![]() |
#571 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy!
Cytat:
![]() Po co Ci te popisówki, komu chcesz zaimponować??? A jak pieszy wtargnie Ci na pasy, to go przejedziesz...i to będzie jego wina, a nie Twojej zabawy w wyścigi z napotkanymi samczykami.... Ech... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Raczkowanie
|
doskonale wiem, że to jest głupie i może być bardzo niebezpieczne, ale czasem bardzo trudno się powstrzymać - zwłaszcza jak się ma takie auto i jak ten obok prowokuje...
Muszę zapisać się na jakieś zajęcia na torze, żeby tam się wygłupiać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że wiesz, burczenie gazem niekoniecznie oznacza prowokację ![]() ![]() Co do ilości koników - gwarantuję Ci, że nie jeden dysponuję większą ilością ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Raczkowanie
|
wiem, że niejeden dysponuje większą mocą
![]() ![]() ![]() Słabsze auto - w życiu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ścigaj się jeśli chcesz, tylko pamiętaj, że przez ulicę czasami przechodzą ludzie. Jak siebie zabijesz to Twój problem ale nie zrób krzywdy komuś innemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z tego co słyszałam od kilku użytkowników tigry, no to szału nie ma, a czytać mi się nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#578 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na poczatku jak przeczytalam Twoje wypowiedzi jaki to masz szybki samochod...wyobrazilam sobie NAPRAWDE szybki samochod. A Ty wyskakujesz z Tigra i sie podniecasz jakbys formule 1 miala ![]() Dodam jeszcze tylko.,ze szpanowac to akurat nie masz czym... ![]()
Nożyczkom mówie NIE! ![]() ![]() 'numer jeden mistrz świata tylko dla mnie teraz zatańcz' ![]() ![]() Edytowane przez chocolatemousse Czas edycji: 2011-05-12 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
boże, myślałam, że jeździsz jakimś najnowszym BMW X6, że tak się konikami chwalisz :lol2:
![]() |
#580 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez sobie to tak wyobrazilam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo. Tylko czekać, aż na światłach stanie obok ktoś z szybszym autem, a o takie nie będzie trudno i niech przypadkiem wejdzie na drogę pieszy ![]() Btw. gdy ja stoję na światłach i czuję, że ten obok się gapi, patrzę przed siebie i nie daję się sprowokować, bo po co kolesiowi narobić wstydu zostawiając go z tyłu ![]()
![]() |
![]() |
#583 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#584 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że... no cóż - takie auta mimo małej masy to moim zdaniem i tak cienko wypadają w porównaniu z często większymi autami z silnikami 2,0 i o podobnej mocy ale to tylko moje zdanie inna sprawa - coś mnie trafia jak widzę takie auta świrujące na drodze bo - mimo najszczerszej wiary kierowców w możliwości swoich maleństw - to większość manewrów na które się ci ludzi porywają jest po prostu niebezpieczna a tak naprawdę te "podniecające" możliwości na nic się zdają przy okazji problemu no niestety ale jak się ktoś chce zabawić za kółkiem to najpierw trzeba pomyśleć o tym gdzie a potem jeszcze mieć czym i nie obraź się ale "wyścigi" na skrzyżowaniach wykonywane corsą z lekko podkręconym silniczkiem i zmienionym nadwoziem to dla mnie ani nie jest rozsądne ani zachwycające a tak szczerze to x czasu temu rozważałam tigrę jako pierwsze auto.. bo była słaba właśnie no ale niestety skończyło się na tym, że wyeliminowałam z pola poszukiwań wszystkie auta które są namiętnie zajeżdzane przez kierowców którzy święcie wierzą, że ciągła jazda na 1 lub drugim biegu przy 6/7 tysiącach obrotów to wspaniały pomysł ----- a z moich talentów ;P 1) skrzyżowanie ze światłami, stoją pierwsza, czerwone - jest mocno pod górkę to ruszam z ręcznego.. ruszyłam, wrzucam dwójkę, bieg nie wskoczył i.. zgasł ![]() co się strachu najadłam to mi na całe życie wystarczy, na szczęście auta za mną były wyrozumiałe i chociaż nikt na mnie nie natrąbił 2) moja ulubiona z sytuacji na drodze ;/ jadę sobie, teren niezabudowany --> można jechać 90. Przede mną jakieś autko z przyczepą się toczy, za mną powoli wianuszek. To zaczyna wyprzedzać a pan w aucie z przyczepą oczywiście co - ostro przyśpiesza (jak byłam mniej więcej na wysokości jego przedniej szyby ;/), za nim miejsce zniknęło to się nie było gdzie schować i tak się ze świrem musiałam użerać aż wreszcie łaskawie przestał przyśpieszać... no i w efekcie skończyłam wyprzedzać na środku skrzyżowania jak zaczęły się wyłaniać na widoku auta jadące w drugim kierunku ![]() bo oczywiście przepis o nieprzyśpieszaniu w trakcie i po tym jak ktoś nas wyprzedza jest zbyt skomplikowany do zapamiętania a z głupot z początków - notoryczne włączanie wycieraczek i długich (i spryskiwaczy też..) - ciągłe zapominanie, że jak się zatrzymuję i chce zgasić auto to jak mam bieg i puszczę sprzęgło to samo zgaśnie ![]() - wrzucanie na luz i trzymanie nogi na sprzęgle dalej bo nie mogłam dla odmiany uwierzyć, że mi nie zgaśnie ![]() ale na szczęście z czasem te głupoty mijają na szczęście moje auto ma głupochrony w postaci - pika jak próbuje się ruszyć na ręcznym - pika jak się nie pozapina człowiek - pika jak się nie zapali świateł i przy okazji nawet na wyłączonych, po zapaleniu palą się światła mijania i niektórych błędów daje się uniknąć
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2011-05-12 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#586 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo wiesz, niektórych facetów boli że jakaś panna go wyprzedza i chcą w ten sposób podreperować swoje ego ![]() Mój TŻ mówi na nich "mistrzowie prostej". Jak prosto to 150 jak lekki zakręt to 50 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
ja wiecznie trafiam na zakompleksionych facetów.. Wkurza mnie to, bo kiedyś przez czyjeś EGO miałabym czołówkę z innym samochodem.. odpuściłam wyprzedanie, zjechałam za gościem na Orlen i opierniczyłam od góry do dołu.
![]() |
#589 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Zakorzenienie
|
początkowo się burzył ale później pomógł mi pan ze stacji, który akurat tankował komuś gaz
![]()
![]() |
#591 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale fajnie że mu powiedziałaś co o tym myślisz, ja się tylko powkurzałam sama w swoim samochodzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tigra raczej nie jest samochodem za którym wszyscy się oglądają i wzdychają do niego, że ma 106KM ![]() ja jeździłam pożyczoną Pumą 125KM przez pare dni.. fakt, miało to fajną moc, miało fajny dźwięk.. ale zdaję sobie sprawę że to TYLKO Fordzik, a nie Porshe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Śmieję się, że dobrze, że nie stać mnie na takie autka, nie mogłabym się oprzeć przy wciskaniu gazu ![]() ![]() mermaidia, a nie pomyślałaś o tym, że skoro Tigra jest taka lekka , to przy pierwszym lepszym uderzeniu w cokolwiek zostałaby z Ciebie tylko plama krwi? Widziałam kiedyś wypadek Volvo i jakiegoś samochodu z cienką blachą - volvo prawie nie ruszone, drugi samochód zmasakrowany..
![]() |
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Moja wpadka, jakieś 3 lata temu, byłam miesiąc po egzaminie na prawo jazdy i codziennie musiałam dojeżdzać do pracy samochodem. Wydawalo mi się, że już całkiem dobrze mi idzie, ale cóż tylko mi sie wydawało...
Jakoś po 22, ciemno, leje deszcz, wjeżdzam na obwodnice i zastanawiam się czemu wszyscy mi migają światłami. Byłam przejęta strasznie bo nie jechałam nigdy w taki deszcz, ledwo co droge widze i jakos po kilometrze zrozumiałam, że jechałam caaały czas na długich światłach i wszystkich kierowców oślepiałam w taką okropną pogodę. Bylam na siebie strasznie zła bo wywołałam zagrożenie na drodze, dlatego teraz bardzo pilnuje świateł. Ale za to często zdarza mi się ruszać na zaciągnietym ręcznym. Na moje usprawiedliwienie muszę dodać, że jeżdzę bardzo rzadko ostatnio i w dodatku dwoja samochodami na zmianę przez co nie mogę przyzwyczaić się dobrze do jednego. Nie mogę też dobrze nauczyć się parkować, jak kupię sobie wkońcu samochód to pierwszy dzień spędze w nocy na pustym parkingu ucząc się porządnie parkować bo ostatnio zamiast prostopadle to parkowałam skośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Rozeznanie
|
Ja wczoraj odwaliłam na maxa. Wyszłam z pracy i miałam sporo pakunków, w tym reklamówkę z książkami. Żeby sobie ułatwić sprawę, postawiłam torbę z książkami na dachu. No i wsiadłam, zapominając zupełnie. Wkoło żywej duszy to nikt mi nic nie pokazywał. że coś wiozę na dachu. Moja koleżanka, którą zabrałam, też nie widziała, jak wsiadała. No i przejechałam tak dobre 1/2 km
![]() ![]() ![]() I nagle słuszę.... łubudu... o żesz... myślałam, że to zwierzę spadło, ptak, no byłam w szoku, ale kątem oka dostrzegłam reklamówkę.... No i co? Zatrzymałam auto i wysiadłam pozbierać swoje manele. Dobrze, że nikt za mną nie jechał, bo by było strasznie. No, zdążyłam pozbierać, jedzie radiowóz ![]() ![]() No ale już było po sprawie. Dobrze, że w nich tą reklamówką nie walnęłam ... LOL Mama mnie pocieszyła, że jej szefowa ma prawo jazdy od dawna a w ten sposób straciła całą torebkę z pieniędzmi i dokumentami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj zostawiłam zgrzewkę kefiru na dachu auta :P i poszłam do kolejnego sklepu :P ale nikt mi nie ukradł, chociaż jakiś menel już do niego zmierzał jak wracaliśmy :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
Ja dawno nie jezdzilam na moto i wyjechalam sie przejechac z moim facetem. Ja mam tylko 125cc on Yamahe R6. Bylismy w jego miescie wiec zasugerowalam, ze ja za nim bede jechac. Wiec jedziemy, ja osrana ze stresu, dosyc nerwowo ale spoko, swiatla, skrzyzowanie, kolejne i takie duze... Zielona strzala do skretu sie zapalila - pojechaly auta, on smignal i przy mnie sie zmienilo na zolte ale mysle - 'jade!!!'. Wiec wjechalam w ten zakret i juz wtedy poziom mej paniki byl mega. Biegi - dwojka, chcialam wrzuci trojke i ZAPOMNIALAM jak i jedynke wrzucilam. Zapomnialam jak zmienic bieg... to mnie juz do konca rozwalilo. Wrzucilam odpowiedni bieg, podgonilam go, kierunek, zjezdzaj i lzy. 45 minut plakalam, ze nie pamietam jak sie jezdzi. Nie pomoglo jego - 'dobrze bylo, uspokuj sie, przeciez wiem, ze umiesz'. Jego matka musiala po mnie przyjechac i zabrac do domu a chlop odwozil oba motocykle... OBCIACH jak beret.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
No dokladnie bo przeciez to bylo juz jakis czas po wyjezdzie w trasie, wiec je zmienic musialam wielokrotnie wczesniej. I wtedy - pustka w glowie... a przeciez wiesz, ze zmienic bieg wyzej to zadne wielkie trudnosci
![]() Ale strasznie mnie to zdolowalo... caly dzien mi wtedy spierdzielilo lacznie z moim 'ja go sprzedaje, ja sie nie nadaje...' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.