o swoje, w ostatecznosci moge poczekac ale boje sie ze przez to wszystko paczka zaginie;/ no nic dawajcie znacczy udalo wam sie wyslac/odebrac paczke/list... bo ja tez czekam na drugi ktory kolezanka miala wyslac ale nie moze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie na szczescie nie bedzie problemu z wybraniem sie do punktu inpost, bo jest w tym samym budynku co poczta ![]() a co do listonoszy - u mnie pracuja normalnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
W zeszłym tygodniu kupilismy serial na DVD i ktoś go sobie po drodze ukradł. Próbki kosmetyków (była taka mania wizażowa) dochodziły do mnie w 60% przypadków okradzione.
Często dostaję też przesyłki reklamowe z wydawnictw (też z Anglii) bo jestem nauczycielką, przysyłają mi ksiązki, gry czy plakaty dla dzieci - wielokrotnie przesyłki dochodziły otwarte czy okradzione nie wiem, bo nie znałam zawartosci ale pewnie też. Może po drodze mam jakąś beznadziejną sortownię. Teraz czekamy na kilka paczek i chyba dziś zadzwonię do sprzedawców żeby nic nie wysyłali bo przy tym strajku gdzieś mogą zaginąć po drodze. Co do pensji listonoszów to się zgadzam, rzeczywiście zarabiają bardzo mało i do tego te ulotki reklamowe... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.