![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Komputer a cera - jak chronić?
Cytat:
![]() odnośnie promieniowania, ja zakupiłam mały jonizator, który wychwytuje szkodliwe jony, ale działania/efektów nie jestem w stanie stwierdzić w tak krotkim czasie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
OOOO Kurcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o filtry, to też wygrzebałam resztę jakiejś wakacyjnej setki ![]() Cytat:
![]() No tak, nie bez powodu ktoś powiedział że ogólnie życie jest szkodliwe... ![]() A tak serio, to mają te paprotki sens czy nie w naszym konkretnym przypadku (piszę w "naszym", bo jak widzę nie jestem odosobniona w moich cierpieniach ![]() Cytat:
![]() Dzięki za odzew Tobie i wszystkim dziewczynom! ![]()
Szukam korka do Theoremy 100ml Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2006-02-22 o 20:51 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
A właśnie zastanawiałam się dlaczego jak siedzę przed kompem to mam czerwoną i lekko nabrzmiałą twarz hmm...teraz chyba już wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Pewnie jakiś mają.
Przywoływane badania NASA wykazały, że rośliny pokojowe mogą usuwać substancje lotne (gł. formaldehydu, benzenu i trójchloroetylenu) z hermetycznie szczelnych komór pomiarowych. Obecność roślin zwiększa wilgotność powietrza, usuwa z niego wydzieliny i substancje toksyczne, przeciwdziała rozwojowi unoszących się w powietrzu mikroorganizmów. W pomieszczeniu, w którym znajdują się rośliny ma unosić się o połowę mniej zarodników pleśni i grzybów niż w miejscu pozbawionym zieleni. To wszystko zapewne ma wpływ na zdrowie, ogólne samopoczucie i oczywiście skórę. Najskuteczniejsze w usuwaniu ksylenu i toluenu mają być: Złotowiec, Daktylowiec niski, Ćmówka, Dieffenbachia camilla, Dracena obrzeżona, Dendrobium, Dieffenbachia exotica, Homalomena wallsii, Nephrolepis obliterata (nasza poczciwa paprotka! ![]() (Podaję za: B. C. Wolverton, Rośliny przyjazne dla domu. 50 roślin doniczkowych, które pomogą oczyścić powietrze w domu i buirze, Warszawa 1996.) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Dot.: Praca z komputerem- jak zachować ładną cerę?
Jeżeli wycierasz monitor jest cały w kurzu prawda? przez to że elektryzuje się twarz tak samo się elektryzuje. Ale większy wpływ na zdrowie mają kserokopiarki polecam artykuł
http://instalacja.wroclaw.pl/?p=42 jest tu sporo opisane o szkodliwości biurowych urządzeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.