WROCŁAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAŻENIA, ITP.) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-04, 12:25   #571
b_b_b
Zadomowienie

Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)

Dziewczyny ponawiam pytanie
Czy ani jedna z Was nie poszukuje wspólokatorki do mieszkania we Wrocławiu?

b_b_b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 19:31   #572
lopez
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Mam mały dylemat co do wyboru szkoły wizażu we Wrocławiu...
Waham się pomiędzy Akademią Wizażu i Stylizacji, a szkołą Marzeny Daleckiej.
Byłam zdecydowana na AWiS, jednak po przeczytaniu opinii o tej akademii, gdzie większość z nich była zdecydowanie negatywnych, nabrałam sporo wątpliwości..
Którą szkoła waszym zdaniem jest bardziej godna polecenia i bardziej profesjonalna????
Z góry dziękuję za odpowiedź
Stary 2011-08-16, 07:23   #573
kleopatra09
Przyczajenie

Witam wszystkich, chętnych do szkoły marzeny daleckiej. Szkoła jest świetna Dobrze wyposażone pracownie kosmetyczne wraz z kosmetykami , cudowni wykładowcy. A co do sekretariatu to też nie jest żle jak nie pracuje w nim jedna pani Ewa K. Wtedy przychodżcie i załatwiajcie sprawy a wszystko będzie dobrze. w dni jak jest ta pani odpuszczajcie sobie załatwianie spraw
kleopatra09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-16, 07:33   #574
kleopatra09
Przyczajenie

Witam ponownie!
Dostałam dziwną odpowiedż, że jestem złośliwa. To dziwne, że brak cudzych kompetencji jest przypisywana mojej złośliwości Może ktoś zastanowi się skąd taka opinia zresztą nie tylko moja Ja jak popełniam błędy to staram się je naprawić. Może szkoła też posprząta w swoje niedoskonałości a na forum będą same superlatywy a nie się obraża za prawdę. Więcej samokrytyki i zdrowo rozsądku: cool:. Jestem słuchaczką III semestru ciągle są narzekania a nikt nie naprawia błędu. Życzę głębokiego przemyślenia.
kleopatra09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-16, 18:35   #575
kamcia_zielona
Przyczajenie

Poczytałam trochę o szkole Daleckiej, szczególnie na innych forach i jednak się nie zdecyduję. Za duże zamieszanie.
kamcia_zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-16, 18:58   #576
kamcia_zielona
Przyczajenie

Przeczytałam o tej szkole, również na innych forach i jednak się zdecyduję. Za duże zamieszanie.
kamcia_zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 08:25   #577
patrycjusz
Przyczajenie

to się zdecydujesz czy nie, bo jakieś niejasności wprowadzasz? poza tym jakie zamieszanie i na jakich innych forach coś czytałaś? Bo ja nie znalazłem innych.
patrycjusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-30, 21:00   #578
biala_
Przyczajenie

Witam, jestem nowa na forum ale chciałam wypowiedzieć się na temat szkoły M.Daleckiej.
Była w kilku szkołach kosmetycznych (a wybór nie mógł być inny jak szkoła Daleckiej) i w żadnej nie podobało mi się tak bardzo jak w właśnie w tej szkole.Na zajęci nie biega się po całym Wrocku wszystko w jednej siedzibie BOSKO!!!a co do wypowiedzi że jest straszne zamieszanie to sprawdźcie jak jest w innych szkołach ja już miałam zajęcia w innej policealnej szkole i wiem jak jest w innych szkołach.
Pozdrawiam przyszłe słuchaczki do zobaczenia we wrześniu.
biala_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 08:48   #579
szamirka
Przyczajenie

Hura! Prawie wszystkie ze szkoły zdały egzamin państwowy z kosmetyki!!! Jednej się noga potknęła a tak to cały komplet, jestem przeszczęśliwa, mega zadowolona i pełna nadziei! Szkoła Pani Daleckiej naprawdę dobrze uczy i przygotowuje do zawodu kosmetyczki, czasem trzeba było ostro przysiąśc z anatomii, chemii kosmetycznej czy z pracowni kosmetyki ale warto było, czuję się bardzo dobrze przygotowana do zawodu i myślę, ze reszta moich koleżanek myśli tak samo
szamirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 10:52   #580
biala_
Przyczajenie

Hej, jestem przyszłą słuchaczką tej szkoły(zapisuję się na wizaż z charakteryzacją) co do zamieszania to proponuje sprawdzić inne szkoły policealne, jestem po WSF tam to dopiero jest koszmar.Na zajęcia biegamy po całym Wrocku, sprzęt koszmar . Na początku nauki było bardzo dużo a na koniec została nas garstka.U Daleckiej wszystko jest na miejscu co jest ogromnym ATUTEM.Do zobaczenia we wrześniu
Stary 2011-09-05, 20:26   #581
keira890
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez szamirka Pokaż wiadomość
Hura! Prawie wszystkie ze szkoły zdały egzamin państwowy z kosmetyki!!! Jednej się noga potknęła a tak to cały komplet, jestem przeszczęśliwa, mega zadowolona i pełna nadziei! Szkoła Pani Daleckiej naprawdę dobrze uczy i przygotowuje do zawodu kosmetyczki, czasem trzeba było ostro przysiąśc z anatomii, chemii kosmetycznej czy z pracowni kosmetyki ale warto było, czuję się bardzo dobrze przygotowana do zawodu i myślę, ze reszta moich koleżanek myśli tak samo
Tak właśnie, zdało prawie 100 %! Gratuluję dziewczyny! Mnie czeka to w tym roku i też mam nadzieję, że będzie taka zdawalność
keira890 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 12:32   #582
Dzidka87
Przyczajenie

Hej

Ja zaczynam od września Wizaż Szkołe mają w fajnym miejscu rzeczywiście nie trzeba biegać na koniec Wrocławia I super że są szkoły gdzie można sie rozwinać w takim kierunku jak np. Wizaż
Też chciałam iść na kosmetykę ale nie wiem czemu zaczełam rok temu w profesji ( chyba dlatego że pierwszy semestr był za darmo ;p i za mało czytałam na forum..niestety) i walę głową o ściane że tam poszłam po 2 semestrze kasa wyrzucona w błoto niby super nauczyciele a przez rok na zajęciach miałyśmy tylko paznokcie i masaż twarzy, lampy nam spadały na głowę kosmetyki własne trzeba było mieć ale nawet dziewczyny z wyższego semestru potrafiły wszystko ukraść. Pani od kosmetologii, dermatologii i pracowni kosmetyki to najmniej wykształcone osoby jakie znam .. nie miały zielonego pojęcia co robią..
Inaczej mówiąc mam nadzieję że szkoła Marzeny Daleckiej pozwoli mi zapomnieć o tym koszmarze
Dzidka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 18:07   #583
aaaa1
Raczkowanie

Hej Czy któraś z dziewczyn wybierajacych się na kierunek technik usług kosmetycznych(zaocznie) dostała już maila z planem??
aaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 10:18   #584
loczusiek24
Przyczajenie

GG do loczusiek24

Cytat:
Napisane przez aaaa1 Pokaż wiadomość
Hej Czy któraś z dziewczyn wybierajacych się na kierunek technik usług kosmetycznych(zaocznie) dostała już maila z planem??

rok temu było tak że wysyłali pocztą plan jeśli jeszcze go nie dostałyście to po prostu zadzwoncie do szkoły i się zapytajcie
loczusiek24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 12:02   #585
justyne137
Raczkowanie

GG do justyne137

Ponoć planu jeszcze nie ma i tego kto jest w jakiej grupie też nie wiadomo
justyne137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 13:21   #586
Atomowka_ob3
Raczkowanie

...

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun

Edytowane przez Atomowka_ob3
Czas edycji: 2011-12-15 o 14:22
Atomowka_ob3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 14:47   #587
Arphira
Przyczajenie

GG do Arphira
Technik usług kosmetycznych - I rok, tryb zaoczny

Witam Was wszystkie, wybieram się na pierwszy rok do Szkoły Marzeny Daleckiej na technika usług kosmetycznych zaocznie i proponuję wstępną integrację internetową poznajmy się jeszcze przed zjazdem
Ada

Edytowane przez Arphira
Czas edycji: 2011-09-22 o 11:56
Arphira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 10:47   #588
paulinaCn
Przyczajenie

Hej dziewczyny! zauważyłam na fejsbuku Szkoły M. Daleckiej, że organizują takie jednodniowe warsztaty z makijażu, kreowania wizerunku i chyba fashion za śmieszną sumę plakat wygląda profesjonalnie, zdaje się że ciągną tłumy, bo kiedy się zapisywałam na makijaż, to Pani mnie na termin za 3 tygodnie wpisała, bo powiedziała, że już na wcześniejsze nie ma miejsca Zobaczcie sobie na ich szkolnym fejsbuku, może razem się wybierzemy? Art Visage się nazywają te warsztaty
paulinaCn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 23:28   #589
mlodadziewczyna
Przyczajenie

Hej
Czy ktoś wybiera się może na zaoczny kurs kosmetyczny/ nabór styczeń 2012? /
mlodadziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 16:02   #590
hania89
Przyczajenie

Ja się wybieram, ale na studium ktoś jeszcze może ma takie plany?
hania89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 15:15   #591
biala_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paulinaCn Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! zauważyłam na fejsbuku Szkoły M. Daleckiej, że organizują takie jednodniowe warsztaty z makijażu, kreowania wizerunku i chyba fashion za śmieszną sumę plakat wygląda profesjonalnie, zdaje się że ciągną tłumy, bo kiedy się zapisywałam na makijaż, to Pani mnie na termin za 3 tygodnie wpisała, bo powiedziała, że już na wcześniejsze nie ma miejsca Zobaczcie sobie na ich szkolnym fejsbuku, może razem się wybierzemy? Art Visage się nazywają te warsztaty
Hej ja również widziała te warsztaty , już się zapisałam bo ustalili termin07 i 12 .12.2011
Stary 2011-11-27, 11:41   #592
Milllky
Przyczajenie

Witam wszystkie wizażanki i z góry przepraszam, jeśli te wszystkie pytania, bądź ich część, już gdzieś w tym wątku padła, ale po przeczytaniu 10ciu ostatnich stron oczy wypadają z orbit ze zmęczenia i nie mam siły czytać kolejnych
Mam sporo pytań odnośnie 2-letniego studium na technika usług kosmetycznych w systemie dziennym. Chcę się tam wybrać po maturze. A więc:
1. Kiedy dokładnie zaczyna się semestr (mam na myśli ten, po poborze wrześniowym)?
2. Ile dni w tygodniu w systemie dziennym są zajęcia, i czy te dni są "napakowane" (mam na myśli ilość zajęć) czy przychodzi się na max 4h i nic więcej?
3. Odnośnie zajęć: nigdzie na stronie nie znalazłam takiego spisu, a strasznie mnie to interesuje, mianowicie z jakich przedmiotów są prowadzone zajęcia?
4. Ilu osobowe są grupy?
5. Czy ktoś wie, czy w najbliższym czasie są organizowane jakieś dni otwarte, albo czy mogę sobie po prostu przyjść, wypytać o więcej rzeczy na miejscu i zetknąć się ze szkołą?

z góry dziękuję za odpowiedzi i wybaczcie, jeśli już wcześniej zostały zadane.
pozdrawiam
Milllky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 10:21   #593
loczusiek24
Przyczajenie

GG do loczusiek24

Cześć Milllky
jestem akurat na III semestrze ale na zaocznych, dwa lata temu nie zostały otworzone dzienne ponieważ była zbyt mała liczba osób chętnych... semestr zaczyna się jakoś już pod koniec września, nie wiem jak to na dziennych jest ale my mamy w sobote zajęcia praktyczne a w niedziele wykłady (50/50). zajęcia jakie są w programie to anatomia, kosmetologia, dermatologia, fizykoterapia, dietetyka, psychologia, podstawy przedsiębiorczości, higiena, ratownictwo, chemia kosmetyczna, pracownia chemii kosmetycznej i pracownia kosmetyczna(zajęcia praktyczne) no i do tego moduł który sobie wybierasz wypisałam wszystkie przedmioty z I,II i III semestru. jeśli chodzi o grupy to są różne 20-30 0sób. o dniach otwartych nic nie słyszałam ale spokojnie możesz się wybrać do szkoły i na 3 piętrze jest sekretariat i tam pani ci wszystko wyjaśni i może nawet oprowadzi (zależy na jaką trafisz)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 13:13   #594
Milllky
Przyczajenie

Dzięki, loczusiek24 może faktycznie wybiorę się tam w najbliższym czasie. szkoda, że nigdy jeszcze dzienne nie ruszyły, mimo tego że chwalą się nimi na stronie i robią złudne nadzieje
Milllky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 09:15   #595
loczusiek24
Przyczajenie

GG do loczusiek24

tzn dzienne są tylko akurat wtedy nie wyszły może w przyszłym roku będą ) trzeba po prost sę dowiadywać i liczyć że będzie więcej chętnych trzeba się liczyć też z kosztami bo niestety na dziennych płaci się więcej:/
Stary 2012-01-01, 13:45   #596
pannaporanna
Rozeznanie

GG do pannaporanna

mogę prosić o jeszcze jakieś opinie? Warto? Jestem na I semestrze kosmetologii u Czamary i myślę nad zmianą na szkołę policealną. Dobrze mi idzie, ale samą szkołą jestem zawiedziona... A nie ma za bardzo innej alternatywnej uczelni z kosmetologią we Wrocku (poza Nowowiejską...)

A i jeszcze mam prośbę, o napisanie czego uczy się w trakcie I i II semestru. ja na razie umiem tylko masaż twarzy, tylko to było w I semestrze

Edytowane przez pannaporanna
Czas edycji: 2012-01-01 o 13:52
pannaporanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 21:59   #597
poluska
Przyczajenie

Dziewczyny czy któraś z Was wybiera się na roczne studium wizażu od lutego 2012 w szkole M. Daleckiej?
poluska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-15, 23:56   #598
motylek8631
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jolaklociazosia Pokaż wiadomość
Ja moge cos powiedziec o Kursach wizazu. Sa dwa etapy.
Ja ogolenie jestem na kursie nr 1 ale jak zdobędę czas i w sumie finanse lece na nr 2 odrazu. Otrzymywalismy zawsze materialy szkoleniowe. Nie kupowalismy podrecznikow czy cos podobnego. Dla mnie wazna informacja bylo to ze kurs byl przeznaczony dla osob poczatkujacych ktore jeszcze nie mialy bladego pojecia o tym.
Z reszta poczytac łatwiej tutaj
http://www.wizaz.wroc.pl/i,49,kurs_w...i_stopnia.html

hej ,wlasnie chce sie zapisac do marzeny daleckiej na kurs wizazu, ale on trwa dwa dni ? to ten kurs robilas kolerzanko ?
czy duzo wynioslas,jak jest z cwiczeniami malowania,ja z teoria nie mam porblemu duzo czytam ,napewno duzo wiecej dowiem sie jeszcze ale z praktyka troszku gorzej ,narazie przecwicylam malowanie na 1 kolerzance ,raz na halloween to malowalm jak popadnie
a drugi raz na party juz szla to sie dosc staralm,mowila ze jest zadowlona ja jednak nie widzialm ladnego efektu, choc bylo dopiero widac go na zjdieciach (cienie do powiek bo uzywalm delikatynch kolorow) wiec chcialabym sie nauczyc tajinkow uzywania pedzli oraz cieni i i ch laczenia w ladny sposob ,bo jak widze kolorowa plaetke to bym nalozyla kazdy jeden cien a puzniej wlasnie juz nie wiem ktory nakladalam po ktorym i drugie oko klopot pomalowac

czekam na odpowiedz pozdrawiam wizarzanki
motylek8631 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-16, 10:32   #599
Dzidka87
Przyczajenie

...

Edytowane przez Dzidka87
Czas edycji: 2012-01-17 o 12:24
Dzidka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-16, 11:52   #600
zooswiat
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dzidka87 Pokaż wiadomość
Ogólnie nie polecam najwyżej że ktoś lubi wyrzucać kasę w błoto.. właśnie zaczynam tam drugi semestr i żałuję trochę. Większe skupienie jest na przedmiotach które w ogóle nie są nam aż tak bardzo potrzebne jest mało praktyki a właśnie jeżeli chodzi o praktyki to szkoła niby załatwia nam praktyki np. malowanie dzieci w centrum handlowym gdzie stoisz parę godzin albo super praktyki -stanie na szatni !! Poważnie załatwili mnie i moje koleżanki na całą prawie noc na przyjmowanie numerków i odbieranie garderoby było po prostu super nawet przeprosin oficjalnych nie dostałyśmy. Co do nauczycieli ogólnie są ok. W Sekretariacie jeden wielki burdel. Płaci się 350 zł za miesiąc a nawet ksero nie chcą zrobić bo im się nie chce bo to nie należy do ich obowiązków. Uczyć się tam nie trzeba zbytnio jeżeli chodzi o makijaż, i z innych przedmiotów też ale koleś od fotografi czyli syn pani dyrektor dał nam egzamin i popełnił błąd uważa że wszystko co daje jest bardzo proste co jest gówno prawdą. Kosmetyków jest dużo na zajęciach niektóre lepsze niektóre gorsze czasami dużo brakuje bo zabierają albo kradną. Na początku dostaje się pędzle za wpisowe z czasem pędzle się rozwalają i wyglądają jak stary mop. A swoich lepiej nie przynosić bo można "zgubić".
Szczerze nie polecam zero pro a poza tym jak skończysz tą szkołę to dobrej pracy po niej nie znajdziesz bo nic Cie nie nauczą przez ten rok program jest bardzo do tyłu i nie dowiesz się wszystkiego. Ogólnie wszyscy to olewają.
Potwierdzam w 100% opinię wyżej, choć od siebie mogłabym jeszcze troche dołożyć. Ja, w odróżnieniu od koleżanki byłam słuchaczką przez pół roku na Techniku usług kosmetycznych i po pierwszym półroczu zrezygnowałam, zresztą nie tylko ja, bo było nas więcej i zrobiła się z tego powodu afera...grożono nam nawet sądem i prokuraturą. Ale to szczegół. Nam na początku roku mówiono że praktyka idzie równo z teorią...czyli pół na pół...jak się póżniej okazało pracowni było nie całe 40h a my nie zdążyłyśmy tak naprawde z programem. Było dużo braków w kosmetykach...to prawda. Wogóle moim zdaniem 350zł to zdzierstwo...bo to czego uczy szkoła MD jest również w innych szkołach i to znacznie taniej. Poza tym gdybym wiedziała ze beda takie hocki-klocki z sekretariatem, w którym jest straszna dezorganizacja, z pracownią kosmetyczną na której straciłam tylko czas i kłopotami z papierami po rezygnacji ze szkoły w życiu bym tam nie poszła. Naprawde warto poszukać prawdziwych opinii o tej szkole...żeby nie spażyć sie tak jak ja.
zooswiat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości