Staraczkowe grono 2020 - cz. 3 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-08-30, 18:15   #571
Ashya_
Zakorzenienie

Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez MoszKa88 Pokaż wiadomość
O mamo jaki tu dzisiaj spokój ja melduje dziś dużo lepszy nastroj, rady Aliczee pomogły (dziękuję Kochana ). TZ mnie dziś rano śniadaniem do łóżka udobruchal, takze działamy dalej . O ile nie jest za pozno. Ale nawet jakby to następny cykl będzie nasz .

A Wam jak Dziewczyny mija niedziela??

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Leniwie na dokładkę 2 raz i cóż koniec moich płodnych w tym miesiącu w teraz chce zobaczyc minę tz pod tytułem 'jak to nie pykło od razu'

Stary 2020-08-30, 18:29   #572
safie
Raczkowanie

U mnie dzisiaj pracowicie: powsadzałam wrzośce na balkonie, ugotowałam rosół i szoruję łazienkę. Wczoraj cały dzień byłam strasznie senna, więc dzisiaj nadrabiam
safie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-30, 18:35   #573
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
Leniwie na dokładkę 2 raz i cóż koniec moich płodnych w tym miesiącu w teraz chce zobaczyc minę tz pod tytułem 'jak to nie pykło od razu'

Hehe o tak, faceci myślą, że kropek pojawia się ot tak . Ale dopóki nie ma @ to nie mów hop, bo a nuz się uda
Cytat:
Napisane przez safie Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj pracowicie: powsadzałam wrzośce na balkonie, ugotowałam rosół i szoruję łazienkę. Wczoraj cały dzień byłam strasznie senna, więc dzisiaj nadrabiam
To podobnie jak u mnie ☺ wczoraj bimbalismy a dziś trzeba było chate sprzątać

Ja dodatkowo po wczorajszym prosecco spałam do 11 .

MoszKa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-30, 18:46   #574
amiyaa
Zadomowienie

No nareszcie, nie pokazywała mi się 19 strona w przeglądarce i czekałam, aż naskrobiecie

U nas leniwa niedziela, wczoraj sobie poogarnialiśmy a dziś odpoczynek Niedługo synek idzie spać, a my z mężem spędzimy miły wieczór. Starania w pełni, jutro ma być owu
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-30, 19:37   #575
Shadoww90
Zadomowienie

Ja miałam to samo 19 strona mi się nie pokazywała

.

My dziś rodzinnie tesciowka przyszła prYjechala na rodzinny obiad . Właśnie wracamy do domu
Shadoww90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-30, 19:37   #576
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoszKa88 Pokaż wiadomość
A Wam jak Dziewczyny mija niedziela??
W pracy Na szczęście dziś byłam od rana do 17, a nie jak praktycznie cały tydzień do po 21.
theali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-30, 19:42   #577
itsmeboo_93
Raczkowanie

Cześć,

Ja dzisiaj się kiepsko czuje, strasznie mnie głowa boli. Pewnie przez zmianę pogody, bo niedawno zaczęło padać. U nas też leniwie, wczoraj byliśmy na przyjęciu ślubnym u sąsiadów i pierwszy raz byłam jedyną osobą trzeźwą w towarzystwie Ledwo doczekałam otrzepin, bo już taka śpiąca byłam
Cytat:

Może dołączysz do majowych mam

itsmeboo_93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-08-30, 19:45   #578
Ashya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itsmeboo_93 Pokaż wiadomość
Cześć,

Ja dzisiaj się kiepsko czuje, strasznie mnie głowa boli. Pewnie przez zmianę pogody, bo niedawno zaczęło padać. U nas też leniwie, wczoraj byliśmy na przyjęciu ślubnym u sąsiadów i pierwszy raz byłam jedyną osobą trzeźwą w towarzystwie Ledwo doczekałam otrzepin, bo już taka śpiąca byłam Może dołączysz do majowych mam

To by było zbyt piękne z moimi wynikami plus trafieniem jak ja dzień po owulacji zaczęłam 🤣

Stary 2020-08-30, 19:51   #579
Shadoww90
Zadomowienie

A ja czuje ze idzie @ , także jutro pewnie 1 dc i niech szybko spada . Bo już widziałam po śluzie jak badałam .
Stary 2020-08-30, 19:56   #580
itsmeboo_93
Raczkowanie

Cytat:
To by było zbyt piękne z moimi wynikami plus trafieniem jak ja dzień po owulacji zaczęłam 🤣

Niby dzień po też może się jeszcze udać także trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Shadoww90 Pokaż wiadomość
A ja czuje ze idzie @ , także jutro pewnie 1 dc i niech szybko spada . Bo już widziałam po śluzie jak badałam .
A Ty dzisiaj chyba miałaś dostać, nie? Nowy cykl, nowe możliwości

Stary 2020-08-30, 20:05   #581
Shadoww90
Zadomowienie

Tak ja mam cykle 27/28 przeważnie 27 czyli @ dziś ale może być Ze juteo 28 ale moj Dziś mi powiedział ze na prwno przyjdzie @ byłam znów afroameryknską latynoską całe osiedle mnie słyszało o byle co :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-08-30, 20:38   #582
MoszKa88
Wtajemniczenie

Czyli widze, że większości na leniwca dzień minął poza Theali, która pracowała.

Amiyaa, udanego stosunkowo wieczoru

Shadow, hehe Ty to masz temperament dziewczyno a od nowego cyklu trzymamy kciuki jeszcze mocniej żeby w noc poślubna zadziała się magia

Itsmeboo, hehe no i tak cała ciążę a potem karmienie siostra TZta się śmieje że już ponad dwa lata % nie przyjmowała (dalej kp) .

U nas taka burza dziś, że niebo się dosłownie świeciło. Chmury były gęste przez co nie widać było błyskawic ale niebo róż świetlne było jak ktoś walił fleszem. I w sumie dalej tak daje ale poszło na centrum Warszawy. Nagrywałam filmiki i wysyłam rodzinie

Edytowane przez MoszKa88
Czas edycji: 2020-08-30 o 20:43
Stary 2020-08-30, 20:46   #583
Shadoww90
Zadomowienie

Moszka

Ty moj kibicu 🥰dziękuje ja oczywiście trzymam Za Was aby Wan się udało i abyś zobaczyła II kreski 🤰🏻

Ooooo uwielbiam burze ona mnie tak uspokaja 🌸
Stary 2020-08-30, 20:51   #584
MoszKa88
Wtajemniczenie

Shadow, dziękuję 🥰

Też lubię burze . Kiedyś mieszkałam na 15 piętrze, panie jaki wtedy był widoook

Stary 2020-08-30, 22:00   #585
itsmeboo_93
Raczkowanie

U nas właśnie z pół godzinki temu zaczęło grzmiec i się blyskać i cały czas leje. Ale ja znowu mam kompletnie inne podejście, raczej się boję burzy

Stary 2020-08-30, 23:36   #586
cichazabka
...

Hej ja też dziś w pracy byłam, wyszłam o 18, jakieś zakupy i cały dzień zleciał. Majówką nie zostanę, bo w czwartek gin mówił, że są warunki do zagnieżdżenia jakby co, a nic nie było. Niestety mąż ogarniał dwie przeprowadzki na raz - moją i mojej siostry, więc najpierw nie było zbytnio czasu ani warunków, wczoraj wrócił potwornie zmęczony, a dziś wszystko go boli i odsypia. :/ Zostaje mi czekanie tych dwóch tygodni i chyba spróbuję jeszcze raz z mierzeniem temperatury.

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-31, 06:06   #587
MoszKa88
Wtajemniczenie

Dzień dobry Paniom
Cichazabawka, a jesteś pewna że już po owu?
Ja dziś zapomniałam zmierzyć temp z rana :/ ale za to wzięłam test owu do pracy to sobie za godzinę sikne. Zobaczymy co pokaze.

Udanego ostatniego dnia wakacji ☺

Stary 2020-08-31, 06:21   #588
Shadoww90
Zadomowienie

Hello

Witam w szary brzydko deszczowy poniedziałek , oraz w 1dc. Wszystkiego dobrego przy jakże zawsze ciężkim poniedziałku 😩😫 jak w tym cyklu nie pyknie , będziemy robić jakieś badania bo Wy chociaż jakes progesterony , prolaktyna TSH itp itd a ja kurka nic jak narazie .

🦋🐝
Stary 2020-08-31, 06:39   #589
Ashya_
Zakorzenienie

Ja wszystkie hormony przebadane, teraz regulowanie tsh a razem z nim spada prolaktyna więc to super chociaż ja idąc z wynikami na usg to myślałam że będzie jakaś masakra jak miałam tsh ponad 8 i prolaktyne 117 a norma do 23.. A tu się okazało ze w 12dc miałam 1 pęcherzyk na 1 jajniku 17mm i drugi na drugim 16mm teraz w 3dc mam iść na kontrolne badania, potem wizyta w owu na usg i zobaczymy co mi powie mój gin

Stary 2020-08-31, 06:43   #590
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Hello

Witam w szary brzydko deszczowy poniedziałek , oraz w 1dc. Wszystkiego dobrego przy jakże zawsze ciężkim poniedziałku jak w tym cyklu nie pyknie , będziemy robić jakieś badania bo Wy chociaż jakes progesterony , prolaktyna TSH itp itd a ja kurka nic jak narazie .

🦋
Ja też jeszcze żadnych badań nie zrobiłam. Daje sobie jeszcze 1 cykl oprócz tego i robimy z mężem komplet. A który u ciebie cs??

sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-31, 06:47   #591
Ashya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze żadnych badań nie zrobiłam. Daje sobie jeszcze 1 cykl oprócz tego i robimy z mężem komplet. A który u ciebie cs??

1szy ja wszystko po sprawdzalam przed bo najpierw zaczęłam od tarczycy na początku roku i dobrze bo wyszło hashimoto z niedoczynnoscia, a potem lekarz zlecił mi cały stos badań by sprawdzić wszystkie hormony i resztę, czy jest owulacja itp bo z nim rozmawiałam że się chcemy za jakaś chwile starać w ostatnim cyklu według progesteronu 7 dni po owu wychodziło że owulacja była

Stary 2020-08-31, 06:52   #592
MoszKa88
Wtajemniczenie

Shadow, Sherlook, mam nadzieję, że nie trzeba będzie diagnostyki robić u Was

Stary 2020-08-31, 06:58   #593
Shadoww90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość

Ten będzie 4. ale jeszcze przed staraniami kochaliśmy się normalnie przez rok , ujmę to pełny stosunek i nic się też nie zdarzyło . Mam ginekologa 14 września. chce jej powiedzieć i jak coś własnie jakieś badania . U siostry się okazało , że zostaje im tak naprawdę tylko in vitro... więc trochę z tyłu głowy mam strach.
Stary 2020-08-31, 07:03   #594
Unless
Rozeznanie

Shadoww, odpędź raz dwa te negatywne myśli porozmawiaj z ginekologiem ale myślę że zaraz po ślubie wam pyknie

Unless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-31, 07:04   #595
Frezjan
Raczkowanie

Hej wszystkim, ja już w pracy. Nerwowo od rana

U mnie dzisiaj 10dc. Jedna apka pokazuje mi owu na 2.09, druga na 4.09, ja obstawiam że powinna być 3.09, bo mam te cykle regularne 26-27 dni.

Aczkolwiek robię te testy owu rano i wieczorem już trzeci dzień i kurde ciągle negatywne. Ta kreska nic a nic nie ciemnieje, ledwo widoczna jest co mnie mocno martwi. Już się wkurzam że pewnie wcale nie mam tych owulacji (a jednak zawsze mnie napieprza jajnik wtedy). Nic tak, idę w środę do gina to mi powie co widzi na USG... Zmartwiona tym jestem

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
Frezjan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-31, 07:08   #596
Shadoww90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Unless Pokaż wiadomość
Shadoww, odpędź raz dwa te negatywne myśli porozmawiaj z ginekologiem ale myślę że zaraz po ślubie wam pyknie

Unless dziękuję ;* tak ogółem myślę pozytywnie i wierzę że będzie dobrze , musi. Jak u każdej z nas
Stary 2020-08-31, 07:11   #597
Ashya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frezjan Pokaż wiadomość
Hej wszystkim, ja już w pracy. Nerwowo od rana

U mnie dzisiaj 10dc. Jedna apka pokazuje mi owu na 2.09, druga na 4.09, ja obstawiam że powinna być 3.09, bo mam te cykle regularne 26-27 dni.

Aczkolwiek robię te testy owu rano i wieczorem już trzeci dzień i kurde ciągle negatywne. Ta kreska nic a nic nie ciemnieje, ledwo widoczna jest co mnie mocno martwi. Już się wkurzam że pewnie wcale nie mam tych owulacji (a jednak zawsze mnie napieprza jajnik wtedy). Nic tak, idę w środę do gina to mi powie co widzi na USG... Zmartwiona tym jestem

Z tego co dziewczyny na fb wrzucają to te testy niezbyt pewne sa, jedne mają bardzo ciemna jedne blada a i tak owu jest, plus wystarczy ominąć pik i już bledsza a wzrokowy interpretacja już zależy od osoby. Ponoć lepsze te cyfrowe z buźka i sama się nad nimi zastanawiam w następnym cyklu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-08-31, 07:19   #598
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Tak ja mam cykle 27/28 przeważnie 27 czyli @ dziś ale może być Ze juteo 28 ale moj Dziś mi powiedział ze na prwno przyjdzie @ byłam znów afroameryknską latynoską całe osiedle mnie słyszało o byle co :P

Skąd ja to znam

Dzień dobry
U nas wczoraj leniwie, w sobotę znajomi wpadli po urodzinach babci, i tak do 3 się impreza kręciła także wczoraj cały dzień na kanapie pochłaniałam "Chemika"
U nas też ochłodzenie, spało się tak pięknie

U mnie 7dc, tak jak podejrzewałam, tż do rozmów o staraniach nie jest skory, czyli będzie pewnie tak jak do tej pory, przytulanki jak najdzie ochota i może akurat się uda

Zapomniałam kupić termometr owu i zostałam na kolejny cykl ze zwykłym, oby sprawdził się tak dobrze jak w poprzednim cyklu

Miłego poniedziałku kochane życzę

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Hello

Witam w szary brzydko deszczowy poniedziałek , oraz w 1dc. Wszystkiego dobrego przy jakże zawsze ciężkim poniedziałku jak w tym cyklu nie pyknie , będziemy robić jakieś badania bo Wy chociaż jakes progesterony , prolaktyna TSH itp itd a ja kurka nic jak narazie .

🦋
Zobacz sobie prolaktynę, tak kojarzę że pisałaś o śluzie że mało go, i ciągle mi na myśl przychodzi ta prolaktyna jak o Tobie myślę
Możesz w każdym dniu cyklu wykonać, a już takie jedno badanko może dać dużo odpowiedzi

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Ten będzie 4. ale jeszcze przed staraniami kochaliśmy się normalnie przez rok , ujmę to pełny stosunek i nic się też nie zdarzyło . Mam ginekologa 14 września. chce jej powiedzieć i jak coś własnie jakieś badania . U siostry się okazało , że zostaje im tak naprawdę tylko in vitro... więc trochę z tyłu głowy mam strach.
Nie martw się na zapas, będzie ok
A jakie siostra ma problemy jak mogę zapytać?

malamii1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-31, 07:24   #599
Shadoww90
Zadomowienie

Siostra nie lubi o tym gadać nawet ze mną tylko tyle mi powiedziała . Rzadko jest ze jesteśmy same wiec ciężko mi z nią o tym pogadać . Ale mam zamiar z nią pogadać, jak będzie okazja .
Stary 2020-08-31, 07:40   #600
Frezjan
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co dziewczyny na fb wrzucają to te testy niezbyt pewne sa, jedne mają bardzo ciemna jedne blada a i tak owu jest, plus wystarczy ominąć pik i już bledsza a wzrokowy interpretacja już zależy od osoby. Ponoć lepsze te cyfrowe z buźka i sama się nad nimi zastanawiam w następnym cyklu

Zdaje sobie sprawę z tego że jest z tymi testami spory margines błędu, ale wiadomo jak głowa reaguje. A te z buźka są z jakiej firmy? Zastanawiam się jeszcze nad jakimiś z rossmana, też niektóre dziewczyny polecały. Chyba skoczę dzisiaj po pracy i kupię

Frezjan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości