Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-30, 01:40   #571
Sniezynka21
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II

Monka jutro poczytam bo mala sie drze, lece do niej. Nie gniewaj sie do jutraa, papaaa
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 01:49   #572
monka23
Zakorzenienie

Sniezynnka do dzis do dzis hehe idz idz ja ogladam proste zycie , i boki zrywam z paris i nicole hehe dobranocka
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 13:48   #573
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

cześć babeczki .w koncu mam chwilę,żeby coś napisać.
Zamknełam sie u Oskara w pokoju i odpoczywam od rodziny ,a że siedzę na urlopie to należy mi się.
siedzę w domku i jest mi bardzo dobrze z tym ,ale jutro trzxeba isc do roboty ,dobre to o tyl,że nie bede żreć ( bo inaczej tego nazwać już chyba nie można).

Święta minely super ,dzieci zadowolone z prezentów ,my sie pokłuciliśmy przez nasze prezenty i w sumie zrobliśmy sobie rewanz a zakupach po swietach.

Dzisiaj wyprasowałam kreacje na jutro i koszule męzowe ( dwie ,bO biedaczek niewie w której bedzie lepiej).
Jutro pewnie będę do 15-stej w pracy ,więc zawiele czasu nie będę miała na nić po przyjściu.Tym bardziej ,że trzeba dzieci odwieźć do teściów.

Wystawiłam na allegro krzesełko Ninki ,bo zauważyłam ,ze nie jest już potrzebne i mam nadzieje ,że pojdzie ,bo zainteresowanie jest spore.

Wczoraj wieczorem na pl kino leciał Milioner z gajosem ( film kręcony częściowo w Gizycku i reszta w oklicach ,nawet pokazana była sala ,na ktorej bawiliśmy się w tamtym roku na sylwestra.

mam nadzieje ,ze w tm oku sie wytańczę ,kpilam nowe buty ,lae star biore na wszelki wypadek.

Odezwe się jutro .Pa pa
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 13:49   #574
Sniezynka21
Zakorzenienie

I znowu Was nie ma ??? U nas pogoda do kitu, caly czas leje deszcz, nawet na chwilke z domu wyjsc nie mozna.
Jak widze ta Paris to .... heh typowa blondynka ( nie mam nic przeciwko blondynkom ) ale do Niej te kawaly pasuja
Stary 2007-12-30, 15:15   #575
monka23
Zakorzenienie

Gosiula to sie wybaw za wszystkie czasy.

Sniezynka a no nikogo nie ma tylko weteranki hehe Ja tam do Paris nic nie mam hehe poprostu smieje sie z tego co robi Ale te latwe zycie z nimi to odlot jaka polewke mam zawsze jak to ogladam haha.

U nas tez pogoda do dupy zaczelo padac .Siedzimy w domu Polozylam dzidka spac i chyba spi.
Stary 2007-12-30, 19:04   #576
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Hej
Widze ze sobie wczoraj popisalyscie laski!!!

A ja dodam kilka fotek ze swiat i dzisiejsze!!

Doridee jak tam?????Juz zgoda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Swieta 016.jpg (72,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Swieta 017.jpg (78,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Swieta 019.jpg (67,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Swieta 020.jpg (79,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Swieta 018.jpg (77,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Swieta 005.jpg (60,8 KB, 10 załadowań)
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 19:42   #577
monka23
Zakorzenienie

Monika szuperowe dzieciaki widze ze wszystkie maja niebieskie oczka po tobie a nie wiem czy wiesz ale tobie cos na glowie wyroslo .

U Doridee pewnie wszystko w porzadku i nadrabiaja czas stracony

Zapomnialam wam napisac jak dalam dzidkowi wczoraj ananasa to dzis uczulilo go No mysle ze to od tego Cala buzka czerwona chropowata na nogach tez ma plamki takie chropowate czerwone i brzusio wysypanyKurde nie wiem co sie w takiej sytuacji robi ani maci specjalnej nie mam wiec posmarowalam mu to sudo cremem Mam nadzieje ze mu to przejdzie do jutra a jak nie to bujam do lekarza mam nadzieje ze sobie wolnego nie zrobia.

Dzidka do spania polozylam i slysze jak srubokretem wali o projektor.Tez tak wasze szkraby maja ze ida z czyms spac Moj jak nie patelnie to lyzki drewniane srubokrety lyzki szczoteczki grzebienie jakies miksery cuda .
Stary 2007-12-30, 21:05   #578
djamelka
Rozeznanie

Monka a nie boisz sie ze sobie cos zrobi tymi sprzetami?A biedny Dzidekjutro idz do lekarza bo wiem ze sa takie syropy na uczulenie-szkoda ze nie mieszkasz obok bo bym ci podrzucilaa moze przejdzie mu do jutra?A ty Monka gdzie na sylwka?Ja siedze w domciu bo niemam gdzie dac dzieciale przyjedzie kolezanka z mezem i siostra ze swoja rodzinka to tez sobie posylw:pijem y:estruje Gosiula ale masz fajnie -tylko pozazdroscic baw sie baw jak masz okazje-milej zabawy ci zycze tylko butow nie polam Doride jak tam u ciebie klimaty?Moj tz po klotni taki swietywszystko w domciu robi-chyba juz cos go swedzi
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 21:08   #579
MONIKA1850
Zakorzenienie

Monka a sprobuj dac malemu wapno takie w syropku dla dzieci,jest bardzo dobre na uczulenia.A Daria dostala na swieta teletubisia Thinki-winki i tylko z nim chce spac a bron Boze jak ktos jej go chce zabracnig dzie sie bez niego nie rusza i wciaz wola la-la!!
Stary 2007-12-30, 21:54   #580
monka23
Zakorzenienie

Amelka no jasne ze sie boje ze sobie cos zrobi Ze srubokretu wyciaglam te koncowki a inne w miare bezpieczne Oczywiscie proboje mu zabrac ale to samo jest co u Moniki Pisk placz i tregedia Jak sie uda to zabiore jak nie to proboje mu podmienic na cos mniejszego okraglego ale sama wiesz jak to dzieciaki swoje wiedza No na sylwka jasne ze ide do tz-ta do sklepu Tez mam ten bol zeby z kims malego zostawic a pozatym tz pracuje.Od kolezanki pozycze lozeczko podrozne dam go na noc na gore oby ladnie spal a ja na dole bawic sie bede pelno ludzi bedzie wpadac i wychodzic i smiechy beda Mam nadzieje ze bez bijatyki sie obejdzie ten sylwek.

Monika moj maly tez lubi teletubisie a najbardziej to sloneczko jak je widzi to uchachany na maxa Pokazywalam mu ostatnio te duze maskotki teletubisow ale olal je hehe.Dzieki za cynk i chyba mam wapno to mu jutro juz podam bo spi.
Stary 2007-12-30, 22:05   #581
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

No pogodziliśmy się, już nie mogłam wytrzymać i wyciągnęłam rękę na zgodę dziś wieczorem... To chyba nasz rekord, prawie 4 dni bez słowa No ale już jest dobrze, przeprosiliśmy sie ładnie i mam nadzieję, ze już powtórki nie będzie... Trochę szkoda że przepadł wyjazd na Sylwka ale spędzimy go rodzinnie we trójkę

Monika świetne fotki, dzieciaczki cudne i bardzo podobne do siebie Włoski już Ci podrosły, ja też mam już dosyć długie

Monka to uczulenie to na pewno od ananasa, tez proponuję wapno Ala jak była mniejsza to musiała mieć smoka i pieluszkę ale odkąd nie ma smoka to zasypia zupełnie bez niczego.

Lecę na kabaret, na polsacie
Stary 2007-12-30, 22:23   #582
MONIKA1850
Zakorzenienie

http://blog.adonias.cl/archivos/Flas...s_Reversed.swf

Zajrzyjcie!!!!
Stary 2007-12-30, 22:23   #583
monka23
Zakorzenienie

Doridee to dobrze ze juz dobrze miedzy wami. Tak mi sie wydaje ze od ananasa no bo od czego zjadl to co zawsze plus ananas.
Stary 2007-12-30, 23:20   #584
Sniezynka21
Zakorzenienie

Doridee fajnie, ze wyszystko sie ulozylo, czasami poprostu potrzeba troche wiecej czasu Dawno Twoich zdjec nie widzialysmy

Monika ja nie mam glosu, wiec zero efektu Ale zdjecia, jak zwykle czaderskie Dawaj wiecej, ostatnio malo zdjec na Wizazu

Monka mozliwe, ze to od ananasa, ale jak juz ktoras pisala, sprobuj podac malemu wapno, jak nie zejdzie, powinno pomoc.

Gosiula no poprostu zazdroszcze takiego sylwestra, ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi, co sie ma

Patrzcie, jaka ladna opowiesc znalazlam na WIZAZYKU

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpiwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "Mamusiu".
Stary 2007-12-30, 23:34   #585
edytcia
Zakorzenienie

Sniezynka sliczny wierszyk - czy jak to nazwac. Niedlugo u nas chrzciny beda to go wykorzystam - po malej modyfikacji

Tz i Zosia smacznie spia, a ja wpadlam poczytac co tutaj. Wczesniej nie pisalam, ale mialam przed swietami schize, ze jestem w ciazy , ale dostalam okres normalnie w terminie i jest git. Jutro siedzimy w domku. Albo sami, albo z moimi starszymi, albo z moja siostra i szwagrem, to sie dopiero okaze.
Zrobie jutro placek krowke - takie z kartonu ale jest pyszne

Jeszcze siedze teraz na naszej-klasie, znow jakies zaproszenie przyszly. Fajnie.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 23:47   #586
Sniezynka21
Zakorzenienie

Edytcia ja prowadze dziennik Olivii i tam to napisze na pierwszej stronie, tylko aniol zamienie na Anioly, a na koncu mame zamienie na mama i tata

Dawaj Twoje dane to i ja Ci wysle zaproszenie

Monka dawaj na Wizaz !!
Stary 2007-12-30, 23:55   #587
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka super ten tekst wierszyk czy cus Moze i ja skorzystam z niego ale narazie nie mam weny gdzie hehe tez dzidkowi prowadze taka ksiazeczke ale niekiedy zapominam i mi sie niechce i z wielkim opoznieniem to robie.Nic mi sie niechce .

Edycia haha starzy hehe dobre dobre . Ja to nie wiem ale cos czuje ze jeste w ciazy serio zrobilam 5 testow i cos mi niegra Dopiero w piatek sciagne plaster i w niedziele powinnam dostac okres Wogule to zwalka bo jak bede to bede miec strasznego dola bo uzywam te plastry a w czasie ciazy nie powinno sie ich uzywac i sie bede schiziwac ze cos dzicku bedzie Kurcze taka wkretke mam ze szok Przez te cholerne piersi ze mnie juz tak dlugo bola jak przy dzidku
Stary 2007-12-31, 00:00   #588
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka to fajnieeeeeeeee Sciagaj te plastry i kwas foliowy lykaj
Jestes na Nasza-klasa ???? Wyslij na priv dane to sie zakolegujemy
Stary 2007-12-31, 00:00   #589
edytcia
Zakorzenienie

monka no to masz niezla schize. Najgorsze czekanie, ale nie przejmuj sie tymi plastrami na zapas. Mam dalsza znajoma brala tabletki jak byla w ciazy juz, a nie wiedziala.

Sniezynka mam Cie musimy sie wszystkie na naszej-kalsie zalogowac.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-31, 00:07   #590
monka23
Zakorzenienie

No schize mam ze az mnie to meczy hehe w czawartek tz ma wolne to jak bedziemy na zakupach kupie jeszcze z 2 testy Zeby sie upewnic .Zwariuje .

Sniezynka a spadaj sama sobie lykaj kwas hehe ja bym wolala za rok o tej porze .Zaraz ci wysle na priv dane albo sie nie zdziw ..... haha

Edycia hehe jak sobie cos wkrece to juz na dobre hehe Ale jakbym byla w ciazy zauzmy A NIE JESTE to i tak sie bede schizowac bo pare razy popilam i do tej pory pale potem tyle miechow niepewnosci lo matko hehe Moj tz bylby w tysiecznym niebie a ja bym go ubila Ale tak mnie przkonuje do dziecka gora dwoch i mowi ze potem da sie wykastrowac
Stary 2007-12-31, 00:08   #591
Sniezynka21
Zakorzenienie

Edytcia tak sie zastanawiam, Ciebie ( Twojego zdjecia ) na Wizazu chyba nigdy nie widzialam Dopiero teraz na naszej-klasie. Calkiem fajna ta stronka, mam nadzieje, ze niedlugo faktycznie osiagnie predkosc swiatla

Monka Ty chyba nie chcialas teraz dzidzi, co ????
Stary 2007-12-31, 00:12   #592
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka wyslalm ci dane na priv No teraz niechce bo przez to nie skoncze moich nieszczesnych studiow Bo na wakacje bylby nowy bombelek na to wychodzi ze tez sierpien i co w pazdzireniku studia z 2 dzieci nie dala bym rady i jeszcze obrona .Plany slubne by sie tez przedluzyly na rok 2009 bo z brzuchem bym niechciala .

Edycia zaraz cie znajde hehe najpierw Sniezynka musi mi zaproszenie wyslac

Siezynka juz przyjelam zaproszenie haha nie wiedzialm ze jest nas 5 hehe
Stary 2007-12-31, 00:17   #593
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka Ty wredoto jedna Ale i tak Cie mam :P

Edit : Poznalam Twoj profil po tym, ze na Twoim nie bylo zadnego zdjecia Kazda inna Monika miala swoje zdjecie, no ale przeciez nasza Monka nie moze miec
Stary 2007-12-31, 00:22   #594
monka23
Zakorzenienie

Ja wredota no zo tyyyy hehe nie wiem o co chodzi hehe

Zjadla bym sobie frytasy i wedzone udko

Sniezynka a jak Oliwka u ciebie nawija cos ? mowiecie tylko w jezyku polskim do niej

Edycia Zoska to jjuz pewnie nawija normalnie z nia pewnie gadasz? Sklada juz zdania?

Sniezynka to bylo oczywiste z ta fota haha jak mnie natchnienie dopadnie to sie za to wezme
Stary 2007-12-31, 00:26   #595
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka o jedzeniu nawet nic nie mow. Ja wlasnie skonczylam jesc skrzydelka z frytownicy i nadal jestem glodna Mam taki apetyt, ze glowa boli....

Moj TZ przewaznie mowi do malej po niemiecku, a ja naturalnie po polsku. Mowi juz duzo : mama, tata, baba,dziadzia, daj jej, dac, nieeee, huhuhu ( jak chce nas wystraszyc ), kaka ( Kasia ), ojej, jejuuuuu, amm ( jesc ) i duuzo wiecej. Ale zdan nie sklada.
Stary 2007-12-31, 00:33   #596
monka23
Zakorzenienie

Edycia na imie masz Edycia nie? hehe bo roznie dobrze to moze byc nick hehe Szukam cie w znajomych u S niezynki ale nie widze normalnie oczoplas

Sniezynka ooo udka z frytkownicy Albo jestesmy w ciazy albo swinie ze tak jemy hehe ale od 1 stycznia ja zaczynam diete teraz sie tylko wprawiam Wiec bym cos zjadla hehe .Duzo mowi Oliwka bardzo duzo moj to dalej NIE NIE i tyle ehhh baby to zawsze wygadane.Masz schody w domu? Bo szukam jakiegos fajnego klimaciku zeby czadersko zagospodarowac miejsce pod schodami Nawet jako dekoracje tylko .

Jakie macie kolory scian? Ja sobie siedze i mysle i tylko kombinuje co i gdzie i jak

Ide sobie drinka zrobie chyba ale lodu nie mam a bleee. Jutro mi chyba juz lodowa przyjdzie kupilismy odrazu z klimacikiem lodowym Bedzie pstryk pstryk i lodzik do drinka gotowy hehe. #

Ide zapalic
Stary 2007-12-31, 00:40   #597
Sniezynka21
Zakorzenienie

MonkaEdytcia to Edytka Jest u mnie na liscie zaraz przed Toba

Mam w domu schody, ale takie, ze pod spodem nic nie ma, tzn zabudowane ( chyba wiesz o co mi chodzi )
Kolory mam rozne :
* kuchnia - siwy
* przedpokoj - bialy ( bedzie inny, latem )
* salon - zielony
* sypialnia - czerwono bialy
* Olivii pokoj - naturalnie rozowy
* goscinny- pomaranczowy

A co bedziesz malowac ???

Moi tescie maja taka lodowke, fajna sprawa Tylko jak dla mnie za duza

Walneli sie na stronie glownej :
niedziela, 31 grudnia 2007 r. 364 dzień roku
Imieniny: Sylwester, Melania - Jutro nowy, 2007 rok!
Stary 2007-12-31, 00:46   #598
monka23
Zakorzenienie

Edycia ty franco co ucieklas juz cie zaproszenie wyslala

Sniezynka tak wiem jaki klimat zabudowany Ja wlasnie niechce zabudowywac bo totalnie mi sie przedpokuj zmniejszy Che otwarta przestrzen.Malowac jeszcze nie bede ale siedze i szukam i szukam pomyslow Wszytko malowac mam zamiar kuchnie jadalnie przedpokoje pokoje lazienki i goscinny Na goscinny mam pomysl ogladalm program dekoratornia i wykorzystam klimat z popielatymi deskami w rogu Sciagne drzwi i je otynkuje dam foty malego jako obrazy czarno biale panele No wszystko zezrznelam z programu haha Kuchnie to co takiego jak ty na bank a w jadalni sobie mysle ze moze uda mi sie kupic jakis fajny boks ze stolem zamiast krzesel i drewnianego stolu Zobaczymy jak wyjdzie w praniu

No duza ta lodowka jest ale lod bedzie haha Czytam i czytam co ty piszesz z tym rokiem ale zakumalam haha dobre ja nie zauwazylam hihi
Stary 2007-12-31, 00:59   #599
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Edycia ty franco co ucieklas juz cie zaproszenie wyslala

Kurde napisalam takiego dluuugiego posta i szlag go trafil....

Monka lodowka naprawde fajna, tylko ja mialam specjalny rog przeznaczony na nia, gdyby mi weszla taka to bym ja miala

Jesli chodzi o kuchnie to juz Ci pisalam chyba nie kupuj tego hm.. jak to nazwac tego czegos zamiast kafelek sciennych. Bedziesz miala kupe roboty, trzeba to myc specjalnymi srodkami i do tego specjalnymi ruchami Kazdy ruch na tym widac... Na lato chce namowi TZ na kafelki, tylko nie wiem jakie beda pasowaly do czerwonej kuchni.

Jutro jade na zakuy do mojego ulubionego sklepu IKEA TZ juz zapowiedzial, ze o 8:00 mam byc na nogach, bo o 9:00 wyjezdzamy, jak nie wstane to nie jedziemy Ale wiesz... moge jeszcze ryknac to pojedziemy
Stary 2007-12-31, 01:06   #600
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka pamietam jak mowilas i nie bede tego zakladac po co dokladac sobie wiecej roboty tez dam jakies kafelki A chcesz dac duze czy takie maciupkie kwadraciki? Ja jeszcze nie wiem musialabym to zobaczyc Bede za to z tych malutkich kafelek robic lazienke bialo z czarnymi obramowkami i jakismis liniamy zeby na tych liniach od kafelek przymocowac srebrne szafki Haha jakos tak.

My tez teraz nie mamy miejsca na ta duza lodowke i bezie stala w jadalni swiat sie nie zawali nas dopiero czeka remnot i nie bedzie szkoda rozwalac tych mebli zeby zmiescic lodowke U ciebie to byl by bol bo nowa kuchnia A mikrofale masz wbudowana w meble?

Widzialm dzis reklame ze w ikeji przecena ale ale u was pewnie tez A jedziecie po cos kokretnego czy tak o i przy okazji cos kupic?

fajny projekt na kibelek hehe spodobal mi sie tylko ze mam po drugiej stronie umywalke http://dom.gazeta.pl/czterykaty/51,5...05112.html?i=5 o i to super tez , fajnie zgrali kolorki hehe http://dom.gazeta.pl/czterykaty/51,5...88927.html?i=2
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości