![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: najpiękniejsza scena...
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
jaki fajny temat
![]() moze wydadza sie banalne....na razie przemawia do mnie szufladka romantyczna milosc ![]() 1) piata zima magnetyzera... to trzeba sie samemu orientowac w ksiazce lub filmie ![]() 2) moll flanders, scena z lozkiem, nad lozkiem okno, nad oknem rozgwiezdzone niebo, w lozku oni... ![]() 3) bonny i clyde 4) buffalo 66 - kiedy ona wchodzi do wanny i przelamuje jego niechec..?? i podobnie scena w lozku, kiedy sie caluja ;>> 5) spragnieni milosci - oddzieleni sciana :p 6) milosc ma dwa oblicza :P komedia ale...... fajna i nawet madra 7) bunkier..hmm kiedy ona rzuca go ze schodow ze slowami, ze skoro nie mogl byc jej to nie bedzie niczyj ;P 8) krotki film o milosci, kiedy szapolowska szuka dostawcy mleka po szpitalach i znajdujac go blogo sie usmiecha ;P
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Przeminęło z wiatrem- końcowa scena kiedy Rett odchodzi
Zgodzę się też z Armageddonem i Zakochaną złośnicą ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
a ja ubóstwiam scenę ze Shreka 1 jak Osiołek mówi "wolność rządzi"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Urzekla mnie jeszcze scena z The Notebook - Pamietnika, w momencie, kiedy on zwraca sie do swoich dzieci mowiac : "Nie pojde z wami do domu. Tu jest moj dom. Wasza matka jest dla mnie domem" i jeszcze kilka innych z tegoz samego romatycznego do bolu dziela ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
"Szkoła uwodzenia" - kiedy on jedzie po nią na stację, czeka na szczycie ruchomych schodów i mówi, że się zakochał... i ta scena zaraz potem kiedy kochaja się po raz pierwszy jest pięknie nakręcona... a w tle leci colorblind...
I jeszcze - jak już ktoś opisał dosyć oryginalnie scenę z "To właśnie miłość" - ta z kartonowymi tabliczkami ![]()
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
filmy o miłości bardziej na mnie działaja, kiedy mają smutne zakończenie; czyli ktoś umiera, lub miłość jest z góry skazana na niepowodzenie.
i tak w kolejności uwielbiam: 1.'Co się wydarzyło w Madison County' Clinta Eastwood'a. A jesli chodzi o sceny.. to pierwsza jak Meryl Streep siedzi w wannie,po tym, jak on wcześniej się w niej wykąpał.. i ten jej tekst o erotyzmie.. Druga scena to ta w deszczu, jak ona siedzi z mężem w aucie i ściska klamkę.. targają nią tak wielkie emocje... gdy jej miłość znika za zakrętem... zawsze strasznie sie wzruszam. 2.List w butelce z Kevinem Costnerem. A scena.. jak ona, już po jego śmierci, czyta list, który napisał o swojej miłości do niej. 3.Skryta namiętność z Christianem Slaterem. Scena, kiedy pierwszy raz ją dotyka, tak nieśmiało i delikatnie.. Lubię tez Książe przypływów z Nickiem Nolte i Barbara Straisand. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Mnie zabiła po prostu scena z:
1. Tak jak pisała Kasienka, z "To właśnie miłość" jak jej wyznawał na tych kartonach miłość ![]() 2. Ze "Szkoły uczuć" pobeczałam się strasznie jak główny bohater jechał samochodem po tym, jak mu dziewczyna powiedziała, że ma białaczkę. On wtedy puścił łezkę... i jeszcze w tle piosenka "You"... ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
"Szkoła uczuć" - każda scena !!
A najbardziej gdy prosił ją o rekę ![]()
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z tym co juz padlo:
The notebook- pelen wzruszajacych scen Cruel Intentions- scena na schodach, jak sie kochaja, jak ona jedzie samochodem z jego dziennikiem A Walk To Remember- daawno ogladalam ale tez wyłam ![]() Moulin Rouge- spektakl i smierc Satine Dirty Dancing- kiedy on odjezdza, sceny przy She's Like The Wind I bardzo gorzki film o milosci, a raczej tym, co wydaje sie nam byc miloscia- Closer Braveheart- wiadomo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
"Wielki blekit" - zdecydowanie. Gdy Rosanna Arquette pozwala odejsc Jean-Marc Barr w otchlan oceanu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Szkoła uczuć- cały film, a zwłaszcza "nocny piknik"
![]() Masz Wiadomość - zakończenie ![]() Jak stracić chłopaka w 10 dni - scena z klepaniem - takie to fajne było ![]() 21 gram- zdecydowanie CAŁOŚĆ kilka momentów Joe Blacka Słodki Listopad - końcóweczka ![]() a jak byłam mała to płakałam na Kubusiu Puchatku, który leciał w dobranocce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
mi się bardzo podobała scena z filmu "To własnie miłość" kiedy ta blondynka (Keira Khingley) oglądała kasete ze swojego ślubu i zorientowała się że przyjaciel jej meża zakochał sie w niej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
AAAAAhhhhhhh Titanic !!!!!! mój film numer 1 jezeli chodzi o romantyczne sceny
1. Bardzo poruszajaca ta gdy Rous jest opuszczana na tej szalupie i tak patrzy na tego Jacja hahhh te jesj smutne oczy 2 . Scena w wodzie jak Jack umiera (zawsze płacze jak ogladam ten film) i numer 2 film "Leon zawodowiec" 1. gdy Leon wychodzi z tego budynku i jest juz prawie wolny i nagle tamten wysadza siebie i budynek w powietrze 2. i na samym kocu gdy Matylda sadzi tego kwiatka w tym osrodku i wypowiada słowa "Bedzie nam tu dobrze Leonie " aaaaaaahhhhhhhh jaksa strasznie uczuciowa sie robie |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
"pearl harbour" scena w spadochronach
![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam jedną z ostatnich scen "Szkoły uczuć" gdy gł. bohater mówi o miłości: jest ona jak wiatr. Nie mogę jej zobaczyc, ale czuję ją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Dolaczam fotki, bez komentarza bo pozno ;p
"Prawdziwa Wizażanka wychodzi na podwórko gdy nie ma prądu!" Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/ ![]() ![]() ![]() http://nwpass.qnt.pl/ ![]() Edytowane przez Guni Czas edycji: 2006-04-11 o 05:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Za każdym razem kiedy oglądam "Miasto aniołów" nie mogę się opanować i zawsze ryczę jeszcze długo po filmie. Bardzo mnie wzrusza... Uważam, że jest piękny
![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Scena 11 rozpoczynająca się w 59 minucie projekcji "Elizabethtown"Camero na Crowa(jak lubie filmy tego gościa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Kiedy byłam mała to zawsze płakałam na "Lessie wróć" jak ona tak płyneła przez te rzeki czy tam jeziora i taka brudna była i zmęczona i ohh!
No i na "Titanicu" jak Jack umarł no i scena jak on ją malował, a potem uciekali przed tym lokajem czy kto to był jest fajna ![]() ![]()
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Więc tak:
"Titanic" -kiedy Jack i Rose stoją na relingach na dziobie statku i pada kwestia: Jack,ja lecę! (wiem,że banał,ale jaki piękny ![]() -kiedy Rose mówi zamarzniętemu Jackowi,ze nigdy go nie zapomni i puścza jego rękę; -osatnia scena,kiedy Jack i Rose spotykają sie ponownie na statku; "To właśnie miłość" -wymieniana już scena,kiedy ten facet pokazuje żonie przyjaciela kartki z wyznaniem i odchodzi (ta mumia jest cudowna ![]() "Wichrowe Wzgórza" -scena,kiedy Heathcliff przepowiada przyszłość Cathy (nie bardzo to miłosne,ale piekne); -spotkanie Heathcliffa i Cathy po śmierci; -kiedy Hareton i Cathrine pędzą na koniach przez wrzosowiska; -rozpacz Heathcliffa po śmierci Cathy; "Przemineło z wiatrem" -ostatnia scena Trochę tego wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Zapomniałabym o końcowym tańcu w "Dirty Dancing".
![]() Zauważyłam,że chyba nikt nie wymienił "Casablanci". Ja sama nie oglądałam,ale to podobno najpiękniejszy romans wszechczasów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam scenę z Lost in Translation, kiedy główna bohaterka obserwuje w Kyoto ceremonię zaślubin, atmosfera jest niesamowita, pełna ciszy i spokoju... Wyciskaczem łez jest moment, kiedy Forrest Gump opowiada Jenny o ich synu i o tym, co u nich słychać /na samym końcu/.
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Generalnie wzruszam sie na smutnych filmach, niekoniecznie o milosci (z gory przepraszam za OT), np. 21 Gram, Tanczac w Ciemosciach, Requiem dla Snu, zawsze jak odlaczaja respirator w Stalowych Magnoliach i jak Emma zegna sie ze swoimi dziecmi w Czulych Slowkach (no to juz mega hollywoodzkie, ale co zrobic, ze placze ![]() Ale pamietam, ze sie lekko wzruszylam przy To wlasnie milosc, Notting Hill, Forrest Gump, Joe Black (chociaz zdecydowanie za dlugi byl ten film). Na razie "wiecej grzechow nie pamietam" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Ostatnia scena z filmu Doktor Żywago ale z tej wersji telewizyjnej , chciaż ta z Omarem Sharifem jest również piękna. Kiedy Jurij siedzi w jakiejś kawiarni i pisze wiersz (z tego co pamietam) i nagle przez szybę widzi swoją ukochaną Larę której nie widział już tyle lat, myślał, że juz nigdy jej nie zobaczy. Ona idzie wraz z ich synkiem, oddziela ich jedynie ta szyba. On wstaje i próbuje zwrócic jej uwagę, ale ona nie łyszy. Nagle on dostaje ataku serca, jeszcze ostatnimi siłami próbuje wyjść z kawiarnmi, dogonić Larę, ale nie daje rady i osówa sie na ziemię i umiera. Byli tak blisko siebie, a ona go nie zauważyła i odeszła.
ryczałam po tym pół nocy i nie mogłam sie w żaden sposób uspokoić ![]() uwielbiam tez wspomnianą już scenę z To własnie miłość kiedy ona ogląda kasetę ze slubu i dowiaduje się, ze przyjaciel jej męża ja kocha. I jeszcze ta muzyka...
'Spotkali się w święto o piątej przed kinem Miejscowa idiotka z tutejszym kretynem Tutejsza idiotko- rzekł kretyn miejscowy- Czy pragniesz pójsć ze mną na film przebojowy? Miejscowa idiotka odrzekła: Z ochotą, albowiem cię kocham, tutejszy idioto.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
"Requiem dla snu", kiedy Harry w gorączce, z gnijącą ręką w więzieniu dzwoni do Marion i obiecuje, że przyjedzie jeszcze dziś, choć dzielą ich tysiące kilometrów...
![]() Przy końcówce Requiem w ogóle ryczałam jak bóbr, choć to niezbyt miłosne, nie mogłam się długo pozbierać po scenie, gdzie Harry leży z odciętą ręką, Marion naćpana nie pamięta o swoim chłopaku, a matka umiera i wydaje jej się, że znów są wszyscy razem, jak w jej utopijnych wizjach ![]() ![]() ![]() już nigdy więcej nie obejrze tego filmu. choć był piękny. nigdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Miasto Aniołów, praktycznie każda scena.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Oj, wiele ich było... Z tego, co pamiętam:
Pearl Harbour- scena w spadochronach i ta, kiedy jeden z głównych bohaterów (grany przez Josha Harnetta) umiera. Ile razy bym nie oglądała zawsze wtedy ryczę jak bóbr. Pamiętnik- scena w deszczu... To właśnie miłość- wymieniana wielokrotnie scena, kiedy mężczyzna wyznaje miłość przekładając kartki ![]() Reszty nie pamiętam, ale wiem, że wiele ich było. A oprócz tego jeszcze całe filmy, takie jak: Requiem for dream, Titanic, Szkoła uczuć, 21 gram, Miasto aniołów i wiele, wiele innych... Aaa, zapomniałam o jednej z najważniejszych! Film Hooligans i scena, gdy jeden z głównych bohaterów umiera. Zaraz po obejrzeniu filmu odtwarzałam tę scenę jeszcze z 10 razy. I na dodatek piosenka, która leci w tle... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.