![]() |
#571 |
Zadomowienie
|
Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????
przyznam sie ze nie probowalam tej pasty ale mam nieco inny sposob na wybielanie moze nie dośc zadawalający ale troszke pomaga
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 | |
Raczkowanie
|
Dot.: wybielanie zębów domowymi sposobami:D
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Raczkowanie
|
Cześć! Ja polecam Biała Perłę - kupić można ją w aptekach za ok. 50 zł. W opakowaniu znajdują się żelowe "szczęki" (tak jak ochraniacz dla boksera..) oraz dwie tuby żelu wybielającego.
Paseczki Blend-A-Med też stosowałam, ale niestety strasznie denerwuje mnie fakt, że są one tak króciutkie - tylnie zęby nie są wybielane. Przy Białej Perle nie ma tego problemu - "szczęki" obejmują wszystkie zęby. Żel z pędzelkiem Aqua Fresh też jak dla mnie porażka - mistrzostwo świata dla tego, kto zdoła wytrzymać pół godziny pozostawiając usta w bezruchu, tak by żel nie uległ wypłukaniu przez slinę. W efekcie zęby były wybielone nierównomiernie - przy dziąsłach, gdzie kontakt ze sliną był nieunikniony zęby sa bardziej żółte. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na białe zęby
Ile kosztuje ta pasta Diamant email???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Zakorzenienie
|
Też dokładam się do pytania Nutki
![]() Hmm... To troche dziwne, bo słyszałam od koleżanek, że podobnoć do 16(?) roku życia to wybielanie jest darmowe :shock: Ja mam ząbki troche żółte, ale to dlatego że mam dużo minerałów w żebach (czy jak mi to tam powiedziała dentystka) i zawsze ubolewam bo lubie jasne błszczyki ale jak sie "przy nich" uśmiechne to ten żółty kolor bardziej widać ![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Raczkowanie
|
Ja noszę aparat otrodontyczny i mam takie pytanie, czy pasty wybielające działają tak samo kiedy ma się nieco mtealu na ząbkach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Raczkowanie
|
No właśnie,gdzie można dostać to cudo ? Drogeria,apteka,spożywczy ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
spozywczy to na 100%
![]() ![]() ![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
BAN stały
|
polecam paski White Strips (w aptece do kupienia), nakleja sie je przez 7 dni, ale ja przyklejałam jedynie 5 i mialam tak biale zeby ze kazdy pytal jak to zrobilam,a na dyskotece w ultrafiolecie swiecily.....
![]() mnie nie bolały zęby ani nic, tam w ulotce pisze ze jesli kogos bolą od nich ząbki,to nalezy ograniczyc stosowanie do 1 raz dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Wtajemniczenie
|
Ja mogę powiedzieć że najnowsze pasty blend-a-med z serii whitening cytrusowa, egzotyczna idp. niestety NIE działają. Używałąm wszystkich trzech i to po całej tubce i zero efektu.
![]() Ale moje zęby są z natury żółtawe i żaden specyfik na nie nie zadziałał. A z tą pastą DIAMOND EMAIL drogie Wizażanki, czy to nie jest przypadkiem na zasadzie kontrastu, że zabarwia ona dziąsła przy czym zęby wydają się bielsze?? ![]()
![]() |
#581 |
Raczkowanie
|
Z tym kontrastem niegłupia sprawa - też o tym myślałam
![]() A co do kupna pasty to jak widzę żadna drogeria,apteka..ba..NAWE T ten spożywczak... ....jutro idę do obuwniczego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Kiya Czas edycji: 2006-02-01 o 10:44 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie pije wcale kawy, nie pale, herbatke tylko zielona lub owocowa a i tak mam zoltawe zeby , bo taki ich kolor i nic z tym nie zrobie juz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Cytryna, soda czy proszek do pieczenia na pewno wpływają na zwiększenie nadwrażliwości zębów i ścieranie szkliwa. Dlatego warto jednak zainwestować w wybielanie profesjonalne, np. kształtki wykonane u stomatologa oraz preparat w postaci żelu (czyli wybielanie nocne). W przypadku tej metody szkliwo nie jest uszkodzone, a pewne niedogodości i nadwrażliwość pojawia się sporadycznie i TYLKO w okresie kilku dni (w czasie samego wybielania), potem zanika. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Usunięcie kamienia jest bezpłatne raz na pół roku w ramach leczenia w NFZ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#587 | |
Rozeznanie
|
Dot.: wybielanie zębów domowymi sposobami:D
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#589 |
Zadomowienie
|
Nie wybielac!!!
Pytalam wczoraj dentysty, bardzo dobrego w swoim fachu i naprawde znajacego wszystkie nowinki. Stanowczo odradzal mi jakiekolwiek wybielanie. Kazdy bowiem wybielacz zawiera nadtlenek wodoru, niszczacy szkliwo. Doktor mowil, ze mial nawet pacjenta, ktory przez wybielenie zebow (chyba zbyt intensywne) dorobil sie martwicy kilku zebow (leczyl sie kilka lat).
![]() |
#590 |
Zakorzenienie
|
oczywiście że wiekszość past zawiera nadtlenek wodoru inaczej by zapewne nie działały. Ale dwutygodniowa kuracja pastą diamant raz na pół roku chyba nie zaszkodzi zębom aż tak strasznie. Nawet wcale. A zapytałaś doktora ile u niego kosztuje ,,zdrowe" wybielanie? z pewnością dla stomatologów takie specyfiki to pewnego rodzaju konkurencja...
![]() |
#591 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
hmm fakt chemia osłabia zęby. Ale na KWC jest wiele pozytywnych opini o paście Diamant wiec chyba zaryzykuje. Ponawiam wcześniejsze pytanie:czy pasta Diamant wybieli zęby które mają ciemniejszą kość, a nie tylko przebarwienia?
![]() |
#593 |
Zadomowienie
|
Co do tego Aquafresh Pure White...używałam przed 2 tygodnie. Zgodnie z instrukcją, nie piłam kawy...A efektów zero
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Raczkowanie
|
polecam paski blend-a-med . najpierw sprawiła je sobie moja koleżanka i byłam pod wrażeniem ich skutecznośći - jej ząbki naprawdę wybielały . tak się zachwycałam , że dostałam od niej w prezencie takie same i też sobie chwalę -zniknęły przebarwienia , ząbki są jaśniejsze , mają jednolity kolor . nie wiem jak długo utrzymuje się efekt , ale jest .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Raczkowanie
|
..........
Edytowane przez Michał84 Czas edycji: 2014-08-12 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny. Mam pytanie o pastę diamant rogue do Anett i Bluegirl i innych dziewczyn, które jej używały.Czy ta pasta barwi Wam dziąsła? Czytałam w tym wątku, że tak robi. Ja ją kupiłam wczoraj ( 17 zł,) od tego czasu umyłam zęby 4 razy. Efekt wybielenia jest na razie bardzo delikatny ( ale jest
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 |
Zadomowienie
|
No napaliłam sie juz dawno na tą paste Diamant Email i jak na razie nie zakupiłam jej tylko dlatego że nie moge znaleść...A teraz to się zastanawiam /tu dłuuugie zdanie
![]() ![]() I teraz mam dylemat: Email Diamant czy Biała Perła /ta druga oj droższa jest sporo ![]()
![]() |
![]() |
#599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam pytanko: czy ta BIALA PERLA niszczy szkliwo itd ??? Ile ona kosztuje i czy serio oplaca sie na nią kase wydać??? A jak opinie innych ?? ![]() ![]() Czekam na ODP ![]() ![]() pzdr ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Raczkowanie
|
..........
Edytowane przez Michał84 Czas edycji: 2014-08-12 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.