Znów Poczta Polska ;((( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-20, 21:16   #31
traci
Wtajemniczenie

Dot.: Znów Poczta Polska ;(((

Cytat:
Napisane przez ...:::oblabobla:::... Pokaż wiadomość
Pracownicy nie zawinili tu najwięcej- ICH SYSTEM JEST NIENORMALNY. Zarząd trzeba zmienić! Zamiast walczyć z nimi można równie dobrze, nic nie robić. Nawet sprawami w sądzie się nie przejmują Więc zwyczajny "Kowalski" niewiele wskura. Musiałaby się na prawdę niezła afera rozkręcić, żeby coś zmienić.

Tak na marginesie:
To tak samo jak z PRIORYTETEM. To jest po prostu wymuszanie dopłacania pieniędzy.
Narazie priorytet dochodzi w miarę szybko, na zwykły mozna się wcale nie doczekać, a z biegiem czasu wymyślą jakiś "super priorytet" za który będzie trzeba zapłacić jeszcze więcej, a zwłykły priorytet zastąpi normalną przesyłkę, tyle, że będzie szedł tyle samo co normalna przes. a będzie droższy, a o zwykłym liście świat zapomni. W ten sposób wszystko podrożeje (a mało kto to zauważy ) a Poczta polska będzie zdzierać jeszcze więcej! Wystarczy zsumować ile na samych priorytetach zarabiają
Dlaczego w USA skrzynki stoją na ulicy, a wnich karty kredytowe z pinem w środku, i nikt tego nawet nie tknie, a u nas co rusz to się słyszy o tym, że pracownicy kradną paczki,albo są dostarczone w opłakanym stanie.
Ciekawe czy w ciągu 20 lat coś się zmieni na lepsze.
Niewiem jak to jest w USA ale w Anglii na poczcie kradna tez, tylko ze oni nie narazaja sie za jakas kartke czy paczke ich interesuja karty kredytowe, czeki itp.W zeszlym roku zlapali jakiegos faceta ktory nakradl kupe kasy ten sposob i zyl sobie naprawde luksusowo.Tylko, ze w Polsce ginie czesto to co by do glowy czlowiekowi nie wpadlo ze ktos pokusi sie o to by to ukrasc.
traci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 09:49   #32
cziki
Zakorzenienie

Mam identyczne "przeżycia" jak lafigue - miałam dostać paczkę priorytetową i po tygodniu zaczęłam się denerwować (zawartość była dla mnie dość ważna). Interweniowałam u nadawcy - przesłał mi skan nadania - adres bezbłędny, dane osobowe też, nicy wszystko okej.. Dostałam też numer nadania i po 1,5 tyg poszłam do siebie na pocztę zapytać co z przesyłką. Pani na poczcie zdziwiona, że tak "szybko" chce reklamować paczkę, że "może jeszcze dojdzie..." (paczka priorytetowa powinna dojść w ciągu 1-3 dni!!). Sprawdziła po numerze nadania i po moim nazwisku, że nie ma ODNOTOWANEJ takiej paczki, czyli że do naszego miasta nie doszła.
Tydzień później paczka została zwrócona nadawcy z informacją o tym, że dwukrotnie byłam powiadamiana przez awizo o paczce i nie odebrałam jej i raz, że w ogóle nikogo nie było w domu (ja nie dostałam ani awizo a w tamten dzień brat był cały dzień w domu).
Dziwne rzeczy.. Na szczęście wysłano mi powtórnie paczkę, niestety nadawca został narażony na koszty - może o to szanownej poczcie chodziło?? Nie wiem..
cziki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 09:50   #33
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

tyle paczuszek juz trafilo do moich rak i jeszcze nigdy tak nie mialam. Coz pech to pech.
ghana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 09:58   #34
margitta
Zakorzenienie

kurcze, a ja czekam na cztery paczki Na jedną już tydzień (priorytet). Swoją drogą to ten priorytet średnio mi się podoba. Teraz i tak nikt nie wysyła inaczej, w końcu to 1zł różnicy, a skoro tyle paczek idzie priorytetem to jak one mają szybko docierać? Ma to być 1-3 dni i prawdę mówiąc jeszcze do mnie taka nie przyszła po 1 dniu. Minimum to trzy.
Stary 2006-11-21, 10:01   #35
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

