Pielęgnacja biustu w czasie karmienia - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-16, 18:14   #31
ma-li-na
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja biustu w czasie karmienia

ja jeszcze nie karmie piersia ale moja kolezanka własnie skonczyła <karmiła 9 miesiecy> teraz stosuje krem ujędraniajacy biust frost leku<czy cus tam takiego> ale nie liczy na cud po tym specyfiku dlatego robi specjalne cwiczenia na biust

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 21:33   #32
dph
Rozeznanie

ja tez na cud nieliczę (tym bardziej że niestety mam dość duży biust) tylko chciałabym go choć trochę ujędrnić przy pomocy jakiegoś balsamu ale nie wiem jaki jest odpowiedni dla karmiących mam
Stary 2006-02-17, 08:13   #33
201608040942
Konto usunięte

ATW oferuje krem do biustu, ktory mozn auzywac w czasie karmienia. Ja karmilam 10m-cy, od 28 grudnia 2005 juz nie karmie. Rozstepy zrobily mi sie pod koniec ciazy, a zaraz na poczatku, jak mi pokarm wywalilo , rozstepow przybylo. Z czasem bladly, wiec zerwone nie sa. Zuzylam do konca juz nieisteniejacy krem od YR i zastanawiam sie co tu dalej uzywac? Chyba zostanie mi zwykly balsam jak na reszte ciala, bo ja jakos nic specjalnego i cenowo dostepnego na niemeickim rynku nie widze, nie líczac nowego produktu YR. Piersi mi troche obwisly, chodz myslalam, ze bedzie gorzej. Biust nie zmalam, nadal nosze staniki 75C , 75D. Jedynie jaka widze roznice , to taka , ze jesli mam bardziej wyciety stanik, to piersi pozbawione swej jedrnosci lubia lekko z tego stanika wyskoczyc, gdy sie nachyle, gorzej ze juz nie chca wrocic na swoje miejsce hihi, a dokladniej tak jest z prawa piersia(mam duza asymetrie, ktorej nie dalo sie zlikwidowac w trakcie karmienia przykladajac malucha czesciej do mniejszej piersi, u kolezanki to poskotkowalo, u mnie nie)
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-11, 12:54   #34
andek
Przyczajenie

Dot.: Krem Na Rozstepy A Karmienie Piersia

Witam.
Ja stosuję krem na rozstępy i karmię piersia jak do tej pory nie zauważyłam żadnych niepokojących objawów.
andek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-11, 15:37   #35
Nakretka
Raczkowanie

Dot.: Krem Na Rozstepy A Karmienie Piersia

agiko, poczytaj sobie informację na kremie - o ile pamietam np. krem Musteli zawiera info, ze jest bezpieczny w czasie karmienia piersia, tylko wlasnie zeby omijac (umyc?) brodawki.
Nakretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-12, 12:03   #36
anusia20-21
Przyczajenie

Dodam tylko że przez całą ciążę smarowałam się kremem z avonu i nic mi to nie dało!!!
Cała w rozstępach jestem...brrr okropność.
anusia20-21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-09, 11:11   #37
Monika Leśna
Raczkowanie

Pielęgnacja piersi u karmiącej matki

Mamuśki kochane!!! Wracam po 3 tyg. nieobecności spowodowanej porodem ! Urodziłam zdrowego i słodkiego syneczka Kacperka.
Pytanie moje brzmi: Czy znacie jakiś dobry i niedrogi kosmetyk do pielęgnacji piersi w okresie karmienia, najlepiej taki którego nie trzeba spłukiwac. Mój biust stał się lekko zwiotczały i przeraża mnie to nie na żarty ! Niedługo będę mogła obwiązac nim szyję jak szalikiem.
Podajcie jakieś nazwy jeśli można.
Monika Leśna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-09, 11:28   #38
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi
Dot.: Pielęgnacja piersi u karmiącej matki

bepanthen
Jupi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-09, 12:00   #39
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

ATW ma taki
http://allegro.pl./item146911883_atw...ji_biustu.html
ja mam go jeszcze w wersji w zielonej tubie, bardzo jest wydajny i super sie wchlania.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-09, 15:04   #40
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

ups... myslalam, ze chodzi o brodawki....
Jupi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-21, 10:02   #41
bluepaint
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Pielęgnacja biustu w czasie karmienia

hej. chciałabym się dowiedzieć czy któraś z was ma lub miała problem z bolącymi brodawkami. mój synek ma 7 tygodni i jest karmiony tylko piersią. niestety mam bardzo wrażliwe brodawki i mały sprawia, że nie tylko mam efekt "obgryzionych" brodawek, ale są po prostu fioletowe, jakby posiniaczone i efekt ten pogarsza się po każdym karmieniu. nie muszę chyba dodawać, że karmienie przestało być przyjemnością i oboje z maluszkiem się stresujemy. stosowałam bepanthen ale nie pomaga. pomóżcie.
bluepaint jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-18, 14:14   #42
Martiniq
Przyczajenie

GG do Martiniq
Question Jak ujędrniać karmiące piersi?

Czy któraś mama zna specyfik ujędrniający biust, który można stosować pomimo karmienia piersią? Mam dwumiesięczną córeczkę, zamierzam karmić piersią jeszcze 4 miesiące ale chciała bym już używać czegoś na ujędrnienie, obawiam się że gdy skończy się pokarm i piersi wrócą do pierwotnego rozmiaru, staną się miękkie i wiszące, tym bardziej że mam (miałam przed ciążą) rozmiar C, podobno większy biust gorzej wraca do siebie po karmieniu. Bedę wdzięczna za wszelkie rady
Martiniq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 21:08   #43
danusia78
Przyczajenie

GG do danusia78
Krem Eveline na biust???

Witam serdecznie!
Mam pytanko odnośnie kremu Eveline na biust. Jestem mamą prawie rocznej córeczki i nadal karmie ją piersią (ale bardzo sporadycznie).
Czy wiecie może jak on wpływa na pokarm? Czy moge go wogóle stosować.
Miałam krem mustella i to wiem, że mogłam smarować bez problemu i nic sie nie działo, a na tym kremie nic nie pisze.
Proszę o poradę i dziękuje.
Pozdrawiam.
Stary 2007-02-23, 08:41   #44
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Krem Eveline na biust???

krem mustela jest dla kobiet karmiacych itp ,krem eveline to krem dla kazdego ,nie sadze aby wplywal na pokarm w koncu co moze zorbic krem za 20 zl ? wchlonie sie w naskorek i tyle.
nie obawiam bym sie problemow.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości