![]() |
#571 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
|
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Adusia
![]() Znowu utknęłam na poprzedniej stronie ![]() Trzeba się pilnować! |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
to nic, mnie też się to zdarza. ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- A ja znalazłam dzisiaj takie dwa przysłowia: -Jeśli luty ciepło trzyma, będzie jeszcze w marcu zima. -Kiedy luty nie wymrozi, w maju śnieg nam zagrozi. Nie brzmią one zbyt optymistycznie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
Adusia przysłowia nie sprawdzają się teraz
![]() Trzeba nowe wymyślić ![]() Dziękuję za słoneczko, właśnie zaświeciło. Biegałam do sklepu, cała mokra, nie wiadomo jak się ubierać. A w sklepach, to oczywiste centralne ogrzewanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Taaa... pogoda przedziwna. Prawie, zawsze po powrocie do domu muszę przebierać się, bo nawet podkoszulka mokra. Lżej ubierać się nie mogę, w miejscach zacienionych zimno straszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dzień dobry Adusia ![]() Jesteś już ? ------ Ja zaliczyłam już poranny maraton ![]() Teraz spokojnie mogę wypić z Tobą kawkę. Pyszna! |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buziak Cyfereńko...!!
![]() Tak, wstałam już. Bardzo się wczoraj pilnowałam, żeby długo w noc nie siedzieć. No i udało się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Termsik, herbatka, kanapka, jabłuszko.
Emmi nie będzie ani spragniona, ani głodna. Przemiła Cyferka o wszystko zadbała. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- 9 ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cyferuś, też tak myślę. ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- A co ta dziewiątka tam u góry robi...?? Jakimś dziwnym trafem tam wskoczyła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
Adusia,a Ty już po śniadaniu?
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- W nocy lał deszcz. Mokro jest, ale ciepło. |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Nie, owsianka na mnie czeka, dopiero o dziewiątej będę ją jadła.
Teraz piję kawę z dużym mlekiem. A jak u Ciebie, czy już po śniadanku jesteś? Jeśli tak, to co dobrego miałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Zakorzenienie
|
Tak Adusia, przed kawą jem śniadanie
![]() 2 kromki chleba mieszanego+pasta z awokado+czarny pomidor jajko na miękko. ------- Ułożyłam koty do spania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
pyszne Twoje śniadanko. Mniam. ![]() A ja już swoją owsiankę właśnie zajadam. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Mówisz, że u Ciebie pada. U nas padało wieczorem. Teraz słonko świeci, ale takie trochę przymglone. Coś w mojej okolicy mocno pyli. Leszczyna to wiem, ale oprócz niej chyba jeszcze coś intensywnie kwitnie i się nałożyło. Od ponad miesiąca biorę Clatrę (plus moje stałe leki na astmę) a wczoraj zaczęło mnie dusić i świstać w oskrzelach. No i jakoś nie chce przejść. Muszę wejść na strony dla alergików i zobaczyć komunikaty pyłkowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Zakorzenienie
|
Adusia współczuję.
Zaczyna się ciężki czas dla alergików. U mnie w nocy padało, teraz nie. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Robiłam porządek przed domem ![]() Przeniosłam z tarasiku tuje, kupiłam wczoraj hiacynty, posadziłam w donicach. Trochę zielonego i wiosennego na tych betonach ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko, dziękuję. ❤️
Już wiem, do leszczyny dołożyło się wyjątkowo intensywne pylenie olszy. Zaraz powiem mojej sąsiadce B. że dzisiaj nie idę na spacer. Wolę w domu zostać. |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Ależ to jabłuszko pięknie się błyszczy ![]() Miałam śliczną pogodę i jak ciepło. Aż 16* C. Nie do wiary, że to luty. ------------ Wpadłam pomachać i życzyć miłego dnia. Siadam do papierologii... Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-02-27 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Imuś ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Adusia jesteś? Kawka z tahini jest pyszna. Dzięki, że o niej powiedziałaś. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-02-28 o 06:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Kochane, od wczoraj czuję się strasznie. To jednak nie pyłkowica, a raczej jakaś wirusowa infekcja. Gorączka ponad 40*, świsty w oskrzelach, kilka wykwitów opryszczki i ból całego ciała. Jednym słowem - masakra. ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Emmi wczoraj zapytała co porabiam. Otóż cały dzień na sofie albo w łóżku. W pozycji półsiedzącej, bo inaczej strasznie mnie dusiło i dalej dusi. Dobrze, że zawsze mam w zapasie całą "baterię" leków. Ładuję w siebie co tylko mogę i czekam na jakąś poprawę. ----- Cyferuś, miło mi, że polubiłaś kawę z pastą tahini. A czy nie przeszkadzają Ci te niby fusy opadające na dno filiżanki? Ja je lubię, ale MM-ek krzywi się. |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Zdrowiej kochana. Nasz pracownik i cała jego rodzina mają covid. W poniedziałek był w pracy, ale poszedł wcześniej, bo w kościach go łamało. Koleżanka która pracuje w przychodni, mówi, że po prostu wysyp covidowy. ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Adusia już poprawiłam ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Nie przeszkadzają mi fusy, pod koniec picia smak jest najlepszy. Pycha! |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
mówisz o wysypie covidu. Coś jest na rzeczy. Czuję się naprawdę fatalnie. No i ta wysoka gorączka daje do myślenia. Łykam maksymalne dawki paracetamolu, a cały czas jest parę kresek ponad 40*. MM-ek też wczoraj był taki marnawy. Osłabiony, bez apetytu, ale gorączki nie miał. Teraz jeszcze śpi, więc nie wiem jak się on dzisiaj czuje. A ja prawie całą noc nie spałam. Męczą mnie te świsty w oskrzelach, szczególnie gdy leżę. Świszcze i poddusza. Dzisiaj znowu dzień spędzę na półleżaco - półsiedząco. ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Ha, no popatrz Cyferuś, mnie te fusiki też bardzo smakują. To taki deser na koniec picia kawy. ![]() Tahini i humus bardzo polecał MM-ka kardiolog. Samo dobro i zdrowie. |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
Adusia teraz też masz gorączkę?
Bardzo wysoka. Jak sobie poradzisz ? jeszcze mężowi trzeba podać... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Witam. Mam 2 dni zaległości, ale nie poczytam na razie co u Was bo nie mam czasu. Zaraz idę na kijki, a potem muszę jechać kilka spraw załatwić. Dzieci dzisiaj szybko wracają, więc tylko się pokazuję że żyję. I za jrzę jak znajdę czas
![]() Miłego dnia dla wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
tak, cały czas mam taką wysoką. Paracetamol jakoś nie obniża. ![]() Dopiję kawkę i natrę czoło, skronie, szyję, kark, dłonie, zgięcia łokciowe i kolanowe oraz stopy ręcznikiem zanurzonym w wodzie z octem. To bardzo obniża gorączkę. Szkoda, że wczoraj, i w nocy, nie zrobiłam sobie tego zabiegu. A jest to sposób strych pielęgniarek i położnych. Pomaga jak nic innego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
super, że pokazujesz się. ![]() Załatwiaj sprawy i wracaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
Hej Ania
![]() Biegnij i zaglądaj kiedy możesz. ------------- Adusia moja znajoma p. doktor owijała stopy ręcznikiem namoczonym w occie, przy każdej infekcji przeziębieniowej. |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Tak, to jest dobry sposób.
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- No, to pościeliłam sobie na sofie w dużym pokoju, zaraz się na niej ulokuję. Włączyłam TVN 24, przymknę oczy i będę sobie słuchała przebiegu Sejmowej Komisji Śledczej Do Spraw Wyborów Kopertowych. Wczoraj, w ten właśnie sposób, przysłuchiwałam się Sejmowej Komisji Śledczej Wizowej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
pięknie dziękuję. Lubię te trzy rzeczy. Mniam! Hura! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.