![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III
Witam w niedzielne popoludnie
![]() Sniezynka chetnie bym skorzystala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytcia taaaa w ciazy ![]() ![]() Ja tez sie matrwie o monke to do niej nie podobne nic nie pisac ![]() a zdjecia jak bede miala to wkleje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
Doridee dzieki,a twojegopostu nie zauwazylam bo pisalismy w prawie tym samym czasie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
Doridee fajnie, że się monka odezwała, ale teraz to już całkiem nie wiem co myśleć, bo większość co sobie myślałam to wiązało się albo z Kartalem, albo z tż-tem.
![]() W każdym razie MONKA trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że się wszystko ułoży. A może to coś ze studiami ![]() Doridee Zosi kupiłam taki buciki jak w zdjęciu i są rozmiaru 27, sama jej stópka to 16cm i jakiś milimetr albo dwa. Aha a za gratulacje nie dziękuję, bo wiecie jak jest - wole nie peszyć "szczęścia". A poza tym my załatwiamy tylko na razie pozwolenia. Kredytu nikt nam nie da, ale mamy plan pożyczać mniejsze kwoty, a budować etapami. ![]() djamelka to super szybko mieliście z tą budową ![]() Byliśmy na tym koncercie i było super ![]() ![]() ![]() A dziś w rozjazdach też. Na 13tą byliśmy u siostry tż-ta na obiad, bo wprowadziła się do nowego mieszkania, no i dziś była nasza kolej odwiedzin ![]() Dodałam kilka zdjęć. Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2009-04-19 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
Ja też niewiele piszę choć czasem coś czytam. Tez mam taki kryzys, że nic się nie chce ![]() Dobrze, że choć u Was wszystko OK. Monka, napisz coś, cokolwiek babeczko ![]() Śnieżynka, u mnie z wagą średnio. Największy spadek jaki zanotowalam to - 6,7 kg więc nie omieszkałam tego nie uwiecznić ![]() Fajnie, że już jesteś. Wrzuć aktualną Sarenkę ![]() Szkoda, ze kurs nie wypalił. Lecę jutro do mojego gina, ciekawa jestem czy będzie gotowy do współpracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Zakorzenienie
|
Edycia boskie fotki, Zosia jest niesamowita
![]() ![]() ![]() ![]() rozmiar 27 ![]() ![]() Gosiu głowa do góry, przecież nie może byc ciagle źle. Pisz częściej. Gratuluję spadku wagi - ładnie, ładnie ![]()
![]() |
#577 |
Zakorzenienie
|
Gosia daj znać co u gina.
Doridee dziękuję w imieniu Zosi.Wkładka w tych butach jest skórzana, ale same buty nie są ze skóry (chyba), podeszwa sprężysta, fajna, firma Beauty, kosztowały 40zł. Bartki fajne, ale jak dla nas za drogie. Elefanteny boskie, ale cena tez fajna. A rozmiar 27, powiem jeszcze, że mierzyłam Bartki nawet ostatnio na Zosię i niektóre z rozmiaru 28 były małe ![]() Ostatnio się żremy z tż-tem, bo ja się wkurzam, że nie ma dla mnie czasu. Dla wszystkich ma czas, ale jak ja coś potrzebuję to nie da rady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz Edytcia Zosia na zdjeciach nie wygląda na taką "dużą", jakoś nie widzę tej jej wagi
![]() a generalnie to bardzo ładna z niej panna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
magda dzięki
![]() Zosia waży ile waży, a stosunkowo mało je, bo rano ok. 7mej pije herbatkę z moim tż-tem, jak on przed pracą śniadanie je, potem ok. 9tej śniadanie (i tu różnie racuchy, kanapka z masłem, czasem z dżemem i actimel), ok. 10.30 idzie spać na 1,5godziny, po ok. 30 minutach po przebudzeniu je jakiś jogurt lub serek homo, ok. 16tej obiad (i tu też różnie albo talerzyk zupy, albo sam kotlet, albo naleśnik ze serem) i o 19tej kakao i kromka z masłem. Tyle. W ciągu dnia jak chce to jeszcze paluszki, albo płątki kukurydziane, no i woda i sok. Nie wiem co jest, ale chyba nam tv padł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
Edycia to Zosia naprawdę fajnie je, ani nie za dużo, ani nie za mało. Ala je chyba podobnie
![]() Mniej wiecej tak: po przebudzeniu duży kubek kakao, później za dwie godzinki, ok. 11-12.00 kanapka albo talerz zupy (a raczej warzyw z odrobina wody ![]() Wcale nie je mało ![]() ![]() ![]() Butki dla dzieci faktycznie bardzo drogie, dlatego szukać dobrych firm ale w bardziej przystępnych cenach ![]() ![]() Plusem jest, ze ciuszki kupuję za grosze, często później je korzystnie sprzedaje na allegro wiec spoko. Wcześniej jak Ala na spacerach głównie w wózku jeździła to buty też udawało mi sie sprzedać po świetnych cenach ![]() Ale Ty pewnie ubranka trzymasz dla drugiego bejbika? ![]() I co działa TV?
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
Doridee moja siostra też ma córę i ta to potrafi jeść non stop, a szczypiorek taki, że szok.
Ja Zosia chcę jeszcze sandałki kupić i patrzyłam na allegro za tymi z hello kitty z HM-u bo takie ładne, ale się zobaczy. Takie JEDNE albo DRUGIE. JA kupowałam też u lokalnego producenta butki - firma BARTUŚ. Buty skórzane, w sklepie po 70 - 80 zł, a w siedzibie 50 zł, więc się opłacało. Ciuszki trzymam na razie, ale tak mnie już nosi powoli, żeby też się ich pozbyć, bo nie wiem kiedy następny bobas będzie, no chbya że się zdarzy ![]() Bo w sumie, jak te ciuchy będą siedzieć na strychu to też mogą być niespecjalne do użytku. Tv nie działą, ale to ponoćjakiśprzetwornik i jutro mam z tym jechać do faceta to wymieni. Tż zapakował tv do auta i jutro też faciu musi go sam wyjąć, bo ja nie dam rady. Oglądamy teraz Fryderyki - dość nawet fajnie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#582 |
Zakorzenienie
|
Edycia te butki Hello Kitty śliczne, ale nim je kupisz lepiej je pomacaj. Kupiłam kiedyś Ala kapciuchy w H&M, śliczne ale nie zwróciłam uwagi na podeszwę. Sztywne były jak jasna cholera, nie wyobrażam sobie jak można w tym chodzić
![]() ![]() Zaraz poszukam jakichś info na ten temat bo nie pamiętam. My też z TŻ ciągle debaty na ten sam temat, on ciagle obiecuje poprawę i tak mija czas ![]()
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tych bucików to też mnie to męczy, że wolę pomacać i pewnie kupię jakieś tu na miejscu, no chyba że będą jeszcze gdzieś w hm'ie te butki, ale wątpię, o to zeszłoroczna kolekcja. A swoją drogą to już wyprzedaże ponoć się zaczynają, a mi się znów nie zapowiada na wyjazd na Kraków. A pisałam, że tż ma WRESZCIE zacząć robił łóżeczko dla Zofki, no i ją wyprowadzimy z pokoju. Chciałabym, żebyśmy się wyrobili przed urodzinami Zosi ![]() A wakacje to już zarezerwowaliście gdzieś noclegi? Czym pojedziecie? Pociąg? Idę spać. Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2009-04-20 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Zakorzenienie
|
Edycia pogrzebałam w necie na temat tych zapiętków i zdania są podzielone. Jak Zosia nie ma problemów ze stopami i w ogóle ustawieniem nóg to mozesz jej czasem nałożyć taki butki, ale generalnie dzieci jak najdłużej powinny nosić jednak buty ze sztywnym zapietkiem
![]() ![]() Ja te kapciuchy z H&M na drugi dzień oddałam. Mamy H&M w Olsztynie to zobaczę przy okazji czy są w ofercie jakieś sandałki i jaka jest ich jakość ![]() Co do wakacji to nie mamy jeszcze nic zaplanowanego ![]()
![]() |
#585 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki, poprawiam się
![]() ![]() Byłam u gina. Wymiękam już. Powiedział, że guz w niczym nie przeszkadza, że napewno moje problemy nie są związane z guzem i że za mało schudłam i pewnie się obżeram ![]() ![]() ![]() Oczywiście skierowania na konsultację nie dostałam, bo po co skoro biopsja wykazala koloid, a takich guzów koloidowych mogę mieć jeszcze sto i nie będę latała wszystkiego wycinać ![]() Nie mam pojęcia jak mam z nimi rozmawiać, żeby uzyskać to czego chcę. Jutro przedzwonię jeszcze do Instytutu Onkologii do Gliwic, czytałam, że oni mają świetne osiągi jesli chodzi o leczenie tarczycy. Tylko ciekawa jestem ile trzeba będzie czekać na drugą wizytę. Bo tam jest tak, że jak się wchodzi z ulicy to robią z pacjentem wywiad i po tym wywiadzie ustalają na kiedy jest wizyta u lekarza o danej specjalności. Zastanawiam się, czy to będzie jakiś normalny termin (za normalny uważam taki do 2 miesięcy) czy znów wyparują z półrocznym oczekiwaniem ![]() heeheheheh, dzwoniłam dziś także do jednego dr endokrynologa, żeby się umówić na wizytę prywatną i pani w słuchawce powiedziała mi, że Pan dr nie przyjmuje już nowych pacjentów ![]() ![]() Poprzewracało im się w zadach przez to niekontrolowane prosperity! No szok. Nie miałam pojęcia, że lekarz endokrynolog to dziś najbardziej pożądany specjalista. Edytcia, Zosia jest przeurocza!!!! Śliczne ma te loczki, oczka i rumieńce!! Doridee, używasz jakichś minerałków?? Właśnie zamierzam zlozyć zamówienie na www.everydayminerals.com bo moja cera woła o pomstę do nieba i szukam jakiegoś ratunku dla niej. Czytałam, że kosmetyki mineralne są bardzo pomocne przy takich problemach z cerą. Fluidy płynne mi jednak nie służą, choć dopóki nie mam nic innego to muszę używać. Dziewczyny z wizażystki zachwalają EDM, muszę spróbować. Może coś pójdzie ku lepszemu. A jak tam Ala??? Nie wyłapałam, czy zmieniło się coś w materii jej zostawania samej w przedszkolu?? Płacze? ![]() Rano odbieram wynik TSH. Jak znam życie będzie w porządku ![]() ![]() ![]() ![]() Moneczko, wróć i opowiadaj co u Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Rozeznanie
|
Gosia- polska służbę zdrowia pozostawiam bez komentarza ,bo po prostu brak słów.
mam nadzieję ,ze znajdziesz w końcu kogoś (choćby miała to byc indiańska szamanka) kto będzie wiedział jak Ci pomóc , . edytcia- Zosia rzeczywiście wygląda bardzo dorośle .ale nóżke też ma nie małą .Ja Nince kupuję rozm.25.narazie ma trzewiczki z befado ,rozglądałam sie za letnimi bucikami i niestety -tak jak pisze Doridee -powyżej 25 rozm. nie ma właściwie bucików z wysoką i sztywna piętką .A 25 to juz będzie za małe na lato. Ninka musi miec dobre buciki i tez nie moge na tym oszczędzać .A buty sa okrutnie drogie. Miałam dziś jechac po dokumenty ,a tymczasem skomplikowały mi ise sprawy( norma) ,bo okazuje sie ,ze nie mam na żadnej mapie zabudowań i teraz musze zatrudnic geodete ( juz to zrpobiłam) zeby mi na nowow zrobił mapy. Byłam wczoraj u orto i jestem w szoku jak pieknie prostują sie moje zęby. W ciagu jednej nocy schowana jedynka ustawiła sie na miejscu ,z tym,ze o gryzieniu moge zapomniec . obejrzałam sobie na google maps mieszkania(własciwie uliczki) na których mozemy latem zamieszkac i jestem zadowolona. fajny bajer z tymi zdjeciami foto.Jeszcze niedawno były tylko mapy satelitarne a teraz już sa dokłądne fotografie( z tym,że Polska nie ma takich zdjeć) Moja Ninka podłapała tekst -kurde mać i mówi to z fachowym zacieciem.Tylko nie wiem skąd to ma ,bo ani ja ,ani Oskar ,ani niania tak nie mówimy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Zakorzenienie
|
Doridee jest tak jak piszesz, nie widziałam sandałków z całym zapiętkiem, 25 góra. O daj znać jak tez hm-owe sandałki.
Nie dam Ci żadnej rady na chorobę lokomocyjną, bo Zosia od 3 tygodnia życia często samochodem jeździ i nigdy nie było problemu. Gosia ale masz przejścia z tymi lekarzami, najgorsze, że nie wiadomo kogo słuchać. gosiula Zosia mówi kuźde, bo ja tak mówię ![]() Gratuluję postępów zębowych. Zawiozłam tv do naprawy, ma być dzisiaj, ciekawe co to i ile zapłacę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
Kurcze cos czasu mi brakuje na wizaz. Zawsze cos sie znajdzie do roboty. Wczoraj bylam u gina i dentysty, poszlam na 17: 00 wrocilam po 21:00 !! Ludzi od groma.
No i popisalm... mala wstala, wieczorem napisze wiecej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Rozeznanie
|
no dobra dziewczyny ,nie pchajcie się , każda zdąży cos napisać .
Nudze sie w pracy ,a tu nie ma z kim pogadać .wredne baby jesteście. Kupiłam wczoraj Nince sandałki z viggami , miała też zimowe z tej firmy .dobre ,skórzane buciki ,no i co za tym idzie drogie. Naciagnęła mnie tez na rózowe trampki w białe krpoki z befado .Fajne ,takie za kostkę . Kiedyś widziałam na allgero śliczne skórzane białe conversy i to o ile dobrze pamietam rozm.26 ,a teraz ,kiedy by sie przydały to ich nie ma ( tzn.Były ,ale tlyko uzywki). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Zadomowienie
|
witajcie dziewczyny
![]() Gosiu, współczuję przejść z lekarzami. Człowiek dopóki może unika ich jak ognia. Trzymajcie się. Waga pięknie ci spada. Niech doktorek sam spróbuje schudnąć. W ogóle na taki tekst trzeba by z gębą od razu wyjechać. Gosiula, dobrze, że się sprawy z ziemią wzięłaś. Ładne rzeczy wychodzą. Wiem, że ciężko, bo musisz się ze wszystkim sama zmierzyć, ale jakoś to uporządkujesz. Zosia do porwania. Śliczności ![]() Monika, jak twoje kolano? Ty nam tu na apetyt nie narzekaj tylko jedz przez rozum, bo znikasz już kobieto. Śniezynko, witaj z powrotem. Tipsiaro ![]() Monka, wyjaśnij coś, bo różne pomysły nam przychodzą do głowy. Jak coś z prywatnością tu zawiodło, to chociaż na priv do każdej dwa slowa wyślij albo do jednej z błogosławieństwem na dalsze rozsylanie. Macie dylematy z butkami dla dzieci, a ja od ponad dwóch tygodni szukam czegoś uniwersalnego dla siebie. Potrzebuje baleriny i jakieś płaskie sandalki. Kocham obcasy, ale już totalnie rozkopali mi drogę do pracy i ok. 15 min. idę piechotą przez tymczasowy ułożony przez budowlanców chodnik. Pomijam fakt, że wiosna i pół miasta idzie do remontu, wiec korki takie, że wszędzie biegam, bo nigdzie nie mogę na czas zdążyć. No i nic nie chwyciło mnie za serce, a żeby było wygodne to już graniczy z cudem. Po świętach mam takie tempo, że nawet nie czuję jak dni mijają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiem ciepło to i po co siedziec w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Rozeznanie
|
Rany, ale się porobiło. Cisza jak makiem zasiał.
Magda, jak fasolka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Wtajemniczenie
|
Gosia jutro mam pierwsze usg - 13 tyd, ale to i tak nie ma szans na info.
![]() raczej jest dobrze, pobolewa mnie brzuch ale to w szwie po cc, biorę luteinę, więc jest lepiej, ogólnie dobrze się czuję więc małe pewnie też, tylko mnie męczy alergia a teraz muszę się z tym uporać bez leków ![]() dziś piękne słonce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Rozeznanie
|
Magda to juz u Ciebie 13tyd????????Szybko to leci!!!!!
Jestes alergiczka???????O kurde ,to zawesolo to niemasz ![]() Ja dzisiaj mam wizyte u gina-cos mi sie wydaje ze mojemu malemu spieszy sie wyjsc na swiat ![]() ![]() ![]() Ale tu cisza ![]() Sniezynka pstrykaj zdiecia Sarenki ,bo juz pewnie urosla ![]()
![]() |
#595 |
Rozeznanie
|
Sniezynka mi pisala ze od paru dni nie moze napisac posta wyswietla jej ze zbyt lakoniczna wiadomosc
![]() ![]() Jak ktoras wie o co chodzi to napiszcie to jej przekaze
![]() |
#596 |
Rozeznanie
|
Djameka, ja nie wiem co to za błąd. Nie mialam jeszcze
![]() Magda, kolejne USG kolo 22 tygodnia? Czerwiec/Lipiec ![]() ![]() ![]() Aaaa, dziewczynki, udało mi się załatwić wcześniejszą wizytę u endokrynologa !! Już w wczerwcu! Edytowane przez Gosia_Szymonek Czas edycji: 2009-04-24 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Rozeznanie
|
Gosia to super ze udalo ci sie zalatwic na czerwiec
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 |
Zadomowienie
|
Gosia, czerwiec to i tak masakra, ale fajnie, że udało się coś zdziałać.
Magda, współczuję alergii bez wsparcia lekami. Chyba rzeczywiście rolą matki jest poświęcanie się ![]() Dziewczyny, które używają evry zróbcie sobie poziom cholesterolu we krwi. Ja z 331 zeszłam już do 259, ale i tak będę skłaniać się ku odstwieniu. Przy pierwszym wyniku myślałam, że cos się im pomyliło. Na ulotce jest napisane, że to są rzadkie skutki uboczne, ale z tego co widzę w necie, to chyba nie aż tak rzadkie. Jem zdecydowanie niecholesterolowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
Kurcze pustki straszne, ale ja też ostatnio nie mam czasu na pisanie
![]() ![]() Justyna a jak długo używałaś Evrę??? No to pięknie bo właśnie chciałam wyjąć spiralkę i spróbować plastrów ![]() Edycia a Ty nadal ich używasz??? Co o nich sądzisz? Brałaś kiedyś pigułki? Monka bardzo sobie chwali plasterki a ja pewnie znowu będę miała dylemat co wybrać... Śnieżynko a jak spisuje sie Mirena?? Masz okres? Plamienia? Jak sie czujesz? O wagę nie pytam bo sie odchudzasz, ale podobno można od niej tyć ![]() Co do pisania na forum to nie wiem o co chodzi. Taki komunikat pojawia się zazwyczaj gdy chemy wysłać pusty post, chyba. Edycia byłam dzis w H&M - sandałki są, jakość nie jest tragiczna, na siłę podeszwa sie zgina, ale ja bym takich butów Ali nie kupiła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaż buty każda z tych firm ma tragiczne. Gosiu super, ze coś ruszyło w sprawie lekarza. Czerwiec juz niedługo ![]()
![]() |
#600 |
Zakorzenienie
|
djamelka Doridee dobrze pisze, że "Zbyt lakoniczna wypowiedź" pojawia sięwtedy, gdy chce się pustą wiadomość wysłać
![]() Gosia super, że tego endokrynologa udało się wcześniej załatwić ![]() parapet ciekawe z tym cholesterolem. będziesz przechodzić na pigułki? Doridee tek używam plastrów dalej, pigułek nie brałam nigdy. Plastry wygodne, teraz gonię w nich na ramieniu, ale jak się na dobre zrobi ciepło to znów będę na tyłek kleić ![]() ![]() Dzięki za cynk co do tych sandałków. Kupię jej jakieś miejscowe ![]() Ubranka dziecięce Cherokee też lubimy ![]() No i kupiliśmy nowy tv. Tż najbardziej ucieszony oczywiście i już myśli jak to fajnie mecze będzie oglądać ![]() Dziś wreszcie się zebrałam i odkurzyłam dokładnie wnętrze naszego autka. Jutro tż będzie z wierzchu pucował. A mamy takiego sąsiada, który co tydzień w sobotę normalnie przez jakieś 3-4 godziny pucuje auto, chucha, dmucha, poleruje, no obciach wyjechać naszym czasem ![]() Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2009-04-24 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.