![]() |
#571 | |
Gazela inteligencji
|
Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?
Cytat:
Brzmię tutaj jak totalna desperatka, ale tez fajnie spędzałam z nim czas, spotykaliśmy się na wyłączność, więc tak źle nie było ![]() Wyjątkowo się poczułam, jak usłyszałam, że jesteśmy razem, że tęskni za mną. I jak słyszę wszystkie słowa, które teraz do mnie wypowiada. Na randkach, za które nie płaciłam - tak niespecjalnie.
![]() Edytowane przez kalor Czas edycji: 2018-04-18 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to skoro to niewielki wydatek, każdy może, to każdą kobietę można "tak traktować". Więc jakie tu "wyjątkowo"? To słowo ma chyba inne znaczenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#574 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#575 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty tak serio? Sorry ale wole aby facet starał sie inaczej a nie tym, ze mi kupi cos za dychę. I to ma świadczyć o tym, ze mu zalezy. Jak widać ty przywiązujesz duża wage na kasę. A ja wolałabym aby facet mi okazywał inaczej zainteresowanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
mad lad
|
Mnie jako mężczyźnie zależy być traktowanym przez kobietę wyjątkowo. Znaczy to, że mam od niej wymagać płacenia za mnie na randkach?
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy płaceniu można z łatwością powiedzieć "100 na tą kartę, 30 na drugą" więc nawet typ nie może zasłaniać się wygodą.
![]() |
![]() |
#578 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
mad lad
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;83024126]Będziesz wyjątkowo potraktowany jesli zapłacisz Za randkę. PrZeciez wystarczy, ze ona przyszła 🤣[/QUOTE]
Problem polega na tym, że ja znam swoją wartość. ![]() ![]()
![]() |
#580 |
Rozeznanie
|
Kalor, przecież tutaj nie chodzi o pieniądze, że jak zapłaci, to coś tam, tylko o gest.
Może poczulas się bardziej wyjątkowo, bo go zdobywalas i w końcu zdobylas, ja natomiast lubię być zdobywana a nie zdobywać faceta. Dla mnie facet ma być zdecydowany czego chce i się angażować. To, że nie wychodziłam z propozycją spotkania przez długi czas, nie znaczy, że byłam zimna i olewalam, bo to, że komuś na drugiej osobie zależy, można demonstrować na milion sposobów, gestów... I komunikowac konkretnie swoje uczucia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Rozeznanie
|
Mon cherry, nigdy nie przywiazywalam do pieniedzy wagi. Mój mąż nigdy bogaty nie był, nie jest i raczej nie będzie. Mieliśmy różne doły finansowe, długo by opowiadać, i jeszcze za czasow randkowania... Nie chodziliśmy po restauracjach, raczej to były spotkania na kawę i spacer, czy pizza drobne rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc to nie dlatego że ma penisa, tylko ty studiujesz i masz mniej pieniędzy do dyspozycji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
mad lad
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;83024191]Jesteś w błędzie jak widać po wątku
![]() ![]() Całe życie w błędzie! Ach, czego to potrafi nauczyć babskie forum... ![]()
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
I dlatego takie gesty są g. warte, bo stać na nie każdego, więc nie pokazują niczego.
![]() |
#587 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 | ||
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() Dlatego w poprzednim przypadku, kiedy płaciliśmy na zmianę, też mi było dobrze ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#589 |
Rozeznanie
|
Wy i tak nie zrozumiecie. Na gest w postaci zapłacenia 1 euro za kawę stać naprawdę każdego. Ale już jak widać, nie wszystkich mężczyzn stać na taki gest, minimalny nawet, by kobiecie sprawić po prostu przyjemność.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Konto usunięte
|
Na gest w postaci zaplacenia 1 euro za kawe stac naprawde kazdego. Ale jak widac nie kazda kobiete stac zeby sprawic w ten sposob mezczynie przyjemnosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Gazela inteligencji
|
Moim zdaniem powinien płacić ten, kto zaprasza, chyba że są inne ustalenia finansowe, ale wciąż niefajne jest dla mnie, jeśli facet ciagle zaprasza i stawia, a kobieta nigdzie nie zaprosi/nie zaproponuje chociaż spotkania i nie ugotuje obiadu/nie postawi taniego wina na stole/głupich ciastek, jeśli krucho z kasą.
![]() |
#592 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdyż tylko kobiety miewają uczucia albo potrzebę bycia wyjątkowym. Tego nie rozumiem, rozumiesz? Nie trzech złotych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#594 |
Konto usunięte
|
Jeśli mężczyzna zaprosił kobietę na randkę, to ma obowiązek zapłacić rachunek. Jeżeli nie dysponuje zbyt dużymi środkami, to powinien zaproponować randkę w kawiarni, a nie w drogiej restauracji. Jeżeli kobieta zainicjowała randkę i występuje w roli zapraszającego, to ona ureguluje rachunek. Oczywiście w tej sytuacji większość mężczyzn będzie chciała przejąć inicjatywę. Część pań zapewne to zaakceptuje, ale część może poczuć się urażona. Sens tej zasady najlepiej widać w przypadku randek osób tej samej płci. Kiedy spotykają się dwaj mężczyźni lub dwie kobiety trudno mówić o jakichkolwiek stereotypowych czy kulturowych założeniach. Płaci więc osoba, która zaprosiła, a więc która jest gospodarzem spotkania.
Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/wo...mpaign=firefox |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Konto usunięte
|
...szczególnie kiedy on przez kilka miesięcy jest jedyną osobą, która wychodzi z inicjatywą. Bo inaczej znajomości nie ma, nawet jak lasce niby zależy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
Dycha?
![]() Ale każdy może wydać dychę, czyli żebyś czuł się wyjątkowo to może dwie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#597 |
Rozeznanie
|
No ale ja nigdzie nie napisałam, że się nie odwdzieczalam, czy byłam całkowicie bierna. Po prostu po spotkaniu, czy na drugi dzień kiedy dzwonilismy do siebie, on wychodził z propozycją, czy mam czas jutro, pojutrze etc. I albo umawialismy się na kawę i spacer, albo szliśmy na pizzę, albo do mnie do domu, więc logiczne, że gotowałam ja, lub szliśmy do niego i tam spędzaliśmy czas, więc piekłam coś czy kupowałam w cukierni ciastka na wieczór. To jest dla mnie tak oczywiste, że się dziwię, że trzeba o tym pisać. Poza tym, mój mąż zawsze był hojny, więc jeśli osobie proszacej na ulicy o monetę chętnie daje, to nie wyobrażam sobie gdyby mi na kawę tej monety żałował.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Konto usunięte
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;83025176]...szczególnie kiedy on przez kilka miesięcy jest jedyną osobą, która wychodzi z inicjatywą. Bo inaczej znajomości nie ma, nawet jak lasce niby zależy.
![]() A nazywanie kogoś materialistką, księżniczką itp jest okej? Oczywiście zawsze znajdzie się jakaś dziewczyna której celem będzie żerowanie na cudzej hojności i dobrym wychowaniu jednakże wydaje mi się że mężczyzna ma własny rozum i sam potrafi dojść do wniosku czy ma do czynienia z naciągaczką czy z kobietą z zasadami. Rozsądna kobieta doceni gest i jeżeli relacja będzie trwała na pewno się zrewanżuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;83025176]...szczególnie kiedy on przez kilka miesięcy jest jedyną osobą, która wychodzi z inicjatywą. Bo inaczej znajomości nie ma, nawet jak lasce niby zależy.
![]() Jaka to presja, przecież nie musi się umawiać z tą konkretną kobieta, skoro się czuje zaniedbywany, dyskryminowany czy co tam jeszcze. Nie róbmy z facetów polgowkow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 | |
Konto usunięte
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;83025676]A nazywanie kogoś materialistką, księżniczką itp jest okej? Oczywiście zawsze znajdzie się jakaś dziewczyna której celem będzie żerowanie na cudzej hojności i dobrym wychowaniu jednakże wydaje mi się że mężczyzna ma własny rozum i sam potrafi dojść do wniosku czy ma do czynienia z naciągaczką czy z kobietą z zasadami. Rozsądna kobieta doceni gest i jeżeli relacja będzie trwała na pewno się zrewanżuje.[/QUOTE]
Nie wiem, nazwałam? Wytknęłam wygodnictwo bo wciąż uważam, że takie stosowanie zasad jest bardzo wygodne. Cytat:
No więc skoro dostrzegam coś takiego teraz, to sprzeciwiam się teraz i nie uważam, że robię z kogokolwiek półgłówka. Przy czym zakładam, że wciąż mówimy o "zrób obiad / zapłać bo jesteś kobietą / mężczyzną" a nie "bo to miły gest". Miłe gesty są super, kiedy są gestami które chcesz wykonać, a nie które ktoś ci narzuca, bo masz jakieś tam genitalia, a inaczej jesteś dupkiem. Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2018-04-18 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.