Czekam za kilkoma przesyłkami, no ale jakoś ich - nie widać?
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 10:04   #36
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

z tymi paczuszkami to mozecie jeszcze poczekac bo od poniedziałku strajkuja listonosze wiedc lepiej samemu isc na poczte i zapytac sie czy doszly paczuszki
Stary 2006-11-21, 11:38   #37
cziki
Zakorzenienie

Podwyższyli im pensje (w sumie nie wiem za co ) a i tak się nic nie zmieni. Jak podbierali paczki tak będą podbierać, dlatego trzeba konkurencji dla Poczty Polskiej, może w końcu się skończy złodziejstwo
cziki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-21, 12:05   #38
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Cytat:
Napisane przez cziki Pokaż wiadomość
Podwyższyli im pensje (w sumie nie wiem za co ) a i tak się nic nie zmieni. Jak podbierali paczki tak będą podbierać, dlatego trzeba konkurencji dla Poczty Polskiej, może w końcu się skończy złodziejstwo

No wiesz To ze z paczek ginie to czy tamto to napewno nie wina listonoszy takie rzeczy dzieja sie na poczcie w glównej mierze odpowiadaja za to osby co te paczki na poczcie przyjmuja i posyłaja dalej a nie listonosze

Co tu biedny listonosz zawinił wiem bo moj tata jest listonoszem i wiem jak naprawde ciezko pracuje
wstaje raniutko o 6 wychodzi do pracy a potrafi wrocic o 19 czy 20 przed swiet po 21 czy po 22
I nawet niezdajesz sobie sprawy jak male pieniazki im płaca na reke niecałe 800 zł + to co tam z retek od dobrych ludzi dostana to moze z 2 00-250 dodatkowo a ich czas pracy jest nie adykwatny do płacy i fizycznej pracy jaka wykonuja dziennie lisonosz zmaga sie po 2-3 razy z tym by wrocic na poczte i ponownie załadowac torbe 15 kilogramami ciezkich listów jakis reklam i ulotek i dalej idze w teren czy to snieg deszcz ulewa czy upal 40 stopniowy !!!!!!!!

I jak mozna powiedziec ze nie wiesz za co chca by im podwyzszyc pensje ??
Ja popieram tate i innych listonoszy niech strajkuja to ludzie a nie tania siła robocza czy woły do taszczenia ciezarow
Stary 2006-11-21, 13:41   #39
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Podwyższyli im pensje (w sumie nie wiem za co )
Może chcą pracować za godziwe pieniądze? A czy Ty poszłabyś do pracy za 800 zł?? W ogóle płace w Polsce pozostawiają wieeele do życzenia i nie jedynie o listonoszach tu mowa. I jak tu myśleć o lepszym życiu w przyszłości, ceny pójdą w górę, a pensje zostaną w miejscu...
Moja mama pracuje, że tak powiem, w sektorze państwowym. Po kilkunastu latach pracy ma niską pensję (na dodatek nieadekwatną do wysiłku, który wkłada w swoją pracę, są tacy którzy przymilają się kierownictwu i dostają dodatkowe kasę na nic-nierobienie ) i nawet nie może zastrajkować, bo im nie wolno
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 13:49   #40
xgosik
Raczkowanie

Cytat:
Oj widac ze nie masz pojecia jaka to cieżka praca.
Gdyby ktos mi kazał pracować po 12-13 h noszac ciezkie paczki, i spacerujac prawie cały dzień, a do tego zawsze jest narazony na ryzyko ponieważ dostarcza pieniądze.
nie wiem czy bym sie zdecydowała. Dostac 800zł za taka pracę. Wiadomo ze jak trzeba to człowiek pójdzie ...
Stary 2006-11-21, 13:57   #41
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Cytat:
Napisane przez aga21087 Pokaż wiadomość
No wiesz To ze z paczek ginie to czy tamto to napewno nie wina listonoszy takie rzeczy dzieja sie na poczcie w glównej mierze odpowiadaja za to osby co te paczki na poczcie przyjmuja i posyłaja dalej a nie listonosze

Co tu biedny listonosz zawinił wiem bo moj tata jest listonoszem i wiem jak naprawde ciezko pracuje
wstaje raniutko o 6 wychodzi do pracy a potrafi wrocic o 19 czy 20 przed swiet po 21 czy po 22
I nawet niezdajesz sobie sprawy jak male pieniazki im płaca na reke niecałe 800 zł + to co tam z retek od dobrych ludzi dostana to moze z 2 00-250 dodatkowo a ich czas pracy jest nie adykwatny do płacy i fizycznej pracy jaka wykonuja dziennie lisonosz zmaga sie po 2-3 razy z tym by wrocic na poczte i ponownie załadowac torbe 15 kilogramami ciezkich listów jakis reklam i ulotek i dalej idze w teren czy to snieg deszcz ulewa czy upal 40 stopniowy !!!!!!!!

I jak mozna powiedziec ze nie wiesz za co chca by im podwyzszyc pensje ??
Ja popieram tate i innych listonoszy niech strajkuja to ludzie a nie tania siła robocza czy woły do taszczenia ciezarow
zgadzam sie !!!!
A pomyslcie tez o tym ze ludze nadajacy paczki nie mysla.Wladuja cos ciezkiego w szary papier papier sie rozerwie wypadnie zawartosci w czasie podrozy i juz wina Poczty polskiej bo brak zawartosci ...
Poza tym fajnie sie psioczy na listonoszy a nikt nie pomysli ze moze byc im trudno... wiadomo rozni ludzie sa ale czego wiekszosc z Was uogolnia ...
pozdrawiam

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-21, 14:54   #42
isa666
Zakorzenienie

Popieram słowa agi21087

Mój TŻ jest listonoszem, ja pracuję od niedawna na poczcie i uwierzcie, że naprawdę praca listonosza to nie tylko roznoszenie listów
To naprawdę cieżka praca
Stary 2006-11-21, 18:36   #43
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

eehhhh tata wrócił i listonosze nic nie wywalczyli
jutro dalej beda strajkowac i prowadzic rozmowy czyli dalej po listach i paczkach głupo i ciemno
Stary 2006-11-21, 18:40   #44
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

U nas nie ma strajku ... chyba dlatego ze za male miasto te Zabkowice

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 18:55   #45
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

moj tatus pracuje w Sopocie a trójmiasto strajkuje mowili dzis wszedzie w wiadomosciach ze juz tysiace listonoszy strajkuje poczta stoji a góra listów do rozniesienia rosnie
Stary 2006-11-21, 18:58   #46
ulamaria
Raczkowanie

listy i paczki priorytetowe to jedna wielka kpina. Wysyłałam ostatnio dwie paczki na drugi koniec Polski. Paczki polecone nie priorytetowe!
I doszły po 2 dniach.
Jeszcze mi sie w mojej karierze nie zdazyło( a sporo paczek już nawysyłałam) żeby paczka priorytetowa tak szybko doszła.
Zazwyczaj dochodzi po 3-7 dniach.
dlatego mówię sobie : NIGDY WIĘCEJ NIE WYŚLĘ NIC PRIORYTETEM!
Po co przepłacać.

moje korale i naszyjniki ręcznie robione: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148419
ulamaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 19:02   #47
paula78
Zakorzenienie

Nigdy nie mialam problemów zpoczta wrecz przeciwnie moj pan listonosz to bardzo mily i uczciwy czlowiek widze codziennie jak dzwiga te cholere ulotki:-/

Poczta na ktora chodze tez super ,pani mile ,zawsze obsluguja bez mrugniecia okiem i zlej miny-czesto zle interpretujemy naturalny wyraz twarzy i stad zle opinie

Zarabiaja zapewne grosze a reszta siedzaca wyzej w tys. i to w nich jest problem a nie w uczciwych ludziach.

ryba psuje sie od glowy.

Popieram strajki w slusznych sprawach a ze cierpia na tym odbiorcy no cóz ,tak juz niestety jest.

Fakt konkurencja by sie przydała bo poczta jest bardzo droga ale to nie listonosze i panie w okienkach ustalaja ceny a im najczesciej sie obrywa.

przesylki prio to wielka loteria ,na poczatku mialy dochodzic na drugi dzien ,teraz do 3 dni.zwykly do 2 tygodni.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-22, 12:37   #48
justa79
Zakorzenienie

GG do justa79

no właśnie, mam wrażenie, że priorytety wydłużyły czas dostarczania zwykłych przesyłek. dawniej listy zwykłe szły do mnie 2 dni, teraz tydzień. różnica jest ogromna, a czas za długi, więc chcąc, nie chcąc, muszę wysyłać priorytety.

a dzisiaj odebrałam z poczty swoje przesyłki, scen dantejskich tam nie było, bo było tylko ok. 10 osób jednocześnie, podawało się swój adres i za parę minut listonosz z danej ulicy przynosił listy. ale nie wiem, jak będzie np. po południu, kiedy ludzie pójdą tam po pracy, bo ja byłam rano.

Klikaj codziennie:
http://www.zmilosciserc.pl/donate.php
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

Nie udzielam indywidualnych porad poza forum!
justa79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-22, 21:24   #49
MagJa
Zakorzenienie

Dziewczyny, konkurencja dla naszej kochanej Poczty Polskiej już jest Od jakiegoś czasu są billboardy na mieście, działa już strona - zobaczcie www.inpost.pl Sama jeszcze nie korzystałam, ale wygląda to ciekawie

A co do strajku listonoszy, to czy mam rozumieć, że jak się spodziewam nawet najzwyklejszego listu, to mam sama iść po niego na pocztę Czy to się tyczy tylko poleconych i paczek W sumie jutro i tak zamierzam się wybrać na pocztę, bo coś nie widać poleconego wysłanego do mnie 14-ego listopada. Priorytet to nie był, ale dojść już powienien...
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-22, 21:34   #50
*majka*
Zakorzenienie

Po zwykly list tez trzeba pofatygowac sie na poczte niestety...
Stary 2006-11-22, 22:01   #51
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

ja chyba też się w końcu pofatyguję, bo juz od tygodnia listonosza nie ma.
ale wcale nie mam mu tego zazłe, bo wiem, że strajkuje w dobrej sprawie.
a ja mogę czasem tyłek ruszyć

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-22, 22:18   #52
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Kochane dziewczyny
dziekuje za wyrozumiałos dla mojego taty i inyych listonoszy
swoja droga rozmawiaja juz z nimi 4 dzien i nie potafia sie dogadac jutro dalej strajkuja
czy ich postulaty sa naprawde tak trudne do zaakceptowania sama nie rozumie
Stary 2006-11-22, 22:32   #53
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, konkurencja dla naszej kochanej Poczty Polskiej już jest Od jakiegoś czasu są billboardy na mieście, działa już strona - zobaczcie www.inpost.pl Sama jeszcze nie korzystałam, ale wygląda to ciekawie
i maja juz nawet swoje inpostowe punkty. widzialam na limanowskiego i krakowskiej.
moze na allegro zmniejsza cene za przesylke. np. taki list expresowy polecony do 500 gram za 1.50 - fajno
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-22, 22:51   #54
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga21087 Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny
dziekuje za wyrozumiałos dla mojego taty i inyych listonoszy
swoja droga rozmawiaja juz z nimi 4 dzien i nie potafia sie dogadac jutro dalej strajkuja
czy ich postulaty sa naprawde tak trudne do zaakceptowania sama nie rozumie
Zgadzam się, niech raz a porządnie zastrajkują.
Mnie też żal się robi jak widzę listonoszy objuczonych dwoma torbami i dodatkowo wózeczkiem na kółkach
Ja ten strajk już od dawna przewidywałam, bo uważam za przesadę, że oprócz listów dziwga się markerowe ulotki z promocjami i wyborcze!
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-22, 23:07   #55
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
taki list expresowy polecony do 500 gram za 1.50 - fajno
+ 22% VAT, ale i tak fajno
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-22, 23:35   #56
lafigue
Zadomowienie

Cytat:
właśnie dziś dostałam polecenie w pracy, że mam wysłać przesyłkę przez inpost, więc jutro już będę miała obczajone tamtejsze zwyczaje drugą alternatywą jest http://www.paf.pl/, ale nie znam jeszcze nikogo, kto z niego korzystał

a co do naszej wspaniałej poczty, to moja mama pofatygowała się dziś z numerem nadania po swoją przesyłkę (oczywiście strajk listonoszy i nie było awizo); gdy przyszła jej kolej to pani w okienku powiedziała, że nie może odebrać swojej przesyłki, bo przesyłki trzymają listonosze i można odebrać je tylko w godzinach ich pracy; gdy mama zapytała, kiedy w takim razie pracują, dostała odpowiedź - teraz nie pracują, bo strakują po prostu aż ciężko w to wszystko uwierzyć <co by nie było - w końcu się okazało, że są w jakiś godzinach i można wtedy odebrać przesyłkę; ale jeśli ktoś pracuje np do 16 i nie może się zwolnić w ciągu dnia, to przepadło)

lafigue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-23, 00:08   #57
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
i maja juz nawet swoje inpostowe punkty. widzialam na limanowskiego i krakowskiej.
moze na allegro zmniejsza cene za przesylke. np. taki list expresowy polecony do 500 gram za 1.50 - fajno
Całą liste punktów można obadać na stronie. Mnie się jeszcze w oczy nie rzuciły, ale wiem, że blisko mnie jest na Wielickiej, a koło Rynku jest bodajże na Pl. Wszystkich Świętych.
A co do Allegro, to póki co to raczej sprzedawcy nie obniżą cen wszystkich przesyłek, bo na razie inpost działa tylko w większych miastach. Poza tym ludzie muszą jeszcze zaakceptować fakt, że jak ich kurier nie zastanie, to po przesyłkę trzeba będzie się wybrać nie na pocztę, a do najbliższego punktu inpost. A to może być niewygodne...

Cytat:
Napisane przez Myszi Pokaż wiadomość
+ 22% VAT, ale i tak fajno

Cytat:
Napisane przez lafigue Pokaż wiadomość
właśnie dziś dostałam polecenie w pracy, że mam wysłać przesyłkę przez inpost, więc jutro już będę miała obczajone tamtejsze zwyczaje drugą alternatywą jest http://www.paf.pl/, ale nie znam jeszcze nikogo, kto z niego korzystał
To daj znać, co i jak. A o tym drugim też nie słyszałam
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-23, 06:50   #58
Flofferek
Zakorzenienie

to ja sie dopisuje do czekajacych na paczke fakt nie jest to bardzo wartosciowa rzecz, bo bluzka z allegro za 30zl, ale jak dla mnie to i tak sporo kasy.. mam nadzieje ze w koncu zaczna wysylac, bo niebawem wyjezdzam i chcialam miec ta paczke w domu

a inna sprawa, ze jestem za tym by i oni walczyli o swoje, w ostatecznosci moge poczekac ale boje sie ze przez to wszystko paczka zaginie;/

no nic dawajcie znacczy udalo wam sie wyslac/odebrac paczke/list... bo ja tez czekam na drugi ktory kolezanka miala wyslac ale nie moze
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-23, 08:40   #59
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym ludzie muszą jeszcze zaakceptować fakt, że jak ich kurier nie zastanie, to po przesyłkę trzeba będzie się wybrać nie na pocztę, a do najbliższego punktu inpost. A to może być niewygodne...
o wlasnie a jak to jest z tym inpostem, bo oni chyba nie maja kluczykow do skrzynek. beda dostarczac do drzwi?? albo jak wysle list do jakiejs wsi gdzie nie ma ich punktu to gdzie sie bedzie odbierac listy - w miescie oddalonym o dziesiatki kilometrow hmmmm

u mnie na szczescie nie bedzie problemu z wybraniem sie do punktu inpost, bo jest w tym samym budynku co poczta

a co do listonoszy - u mnie pracuja normalnie dzisiaj jeden obudzil mnie domofonem o 8.30
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-23, 09:19   #60
gosik79
Zakorzenienie

W zeszłym tygodniu kupilismy serial na DVD i ktoś go sobie po drodze ukradł. Próbki kosmetyków (była taka mania wizażowa) dochodziły do mnie w 60% przypadków okradzione.
Często dostaję też przesyłki reklamowe z wydawnictw (też z Anglii) bo jestem nauczycielką, przysyłają mi ksiązki, gry czy plakaty dla dzieci - wielokrotnie przesyłki dochodziły otwarte czy okradzione nie wiem, bo nie znałam zawartosci ale pewnie też.
Może po drodze mam jakąś beznadziejną sortownię.

Teraz czekamy na kilka paczek i chyba dziś zadzwonię do sprzedawców żeby nic nie wysyłali bo przy tym strajku gdzieś mogą zaginąć po drodze.

Co do pensji listonoszów to się zgadzam, rzeczywiście zarabiają bardzo mało i do tego te ulotki reklamowe...
gosik79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości