biustonosz sportowy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-20, 11:54   #31
AgaGiraffe
Rozeznanie

Dot.: Biustonosz sportowy SHOCK ABSORBER - dobieranie rozmiaru

Dziewczyny, chcę kupić biustonosz shock absorber do joggingu, level 4. Niestety w żadnym sklepie w moim mieście nie mają bielizny tej firmy, zdecydowałam się na zakupy przez allegro. I mam dylemat, skoro z Triumph'a noszę rozmiar 75D, to powinnam kupić 32DD czy raczej 32E?? Może są tu dziewczyny które posiadają takowy a noszą podobny rozmiar??
Stary 2011-08-20, 15:41   #32
pandek
Raczkowanie

Może komuś pomoże : na codzień noszę 60F a shock absorber mam w rozmiarze 65 F i jest idealny. W 60 F bym się na pewno nie zapięła. Moje wymiary to pod biustem 69, w biuście 87
pandek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 10:51   #33
AgaGiraffe
Rozeznanie

Pandek, widzisz, wszyscy doradzają żeby raczej brać mniejszy obwód, a w Twoim przypadku lepszy był jednak większy niż zazwyczaj nosisz dlatego sama nie wiem, czy wybrać 75, czy 70... Jak mierzyłam się na bardzo mocnym wydechu to miałam 73-74cm... I właśnie boję się że w tym 70 będzie mi ciężko oddychać
Stary 2011-08-22, 16:42   #34
Solciuchna
Zakorzenienie

Ja też mam taki sam rozmiar, jak zwykłych biustonoszy. Najlepiej przejdź się do jakiegoś salonu bielizny (o ile jest w pobliżu) i poprzymierzaj sobie
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 19:12   #35
ilkas
BAN stały

Biustonosz do ćwiczeń

Ostatnio chodzę intensywnie na fitness i zumbę i mam pytanie...
Dziewczyny, w jakich biustonoszach ćwiczycie ? Otóż mam troszkę większe piersi i szczerze mówiąc bardzo mi to przeszkadza jak podczas ćwiczeń albo tańca skaczą na prawo i lewo nie no może przesadzam , ale mam wrażenie że mogłyby się "trzymać lepiej".
Są niby specjalne staniki sportowe, tylko ja się na nich kompletnie nie znam. Nie wiem czy faktycznie coś pomagają i jeśli tak to jaki wybrać..czym się kierować itd.
Pomożecie ?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 19:16   #36
anjuta
Zakorzenienie

Dot.: Biustonosz do ćwiczeń

masz jakies linki?
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 19:18   #37
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
masz jakies linki?
do staników sportowych ? nie. bo tego jest tyle w necie, że nawet nie wiem czym się kierować przy wyborze. a może to jest wszystko jedno ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 19:44   #38
anjuta
Zakorzenienie

miałam kiedyś (jak trenowałam judo ) taki na szerokich ramiączkach, z guma pod biustem, taki jaby krótka koszulka. Był bardzo fajny dopóki się nie rozwlókł po którymś praniu
Stary 2011-11-10, 20:14   #39
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
miałam kiedyś (jak trenowałam judo ) taki na szerokich ramiączkach, z guma pod biustem, taki jaby krótka koszulka. Był bardzo fajny dopóki się nie rozwlókł po którymś praniu
i faktycznie lepiej trzymał piersi od zwykłego stanika ?
a jak wyglądała góra ? bo w necie widziałam staniki trochę bardziej zabudowane lub z wycięciem na miseczki tak jak na przykładowych zdjęciach. który jest lepszy? ma to jakieś znaczenie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images (2).jpg (6,6 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images (3).jpg (10,9 KB, 43 załadowań)
Stary 2011-11-10, 20:26   #40
tevo
Raczkowanie

Korzystałam przez jakiś czas z Shock Absorbera, a obecnie biegam w staniku z Pure Lime. Zdecydowanie widze różnicę, niż jak biegałam w zwykłym staniku. Biust tak nie skacze i nie boli po bieganiu.
Ogólna zasada stanika sportowego to, jak już było napisane wcześniej, szerokie ramiączka i szeroka część podtrzymująca biust. Przy wyborze warto też pomyśleć do czego ma służyć- w shocku są różne poziomy podtrzymania biustu (od stanika do jogi, poprzez rower, aż do jazdy konnej i biegania)
Jeśli masz okazję to idź do sklepu i przymierz kilka- zobaczysz w jakim się najlepiej czujesz i który Ci najbardziej odpowiada.
We wro jest fajny sklep z bielizną, niedawno mieli wyprzedaże i np shock byl za 160zl, a pure za 120, dodatkowo pani ekspedienka bardzo pomocna była- dobrała odpowiedni rozmiar, pomogła wybrać model.
tevo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 20:31   #41
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tevo Pokaż wiadomość
Korzystałam przez jakiś czas z Shock Absorbera, a obecnie biegam w staniku z Pure Lime. Zdecydowanie widze różnicę, niż jak biegałam w zwykłym staniku. Biust tak nie skacze i nie boli po bieganiu.
Ogólna zasada stanika sportowego to, jak już było napisane wcześniej, szerokie ramiączka i szeroka część podtrzymująca biust. Przy wyborze warto też pomyśleć do czego ma służyć- w shocku są różne poziomy podtrzymania biustu (od stanika do jogi, poprzez rower, aż do jazdy konnej i biegania)
Jeśli masz okazję to idź do sklepu i przymierz kilka- zobaczysz w jakim się najlepiej czujesz i który Ci najbardziej odpowiada.
We wro jest fajny sklep z bielizną, niedawno mieli wyprzedaże i np shock byl za 160zl, a pure za 120, dodatkowo pani ekspedienka bardzo pomocna była- dobrała odpowiedni rozmiar, pomogła wybrać model.
dzięki ! a mogłabyś podać mi nazwę i adres sklepu na priv ? rozejrzałabym się
najpierw myślałam, żeby kupić stanik przez neta, ale teraz myślę, że to był zły pomysł - najlepiej tak jak mówisz, przymierzyć i zobaczyć w którym jak się czuję.
Stary 2011-11-10, 20:44   #42
anjuta
Zakorzenienie

mój był bardzo podobny do 1
Stary 2011-11-10, 21:37   #43
nikki999
Zakorzenienie

ja mam deco z frei 65gg- jako zwykły i na to zakładam taki:
http://allegro.pl/triumph-triaction-...928629856.html

i jest idealnie

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 15:05   #44
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
i faktycznie lepiej trzymał piersi od zwykłego stanika ?
a jak wyglądała góra ? bo w necie widziałam staniki trochę bardziej zabudowane lub z wycięciem na miseczki tak jak na przykładowych zdjęciach. który jest lepszy? ma to jakieś znaczenie ?
ja miałam i taki i taki i powiem ci że te z wycieciem na miseczki jest do kitu ja zakładałam normalny stanik i potem na to ten pseudo sportowy i wtedy dopiero czułam jakiś efekt "nie skakania" biustu.
teraz mam dwa takie jak na pierwszym zdjęciu (kupione o dziwo w h&m )
i są super
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 15:11   #45
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja miałam i taki i taki i powiem ci że te z wycieciem na miseczki jest do kitu ja zakładałam normalny stanik i potem na to ten pseudo sportowy i wtedy dopiero czułam jakiś efekt "nie skakania" biustu.
teraz mam dwa takie jak na pierwszym zdjęciu (kupione o dziwo w h&m )
i są super
dzięki za info w takim razie taki z wyciętymi odpada.

w tym tygodniu wybieram się do sklepu stacjonarnego, jednak przez neta nie będę ryzykować. muszę przymierzyć.
Stary 2011-11-14, 16:16   #46
Galijka
Wtajemniczenie

Cytat:
kupione o dziwo w h&m i są super
a tak z ciekawości: dawno kupione i za jaką cenę? jakoś nigdy mi się w oczy w h&m nie rzuciły sportowe staniki a też jestem na etapie szukania czegoś odpowiedniego na fitness

http://www.centaurus.org.pl/

Cmentarz dla zwierząt

Galijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-15, 09:26   #47
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Galijka Pokaż wiadomość
a tak z ciekawości: dawno kupione i za jaką cenę? jakoś nigdy mi się w oczy w h&m nie rzuciły sportowe staniki a też jestem na etapie szukania czegoś odpowiedniego na fitness
chyba koło 60zł. pierwszy kupiłam jakieś 2 lata temu a drugą sztukę jakoś we wrześniu więc one są w stałej ofercie. próbowałam w necie znaleźć ale nie widzę.
Stary 2011-11-15, 09:47   #48
Galijka
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba koło 60zł. pierwszy kupiłam jakieś 2 lata temu a drugą sztukę jakoś we wrześniu więc one są w stałej ofercie. próbowałam w necie znaleźć ale nie widzę.
dzięki, w takim razie podskoczę w tym tygodniu i poszukam

Cmentarz dla zwierząt

Stary 2011-11-19, 21:43   #49
beatiska
Zakorzenienie

Ja mam z Nike, podobny do tego z 1 zdjęcia. Tylko, ze mój jest podwójny. Nie mam dużego biustu, ale biegałam w tym moim i jest duża róznica w przeciwieństwie do zwyklego biustonusza. Dodam, ze mój z nike kupiłam w sh za 1 zł i bardzo podobny z reeboka również za 1 zł
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 11:27   #50
Aaś
Zakorzenienie

byłam w piątek w h&m i potwierdzam że nadal są te staniki w dziale ze sportowymi ciuchami.
Stary 2011-11-22, 11:55   #51
Galijka
Wtajemniczenie

Cytat:
byłam w piątek w h&m i potwierdzam że nadal są te staniki w dziale ze sportowymi ciuchami.
Byłam dzisiaj i faktycznie są Z tym, że oczywiście ja, zamiast wyjść ze stanikiem, wyszłam z koszulką i spodniami do fitnessu Ja to się nigdy nie nauczę

Cmentarz dla zwierząt

Stary 2011-11-22, 12:51   #52
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Galijka Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj i faktycznie są Z tym, że oczywiście ja, zamiast wyjść ze stanikiem, wyszłam z koszulką i spodniami do fitnessu Ja to się nigdy nie nauczę
hehehe no strój do fitnessu tez potrzebny
Stary 2011-12-30, 10:54   #53
demona177
Raczkowanie

Dot.: Pomóżcie-dobry biustonosz sportowy

Hey dziewczyny, czy któraś z was używa biustonosza sportowego BRUBECK ?? Szukam odpowiedniego dla siebie i nie wiem jaki wybrać. Dużo cwicze : joga, siłownia, areobic, jeżdżę na rowerze, biegam i postanowiłam kupić odpowiednia bieliznę. Zastanawiam się na razie marką BRUBECK, NIKE, REEBOK, H&M. Pomoże mi ktoś ??

http://allegro.pl/biustonosz-sportow...021438402.html

http://allegro.pl/brubeck-top-biusto...010851330.html
demona177 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 13:05   #54
Klepsydra88
Zakorzenienie

Dot.: Pomóżcie-dobry biustonosz sportowy

nie miałam nigdy tej firmy, ale powinien dobrze trzymać biust, pamiętaj żeby wziąć ciaśniejszy pod biustem a większą miseczke żeby dobrze zebrać pierś napewno lepiej niż tego typu http://moda.allegro.pl/bezszwowy-biu...015891538.html ;-) zobacz jeszcze na dziale bielizna/biustonosze/sportowe tam często można wyhaczyć fajne aukcje z dobrymi biustonoszami sama kupuje wszystkie na all od siebie polecam też z sieciówki M&S
Stary 2011-12-31, 10:27   #55
demona177
Raczkowanie

Dot.: biustonosz sportowy

Dziękuje za odpowiedz ! Chyba kupie ten brubeck i raczej wybiorę swój rozmiar bo jak kupie mniejszy pod biustem to bolą mnie żebra jak ćwiczę i to mi przeszkadza.

Edytowane przez demona177
Czas edycji: 2011-12-31 o 10:32
demona177 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-31, 13:15   #56
Klepsydra88
Zakorzenienie

no tak, ten który zawsze nosisz prosze
Stary 2012-01-09, 16:39   #57
Iskra14
Zakorzenienie

Witam, chciałam sobie kupić stanik shock absorber i niestety nie było całej rozmiarówki w sklepie. Na pewno obwód 65 ale jaki rozmiar miseczki, jeżeli w biuście mam 91cm? Czy rozmiar 65F, będzie właściwy. Gdzieś przeczytałam, że trochę inne rozmiary dziewczyny kupują niż im wychodzi z tabelki jeżeli chodzi o te biustonosze.
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 22:05   #58
duplo
Rozeznanie

biustonosz sportowy

Za kilka dni rozpoczynam ćwiczenia na siłowni. Mam do zrzucenia ok. 15kg
Nastawiam się na intensywny trening. Zastanawiam się, czy jest sens w moim przypadku inwestować w sportowy biustonosz. Mam miseczkę 70 FF.
Biustonosze sportowe w sklepach stacjonarnych w moim mieście kształtują się w cenach od 150zł ( w sumie większość ok. 200zł). Jak na mój stan finansowy i dodatkową kasę, którą wpakuję w siłownię to duży wydatek. Zastanawiam się, czy ćwicząc w normalnym biustonoszu (pomijając kwestie małej wygody) nie zrobię sobie krzywdy w postaci ,,zwisów''. Co o tym myślicie?
duplo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 07:06   #59
negri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez duplo Pokaż wiadomość
Za kilka dni rozpoczynam ćwiczenia na siłowni. Mam do zrzucenia ok. 15kg
Nastawiam się na intensywny trening. Zastanawiam się, czy jest sens w moim przypadku inwestować w sportowy biustonosz. Mam miseczkę 70 FF.
Biustonosze sportowe w sklepach stacjonarnych w moim mieście kształtują się w cenach od 150zł ( w sumie większość ok. 200zł). Jak na mój stan finansowy i dodatkową kasę, którą wpakuję w siłownię to duży wydatek. Zastanawiam się, czy ćwicząc w normalnym biustonoszu (pomijając kwestie małej wygody) nie zrobię sobie krzywdy w postaci ,,zwisów''. Co o tym myślicie?
biustonosz sportowy jest zdecydowanie wygodniejszy niż taki "zwykły" podczas ćwiczeń, szczególnie aerobowych. Zwisów się nie nabawisz, raczej otarć na skórze. Mam shock absorbera i polecam tą markę

negri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 08:47   #60
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez negri Pokaż wiadomość
biustonosz sportowy jest zdecydowanie wygodniejszy niż taki "zwykły" podczas ćwiczeń, szczególnie aerobowych. Zwisów się nie nabawisz, raczej otarć na skórze. Mam shock absorbera i polecam tą markę
Równieź polecam

Swój kupiłam za 6 zł w lumpeksie. Możesz też poszukać na allegro, czasami trafiają się okazje.
Mam taki sam rozmiar jak ty i zmiana stanika to naprawde + 100 wygody podczas ćwiczeń

Edytowane przez wykrasana
Czas edycji: 2012-01-12 o 08:57
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości