![]() |
#571 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Brak dziewictwa.
Carlos, to chyba wazonik powinien chcieć być na Twoim miejscu, a nie Ty na jego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Rozeznanie
|
wazonik, jak nie chcesz już czytać opinii pań to moze poczytaj carlosa, mądrze prawi
![]() Ja bym nie powiedziała że dziewictwo to taka błahostka, ale też nie przyszłoby mi nigdy do głowy że jego brak może wpływać na przyszłość związku i którejkolwiek ze stron spędzac sen z powiek! staram się zrozumieć, ale to mnie przerasta. ważne jest to co teraz, proponuję wazoniku skupić się na teraźniejszości. W jakieś skrajności popadasz w ogóle. Co ma do rzeczy to, że dziewczyny w innym watku cieszą sie ze swojego pierwszego razu? to chyba lepiej, niż by miały żałować? dlaczego uważasz, że albo jest to "gloryfikacja", albo od razu deprecjonowanie? nie przyjmujesz takiej opcji, że pierwszy raz jest ok, a nawet wspaniały, z pierwszym partnerem, a kolejny, z innym, jest - o dziwo! - też wspaniały i też się wtedy kocha? ![]() "miło by było jak by czekały" - no tak. Fajnie. To ja jeszcze poproszę jakąś wyrocznię, która nam oznajmi, kiedy się doczekałyśmy. Nie wydaje Ci się że można dojść do wniosku "to ten" z pierwszym partnerem? nie ma zasady, o ile mi wiadomo, że nie można być z tym partnerem potem całe życie. Więc dlaczego tak nie założyć? Jasne, religia zakłada że ta właściwa osoba to nasz mąż/żona i że małżenstwo powinno się kochać i być ze sobą do końca. I gdybyś miał takie podejście, to już dawno bym się zamknęła. Ale dla Ciebie ślub nie jest żadnym wyznacznikiem, więc ja pytam co jest?? Ty teraz wiesz na 100% że Kasia jest dla Ciebie jedyna i jesteś też pewien że Ty dla niej jesteś i będziesz najwazniejszy, tak? skąd ta pewność, że to się nie zmieni? słowo honoru że każda zakochana osoba mysli i marzy (a nawet jest pewna, tak!) że to już TEN/TA. A potem klops, i co, trzeba już iść do zakonu bo nie wyszło? Ty teraz to WIESZ, a Kasia parę lat temu była jeszcze za głupia jak rozumiem. no nie mogę. Wydaje mi sie, że wybierasz sobie tematy które chcesz poruszać, te bardziej niebezpieczne skrzętnie omijając. Ja np. zadałam Ci sporo pytan, na które nie odpowiedziałeś (nie będe ich tu powtarzać, chcesz to poszukaj), sądzę więc ze nie do końca chcesz znaleźć jakieś rozwiązanie. Powiedz jakiej odpowiedzi oczekujesz, my jej udzielimy i wszyscy będą zadowoleni.
#573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i wyszło jaki z Ciebie egoista.
![]() |
#574 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja myślę, że on na nią czekał bo... nie miał innego wyjścia... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#576 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Raczkowanie
|
Wazoniku chodzisz po watkach o 1 razie i napawasz sie zepsuciem,taki fetysz??
Ciekawa jestem czy Twoje zycie sexualne jest udane i mysle,ze ta kwestia jest oprocz tego o czym napisal Carlos zasadnicza .Wlasciwie to trudno mi sobie je wyobrazic jak czytam ten watek,cos takiego nei moze nie zostawiac sladu w sferze intymnej,w osiaganiu podniecania ,pozadaniu drugiej osoby itd itp A co do postawy dziewczyny Carlosa o dziwo odebralam ja zupelnie inaczej niz Ty,pomyslalam,ze on jest dla niej kims wyjatkowym,tym najwazniejszym kogo spotkala i stad ta zmiana.Chce zeby z nim bylo inaczej,lepiej.(wziawszy pod uwage te nieudane poprzednie zwiazki-byc moze w tym bujnym zyciu erot.upatruje przyczyn niepowodzen-moze mylnie-moze nie-ku twojej uciesze) Aha jeszcze zapomnialam odniesc sie do tego zarzutu o seksistowskie podejscie a co powiesz na to Cytat:
![]() ps Aha i jeszcze 24 lata to nie jest sędziwy wiek,zeby pozwalal on na wyzywanie innych od gówniar i uprawnial do odbierania mlodszym ludziom prawa do wlasnych decyzji,osądów,ba logicznego myslenia i to jeszcze z taka ironia z zgorzknieiem,a przeciez sam tak naprawde jeszcze niewiele masz na koncie-jesli chodzi o doswiadczenia zyciowe,pewnie w porownaniu z Twoimi rowiesnikami. Ja z tej samej pozycji,w ktorej Ty siebie stawiasz moglabym spojrzec na Ciebie ,Twoje jak Ci sie wydaje swiadome dojrzale decyzje,opinie o wszytskim i na kazdy temat.Ale jestem daleka od tego,wlasciwie to staram sie haha powstrzymac widzac ile stron wałkowane jest jedno i to samo bez echa. To nie jest z mojej strony nawet próba polemiki,glosno mysle.Argumenty i tak beda z innej galaktyki i innego strumienia świadomosci ,ktorego nie skumam ![]()
![]() Edytowane przez anatol Czas edycji: 2008-06-01 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ad2. Nie wiem czy fakt mienia kogoś wpływa ujemnie na ludzi i na ich ogląd, wszystko zależy od kontekstu sytuacyjnego. Ad3. A Ty przypominasz mnie tylko, bardziej poprawny jesteś, piszesz zgodnie z poglądami dziewczyn, za co spotykają cię pochwały, a jeśli jest odwrotnie to wszystko przede mną, może zmienię pogląd, bo ewolucją poglądów tego nie nazwę. Ad4. Co do tej błahostki to bym dyskutował. A skoro wspominasz już Nowy Testament i na niego się powołujesz i dajesz mi pod zastanowienie urywek „ Miłość nie pamięta złego” to twierdzę, że po pierwsze, przeszłość swoje dziewczyny uważasz za złą, a po drugie jeśli pierwsze założenie jest błędne i uważasz ją (przeszłość) za naturalną to powiedz mi skąd ten wątek ?? Jak jest etymologia jego. Bo niby Cię boli, ale właściwie nie- nie rozumiem. Dalej nie wiem czego mi gratulujesz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masz rację to (moje podejście) może i wpływa na strefę intymną pisałem już o tym. Brak pokory względem kogo lub czego ? Mam 25 lat i nie twierdzę że to sędziwy wiek. Nie przejmuj się tymi „gówniarami” nie było to nacechowane złymi emocjami, ale proszę nie mów że ktoś myśli logicznie pisząc to co dałem jako przykład. Wiesz jak dla mnie to niech każdy robi co chce jeśli tylko nie krzywdzi drugiego, ale niech też zdaje sobie sprawę że ten jego leseferyzm może kiedyś się obrócić przeciw niemu. Ja chce tylko prawa do nie akceptacji obligatoryjnej przeszłość innych. (Chcesz mieć 100 partnerów, Twoja sprawa, ale nie oburzaj się że komuś to nie pasuje- to uwaga nie do Ciebie tylko ogólna). A przeżyłem bardzo dużo – niestety. Edytowane przez wazonik Czas edycji: 2008-06-02 o 01:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
BAN stały
|
Cytat:
Znalazłem. Chce zasadniczo wiele zmienić, chce normalnego układu, chce się kłaść spać i nie myśleć o, chce odkurzać i nie myśleć o, chce przytulać Kasię i nie myśleć o. To jeszcze nie monomania chodź z powyższego mogło by tak wynikać. Ale na pewno duży problem, jakby nie chciał nic zmienić nie wywnętrzał bym się tutaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-zrozumienia? -TWOICH żalów? pogłaskania po głowie? -zmiany podglądów? żadna z nas nie pomoze ci zapomniec. żadna z nas nie pomoze ci zmienic przeszłości.jedne kobiety zrozumiały twoj problem i podały ci pomocną dłoń,inne nie zrozumiały( w tym ja ) pisałeś,że masz już dość słuchania nas,odebrałeś to jako nagonkę,lub sexsizm. a my odebrałyśmy to jako trolizm,bo ile można wałkować ten temat .jak długo usiłujesz pokazać nam ,że to TY jesteś idealny i twoje myślenie jest poprawne. nie chce mi sie cytować twoich wypowiedzi,choc wzudzają wiele negatywnych emocji. w ostatniej wypowiedzi napisałes,że nie chcesz o tym myślec-chcesz zapomnieć.TO ZAPOMNIJ! nie wałkuj tego tematu na nowo,nie otwieraj swoich ran pisząc tu.zacznij myślec o przyrodzie,o was-A NAPEWNO W KOŃCU ZAPOMNISZ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Masz rację, konsekwencje pewnych zchowań są stałe i niezmienne. I albo możemy żyć z tym i przebaczyć i zapomnieć - ze względu na miłość, albo ciągle mamy to w pamięci i nie umiemy sobie z tym poradzić - wtedy musimy zmienić partnerkę na inną. Jesteś ten drugi przypadek (jakbyś nie zauważył jeszcze) Ad 3. Nie zmieniam poglądów, tylko staram się kochać. A miłość naprawdę wiele wybacza. Ad. 4 Uważam przeszłość mojej dziewczyny za złą. Przebaczyłem jej i staram się jej codziennie przebaczać, ponieważ natura ludzka jest z gruntu niedoskonała i mimo przebaczenia wiele myśli wraca. Ad. buhajowatość. Jeśli uważasz to za swój wybór - zmień partnerkę. Jednak ja wiem jedno. Moja dziewczyna jest dla mnie Skarbem, ze względu na swój charakter, życzliwość itd. Nie zmieniłbym jej na inną, która byłaby bez przeszłości, za to z paskudnym charakterem lub spososem życia. Należy doceniać to co się ma, bo przecież nie każdy z nas jest doskonały Co do bólu, to czasami mnie boli, ale wtedy wiem że traktuję ją przedmiotowo. Nawet miałem myśli, żeby iść z tym do psychologa, bo wynikają z tego pomiędzy nami czasami sprzeczki, ale póki co forum i forumowiczki skutecznie spełniają rolę doradcy i leczą serce ![]() P.s. Niczego już Ci nie gratuluję, tylko współczuję Twojej "dziewczynie" bo ma strasznego egoistę. Słowo "Dziewczyna" jest w cudzysłowie, ponieważ pewnie długą nią nie będzie. W końcu odkryje z kim się zadaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Raczkowanie
|
dla tych ,ktorzy niepotrzebnie rozpamietuja przeszlosc i to jeszcze nie swoja
www.youtube.com/watch?v=oG6pEolAKm8 ps Mam nadzieje,ze nie bedziesz z tym dyskutowal i wiedzial lepiej co poeta mial na mysli przestan analizowac-jak widzisz z rozbierania na czynniki pierwsze nic dobrego dla Ciebie nie wynika Ale mysle sobie ,zeby dojsc do takich wnioskow trzeba swoje przezyc,Ty moze jestes w trakcie.Co by potwierdzalo,ze juz bedziesz madrzejszy w nastepnym zwiazku o czym wczesniej pisalam
#584 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Już zapomniałem o tej piosence... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
BAN stały
|
Cytat:
A Twoje zapewnia jak ją strasznie kochasz, jak jesteś wdzięczny losowi że możesz na nią patrzeć, bardzo ckliwe są ale chyba wpisują się w pierwsze. Może masz niską samooceną poznałeś super dziewczynę a reszta już w takim układzie jest oczywista. Ad2. W pierwszym swym poście mi gratulowałeś chciałbym wiedzieć czego w sumie to nie byle jakie stwierdzenie. Możliwe że odkryję z kim się zadaję, możliwe że mnie zostawi, możliwe że ja ją zostawię, możliwe że jutro się nie obudzę możliwe że ona pojutrze zginie w wypadku. Sporo tego możliwe. A może będzie i tak, że twoja Księżniczka znudzi się Twoim miodem zewsząd się wylewającym? - wiesz nikt nie wie co będzie jutro, a wielowymiarowość życia dodatkowo komplikuje sytuację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Zakorzenienie
|
Denerwuje Cie ,ze Carlos mimo ,ze powiedzmy jest w gorszej sytuacji-tzn z takiego waszego punktu widzenia.To jednak lepiej sobie z tym radzi??
![]() A on Ci pisze o swoich odczuciach moze dlatego,zeby pomoc Ci zrozumiec(co jednak nie wychodzi) ,a nie zeby sie tym biczowac Dla mnie Twoj zwiazek to jedna wielka zagadka,nie wyobrazam sobie siebie w takiej sytuacji "udajacej"uczucia ,czułosc ,a nie daj Boze pozadanie Bo trudno mi pojac mimo wszytsko jak mozna kogos kochac i miec takie mysli.Tu pewnie moze miec miejsce sytuacja ,ktorej tez nigdy nie rozumialam"kocham cie ale musimy sie rozstac" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
BAN stały
|
Cytat:
A ktoś posądził mnie że się fetyszyzuję czytając wątki o pierwszym razie, a tam właśnie znalazłem stwierdzanie, które wielce mnie ucieszyło. "Żałuję że nie przeżyłam tego z obecnym Tż"- Nie dowiedziałem się kim jest ten Tż, znaczy skąd się to wzięło. Każda informacja jest cenna, bardzo użyźnia myślenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zadomowienie
|
Mi rzucila sie w oczy inna kwestia - napisales, ze Kasia nie byla miloscia twojego zycia, gdy sie z nia zwiazales, ze zaangazowanie przyszlo dopiero pozniej.
Masz pretensje o przeszlosci Kasi a sam podchodzisz do pewnych spraw niepowaznie. Nie ma znaczenia, ze nie sypiasz na 1 randce - to jest to samo.
#590 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ad2. Wiesz mi, że nie jest to szablon- a szkoda, bo o niczym inny tak nie marzę. Ale cóż różnie bywa ( i chyba Cię jeszcze zaskoczę....... ale na razie „sza”) A tym czasem wiesz jak życie potrafi być pokręcone! Ja nie twierdzę że moje poglądy są jedyne słuszne i obowiązujące („nie dają za nie medali”) , ale są. A tak sytuacja że kocham Cię ale musimy się rozstać chyba czasem ma miejsce - stety albo niestety, niepotrzebne skreślić. Z tym że po latach możliwa jest korekta ( tzn. jak skreśliłaś stety możesz zmienić na niestety i odwrotnie) Masz takiego samego avatara ( dobrze napisałem?) jak Anatol?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zaangażowanie przyszło później, oczywiście, ale dużo przed momentem rozpoczęcia pożycia intymnego - to chyba dobrze? Czy się mylę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |
Zakorzenienie
|
a co bylo najpierw??ja jestem zwolenniczka bum od pierwszego wejrzenia
I dlatego przewaznie sie kisze we wlasnym sosie (haha) tak mam taki sam,gdyz nie chcialo mi sie wylogowywac ,bo jak zobaczylam co tu napisane targaly mna emocje i musialam zabrac glos Cytat:
![]() Najbardziej mnie zaskoczysz jak przyznasz nam racje heh bez zadnego "ale" Edytowane przez bess Czas edycji: 2008-06-03 o 00:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy dla ciebie liczy sie tylko cialo i seks? Drazni ciebie "rozporzadzanie cialem" a dokladnie to samo robisz zr swoja dusza - nie tylko nie myslisz przyszlosciowo i masz na koncie inne zwiazki, to jeszcze zachowujesz sie jak drugorandkowy sprinter - tyle, ze nie w seksie a w zwiazku.
![]() |
#594 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zauroczenie kimś, chęć spotykania się z nim, spędzania czasu to nie to samo co pewność..... Ps. Bess jak zawsze rozkosznie miła.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
Jejku... nie mogłabym być z takim facetem. Jakby ktoś się mnie uczepił pod tym względem w najlepszym wypadku bym go wyśmiała, bo pewnie straciłby wiele w moich oczach. Jeden partner seksualny to ostatnia rzecz o jakiej w życiu marzyłam. Nie żałuję ani jednej chwili w moim życiu, ani jednego wspomnienia. I nie obchodzi mnie czy będę pierwszą, czy pięćdziesiątą dziewczyną, jeśli spotkam swoją drugą połówkę. A jak miałby nie nadejść? Powinnam zostać dziewicą do pięćdziesiątki, czy do końca życia
![]() Przepraszam, że tak wszystko do siebie odniosłam, ale siłą rzeczy jestem kobietą. Aha, i możecie sobie myśleć, że jestem puszczalska itp. Ja swoją wartość znam, a że lubię seks i to niekoniecznie z miłości? Dla mnie to normalne, dla niektórych może być karygodne, a ja mam się odwagę do tego przyznać. I nie mam potrzeby zgrywania cnotki niewydymki dla kaprysu jakiegoś faceta, który chce żelaznej dziewicy bo sam nie umiał korzystać z życia tak jak trzeba. Może jakiegoś "księcia" stracę bo nie mam kawałka błony, bo nie prowadzę kartoteki z wykazem swoich partnerów seksualnych i mu jej nie zademonstruje? Jeśli nie może się z tym pogodzić świadczy to tylko i wyłącznie o jego kompleksach. A ja nie zamierzam go z nich leczyć, bo i tak ujrzą światło dzienne nie w tej to w innej sytuacji. A tak w ogóle to może sobie szukać swojej orleańskiej, droga wolna i powodzenia (szczerze). |
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Carlos postepuje jak normalny czlowiek - poznal przeszlosc dziewczyny. Mogla mu sie spodobac, mogla nie. Nie spodobala sie. Co dalej? Podejmuje decyzje - pomimo przeszlosci chce z nia byc. i teraz konsekwentnie nie moze mic juz do niej pretensji - moment kiedy mozna bylo robic wyrzuty juz minal. Zdecydowal sie zostac, zdecydowal ze jest w stanie panowac nad negatywnymi odczuciami w stosunku do przeszlosci, wiec tego dotrzymuje. I dlatego robi sobie wyrzuty - nie o to, ze ona sie niemoralnie prowadzila, tylko o to, ze on nie dotrzymuje SWOJEJ obietnicy. Obietnica brzmi: wybaczam Ci, akceptuje Cie i kocham nie za cos a pomimo jak spowiedz - grzechy wyznane i odpuszczone, przy nastepnej juz ich nie wyznajesz jak w prawie - za jeden czyn kara sie tylko raz A to co ty proponujesz jest cudownym sposobem na poniesienie swojego ego (swoja droga, to nie Carlos ma tu problem z poczuciem wlasnej wartosci ;]). Mam pod reka osobe, ktorej moge zawsze i wiecznie wypominac jej bledy!!! Cudo normalnie. A ze kwalifikuje sie juz pod molestowanie psychiczne to nic.... W koncu ona sie puszczala, to zasluguje... I wiesz, normalny zwiazek polega wlasnie na tym, ze druga osoba jest dla nas Ksieciem czy Ksiezniczka i na tej slodyczy zewszad sie wylewajacej i na tym ze kochamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
BAN stały
|
„Słowo się rzekło, kobyłka u płota” ja powiedział Jan Sobieski do Jakuba Zalewskiego. Z tym, że w moim przypadku nie chodzi o całowanie zadu końskiego.
Ostatnio pisałem że dojrzałem do pewnych decyzji i tak się stało. A mianowicie : strasznie boję się rozmowy z Kasią, bo to może mnie mieć skutek opłakany ( i proszę aby dzieci powstrzymały się od krytyki), panujący miedzy nami układ, stopień zażyłości, przyzwyczajenia, jest naprawdę „wielki”. Przeraża mnie wizja, jej możliwych reakcji- nie spodziewam się niczego dobrego. Mam nadzieję, że mnie znienawidzi – to by było wyjście idealne, gwarantowało by chociaż to, że nic sobie nie zrobi- ostatnio bardzo dużo mówiła o ślubie i o córeczce która najbardziej kocha tatusia ( pamiętam jak jeszcze nie tak dawno wzdrygała się na myśl o ciąży, porodzie, macierzyństwie)- bo żale do niczego dobrego nie doprowadzą. Jakże to tragiczne, że musieć będzie przez to przejść, że musiało ją to dotknąć. Mam nadzieję, że jakoś się podźwignie, ale znam ja naprawdę bardzo dobrze – będzie to niesamowicie trudne. To trochę taka sytuacja jak w „Placu Zbawiciela”. Dla mnie też za różowych widoków nie ma, choć muszę przyznać, zależy to od światopoglądu, niektórzy ostateczne rozwiązanie traktują dość swobodnie, nieraz to wybawienie. Witkacego niech wspomnę. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zadomowienie
|
po chwili zastanowienia, z gaszczu kwieistosci wyciagnelam informacje, ze wazon wreszcie postanowil uwolnic od siebie te dziewczyne?
ekstra, warto poplakac, zeby miec normalne zycie z normalnym facetem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.