|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
no to dzisiaj zrobię pod wieczór zamach na rower i 5km moje(nie będę szaleć od razu).Raz jak mi się zachciało pojeździć to 30km na dzień dobry zrobiłam,po czym musiałam się sturlać z roweru.
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie Judi ja tez sie zloszcze, ze ciazowe wiecej kosztuja, bo jaka jest roznica miedzy tymi ciazowymi a normalnymi? wystarczy ze nazywa sie ciazowe.. ja bluzeczki to sobie w normlanym sklepie kupilam i sa fajne, ale spodnie..no coz, szkoda slow.
|
|
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie chyba jakies chorunsko bierze.....
A w ten week end mam jechac do sklepu robic baby shower liste prezentow !!!! Musze sie opic herbata z malinami, moze mi przejdzie jakims cudem. Kolezanka w pracy ma zapalenie oskrzeli, moze ja to podlapalam od niej ? Nie wiem czy to sie rozprzestrzenia droga kropelkowa czy nie.... Nie chce teraz chorowac !!!!! Akurat na week end !!!! Wersta, spodnie fajne. Sczezgolnie podobaja mi sie te jeansy, fajne kieszkonki maja na pupie. Ale wam zazdroszcze tych przygotowan do swiat, a tym co jada do rodzicow na swieta, to juz w ogole !!!! |
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Poulette ja to wolałabym zrobić listę i mieć z głowy, a tu trzeba samemu latać. nie marudź
lepiej zapytaj koleżanek czy nie chcą kupić podwójnie i wysłać do jednej znajomej z PL no kieszonki wyglądają zachęcająco, w sam raz na płaszczący się tyłek ciężarnej
|
|
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Ale duzo naprodukowałyście... Chcialabym Wam wszystkim pogratulowac synków Poulette tez bym chciala miec taki przyplyw energi przynajmniej od czasu do czasu a tu sil brak mam takiego lenia ze az sie wstydze![]() Dzisiaj mialam noc najgorsza od poczatku ciazy... W zadnej pozycji mi nie jest dorze spac a nie mowiac o przewracaniu sie z boku na bok...to jakas masakra jest...Tym bardziej ze brzucha duzego jeszcze nie mam...i w dodatku zlapalam sie dzisiaj w nocy na tym ze na brzuchu lezalam przez chwile...I jak tu kontrolowac... ![]() Dzisiaj od samegogo rana chodziłam po miescie ...w dodatku nic nie zalatwilam Nogi mi do tyłka włażą i jak tu sie nie denerwowac wrr...
|
|
|
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
Ale sie stroicie dziewczeta -dzidziusie bedą sie czuły super w takim "opakowaniu"
![]() A tak serio to faktycznie super te spodnie.Ja mam 4 pary a chodzę głównie w 2.Juz sie nie moge doczekac etapu (a własciwie pogody) na sukienkiPoulette kochana -dbaj o siebie bardzo bo zapalenie oskrzeli moze byc niebezpieczne.Najlepiej wogóle nie wychodz z pod kołderki.Sciskam Cie cieplutko. Od wczoraj mam z mężem na pienku.We wtorek cieszyłam sie gdy zadzwonił, że ma 3 dni wolnego a teraz wolałabym chyba zeby szedł do pracy.Wczoraj kłutnia przed zakupami wiec zadnej przyjemnosci z zakupów nie było.Biegalismy po przystankach bo autko sprzedane a On 20 minut nie poczeka-lepiej ciężarną zone gonic po miescie .Wogóle zachowuje sie tak jakby komletnie go nie obchodziło to co czuje.Wiem, że powinnam sie cieszyc, że Go mam ale ostatnio czuje sie strasznie niezrozumiana i... sama nie wiem.Po prostu mi przykro.
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skutek jest taki, ze od poniedzialku nie poszedl do pracy i siedzi ze mna w domu (niby zle sie czuje
|
|
|
|
|
#578 |
|
Rozeznanie
|
Ja raczej awantury nie robie- wole dac do myslenia i wzbudzac poczucie winy.Zobacze Czy to cos da.
Pochwale sie moimi wczorajszymi zakupami:
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja awantura to zazwyczaj maly foch, kilka lez i rozmowa, w sumie tez zazwyczaj chyba chodzi mi o danie do myslenia
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczor
![]() Wersta spodnie swietne, mnie najbardziej te trzecie sie podobają. I wlasnie, jak to jest z tymi tyłkami? dlaczego sie spłaszczają? DJKIKA , chyba dobrze napisałam jesli nie to przepraszam, widze ze jestes z Gliwic więc sąsiadka bo ja z Zabrza, gdzie bedziesz rodzic? fajnie miec kogos z niedaleka, mozemy sie sobie przydac ![]() coraz bardziej rozwazam pojscie na basen, tak zeby zaczac intensywnie cwiczyc, przynajmniej 3 razy w tygodniu, hahahaha ale intensywnosc no ale w ciąży jestem no nie przerazają mnie te moje kilogramy, mama mnie pocieszylam jeszcze ze jak do tej pory przytylam 10 kg to jeszcze drugie 10 przytyje bo sie załamie
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Za mną popołudniowy spacerek i masakra co się porobiło, nagle tak zaczęło walić śniegiem, że nas zasypało ledwo do domku doczłapaliśmy. Coś niesamowitego, a mężuś jak przeważnie wystrzelił się bez czapki więc "irokez" mokry. Szał, co się działo. W każdym razie kupiłam sobie dobrości różnistych, jakieś drażetki kokosowe, orzeszki w czekoladzie, brzoskwinie, soczki itp. a zady rosną nio nic Andape boskie ciuszki. Ja się dziś z moim małożonem też lekko spięłam, ale to o to, że on się nie chce ubierać a raczej zakładać czapki, szalika i rękawiczek bo jest gorący chłop, a ja się tak boję że zaraz będzie chory i wszyscy będziemy leżeć pokotem. Nio nic, mam nadzieję że nic nikomu nie będzie.
|
#582 |
|
Wtajemniczenie
|
Andapee, bialy spiworek jest boski !
ja chyba jutro zostane w domu, zeby sie na calego nie rozchorowac, zobacze jeszcze jaka ta noc bedzie. Na razie cherlam, i gardlo mnie szczypie. a taka zdrowa bylam, no !
|
|
|
|
#583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potem jak ktos z zaproszonych przyjezdza do sklepu podaje moje dane i daja mu te liste zey wiedzial co kupic. |
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
A co wy sie tak dzis prztykace ze swoimi TZami? ja swojemu dzis wciaz wypominam, ze wczoraj chcial pomoc pewnej bidulce i wsiadl z nia d samochodu, zeby pokazacjej droge. Nie chcialam uirzadzac sceny zazdrosci, ale i tak mu to wypominam kaze kupowac sobei rozne roznowsci
.A wiec moje zakupy: 1. ukochana poduszka pod plecy, juz sprobowalam i jest cudowna (ma w sobie taie drobinki, ktore ukladaja sie tak jak to sobie tego zyczymy) 2. Lozeczko z szafka (szafka ma juz w sobie przewijak zamocowany i wewnatrz wanienke) 3. Rozne roznosci, czyli nozyczki, termometr, szczoteczka, naturalna gabka do mycia, odsysacz do noska, cos dla mnie i cos w rodzaju ceratki d lozeczka tylko ze to jest z takiego chlonnego materialu zrobione i pozwala oddychac skorze)Andape, spiworek jest po prsotu boski! |
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
I jesczze to:
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Marticia śliczne łóżko
|
|
|
|
#587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak w ogole to mam pytanie... kiedy masz test glukozowy zrobic? bo ja dopiero po 5 maja .. i troche mnie to dziwi i chcialam zobaczyc jak to jest z Toba ![]() pozdrawiam
|
|
|
#588 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz co ja mam jakos za miesiac, musze dokladnie sprawdzic, poczekaj
tak wiec sprawdzilam, i mam 23 kwitnia, a jakiego masz ubezpieczyciela, bo wiesz co, moja kol ma innego niz ja i u niej wszytsko wyglad troche inaczej, ja mam kaiser permanente |
|
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
My chyba zdecydujemy sie na ten wozek : Chicco KeyFit 30 Cortina Travel System, Race. Glownie ze wzgledu na kolor.... wiem, ze to smiesznie brzmi, ale to jedyny wozek z fotelikiem samochodowym w jakims zywym kolorze dostepny w Stanach ! Oczywiscie mozna tu kupic wszytskie wozki swiata, ale ja chce cos tylko na 6 pierwszych miesiecy, bo potem bede miala prawie nowa spacerowke MacClarena od siostry meza, wiec na nie trzeba mi super wozka. A przy tym jest od razu ten fotelik, do 14 kg wiec na poczatek sie przyda.
Co myslicie o tym wozku ? oto link : http://www.chiccousa.com/product.php...&cat=18&page=1 |
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Paulette wózek fajny, tylko pamiętaj te kółka to nieporozumienie... bardzo ciężko pokonują najmniejszą przeszkodę-uniesioną płytkę chodnikową. Wiem co mówię bo opiekowałam się dzieckiem które jeździło takim wózkiem- też chicco czy graco nie pamiętam. O zgrozo co to było za mordowanie się. Ale to zależy od tego jakie u was mają chodniki, drogi, bo wiadomo jak jest w polandzie
![]() Ja wstałam, wszamałam śniadanko, idę zaraz z piesem i po wyniki i bierzemy się do roboty z mamcią
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() Judi wklejałaś chyba kiedyś link do listy dot. popularności imion bodajże w Wawie. masz to gdzieś pod ręką ? help ![]() ps. sama znalazłam ![]() http://www.gorny.najlepsze.pl/imiona/ |
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miałam już wklejać
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Marticia, bardzo ladne rzezcy, a lozeczko wymiata
My wczoraj z mezem zaczelismy szukac w necie rzezcy, i juz powoli kupujemy. Dzis kupilismy otulacz http://www.ideen-rund-ums-kind.de/sw...FQQx1AodJCsFeQ Wybralismy tez hustawke - lezaczek http://www.allegro.pl/item332273250_...uxe_3_w_1.html Po swietach zamowimy tez wozek nie moge sie doczekac!!! |
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja życzy
Madzia z rodzinka ![]() |
|
|
|
#595 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyneczki.
Wczoraj miałam dosyc długi wyjazd, prawie cały dzien w samochodzie. Powiem wam ze sie zmeczyłam jak nigdy. A najgorsze te polskie drogi, tak mnie wytrzesło w niektórych momentach ze szok. Brzuszek mnie ciągle pobolewa, a raczej kłuje ale we wtorek do gina ide. Acgha, robiłambarania i mam leukocyty podwyższone a hematokryt ponizej normy. ![]() Przy okazji zajrzałam do jakiegos marketu. Ja mieszkam w malej mieścinie i najbliższy market jest 40 km ode mnie wiec przy okazji zrobiłam zakupki dla dzidzi. A dwie rzeczy to nawet mężus sam wybrał. Pierwszy raz uczestniczył w jakiś sposób w zakupach dla dziecka.
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Piękne
![]() Ja dziś jakoś spałam nieciekawie, głupoty mi się śniły, niedobrze mi było i takie tam pomniejsze za to rano bawiłam się z Olcią ona mi łubudubu i ja jej Fajniuśko było, chyba z pół godzinki tak szalałyśmy. Ma babka siłę, nie powiem. Poza tym zauważyłam, że jednak robi mi się ta krecha na brzuszku, jeszcze jest blado brązowa, ale już jest nawet trochę (ok.1,5 cm) powyżej pępka i potem aż do miejsca wiadomego i wszystkim znanego ![]() Poulette wózeczek bardzo fajny, ale czy on nie ma gondolki? Za gondolkę służy fotelik? Bo jakoś się nie połapałam - ja teraz ciężko myślę ![]() Marticia zakupki boskie, taka poducha też by mi się przydała. Super komplecik łózia z szafeczką Ewelcia jak masz hematokryt poniżej normy + obniżoną hemoglobinę + krwinki czerwone - jak ja ostatnio to pewnie będziesz brała żelazo, ale to nic strasznego
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
moje zakupy doszły
![]() czekam jeszcze na 2 pajace i to już wszystko, skończyłam. ciuchy na początek skompletowane
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

lepiej zapytaj koleżanek czy nie chcą kupić podwójnie i wysłać do jednej znajomej z PL 

mam takiego lenia ze az sie wstydze

Nogi mi do tyłka włażą i jak tu sie nie denerwowac wrr...

bo sie załamie