|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
no oczywiście ze tak, jak każdy inny licencjat jest to juz wykształcenie wyższe
![]() |
![]() |
#572 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Zadomowienie
|
Dog-Rose ciekawe połączenie psychologii z kosmetologią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 | |
BAN stały
|
Cytat:
To czemu Cię aż do Wrocławia niesie? ![]() ![]() ![]() kryniaola i chyba tak zrobię jak piszesz, bo ambicja mnie żre, ale studia to głownie teorii, najpierw na spokojnie zrobię studium kosmetyczne, szkołę wizażu podszkolę się w zawodzie i zrobię kosmetologa jeśli będę czuć niedosyt. Chociaż jak już pisałam te ambicje no i rodzina.. jednak jakaś presja jest. A jakby zrobić studia, a później jakiś kurs żeby nabyć większej wiedzy praktycznej? Edytowane przez Wena90 Czas edycji: 2009-05-23 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze sie zastanawiam czy sa w Krakowie jakies bezplatne studia kosmetyczne lub takie ktore by kosztowaly taniej niz 4300 rocznie na studiach niestacjonarnych?... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Przyczajenie
|
Wena90 do Wrocławia mnie ciągnie chłopak xD bo mam dość już tych kilometrów i tej jazdy pociągiem xD a z reszta samo miasto ma w sobie urok ;P a co do kursów po studiach , to Ja mam właśnie zamiar tak zrobić ;P najpierw studia, a potem jakieś dodatkowe kursy ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Raczkowanie
|
Witam, ja rowniez wybieram sie na studia
![]() ![]() Studia dzienne+ kursiki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
BAN stały
|
Ahaaaa
![]() Tez kiedyś taka byłam, że mało co patrzyłam na siebie a leciałam za miłością co mi na dobre nie wyszło hehe :P Teraz myślę o sobie. Ja to pazurki robię akrylowe, więc jeden kurs już jest. Studia zaoczne, bo muszę pracować. Nie stać mnie na mieszkanie i życie we Wro, poza tym mam świetny pokój i mieszkanie, więc nie zamieniłabym go na jakąś norę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Przyczajenie
|
Ale gdybym nie miała tam chłopaka , i tak bym sie zdecydowała na Wrocław ;D kiedyś tez robiłam pazurki akrylowe ;D ale to bez żadnego kursu ;D kurde no i dalej nie wiem którą szkołę wybrać ;< . A Ty zdecydowałaś już ? ;D A ta na Nowowiejskiej ma jakąś stronę internetową?. Ja też właśnie na zaoczne , bo chcę iść do pracy ;D inaczej na pewno bym nie wyrobiła z kasą ;/. A chce sie w końcu usamodzielnić i nie brać więcej pieniędzy od rodziców ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
BAN stały
|
Na 100% jeszcze nie, na dniach jadę do Wro obczaić
![]() A to strona szkoły na Nowowiejskiej - http://www.kosmetologia.info.pl/ Tam zajęcia są także w piątek z tego co mi koleżanka mówiła. I też co 2 tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Pamietajmy zawsze, ze kosmetolog moze robic o wiele wiecej niz kosmetyczka. Tylko kosmetolog moze pracowac i prowadzic odnowe biologiczna, moze tworzyc rozne kosmetyki, pracowac jako doradca kosmetyczny, moze prowadzic wyklady na studium a takze moze wlasne studium otworzyc ![]() ![]() Edytowane przez npzws Czas edycji: 2009-05-25 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Zadomowienie
|
ja bardzo dużo dobrego słyszałam o studiach na WSF czyli u słynnego Czamary ;] i tam mam zamair się wybrac, do tego na dzienne. doszłam do wniosku ze kasa chyba ta sama jak w zaocznych a wiecej zajęc to pewnie więcej się naucze i skorzystam na tym. Mam to szczescie że rodzice mi pomogą z finansami
![]() weszłam na stronke tej uczelni na Nowowiejskiej i poczytalam troszke o programie nauczania --> http://www.kosmetologia.info.pl/studia.htm czy to są wszystko przedmioty których się uczy ? tak dużo? pewnie nie zrozumialam i się mylę ;] 1. a na WSF ile jest przedmiotów ? 2. do wyboru jest jezyk. ang lub niem. i moje pytaie. czy to jest taka zwykla nauka jezyka czy moze jakas nawiązująca do kosmetologii ? Edytowane przez agiii Czas edycji: 2009-05-25 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
BAN stały
|
agiii, z tymi przedmiotami to jest tak, że są rozdzielone na semestry. Na 1 roku są pewne przedmioty które na 2 "odpadają", a są zastępowane innymi. Ja tak miałam w LO, taki system z niektórymi przedmiotami. Ja się coś kurczę boję iść do Czamary
![]() Zastanawiałam się czy kosmetolog może wprowadzać botoks w skórę a w usta kolagen, ale to raczej nie jego działka, bo takiej informacji nie znalazłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Zadomowienie
|
moim zdaniem nie ma się czego bac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
BAN stały
|
Ja mam tego świadomość, że jeśli się nie wyrobię to się świat nie zawali. Zrobię szkołę wizażu sobie, a od następnego roku studium. Jakoś to będzie, jeśli nie dam rady. Zawsze są przedmioty lubiane bardziej i mniej, tak samo jak wykładowcy. Ja się boję chemii i biologii, a zwłaszcxza chemii. Wiem tyle ile sama przyswoiłam ponieważ byłam na profilu humanistycznym. Kiedyś chciałam być prawnikiem i byłam na profilu politologiczno-prawnym, rozszerzona historia i WOS, chemia 2 lata, biologia... ech, 3 lata, ale babka to tylko narzekać potrafiła na życie, a czytała wszystko z książek, mądre słowa, których nikt nie rozumiał, pewnie nawet ona sama. Chemii też nigdy się za wiele w szkole nie nauczyłam, zbierałam same 1, a babka mówiła, że jesteśmy tępymi humanistami. Byłam 2 razy na korepetycjach i wszystkie 1 poprawiłam na 3 i 4. Po jakimś czasie stwierdziłam, że wszystko można, ale to nie tylko zależy od naszych chęci, ale od ludzi którzy nas uczą. Stwierdziłam także, że wcale nie mam duszy humanisty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 |
Raczkowanie
|
Wena90 Zgadzam sie z Toba w 100% co do tego, ze w duzej mierze przyswajanie wiedzy zalezy rowniez od tego jak ja wykladowcy przekazuja
![]() Ja np chcialam byc filologiem angielskim a poszlam do ekonomika ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
BAN stały
|
Moja mama mi całe życie wciskała filologie angielską, umiem angielski i lubię, ale nie do tego stopnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Raczkowanie
|
Oj, to prawda co do rodzicow, moja mama jest taka sama, jak tylko siedze na necie i szperam w czyms o kosmetologii to mowi "Pokaz no jakie tam sa jeszcze kierunki"
![]() ![]() ![]() ![]() No ale juz nie moge sie doczekac pazdziernika.. ![]() a od listopada pewnie bede mowic, ze bylam glupia i nie wykorzystalam w pelni wakacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Raczkowanie
|
a do Poznania się ktoś wybiera;> UM kosmetologia;> ja jeszcze nie wiem czy dzienne(o ile się dostane) czy zaoczne , a może chemia kosmetyczna na UAM;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Przyczajenie
|
Wenus 1988 a Ty gdzie sie wybierasz ? :P
Wena90 to jak będziesz już coś wiedziała daj znać ;D chociaż ja też w przyszłym tygodniu będę we Wro ;P A to co napisałaś masz racje :P ja też jestem strasznym leniem xD ale jak się za coś wezmę to zrobię to dobrze i do końca ;D Skoro u Czamary , jest taki wysoki poziom, będę musiała się przestawić jakoś xD Bo w liceum w sumie tez nie miałam lekko ;D A na kosmetologie wiedziałam że pójdę od pierwszej klasy liceum ;D Mam na tyle dobrze, ze moja mama to popiera xD Bo sama marzyła być kosmetologiem , a wylądowała w banku xDD . Wiem tylko, ze potrafię, podając przykład matur ustnych ;D Każdy nauczyciel nie wierzył, bo ja (niby) tylko zakupki, pazurki , jakaś kosmetyczka xD a na maturach im pokazałam ;D wszyscy byli w szoku ! ;o xD a Ja się z tego ciesze, ze nie mieli racji ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
BAN stały
|
Też myślę jak to będzie. Praca, szkoła zaocznie, a co z życiem prywatnym? Chyba na 3 lata pójdzie na bok hehe, no zobaczymy jak to będzie. Wszystko wyjdzie w praniu. Też bym wolała nie martwić się i o kasę i nie pracować, bo się jeszcze w życiu napracuję, ale nie chcę obciążać za bardzo rodziców, bo czuję się jak ten wrzód na tyłku
![]() Moja mama też w zasadzie popiera kosmetologię, ale ona uważa, że jestem humanistą po niej, a ja uważam, że nie jestem ani humanistą ani ścisłowcem. Nie powiedziała mi tego, ale czuję, że nie wierzy, że dam radę z chemią. Ja też im na ustnych pokazałam :P a później i tak kwękałam, że byłam tak blisko 100% ![]() Ja z wyglądu ponoć wyglądam na taką paniusię. Dobrze ubrana, zadbana, makijaż, pazury a takie od razu lecą na pustaki wg innych a zwłaszcza nauczycieli;/ Załosne ocenianie po okładce. Chyba trzeba być pasztetem albo kompletnym bazylem by uchodzić za kogoś mądrego.. Ja na kosmetologię z prawna przestawiłam się w 2 klasie LO ![]() Jeszcze żeby było śmieszniej, moja mama wtedy zaczęła mówić żebym szła na studium, kiedy się zdecydowałam na studium zmieniła zdanie i mówiła, żebym lepiej szła na studia.. niezdecydowana kobieta ![]() Edytowane przez Wena90 Czas edycji: 2009-05-26 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Przyczajenie
|
to jest prawda, ze TYLKO kosmetolog moze wprowadzac botoksy, kolageny, moze robic zabiegi laserowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
BAN stały
|
O to fajnie
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Wena90 Czas edycji: 2009-05-26 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Przyczajenie
|
no masz racje xD właśnie chyba jakiś pasztet jest uważany za inteligentnego ;<. Wiesz a rodzice są tacy że myślą ze ich dzieci są zaskakująco podobne do nich xD Moja mama tez niby jest humanistka i cały czas mi wkręca, ze Ja również xD Wena90 ha xD to może wyjdzie tak, że razem wybierzemy jedną szkoła ;P dobrze to znać kogoś na początku ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Raczkowanie
|
![]() ---. Kosmetyczka nie ma PRAWA przerwac ciaglosci skóry!!!!!!!!!! tak napisała npzws----------------------- niestety tu nie masz racji z tym ze kosmetyczka nie moze przerwac ciągłości skory-- no bo jak to sie ma do np. przekłuwania uszu, makijazu permanentnego,wycinania wrastakjacych paznokci itd, gdzie przy takich zabiegach krew sie leje jak sie patrzy. Nie wiem kto takich bzdur uczy ale oczywiście to nie prawda, gdzie jest taki przepis mówiący o tym???? czy nie wymyślili go ludzie którzy chcą zwiekszyć prestiż studiów kosmetologicznych????jeśl i chodzi o botox to niestety tylko lekarz moze tak głęboko ingerowac a nie należy to do kosmetologa, aha jeszcze jedno teraz nawet kosmetyczki moga robić mezoterapie igłową a do niedawna było to zarezerwowane dla lekarzy( sama ją wykonuję i odbyłam nawet stosowne szkolenie z certyfikatem) ![]() Edytowane przez kryniaola Czas edycji: 2009-05-26 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
BAN stały
|
kryniaola, jest tyle stron z błędnymi lub przestarzałymi informacjami, że można się nieźle pogubić..
kropka189, pewnie, że było by fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Przyczajenie
|
Wena90 już wcześniej pisałam , że zaoczne xD bo muszę tez pracować ;P pewnie , że wolałabym na dzienne, ale niestety nie mam takiego komfortu i rodzice nie mają aż tyle pieniędzy, żeby wykładać i na stancje i studia i życie xD
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 |
BAN stały
|
To nawet lepiej, bo może byśmy trafiły do jednej grupy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Przyczajenie
|
No właśnie xD To trzeba jakoś próbować żeby być razem ;DD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
BAN stały
|
Ja się raczej decyduję na szkołę Żywirskiego na Nowowiejskiej więc jeśli taqkże tam zdecydujesz iść to wtedy się jakoś zgadamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.