|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Cytat:
dzięki |
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zadomowienie
|
Ha, eureka! Właśnie mnie olśniło
Wiem, że to trochę głupie, co właśnie piszę, ale rozwikłałam zagadkę moich problemów z oddychaniem - właśnie do mnie dotrało, że przecież mam alergię na pyłki i ciężko mi się oddycha przez cały czas. Trochę lepiej mi z tą świadomością, bo już naprawdę nie wiedziałam co mam myśleć o tym moim duszeniu się przy niektórych ćwiczeniach. Przepraszam za ten off-topic i już wracam do tematu właściwego o bieganiu: przedwczoraj zawzięłam się i biegłam 50 minut, co prawda na bieżni na siłowni, ale biegłam twardo. W tych upałach naprawdę klimatyzowana sala jednak wygrywa z "świeżym" powietrzem warszawskich parków No i wniosek jest taki, że może jeszcze będą ze mnie ludzie, wbrew zamiarom mojej szefowej, która najchętniej przykułaby mnie do mojego fotela w pracy na stałe. |
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Takietam, nie przejmuj się szefową! I brawo dla Ciebie.
Fakt, upały nie sprzyjają biegom. Już na samym początku z mojej koszulki można było dziś wycisnąć niezłą butelkę |
|
|
|
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
Helou
Ona się wyłamała po dwóch razach, a ja...biegam dalej sama! Narazie tak 4 razy w tygodniu po 15 min. Na więcej kondycja mi nie pozwala
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj powrocilam do biegania.po miesiacu abstynencji,ale przynajmniej wyleczylam wszystkie kontuzje i teraz czuje sie znacznie lepiej
jutro lece do Anglii wiec tam bede kontynuowala swoje bieganie
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś biegało mi się fantastycznie. Mimo upału, mimo suchoty. Nawet się nie zmęczyłam. Czemu zdarza mi się zapominać, że sukces tkwi w psychicznym nastawieniu?
![]() Ania miłego lotu i pobytu
|
|
|
#577 |
|
Przyczajenie
|
Zgłasza się kolejna miłośniczka biegania
![]() Zazwyczaj biegałam 2 km. Kilometr w jedna i w druga stronę. Dzisiaj jednak, postanowiłam pobiec trochę dalej .Finiszować miałam przy hotelu, ale miałam jeszcze duzo siły więc postanowiłam pobiec troche dalej. Biegłam i biegłam, aż w końcu dobiegłam do mola. Myślałam ze dopiero pod koniec wakacji mi sie to uda. . Ojjj jaka byłam zadowolona . Chwile się porozciągałam i wracałam z usmiechem na twarzy, taka byłam z siebie dumna. Musiałam sie pochwalić .Może pod koniec wakacji uda mi sie dobiec do kolejnego mola?
|
|
|
|
|
#578 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam się do wątku, chociaż nie biegam.
Chciałabym, ale głupio mi samej, a nie mam z kim Już sobie wyobrażam miny ludzi widzacych biegającą bez celu trzynastolatkę... Najbardziej chciałabym biegać sobie z pieskiem (miałabym jakiś powód dlaczego tak biegam), lecz niestety owego nie posiadam i w najbliżej przyszłość posiadać nie będę. Pozostaje mi tylko przekonać się do biegów w samotności lub wogle z nich zrezygnować.
Edytowane przez krylcia Czas edycji: 2006-07-11 o 17:03 |
|
|
|
|
#579 |
|
♥
|
oh a ja od dwuch dni przełamałam sie do biegania i biegam sobie po 30 min ... musze sie przygotowac bo jak wyjade 25 lipca to codziennie o 6.00 rano bieganko
) hehe troche łydki mnie dzisiaj bolą ale co tam
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Od poniedzialku znow zaczne biegac. Jak zwykle podczas pobytu w Niemczech nie biegalam... coz, tak dziala na mnie ten kraj
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#582 |
|
Raczkowanie
|
czytam Wasz watek od jakiegos miesiaca, i tak sie zamierzam do rozpoczecia biegania....ale mieszkam w Wawie i jakos kolo mnie nie ma fajnych miejsc do biegania :/ teraz siedze na dzialce od 2 tygodnii, i mam super sciezke ok 3km dlugosci w jedna strone. Chce zaczac od okolo 10-15min dziennie z przerwami, i do konca wakacji, mam nadzieje ze uda mi sie te (w sumie) 6km przebiec.
planuje wstawac i o 630 codziennie jak juz dojde do 25min biegania dziennie, to zaczne biegac 4 razy w tygodniu. jezdze codziennie na rowerze, wiec mysle ze powinno byc ok ![]() tylko mam pytanko: jesli chce naczczo biegac, wystarczy ze wypije szklanke mleka, pojde pobiegac, wroce do domu, porozciagam sie, odczekam z 20min i zjem lekkie sniadanko? bo nie chce by mi sie miesnie "spalaly" tylko tluszcz glownie chodzi mi o to, by zrzucic troche zbednych kilogramow, w szczegolnosci na udach. myslicie, ze trzymajac sie takiego planu do konca wakacji, plus jakies inne cwiczenia silowe udaloby sie zgubic ze 3-4kg? (obecnie waze 63kg przy 175cm) i jakies 4-6cm z wew. strony ud? (obecnie 56cm <szok> ) pomozcie mi dziewczyny, bo ja jestem totalnie zielona jesli chodzi o bieganie moja specjalizacja to raczej rowerek i taniec hiphop
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
Witam was kochane
![]() Inch i suzana mnie sie tutaj napewno nie spodziewały No ale wkoncu zaczełam- 15 minut ale stopniowo bede zwiększać. I odnośnie tego mam pytanie- co jaki czas i ile minut zwiększać? Dzisiaj biegało się nawet w porządku I naprawde bieganie uzależnia
|
|
#584 |
|
♥
|
ja jade na wies i tam własnie obok domku mam super ulice bardzoo długą i mam zamiar tam biegac codziennie rano do sklepu po świerze bułeczki a sklep jest bardzo daleeko
) tylko kondycje musze poprawic hehe ... wogóle ile razy wv tyg powinnam biegac ? bo jak narazie 3 razy w tym tygodniu biegałam po 30 min... wystarczy na tydzien czy wiecej ?? |
|
|
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
to zależy anniuu na czym Ci zależy
Ale najlepiej pytaj specjalistki- inch i suzane- gwarantowana rzetelna wiedza na temat.
|
|
#586 |
|
♥
|
dolot zalezy mi na wyszczupleniu ud ...
|
|
|
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
hmmmmmm
w sumie - wydaje mi sie ale pewna nie jestem- że bieganie 3 razy w tygodniu na poczatek powinno wystarczyć tylko pamietaj o porządnym strechingu- inch gdzies go tutaj zamieszczała ![]() Jest to ważne ztego wzgędu, ze mięsniepo rozciąganiu nie kurczą sie a stają sie za to smuklejsze. Na tym niestety sie moja wiedza konczy Jesli miałąbys jakies wątpliwosci naprawde zapytaj zawodowców
|
|
#588 |
|
♥
|
dolot oh i tak bardzo dziękuje ci za odp
bo dzisiaj normalnie łydki mnie okropnie mnie bola bo od poniedziałku codziennie 30 min biegania i dzisiaj sobie odpusciłam bo ledwoscia chodze
|
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Dolot, na stronie bieganie.pl (i kilku innych też) jest szczegółowa rozpiska dla początkujących biegaczy - o ile pamiętam, na 10 tygodni regularnego zwiększania wysiłku. Zalecają tam rozpoczęcie od marszobiegów, a z czasem zwiększasz po prostu udział biegu w marszobiegach
Vicki, no niestety, podczas biegania na czczo zawsze jednak trochę mięśni poleci. Szklanka mleka to, moim zdaniem, nienajlepszy pomysł, bo możesz mieć potem kolkę, a i białka w nim mało. Może lepiej jakaś odżywka białkowa typu białka serwatkowego (najszybciej przyswajalne) - jest tego mniej (przeważnie ok. 100-150 ml), za to zażycie białka na 30 min. przed biegiem trochę chyba powinno ochronić mięśnie. Ważne jest też dostarczenie białka po bieganiu - jeśli zależy Ci na mięśniach, to nie czekaj z jedzeniem śniadania albo zażyj jakiś antykatabolik od razu po bieganiu. Można też na początek wybrać opcję spalania tłuszczyku, a po okresie redukcji wziąć się za budowanie mięśni. Z wagi i obwodu ud nie wynika, żebyś miała za dużo do zrzucenia - mam podobne parametry Anniaa, 3-4 razy w tyg. powinno wystarczyć, z czasem możesz po prostu wydłużyć czas biegania do np. 50 minut. Po jakimś czasie nie będą już tak nogi bolały, bo się wzmocnią i przyzwyczają. Powinnaś je bardzo porządnie rozciągać od razu po zakończeniu biegania, kiedy są rozgrzane, to bardzo pomaga |
|
|
|
|
#590 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
Midi- dziekuje za odp
glownie chodzi mi o spalenie tluszczu uda owszem, mam szczuple, tylko na gorze mam "bulki" przy wew. stronie ud i to TO mi strasznie przeszkadza inne cwiczenia jakos nie pomogly mi tego zlikwidowac, wiec sprobuje z bieganiem co do wagi, w sumie nie jest wazna, licza sie dla mnie wymiary, ale lepiej bym sie czula, "lzej", gdybym miala wage 60-58kg baaaardzo dziekuje za porade
|
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Odradzam białko przed bieganiem. 30 minut z odżwyką to nie dość że za mało, to właściwie energii z tego nie ma. Po takim białku kolka murowana.
Aniaaa, 3 razy na tydzień wystarczy |
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
No patrz, a ja właśnie po takiej małej porcji (w sensie objętości 100 ml) nie mam kolki, a po szklance wody (250 ml) już miewam
![]() To co w takim razie jeszcze innego polecić przed bieganiem na czczo dla ochrony mięśni, żeby wciąż było to jednak na czczo? BCAA? Czy raczej porcję glukozy? Pogubiłam się chyba trochę... |
|
|
|
|
#594 |
|
♥
|
ich ok to bede biegac razy w tygodniu
) a za jakis czas zwiększe długość biegania .... )
|
|
|
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
Melduje, ze:
1) po upewnieniu sie, ze moja trasa biegu omija szlak halasliwych wielbicieli piwska i nasiadowek w pobliskim Powsinie i jedyne zywe dusze to inni biegajacy i rowerzysci, zupelnie niegrozni dla biegajacej samotnie o zmroku kobiety, ostatecznie przerzucilam sie z biegania na biezni w silowni na pachnacy i szumiacy las 2) podczas wypadu do siostry, maniaczki nordic walkingu, zostalam wyciagnieta na grupowe lazenie po plazy Ale zabawa! Zasuwa sie rzeczywiscie niezle, na pewno poszukam u siebie jakiejs grupy NW (w stadzie razniej, moj TZ na razie protestuje na pomysl zasuwania po lesie z kijami Z kijami chodzi sie duuuzo szybciej, niz bez - jak mi sie siostra rozpedzila z kijkami, to musialam truchtac, zeby nadazyc, a przeciez chodze bardzo szybko . No i fantastycznie pracuja tricepsy, moja zmora Super sprawa, naprawde warto!
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Dori, nordic jest rewelacyjny! Próbuje zarazic tym moją mamę. Szkoda tylko, że kijki takie drogie. Ale całkowicie Cię rozumiem, ja tez bym przeplatała z bieganiem, bo własnie fajnie modeluje ramiona.
No i dobrze, że w końcu się odważyłaś zejść z bieżni Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest tak ciężko z tymi biegami , że szok...!
Jutro o 9.00 rozpoczynam misje z siostrą TŻ, dobrze, że z nią, bo jak mam sama się zabrać to uhhh.... a tak to się wstydzę powiedzieć, że nie chce mi się poprostu! ![]() Lenia z pleców muszę zgonić... Rozleniwiłam się przez ten rok...
|
|
#598 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kijkow - probowalam chodzic ze specjalnymi kijami do NW i z teleskopowymi, takimi do chodzenia po gorach - nie widze roznicy, wiec poki co bede uzywac tych gorskich, bo 250 za kijki to za duzo na moj obecny budzet Cytat:
Poza tym poziom hipciowatosci systematycznie mi sie zmniejsza, az sie pochwalic musze
|
||
|
|
|
|
#599 |
|
♥
|
dzisiaj pobiegałam sobie 30 min
) i juz nogi nie bola tylko cos mam z lewa łydka strasznie mnie bola miesnie w tej okolicy ze ciezko sie nawet chodzi
|
|
|
|
|
#600 |
|
Przyczajenie
|
Zaczęłam biegać od paru dni. Narazie są to krótkie trasy - 400m, 500m itp.
Teraz zaczynam biegać na czas tzn. '15-30 minut' Tylko nie mam z kim biegać ![]() Muszą sama :P No trudno. I biegam nie tylko dla ładnej sylwetki ale również dla poprawienia kondycji - w szkole brakowało mi dwóch sekund na 400 żeby mieć szóchę xD |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

Wiem, że to trochę głupie, co właśnie piszę, ale rozwikłałam zagadkę moich problemów z oddychaniem - właśnie do mnie dotrało, że przecież mam alergię na pyłki i ciężko mi się oddycha przez cały czas.
Ona się wyłamała po dwóch razach, a ja...biegam dalej sama! Narazie tak 4 razy w tygodniu po 15 min. Na więcej kondycja mi nie pozwala

Chciałabym, ale głupio mi samej, a nie mam z kim
Już sobie wyobrażam miny ludzi widzacych biegającą bez celu trzynastolatkę... Najbardziej chciałabym biegać sobie z pieskiem (miałabym jakiś powód dlaczego tak biegam), lecz niestety owego nie posiadam i w najbliżej przyszłość posiadać nie będę. Pozostaje mi tylko przekonać się do biegów w samotności lub wogle z nich zrezygnować.

. No i fantastycznie pracuja tricepsy, moja zmora