Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-28, 19:04   #571
fifcia
Zadomowienie

Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????

przyznam sie ze nie probowalam tej pasty ale mam nieco inny sposob na wybielanie moze nie dośc zadawalający ale troszke pomagawiem ze soda uszkadza szklio ale kolezanka mi poleciła zebym na suchą szczoteczkę nałożyła troszke sodki i polała ją odrobiną wody utlenionej(wiem ze nie zadabrze to smakuje i ze woda szczybie w dziąsła) nio i sprobowalam pare razy ale systematycznie i efekt był chociaz moze nie taki odrazu ale troszke widac było tylko ze nie polecam bo szkliwo sie psuje ale mozna sporpwac a te pasty wybielające podowują ze zęby są osłabione i potem źle reagują na ciepło i zimno
fifcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 14:16   #572
indiego
Raczkowanie

Dot.: wybielanie zębów domowymi sposobami:D

Cytat:
Napisane przez madziaaakk
he he a ja z innej beczki. indigo jestes mezczyzna czy kobieta?? bo w profilu masz zaznaczone kobieta a wypowiadasz sie w rodzaju meskim ale ja wscibska jestem
mam kobiete wpisana nie zauwazylem!!
indiego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-30, 11:14   #573
Stabilo
Raczkowanie

Cześć! Ja polecam Biała Perłę - kupić można ją w aptekach za ok. 50 zł. W opakowaniu znajdują się żelowe "szczęki" (tak jak ochraniacz dla boksera..) oraz dwie tuby żelu wybielającego.
Paseczki Blend-A-Med też stosowałam, ale niestety strasznie denerwuje mnie fakt, że są one tak króciutkie - tylnie zęby nie są wybielane. Przy Białej Perle nie ma tego problemu - "szczęki" obejmują wszystkie zęby.
Żel z pędzelkiem Aqua Fresh też jak dla mnie porażka - mistrzostwo świata dla tego, kto zdoła wytrzymać pół godziny pozostawiając usta w bezruchu, tak by żel nie uległ wypłukaniu przez slinę. W efekcie zęby były wybielone nierównomiernie - przy dziąsłach, gdzie kontakt ze sliną był nieunikniony zęby sa bardziej żółte.
Stabilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 18:12   #574
nutka24
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na białe zęby

Ile kosztuje ta pasta Diamant email???
nutka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 18:33   #575
Madzia14
Zakorzenienie

GG do Madzia14

Też dokładam się do pytania Nutki
Hmm... To troche dziwne, bo słyszałam od koleżanek, że podobnoć do 16(?) roku życia to wybielanie jest darmowe :shock: Ja mam ząbki troche żółte, ale to dlatego że mam dużo minerałów w żebach (czy jak mi to tam powiedziała dentystka) i zawsze ubolewam bo lubie jasne błszczyki ale jak sie "przy nich" uśmiechne to ten żółty kolor bardziej widać Ehh... gdyby z tym wybielaniem była prawda... to i tak bym poszła kilka dni przed 16-tką żeby dać jeszcze "w pełni ukształtować się zębom i szkilwu" ...

studentka technologii chemicznej
Madzia14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 18:50   #576
Gumka
Raczkowanie

GG do Gumka

Ja noszę aparat otrodontyczny i mam takie pytanie, czy pasty wybielające działają tak samo kiedy ma się nieco mtealu na ząbkach?
Gumka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 18:58   #577
wroniasta
Raczkowanie

GG do wroniasta

No właśnie,gdzie można dostać to cudo ? Drogeria,apteka,spożywczy ?
wroniasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-31, 19:02   #578
Madzia14
Zakorzenienie

GG do Madzia14

spozywczy to na 100% powinno być na dziale przy pociskach armatnich ... chyba że... ostatnio widziałam orzy instrukcjach składania bomb... ale na pewno nie w drogerii ani w aptece- no co ty TAKIE rzeczy tam...

studentka technologii chemicznej
Madzia14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 19:11   #579
kasienkaaa
BAN stały

polecam paski White Strips (w aptece do kupienia), nakleja sie je przez 7 dni, ale ja przyklejałam jedynie 5 i mialam tak biale zeby ze kazdy pytal jak to zrobilam,a na dyskotece w ultrafiolecie swiecily.....
mnie nie bolały zęby ani nic, tam w ulotce pisze ze jesli kogos bolą od nich ząbki,to nalezy ograniczyc stosowanie do 1 raz dziennie
kasienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 19:56   #580
Audacieux
Wtajemniczenie

Ja mogę powiedzieć że najnowsze pasty blend-a-med z serii whitening cytrusowa, egzotyczna idp. niestety NIE działają. Używałąm wszystkich trzech i to po całej tubce i zero efektu.
Ale moje zęby są z natury żółtawe i żaden specyfik na nie nie zadziałał.
A z tą pastą DIAMOND EMAIL drogie Wizażanki, czy to nie jest przypadkiem na zasadzie kontrastu, że zabarwia ona dziąsła przy czym zęby wydają się bielsze??

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 20:52   #581
wroniasta
Raczkowanie

GG do wroniasta

Z tym kontrastem niegłupia sprawa - też o tym myślałam

A co do kupna pasty to jak widzę żadna drogeria,apteka..ba..NAWE T ten spożywczak...
....jutro idę do obuwniczego tam podobno mają jakieś 'pasty'
wroniasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-31, 21:15   #582
Kiya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia14
Też dokładam się do pytania Nutki
Hmm... To troche dziwne, bo słyszałam od koleżanek, że podobnoć do 16(?) roku życia to wybielanie jest darmowe
koleżanki są w błedzie NFZ nie refunduje wybielania ani dzieciom ani dorosłym.

Edytowane przez Kiya
Czas edycji: 2006-02-01 o 10:44 Powód: literówka
Kiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 10:16   #583
Joskelyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez futas84
Usuniecie kamienia i osadu w Białymstoku w prywatnym gabinecie kosztuje 120zł, natomiast wybielanie w promocji 500zł.
ja mialam kiedys usuniety kamien w promocji w jakims prywatnym gabinecie za darmo i to bylo najbardziej bolesne przezycie w moim zyciu :/ brrr, nigdy wiecej :/ a efekt i takl byl mizerny, bo po prostu nie mialam kamienia, tylko taki kolor zebow i juz
nie pije wcale kawy, nie pale, herbatke tylko zielona lub owocowa a i tak mam zoltawe zeby , bo taki ich kolor i nic z tym nie zrobie juz no, ale moze wyprobuje te cudowna paste o ktorej piszecie
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 10:25   #584
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez weronika nadara
a czy wiecie czy te metody skutkują ten na dorabiane zeby?
bo jestem załamana kolorem moich zebow a mam niestety kilka nieswoich
jesali chodzi o korony i mosty to raczej nie zmienią koloru , tym bardziej metodami domowego wybielania (które BTW odradzam).
Cytryna, soda czy proszek do pieczenia na pewno wpływają na zwiększenie nadwrażliwości zębów i ścieranie szkliwa. Dlatego warto jednak zainwestować w wybielanie profesjonalne, np. kształtki wykonane u stomatologa oraz preparat w postaci żelu (czyli wybielanie nocne). W przypadku tej metody szkliwo nie jest uszkodzone, a pewne niedogodości i nadwrażliwość pojawia się sporadycznie i TYLKO w okresie kilku dni (w czasie samego wybielania), potem zanika.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 10:27   #585
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Kiya
koleżanki są w błedzie NFZ nie rekunduje wybielania ani dzieciom ani dorosłym.
dokładnie
Usunięcie kamienia jest bezpłatne raz na pół roku w ramach leczenia w NFZ

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 10:32   #586
Nierika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienkaaa
polecam paski White Strips (w aptece do kupienia), nakleja sie je przez 7 dni, ale ja przyklejałam jedynie 5 i mialam tak biale zeby ze kazdy pytal jak to zrobilam,a na dyskotece w ultrafiolecie swiecily.....
mnie nie bolały zęby ani nic, tam w ulotce pisze ze jesli kogos bolą od nich ząbki,to nalezy ograniczyc stosowanie do 1 raz dziennie
A ile kosztuja te paski?

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 18:33   #587
madziaaakk
Rozeznanie

GG do madziaaakk
Dot.: wybielanie zębów domowymi sposobami:D

Cytat:
Napisane przez indiego
mam kobiete wpisana nie zauwazylem!!
he he jak to dobrze ze czuwam. jeszcze by tu menzczyzna przetransformowal sie w kobietke:P a byloby szkoda
madziaaakk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-09, 14:04   #588
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

Cytat:
Napisane przez bluegirl
muszę się podzielic z Wami tym że polacana przez Was pasta działa cuda
używałam jej chyba przez 9 dni, bo więcej nie potrzebowały zęby
Diamant Email wybielająca robi to co niemożliwe i działa cuda naprawdę wybiela
dziękuję za radę
polecam ją teraz wszystkim
hey mam do Ciebie (ale i też do wszystkich wizazanek) pytanie czy pasta Diamant wybieli zęby które mają właśnie ciemniejszą kość, a nie tylko przebarwienia? Bo przebarwień jako takich nie posiadam ale mam po prostu taką kość :/:/:/
Stary 2006-02-09, 14:09   #589
connie
Zadomowienie

Nie wybielac!!!
Pytalam wczoraj dentysty, bardzo dobrego w swoim fachu i naprawde znajacego wszystkie nowinki. Stanowczo odradzal mi jakiekolwiek wybielanie. Kazdy bowiem wybielacz zawiera nadtlenek wodoru, niszczacy szkliwo. Doktor mowil, ze mial nawet pacjenta, ktory przez wybielenie zebow (chyba zbyt intensywne) dorobil sie martwicy kilku zebow (leczyl sie kilka lat).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-09, 14:27   #590
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

oczywiście że wiekszość past zawiera nadtlenek wodoru inaczej by zapewne nie działały. Ale dwutygodniowa kuracja pastą diamant raz na pół roku chyba nie zaszkodzi zębom aż tak strasznie. Nawet wcale. A zapytałaś doktora ile u niego kosztuje ,,zdrowe" wybielanie? z pewnością dla stomatologów takie specyfiki to pewnego rodzaju konkurencja...
Stary 2006-02-09, 14:46   #591
connie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natina2
oczywiście że wiekszość past zawiera nadtlenek wodoru inaczej by zapewne nie działały. Ale dwutygodniowa kuracja pastą diamant raz na pół roku chyba nie zaszkodzi zębom aż tak strasznie. Nawet wcale. A zapytałaś doktora ile u niego kosztuje ,,zdrowe" wybielanie? z pewnością dla stomatologów takie specyfiki to pewnego rodzaju konkurencja...
Wlasnie stomatolog mi nawet w gabinecie nie chcial wybielac. Stwierdzil, ze naprawde nie warto, bo to bardzo oslabia zeby.
Stary 2006-02-09, 15:02   #592
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

hmm fakt chemia osłabia zęby. Ale na KWC jest wiele pozytywnych opini o paście Diamant wiec chyba zaryzykuje. Ponawiam wcześniejsze pytanie:czy pasta Diamant wybieli zęby które mają ciemniejszą kość, a nie tylko przebarwienia?
Stary 2006-02-09, 15:13   #593
eifersucht
Zadomowienie

Co do tego Aquafresh Pure White...używałam przed 2 tygodnie. Zgodnie z instrukcją, nie piłam kawy...A efektów zero Żeby chociaż o jeden odcień wybielił, o pół...a tu nic. Naprawde nie polecam, strata pieniędzy.
eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-09, 15:24   #594
soni
Raczkowanie

polecam paski blend-a-med . najpierw sprawiła je sobie moja koleżanka i byłam pod wrażeniem ich skutecznośći - jej ząbki naprawdę wybielały . tak się zachwycałam , że dostałam od niej w prezencie takie same i też sobie chwalę -zniknęły przebarwienia , ząbki są jaśniejsze , mają jednolity kolor . nie wiem jak długo utrzymuje się efekt , ale jest .
soni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-09, 21:43   #595
Michał84
Raczkowanie

..........

Edytowane przez Michał84
Czas edycji: 2014-08-12 o 14:05
Michał84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-09, 22:25   #596
Kiya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natina2
hmm fakt chemia osłabia zęby. Ale na KWC jest wiele pozytywnych opini o paście Diamant wiec chyba zaryzykuje. Ponawiam wcześniejsze pytanie:czy pasta Diamant wybieli zęby które mają ciemniejszą kość, a nie tylko przebarwienia?
jak tu już Wizażanek opisał ta pasa barwi dziąsła i powstaje kontrast dzięki któremu wydaje nam sie że zęby są bielsze.Co do skuteczności wybielania to jest ono niewielkie,sprawdziłam na sobie,dodatkowo ta pasta nie ma żadnego działania profilaktycznego wiec nie chroni przed próchnicą ja podczas jej stosowania używałam dodatkowo elmexu.
Kiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 14:49   #597
syla-78
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny. Mam pytanie o pastę diamant rogue do Anett i Bluegirl i innych dziewczyn, które jej używały.Czy ta pasta barwi Wam dziąsła? Czytałam w tym wątku, że tak robi. Ja ją kupiłam wczoraj ( 17 zł,) od tego czasu umyłam zęby 4 razy. Efekt wybielenia jest na razie bardzo delikatny ( ale jest ), no ale to w końcu dopiero parę razy. Natomiast nie zauważyłam żadnego zabarwienia dziąseł, ponoc ta pasta je barwi i dlatego przez kontrast zęby wydają się bielsze.Jak to z nią jest ? Dodam, że mnie nawet przy szerokim uśmiechu nie widać dziąseł to i nie będzie kontrastu . Będę Wam wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam
syla-78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-10, 19:58   #598
pIWONIA
Zadomowienie

No napaliłam sie juz dawno na tą paste Diamant Email i jak na razie nie zakupiłam jej tylko dlatego że nie moge znaleść...A teraz to się zastanawiam /tu dłuuugie zdanie / czy rzeczywiście efekt wybielania w jej przypadku to jedynie złudzenie spowodowane wiekszym kontrastem przy zabarwionych na ciemniejszy odcień dziąsłach??? Bo mi zależy na wybieleniu zębów, a nie tylko wrażeniu optycznym

I teraz mam dylemat: Email Diamant czy Biała Perła /ta druga oj droższa jest sporo /
pIWONIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 20:30   #599
Kraczitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michał84
Hejprzetestowalem na sobie dosyc duzo metod wybielania gdyz zeby to moja lekka obsesja.wiec jesli sie to komus przyda,podziele sie krotko swoimi doswiadczeniami/wrazeniami.Jesli chodzi o srodki dostepne w drogeriach/aptekach,to zdecydowanie najlpeszym z nich jest Biala Perla,mimo zawiera tylko 10procent nadtlenku karbamidu,to daje bardzo dobre efekty.Moje zeby wlasnie przed tymi wszystkimi wybielaniami,nie mialy przebarwien,byly po prostu ciemne,chyba to genetyka bylo spowodowane.I bylem bardzo zadowolony z wybielania BP.Nie polecam natomiast paskow,i tych srodkow z pedzelkami(chocby Colgate)efekty slabe,a komfort uzycia,na maxa niskiWg mnie najlpesza metoda to ta nakladkowa.Wygodnie w sumie,i nie sprawia klopotu.Po kuracji wybielajacej natomiast zauwazylem,ze najlepiej jej efekty podtrzymuje pasta dla palaczay Colodent,ktora stosuje,ale co 2gi dzien,bo nie pale wiec to zrozumiale,ze nie warto codziennie.Po niej zeby az swieca bielaDiament Email,to dobra pasta ale gdy ktos ma w miare biale zeby,bo pasta po prostu barwi dziasla i wargi.I przez ten kontrast wydaje mi sie,ze zeby wygladaja na bielsze.ale osobiscie nie lubie tej pasty,zawsze zabarwia mi tylko ta wewnetrzna czesc ust,przez co wyglada to jak szminka lub krewTo tyle,mam nadzieje ze komus sie przydaly moje infopozdr.
aha, wg mnie wybielanie u stomatologa daje prawie takie same efekty jak wybielanie BP,jasne,ze jest troche lepiej,ale ja wole dzialac wolniej a lagodniej,niz pakowac sobie na zeby od razu 35pro nadtlenku karbamidu
No hej
Mam pytanko: czy ta BIALA PERLA niszczy szkliwo itd ???
Ile ona kosztuje i czy serio oplaca sie na nią kase wydać???
A jak opinie innych ??
Czekam na ODP z niecierpliwością
pzdr
Kraczitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 20:52   #600
Michał84
Raczkowanie

..........

Edytowane przez Michał84
Czas edycji: 2014-08-12 o 14:05
Michał84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości