![]() |
#571 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Iza, przyjmuję krytykę do wiadomości. Zauważyłam właśnie, że dziś kiepsko i tak się tylko zastanawiam czy jak nie jest tak w miare dobrze to czy nie lepiej by było nie umieszczać jadlospisu. Nie chcę nikomu dawać złego przykładu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Zadomowienie
|
no bo z tymi nnkt to tak jest różnie
![]() drugie śniadanie to wiem, zazwyczaj jest jakiś owoc czy coś. ten jogurt to bodajże 130 gram ? coś takiego. a jogurt dla smaku po prostu ![]() dziękuje w każdym razie, bo ja sama nie wiem czy to dużo czy mało.
#573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a więc teraz wiesz, że mało. zwłaszcza jak na p.
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj śmiesznie...
1 ŚNIADANIE 1 - 8.00 - pół kromki ciemnego chleba + ok. 40 g chudego twarogu + kawałek pomidora bo albowiem: kłótnia z mamą, fatalne samopoczucie, rzucenie jedzenia w kąt i wyjście z domu. 2 ŚNIADANIE - 12.00 - serek wiejski (zwykły) z pomidorem i rzodkiewką - zwykły, bo siedziałam u babci i nie miała nic innego, a głodna byłam jak jasna cholera (po tym śniadaniu to nic dziwnego =/) 1 ŚNIADANIE 2 - 13.00 - dalszy ciąg 1 śniadania, czyli - półtorej kromki chleba + 110 g twarogu + reszta pomidora i dalej byłam stosunkowo grzeczna: OBIAD - 16.00 - smażony (bez tłuszczu) filet z kurczaka, tak na oko ok. 180 g + brokuły - ok. 150 g PODWIECZOREK - 19.00 - homo naturalny, pestki słonecznika, dyni i migdały (po garści) KOLACJA - 22.00 - chudy twaróg z pomidorem, szczypiorkiem i rzodkiewkami
#575 |
Rozeznanie
|
cóż, uwielbiam Cię, musisz z tym żyć jakoś
![]() ![]() ![]() Ach te Wasze komplementy ![]() ![]() Serek byl jak zawsze słodziutki..Uwielbiam go. Obecnie jest dla mnie ideałem ![]()
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zakorzenienie
|
U:
ś: (500kcal) owsianka( 3 łyżki owsianych, 1 łyżka zarodków, 1 łyżka otrąb pszennych, 150ml mleka, 1 łyżeczka budyniu waniliowego, 1 łyżka rodzynek, 150g serka wiejskiego lekkiego, cynamon, garść BF)ok 75 g homo nat z łyżka BF, sałata, 1/2 papryki, kawa z mlekiem - przyszalałam na śniadanie ![]() IIś: (220kcal)kcal)kanapka ( 2 kromki chleba graham posmarowane homo naturalnym, 2 plastry polędwicy drobiowej, sałata) jabłko. IIIś: (150kcal) kanapka j.w O: (250 kcal) 50g kaszy gryczanej 120g fasolki czerwonej konserwowej 200g warzyw na patelnie 1/2 papryki, marchewka - pod chrupane w trakcie robienia ![]() P: (300kcal)serniczek "miechów" 2 małe grapefruity bieg - 20 min K: (250kcal) 2 kromki chleba graham 150g homo naturalnego ze szczypiorkiem 3 plastry polędwicy drobiowej pomidor, 6 ogórków konserwowych później - Big jabłuszko -70kcal w sumie: ok 1800kcal i do kitu rozkład kcal, czas popracować nad tym, a w szczególności nad obiadem ![]()
#577 |
Rozeznanie
|
dzisiaj się poprawiam
![]() śniadanie: bułeczka( biała, tu ciemne to abstrakcja) z mazidełkiem śmietankowym, pomidor, ogórek+ kawa na mleku 2 śniadanie: ananas w duecie z mango+ jgurt obiad: tylko placek ryzowy z kiełkami-na ostro( brak kaski) podwieczorek: lody kolacja: musli z rodzynkami, suszonymi bananami, papają+ jogurt i pół pomelo a tak może być??( tu mam ograniczone możliwosci działania) |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Raczkowanie
|
moje wczorajsze R(wczoraj mi net szwankowal:/ )
Ś:100 gr twarozka chudego z jogutrem naturalnym, 2 kromki razowego chleba, 3 plasterki szynki drobiowej, pomaraniecz II S: pol wedzonej makreli, 2 garscie slonecznika O:nozka z kurczaka z grila, salatka z pomidora, ogorka i salaty, garsc slonecznika P:lody-2 galki(wiem wiem, to bylo przestepstwo ![]() ![]() K:100 gr twarozka z jogurtem, 2 kromki razowca, 3 plasterki szynki drobiowej Prosze o ocene ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli to off top to ja baaaardzo przepraszam ![]()
![]() |
#581 |
Zadomowienie
|
dzisiaj u:
1. serek wiejski+ pól parówki + pomidor 2 wafle ryżowe + 2 plastry lososia 2. bagietka 70g + plaster lososia jogurt do picia o smaku grejfrutowym wielkie jablko 3. 150g piersi z kurczaka + paczka warzyw na patelnię 4. zapewne wiejski 5. wiejski lub twaróg oczywiscie do tego jakies dodatki |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Rozeznanie
|
przepraszam jednak za offa. ale nie mogę tu dać jadłospisu. już teraz.
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2008-05-08 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Gość
|
Moje dzisiejsze P:
śn: jajecznica (3 jajka smażone na maśle), 2 porcje chleba z masłem, trochę tuńczyka wsw, herbata IIśn: chleb z masłem i serkiem z ziołami (3), reszta tuńczyka wsw, garść mieszanki bakaliowej ob: kurczak (udko) pieczone, ziemniaki, sałatka z pomidorów z śmietaną deser: kilka precli czekoladowo - imbirowych podwieczorek: op serka homo truskawka, garść mieszanki bakaliowej kol: tuńczyk w oleju (tuńczykowy dzień ![]() |
![]() |
![]() |
#584 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 posiłek super ![]() do 3 i 4 dodałabym jakieś węgle. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ... do podwieczorku dodałabym coś,może jakieś owoce jedz podczas dnia,no i więcej warzyw by się przydało ![]() ![]() Przytyłaś już coś ? ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 15:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Wtajemniczenie
|
Utrzymanie.
![]() śn: kromka żytniego z łyżeczką miodu, 4 łyżeczki wiejskiego lekkiego, duże jabłko. o: ziemniaczki, kotlet mielony w sosie pomidorowym , sałatka grecka; sałata, cebula, ogórek, pomidor, ser feta, oregano, polane oliwą z oliwek być może wskoczy deser: kawałek lub dwa drożdżówki z jabłkami p: homo nat. 100 g k: wiejski lekki ok.150 g, łyżeczka masła orzechowego Proszę o ocenkę ![]()
#586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Rozeznanie
|
bo jest fatalnie fatalny i nie potrzebnie wkradło się tyle niepotrzebnych rzeczy gr. :[
#588 |
Gość
|
precle te agnes to te co kupiłam w Lidlu - są tam precle w kształcie klasycznym, serc i gwiazd, są w czekoladzie.
Tylko się zastrzegam, można się uzależnić od nich |
![]() |
![]() |
#589 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze UUUUU:
1. duza grahamka - jedna polowka z konfitura wisniowa, druga z serkiem wiejskim, kilkoma plasterkami rzodkiewki,pomidora i ogorka, kubek kakao, jablko 2. banan, kromka chleba razowego ze slonecznikiem z lyzeczka nutelli 3. talerz zupy jarzynowej, 2 placki z jablkami posypane cukrem pudrem deserek domowej roboty ![]() ![]() 4. 250 g jogurtu brzoskwiniowego 0% bez cukru z kilkoma orzechami wloskimi, mala garstka kangusow, ok. 30 g serka homo kokosowego cwiczenia 5. serek wiejski lub tunczyk wsw ( 1 h przed snem) proszę o ocenkę ![]() ![]() ![]()
#590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 15:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() ![]() ![]() A to moje dzisiejsze R ![]() S: 2 kromki razowca z serkiem topionym, 3 plasterki szyndki drobiowej, 2 plasterki pomidora, 4 plasterki ogorka,ugotowane białko-chyba troche za malo bialka ale sie staralam ![]() II Ś: serek homogenizowany truskawkowy(poltusty znalazlam ale jak patrzylam tyo 4 % tluszczu w nim jest), pomaraniecz, 2 garsci slonecznika O:Rizotto z kurczakiem(mieso z nozki), z pomidorem, cebula, mala marchewka i z okolo 50-60gr ryzu brazowego-bylo przepyszne!!!,2 korniszony, jablko-wiem, to juz nie pora na jablko ale ono sie ladnie do mnie usmiechalo ![]() P:pol wedzonej makreli, slonecznik K:twarozek z jogurtem i szczypiorkiem, kromka razowca i 2 plasterki szynki drobiowej, kawalek ogorka |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Rozeznanie
|
Jejku dziewczynki
![]() Asilos Magdalena odpowiadam ![]() ![]() ![]() Jadlospis dzisiejszy postaram sie napisac dzisiaj wieczorem ![]() pozdrawiam dziewuszki ![]()
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Moje dzisiejsze U, sponsorowane przez literkę Z jak ziemniaczki z koperkiem ![]() 1) owsianko-otrebianka z serkiem homo, ziaranmi słonecznika, i bananem 2) bułka grahamka- miała całe 100 g, z 4 grubymi plastrami twarogu, rzodkiewką i marchewka 3) serek homo straciatella, 50 g serka homo naturalnego, marchewka 4) młode ziemniaczki (nie zważyłam, ale myślę, ze około 200 g) z koperkiem, kubek kefiru, sałata i rzodkiewka 5) w planach: serek wiejski z rzodkiewką, pomidorkiem i kromką chelba pełnoziarnistego ![]() A na dobranoc jadę na basen z moim TŻ ![]()
#594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A oto moja dzisiejsza R: 9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, garstka bran flaksów, 1,5 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, 200g. serka wiejskiego light. Mocna kawa z odrobiną mleka. 12.00 II śniadanie: 2 kromki razowca, ok. 180g. wieśniaka light, miseczka kiełków z fasoli, łodyżka selera (ściągnęłam od Maggie ![]() ![]() 15.00 obiad: pół szklanki makaronu z mąki wieloziarnistej (ilość przed ugotowaniem), 2 filety rybne obtoczone w pieprzu i ugotowane na parze, miseczka kiełków fasoli. przede mną: 18.00 podwieczorek: 180g. homo naturalnego, 2 łyżki słonecznika podprażone na suchej patelni + kubek brokuł ugotowanych na parze. 20.00 godzinka marszu interwałowego po 21.00 kolacja: ok. 100g. tuńczyka + warzywko. ![]() deMitia ziemniaczki z koperkiem ![]() ![]()
![]() |
#595 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R:
śniadanie: 50g twarogu chudego, owsianka na mleku 1,5% z otrębami i zielone jabłko II śniadanie: kromka chleba pełnoziarnistego, Danio (homo, który miałam w szkole okazał się okropny, jakby z mąką jakąś smakował - skosztowałam tylko i kupiłam Danio), zielone jabłko obiad: 200g warzywek na patelnie (bez oliwy), 50g makreli wędzonej, 3 kotlety sojowe (tylko ugotowane) kolacja: 200g chudego twarogu zmiksowanego z łyżką mleka 1,5%
#596 |
Zakorzenienie
|
R.
Śn : płatki oponki wielozbożowe z serkiem wiejskim lekkim i trochę homo nat.,szczypta otrębów i cynamomu (te płatki zły pomysł na redukcję,ale moje ulubione) IIŚn : 2 małe kromki razowca z kawałkiem piersi z indyka i rzodkiewką całą O: 5 rzodkiewek, placki otrębowe (jajo,otręby 40g,trochę mleka i wody) i podane z twarożkiem chudym i łyżeczką dżemu niskosłodzonego P : niecałe 200g homo naturalnego ze słonecznikiem,orzechami,o górkiem K : w planach chudy twaróg (około 100g)
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Rozeznanie
|
Dawno nie wklejalam jadlospisu, ten jest dla kontroli:P
R Sniadanie; Pół serka wiejskiego light z 1/4 świeżego ananasa( nie za duzo?) + jablko II sniadanie; Pomarańcza,morelkę, pół kromki chleba zytniego z tunczykiem i warzywami(salata rzodkiewka, pomidor) Obiad: Brokuly cała duzą glówke , 3 kotlety sojowe z wody+ 3 ogórki kiszone ![]() Trening z plytą w najnowszym Shape'ie ![]() ![]() ![]() ![]() Podwieczorek- serek naturalny z 2 lyzkami musli bez cukru Kolacja: 80 g Filetu bodajze z dorsza, pieczonego w foli ![]() Duuzo owoców dzis:/;p
![]() |
#598 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
dziękuję bardzo za poprzednia ocenę.
![]() ![]() ![]() tak ,wiem, że duzo by mi dało samo odstawienie słodyczy, ale wiadomo, idzie wiosna (jejku, co ja gadam - już jest ), chciałabym schudnąc troszkę szybciej niż nastąpiłoby to po samym odstawieniu czekolady itp. moje dzisiejsze R 9mam nadzieję że jest już lepiej) śn : 1,5 kromki chleba (jak zawsze pieczonego przez mamę, zero białej mąki) z pasztetem sojowym, sałatka z różnych warzyw (troszeńke groszku i fasolki szparagowej (musiałam zużyc bo zostało z poprzedniego dnia), ogórek. troche brokułów, jajko. 2. kanapka zz pasztetem sojowym. 3.kanapka z pasztetem sojowym (wiem, mogłam pododawac warzywa, ale rano sie spieszyłam i nie zdążyłam ![]() 4.jogurt Activia (pomarańcza i werbena) 5.pomidory i czosnek zapiekane w oliwie. (tak ok. 3 pomidorków i ok 1 główki czosnku)
#599 |
Wtajemniczenie
|
Zaaaaaszalałam dzisiaj
![]() 1. owsianka- 2 owsianych, 1 jęczmiennych, 1 otrąb, 120 ml mleka 1,5%, banan, kilka rodzynek, płaska łyżeczka gorzkiego kakao, 65g twarogu chudego, 1/4 bagietki z sezamem posmarowana dżemem 2. bułka razowa posmarowana twarogiem, szczypiorek, 2 plastry szynki z indyka, sałata, papryka 3. tu wpadły jakieś 3 kromki razowca z cebulą (skubałam chleb w drodze do domu i się trochę zapomniałam), zaraz potem za duża porcja makaronu razowego, 100g chudego twarogu, mandarynka, 3 łyżki homo waniliowego 4. 150g homo naturalnego, 2 łyżeczki mgdałów, 4 nerkowce, 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczonej z odrobina mleka, sałata, łodyżka selera 5. 120g wiejskiego, mały pomidor, 1/2 ogórka, szczypiorek, plasterek szynki, przyprawy Wiecie, jak wracam ze szkoły do domu, to jestem głodna jak wilk... Przez co jem za duzo na obiad i w porze podwieczorku aż tak bardzo jeść mi się nie chce... Co mogłabym dodać do II śniadania w szkole, co by mnie zapchało? Bo taka bułka niestety nie syci mnie na długo.
#600 |
Zadomowienie
|
RRRR:
![]() Śniadanie: 25 płatków owsianych na wodzie, 3 duże łyzki jogurtu nat., pół ogrmonego jablka, 50g białego płt. sera, cynamon pomidor 2 Śniadanie: 2 kromki razowego posmarowane jogurtem nat., plasterek polędwicy drobiowej z warzywami, plasterek pomidorka i troszkę czerwonej papryczki. Obiad: filet z piersi kurczaka ok.130g na teflonie z przyprawą do mięs fit up, 50g ryżu, 150 młodej kapusty (bez soli i zasmażki ![]() Podwieczorek: serek wiejski light, 4 rzodkiewki, 10g pestek dyni Kolacja (w planie): puszka tunczyka wsw, warzywa (wszystko co wpadnie w ręce, żeby sie zapchać na noc: pomidor, kawałek ogórka, czerwonej papryki, 2 rdzokiewki i moze liśc lub dwa pekinki) Dziewczyny na R orzechy do owsianki to zły pomysł prawda?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.