|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Widze ze tematy poruszacie rozne
![]() ![]() ![]() Wychowanie ?Hmmm mnie wychowano w sposob zimny bez czulosci ale swoje dzieci chce wychowywac (a bynajmniej staram sie pierwsze) tak zeby wiedzialy ze sa dla mnie najwazniejesze i zawsze moga na mnie liczyc czesto mowie do synka ze go kocham zreszta on do mnie tez super jest slyszec te slowa bo ja od swoich rodzicow nie uslyszalam ich przez 27lat ![]() ![]() 10.04.2011 ALEKSANDRA ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- A co do boli nog pachwin mnie mecza od 12 czy 13 tyg i teraz jest jeszcze gorzej nie raz isc na zakupy nie moge utykam jak kuternoga ![]() ![]() Skora tez mnie swedzi i musze poczytac o tej cholestazie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Brajan hm ![]() ![]() ![]() W ogóle do bólu pleców doszła mi właśnie podła zgaga ![]() Edytowane przez Hastla Czas edycji: 2010-12-03 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a no to ja myślałam że ze mną jest coś nie tak bo nawet na opakowaniu pisze że w stanach wyczerpania żeby sobie zjeść łyżeczkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o matko kochana ![]()
![]() |
#574 |
Zadomowienie
|
Eirene a jak teściowie ?? odzywają się już?? pewnie im przeszło
|
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Zadomowienie
|
Brajan hm
![]() ![]() Dżordż o kurcze takiego imienia nie slyszalam |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zadomowienie
|
oo net mi nie dzialal pare dni a tu 8 stron
![]() napiszę tylko, że ja też jestem zwolenniczką chust ![]() i polecam bardzo forum http://chusty.info/forum/ można znaleźć mamy zachustowane ze swojego miasta, często organizują darmowe warsztaty chustowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mora super brzuszek ![]() a swedza mnie tylko piersi wiec może więcej kremu lub oliwki używaj, powiedz tez swojemu ginekologowi o tym swędzeniu Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
wanilia a gdzie zamawiasz? Wychodzi taniej niż w sklepie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
no właśnie dziś moja mama do teściowej dzwoniła w sprawie wigilii bo mamy u nas robić wspólnie no i teściowa pyta czy aktualne ![]() ciekawe jak iza???
#580 |
Zadomowienie
|
My tez dlugo zastanawialismy sie nad chusta. Ostatecznie wybralismy hmmm w sumie nie wiem jak to sie nazywa. Taki jakby plecak na dziecko, ktory zaklada sie z przodu. Wybralismy baby bjorn baby carrier active. Przewazylo nad chusta kilka faktow, ale najwaznijeszym byly moje plecy, trzymam to na obu ramionach, super przypina sie przy plecach, najbardziej spodobalo mi sie mocowanie na ledzwiach/krzyzu. Ubiera sie to 1 reka, wiec tez super. No i mozna juz noworodka w tym nosic. Moim zdaniem plusow ma tak duzo jak chusta, bo rece wolne, bo kontakt z dzieckiem, bo do samolotu super, szczegolnie jak sie leci samemu i trzeba ciagnac jeszcze torbe na odprawe, no i prac mozna. Wg. sprzedawcy starcza na dluzej niz chusta, bo reguluje sie te wszystkie paseczki, ale nie pamietam na ile. A dziecko mozna nosic twarza do siebie (nowoordka tylko tak) i na odwrot. A ten model baby carrier active ma wlasnie inaczej zrobiona ta czesc na moje plecy niz poprzednie modele i jak dla mnie jest to najwiejszy plus, bo problemy z kregoslupem mam od dawna i nie chce dodatkowo przeciazac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zadomowienie
|
Myślę że minie im, wiesz w końcu to ich wnuk. A na Wigilii to faktycznie mogliby pominąć temat, bo to święta i w ogóle
![]() ![]() ![]() No ciekawe co z Izą bo nic nie pisze ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no musi im minąć bo my zdania nie zmieniamy ![]() ![]()
![]() |
#583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Raczkowanie
|
a ja zawału chyba dostane przez mojego męża. Własnie wyprawiłam go do pracy a po paru minutach takim głosem ze kilka km od domu byl wypadek, w pierwszej chwili wystraszyłam sie ze jemu sie cos stało, dopiero pozniej do mnie dotarło ze to nie on mial wypadek, ale dalej jestem cała roztrzesiona bo i tak za kazdym razem boje sie jak musi jechac do pracy
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- mój mąż tez uwaza że ma duzo czasu :P oj nawet nie wie jak to szybko zleci |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nazywam tak, bo tak uważam, ze to tresowanie- pozostawianie dziecka zanoszącego sie płaczem i sinego od tego " bo niech sie wypłacze" co do żłobka, to chyba z dnia na dzień dziecka tam nagle nie oddajesz, dziecko trzeba odpowiednio przygotowac do takiej zmiany :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() złoty środek jest najlepszy ![]() chociaż jesli chodzi o rozwój człowieka to, do 6 mż dziecko może byc rozpieszczane, noszone itd... nawet bez przerwy, wtedy jego potzreba bliskości zostaje "naładowana" na kolejne lata, po 6-7 mż nalezy je stopniowo separować. Nikt nie mówi, że dziecko ma byc noszone do 3 roku zycia ![]() Sa etapy rozwoju, gdzie jest to niezbędne i sa dalsze, gdzie stopniowo odzwyczajamy dziecko od tego, oddajemy je światu, uczymy je odchodzenia od matki. te etapy p[okrywają się z rozwojem motorycznym dziecka- najpierw bezbronne, potrzebuje non stop matki, potem siada, zaczyna się ciekawie rozglądac i matka/ojciec potrzebni, by nosic, dziecku swiat pokazywać, bo samo nie pójdzie, nie wstanie... a potem zaczyna chodzic i wtedy jest etap kiedy to rodzice zaczynają za dzieckiem biegać... ale to za tym dzieckiem prawidłowo wychowywanym wczesniej. Dzieci zbyt wczesnie separowane, z niezaspokojoną potrzeba bliskości sa bardziej lękliwe, maja większe problemy z poznawaniem samodzielnie świata i to własnie te dzieci się gorzej rozwijają ![]() Oczywiście to statystyka naukowa, zawsze spotkac mozna wyjątki, takie jak dzieci z niesamowita wolą przezycia, odkrywania świata mimo, iż warunki miały mniej sprzyjające, tak jak takie, które pomimo wszystko będą z natury niesmiałe i lekliwe.
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-12-03 o 19:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#587 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mnie chyba coś bierze, jakieś wirusowo-przeziębieniowee paskudztwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
Monti, na moim starym forum jest kilku Aleksów
![]() Jok3r, jeśli nie miałaś nigdy poczucia odrzucenia to widać był dobry sposób ![]() ![]() Ewelqa, z chudnięciem po porodzie to jest bardzo różnie niestety. Po pierwszej ciąży, 10 dni po porodzie zostało mi 3 kilo. Nie zdołałam ich zbić (fakt że specjalnie się nie starałam ![]() Hastla, też myślałam o Natanie i Natanielu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |||||||
Zadomowienie
|
hej dziewczyny ale naprodukowałyście tych stron od wczoraj
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczny . ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja dziś byłam na zakupach w lumpku , kilka rzeczy znowu zdobyłam (jutro wstawię fotki ) ale w sklepie było tak duszno że znowu zrobiło mi się słabo .... usiadłam na parapecie jakaś pani otworzyła okna , a na to facet w sklepie zaczął sie burzyć ze zimno ![]() ![]() ok idę sie kąpać i położyć obok tż bo już marudzi kiedy przyjdę koło niego . miłego wieczorku . ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 |
Zadomowienie
|
blackberry09 ja to samo mam zawału mozna dostać z tym facetami nie cierpie jak on jets w transie najlepiej jak jest w zasiegu mojego wzorku
![]() gosikk_s mnie tez podoba sie Aleks i Szymon.Jak bylam na pocztaku ciązy ucyzlam sie do egzaminu poprawkowego na wrzesień z historii powszechnej XIX w. do 1918 r. i syn ostatniego cara Rosji mial naimie właśnie Aleksy i powiem ci ze wtedy nie znajac płci mojego maleństwa ciagle śnił mi się ten synek ostatniego cara i sie nastawiła,że to znak i postanowiłam nadać małemu imie Aleksy ale okazało się,że mam córeczke ,więc dostała imie Emilia ![]() ![]() ok ide tż zrobić obiadek i sie wykąpać i lulu do jutra miłego wieczorku Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2010-12-03 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Wtajemniczenie
|
izabela, nie mogę znaleźć, czy dodzwoniłas sie do lekarza, co powiedział? albo jesli nie to czy pojechałas na wszelki wypadek na IP ?
Mam nadzieje, ze wszystko ok. ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze Izy chyba nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez SammaMia Czas edycji: 2010-12-03 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a to co poniżej tego, to nie było do Ciebie, tylko ogólna wypowiedź na temat etapów rozwoju dziecka ( w wieeeelkim skrócie oczywiście ) , bo poruszyło ta kwestie jeszcze kilka innych osób eh, niektórzy to mysla, że wszystko jest kierowane osobiście do nich ![]() ![]() nie można juz sobie po prostu napisać tego co sie wie na pewne tematy, zeby nie być posądzona o szukanie zaczepki ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Zadomowienie
|
Oby tylko u Izy było wszystko w porządku...
gdzie ta dziewczyna się podziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Raczkowanie
|
Tez czekam na wiesci od Izy... Mam nadzieje, ze wszystko ok!
#597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trochę sie martwię, czy to nie odklejające sie łozysko... wiecie dziewczyny, tak sobie myslę, że jak jest zywa czerwona krew, to mozna sie mniej martwić, jeśli to było po stosunku, albo powiedzmy po samobadaniu palcami szyjki lub po badaniu lekarskim, bo wtedy to może być rzeczywiście spowodowane otarciem, a szyjka jest bardzo wrażliwa teraz, ale zeby tak samo z siebie miało ni stąd ni z owąd plamić, to raczej nalezy jak najszybciej się zgłosić do szpitala, zreszta ja wychodze z założenia, że lepiej pojechac i nawet idiotke z siebie zrobić, niz potem żałowac, że sie nie pojechało lub za późno. Mam nadzieję, że Iza po prostu nie ma czasu teraz na wizaż, w końcu nie wszyscy siedzą tutaj wieczorami ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Zadomowienie
|
padam na twarz
![]() ![]() ![]() ale oczywiście na tym nie koniec - kupiłam też prezent dla chrześnicy...śliczne bolerko i dla męża...tzn. raczej dla dzidzi, ale z myślą o mężu...czyli śliczne skarpeteczki dla jego wymarzonej córci ![]()
![]() |
#599 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobra nie mam zamiaru sie denerwowac, bo zaraz znowu rozpeta sie wojna. Kupilam w koncu buty i spodnie. Jezu wparowalam do H&M i ku mojej radosci bylo pelno przecenionych ciuszkow dla ciezarowek, wiec kupilam 2 pary spodni w cenie jednej. Nawet mniej niz jednej i jestem super zadowolona. Bucisze tez sa za***iaszcze co prawda biale, wolalabym czarne, albo jakis ciemny kolor, ale to byly juz ostatnie i to w super cenie, wiec olac kolor. Wazne, ze sie nie wywale, nie zmoknie mi stopa i bedzie mi cieplo ![]() Musze sie teraz ogarnac. pochowac zakupy i cos wszamac, bo zmarzlam jak cholerka. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zadomowienie
|
Jok3r pokaż te zakupowe cuda
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.