|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Karinaa daj mi na prv link do Twojej laleczki z Pupy!! Ja die zakochAlam w kokeshi ale podobają mi się głownie z zewnątrz, cienie nie są dobrane kolorystycznie tak by mi w 100% pasowało. Mogłabym mieć szary, fioletowy, cielisty, brazowy, czarny do smoky eye, różowy, może perlowy i szary mat. Tak by było idealnie
![]() Cieni l'oreal mam tylko 1 faktycznie takie sobie. Tusz to nie telescopic tylko chyba volume milion coś tam. A baza art deco faktycznie świetna i baaaardzo wydajna. Ja dziś miałam pierwsza noc na nowym łóżku, ale wygodne i wielkie ![]() Lecę coś zjeść póki mała śpi i czekam na siostrę. Aha muszę prac ciuszki młodego od nowa bo dałam za dużo płynu do plukania i za bardzo pachną:/ Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-12-07 o 06:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
przed chwilą mąż dzwonił jakie leki mi przywieźć, ale ja nawet nie wiem, co ma mi kupić, chyba tylko rutinoskorbin, nie wiem, co więcej można.
Jutro jedziemy do ginekologa, więc chyba przed wizytą zajedziemy jeszcze do rodzinnego, żeby mnie obejrzał ![]()
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
witam się z ranka, cóż za noc
![]() weraa coś za coś, mam wspaniałą babcię (traktuję ją jak mamę), ale niestety z moją matką nie mam dobrego kontaktu, wręcz koszmarny. Ogólnie tata to się jeszcze odezwie, czy ja do niego, a z nią nic się nie da, zapomniała, że ma 2 dzieci. Co do córki też tak chwilowo jestem nastawiona........... ![]() gosiaczek071 ja nie miałam typowego ktg............ saj ja przyjmowałam ascorutical 3x1 kapsułkę, skład taki jak rutinoscorbin plus wapno. A samo wapno do rozupszczania 1 tabletka dziennie (to pozwolenie od gina) |
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a "sarę" uwielbiam, tak samo jak "tato", zawsze ryczę.
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Także Werka weź może mamę na zakupy, na pyszną czekoladę do kawiarenki...kup jej drobiazg, wspomagaj ją jakimiś takimi duperelkami - sprzątnij coś za nią, niech czuje że ma dla kogo żyć - dla swojej córki i wnusi ![]() Moja mama gdy ma jakieś złe dni .. a czasem nawet jest ok to i tak nawet mały batonik za 1.30zł ozdobiony kokardką i ukradkiem włożony do torebki cieszy i podnosi jakoś od wewnątrz na duchu. Ale rozmowa też jest ważna...albo nawet samo bycie przy osobie, nie trzeba rozmawiać. Wera jeśli Twoja mama będzie na prawdę bardzo przeżywać dalej wszystko i będzie jej ciężko - zaproponuj wizytę u psychologa czy psychiatry, to nie jest lekarz który stwierdza że jest się świrem, tylko pomaga czasami faktycznie - zwykłe 30minut takiej rozmowy z lekarzem, a właściwie to on dużo gada ... nastawia optymistycznie.
![]() |
#576 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#578 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Marika przyznaje,ze zdziwilo mnie to,ze rodzice udusili wlasne dziecko,ja zawsze czytam,ze rodzic ma intuicje,ze dla dziecka zdrowiej na poczatku spacz rodzicami,bo slyszac ich rownomierny oddech autmatycznie reguluje swoj,co zapobiega smierci lozeczkowej (bezdechom),tylko rodzice nie lubia spac z dziecmi,z wiadomych powodow ![]() ![]() Co do smakow,ja mam rozne,wcinam i kwasne i slodkie i slone ![]() A,wiecie jak mnie chrzestna wczoraj nastraszyla,pytala czy wiem, co bedziemy miec, ja na to,ze dziewczynka, a ona zebym nie byla pewna i szukala imienia dla chlopca, bo jej siostrzenica,miala kilka badan usg w 4 D (jej ojciec jest tu lekarzem,wiec jej zalatwil u kilku kolegow),kazdy twierdzil,ze dziewczynka,a urodzil sie chlopiec ![]() No i tesciowa mi powiedziala wczoraj,ze ona tez by sie nie zdziwila jakby chlopak byl,a ja juz tak na dziewczynke sie nastawilam,ze balabym sie mojej wlasnej reakcji jakby byl synus, ale TZ pewno by sie cieszyl. I te rozowe ubranka ![]() Jesuis sliczny zgrabny brzusio,moj wcale maly nie jest, ale TZ brzuch akurat lubi,mowi ze to cud ze maly czlowiek tam sobie rosnie ![]() ![]() cytrynka nie ma jak net bezprzewodowy,ja odkad taki mam,to nie siedze w ogole na stacjonarnym, dzieciaki tez maja bezprzewodowy, ale one komputer omijaja szerokim lukiem ![]() ![]() Zimno u nas,a ja zaraz do dentysty musze,brrrr aaaaa, jakies zle przeczucia mam, ciekawe ile kasy strace ![]() ![]() Mam nadzieje,ze choc zeba zadnego ![]() Zobaczymy co mi powie,bylam pol roku temu,a zdaje sie jakby juz rok ![]() s_a_j kuruj sie,moze jakies domowe sposoby plus rutinoscorbin? |
![]() ![]() |
![]() |
#579 | ||
Zadomowienie
|
cześć laski
![]() Ja dziś przespałam caaaałą noc a z racji tego że do pracy dziś na 11 się wybieram Tż mnie takk zaatakował z rana że nie mogłam sie oprzec ![]() ![]() nie rozumiem jak niektórzy Tz mogą mówić ze nieladnie wygladacie, jestescie grube itd normalnie zabić to za mało ![]() ![]() ![]() Przecież w ciąży to normalne ![]() Jestem chyba szczęściarą że mój uwielbia moje krąglości , duży brzuszek i piersi ![]() Aż czasem już się wkurzam bo ile można głaskać calowac i miziać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() marleen32 ja też słyszałam o takich przypadkach że 1000% córka a tu syn ![]() I powiem Ci że ja tak pragnę miec córeczkę no i tak też lekarze mówią ale mam jakąś taką nutkę niepewności ,Tak bardzo zawsze chciałam mieć pierwszą corkę że trudno mi w to uwierzyć ![]() ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2010-12-07 o 07:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki ciężki do namowy? trzeba przyprzeć do muru ![]() ![]() Mój by mnie chętnie zamęczył, nawet czasami ciężko mu zrozumieć że po prostu mi się nie chce... "no bo jak może się nie chcieć" ![]()
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
kurcze nie było mnie 1 dzień i ledwie nadrobiłam
![]() Witam wszystkie porannie ![]() na katar ciążowy to chleb z czosnkiem (co najmniej 3 razy dziennie po 2 ząbki) i herbata z miodem/cytryną. Jak skomasuje to wszystko jednego dnia to przechodzi,tylko zgaga niemiłosierna,ale coś za coś... KTG też nie miałam robionego a dziś właśnie zaczynam 30tydzień!! (jak ten czas zapiernicza!) wczoraj byliśmy w teatrze z TŻ w ramach prezentu urodzinowego (urodziny miał wcześniej,ale same szmiry grali)więc i mikołajki obchodziliśmy przy okazji:P a ja dziś kończę malować łóżeczko dla Małego!!Ale w sumie opłacało się,bo jak policzyć odnowienie tego łóżeczka kosztowało nas jakieś 35zł a będzie w takim kolorze jak chcieliśmy i jaka duma potem ![]() ![]() miałam sobie zrobić odpoczynek od poniedziałku, a to co chwila kupa rzeczy do roboty, że z niczym nie nadążam,a niby mówią,że kobiety w ciąży na L4 to się nudzą... to w końcu ile kupić tych newbornów pieluszek?? |
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla niego nie ma slowa nie chce mi się, nie mam siły,głowa mnie boli, może innym razem, jestem zmeczony ![]() ![]() ![]()
![]() |
#583 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
za to na lato sięgam do Rossmana po Nike ... bo są świeże i lekkie. Ale nikt mi perfumek nie chce kupić coś w tym roku ![]() Ja nie miałam robionego ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- ja chyba tez sie znow przeziebilam... SIET!!!!!!!!!!!!!!! ![]() a ledwo wyszłam z jednego przeziębienia, no nic...wrócę do domu i znów inhalacje ![]() już mam przygotowane: sól fizjologiczna, euphorbium, wit. C i drosetux :P ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- marleen32 mój TŻ nie jest z tych sentymentalnych tylko tych narcyzowatych ![]() ![]() ![]() powodzonka u dentysty! ![]() ![]() Dzięki dziewczyny ![]() ![]() U mojej ciotki miała być córka ale wujek nie wierzył ![]() ![]()
![]() |
#585 |
Zakorzenienie
|
no nic, ja uciekam na spotkanie do gina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zaczynam 35 tydzień, już miu tak cieżko, że ledwo żyję. Na mrozy już w ogóle nie wychodzę, bo największe rzeczy są już na mnie za małe... PO poście Mariki mam trochę mniejszego stracha przed samym porodzie-może u mnie też potoczy sie wszystko tak szybko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 | ||
Zadomowienie
|
witam z rana
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no właśnie pocieszam się, że już niedługo, chociaż ostatnio jak mnie wkurzył powiedziałam, że nie dam się dotknąć i kupię sobie przyjaciela, nawet mu pokazałam jakiego ![]() dobraa, nie smęcę już.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie z perfum od dawna numer jeden jest euphoria calvina kleina, jakoś nie potrafię się znudzić tym zapachem. A z tych lżejszych to "posmakowały" mi ostatnio l'eau par kenzo. świeżuśkie. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- za karę idę sobie posmarować naleśnika nutellą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moj wlasnie tak mowi ,ze hamuje go to ze tam jest malutkie juz dziecko ,ktoremu on sie boi mogloby cos sie stac ![]() ![]() ja mialam tylko raz ktg ale to temu bo chcialam ,bo bolal mnie brzuch i myslalam ze moze sie powtorzyc sytuacja z pierwszej ciazy ,ale wtedy ktg nie wykazalo zadnych skurczy a tutaj w uk nawet tego nie robia ,zreszta ja tylko mialam tutaj dwa usg plus jedno w pl w 3d ![]() ![]() ![]() ![]() tez jestem chora ![]() Tez lubie perfumki Calvina Kleina Euphorie ale mam ta wersje Blossom ![]() Gosiaczek zaraz podesle link ![]() Co do pieluszek ja kupie ze dwa opakowania ,przeciez zawsze mozna dokupic jakby sie konczyly ![]()
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2010-12-07 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Raczkowanie
|
Anka bzzz pytałaś o tą sale czy płata jest ale nie odpowiem bo nie wiem, ale wydaje mi się że raczej nie, tylko gorzej jak akurat na niej miejsca nie będzie, choć podobno mało mam chce mieć dzidzie przy sobie cały czas.
Jejku u mnie już 36 tydzień, za chwile mały będzie z nami, mam już taki mętlik cieszę się, boje i wogóle wszystko na raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#591 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczny brzuszek ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do perfum - ja uwielbiam zapachy Escady, ale w ciąży absolutnie nie znoszę ich zapachu - także na święta w tym roku na pewno nie chcę nic nowego. Za to mam jeden prezent, który dostać muszę - książkę Nigelli Lawson najnowszą - kolekcjonuję jej książki, także mąż już wie, gdzie ją znaleźć w empiku ![]() Werko, współczuję sytuacji z mamą - moja babcia po śmierci męża leczyła depresję około 3 lat...każdy inaczej sobie z tym radzi, jedyne, co pomaga, to upływający czas, niestety ![]() Witam Was wtorkowo - piękny, słoneczny dzień dzisiaj, dlatego wykorzystujemy urlop męża i ruszamy na spacerek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż jest fanem escady ![]() O jezuniu, też mam perfumy od których mam odrzut, tommy girl summer cologne, psikałam się nimi na początku ciąży, kiedy trzeba było gdzieś wyjść i teraz kojarzą mi się z nudnościami, upałami i ogólnie przypomina mi się cała ta okrutna męka z początku ciąży jak je czuje. Szkoda wyrzucić, chyba komuś oddam, zostało mi ponad 50 ml.
![]() ![]() Edytowane przez s_a_j Czas edycji: 2010-12-07 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
to nie jest tak, że widzą dziewczynkę i ona cudownie, lub mniej;-), zmienia sie w chłopca. W 99 proc. przypadkach jest to ZŁE rozpoznanie. Albo lekarz ma kiepski spręt, albo kiepsko czyta USG, albo podaję diagnozę zbyt wcześniej myląc narządy. Tylko 1 proc. a nawet chyba mniej, z tego co z różnymi lekarzami rozmawiałam, to przypadki, że piosorek wyrasta b późno, albo lekarz widział pępowinę;-) Jesli macie usg ze stwierdzeniem płci po 30 tc nie ma się raczej co obawiać. Nie mogłąm uwierzyć, że u dziewczynki tak może być widać, że to dziewczynka, ale kiedy w 32 tc gin zrobił usg, nawet bez powiększania... Często lekarze mówią, to chłopiec w 19 tc, a to duże wargi s. Wtedy lepiej powiedzieć"raczej chłopiec";-) A co zapachów to ja dam się pokroić za każdy gatunek jabłka Lolity Lempickiej ![]() ![]() Cytrynko kocham Escadę Sentiment i Magnetism. Te letnie sa super, szczególnie Tropical Punch, chyba z 2000 roku, ale sezonówki dla mnie kiepsko się trzymają;-( Co do śmierci rodziców, niestety w moim przypadku śmierć mamy będzie jak odcięcie ręki, a taty... Palców. Mama to mama.
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-07 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Rozeznanie
|
a propos dołów ciążowych też mnie dopada , do tego nudzę się w domu ,pogoda nie sprzyja spacerom ,ani zakupom .
u mnie znowu pada śnieg ........... wszyscy wkoło chorzy i mnie też dopadło przeziębienie , gardło mnie boli,najgorzej w nocy ![]() co do pieluszek tetrowych przy Dominiku zużyłam może z 3 szt - jakoś nie były mi do niczego potrzebne ,teraz też kupiłam pakiet 10 szt . ale z tego 5szt. pójdzie do szpitala ,więc pewnie reszta na ścierki do butów ![]() pampersy ze wszystkich wypróbowanych firm dla Nas były najlepsze,jedynie huggisów nie testowałam .Ani razu Mu się pupcia nie odparzyła ,ale przy każdej zmianie pieluszki opócz użycia mokrych chusteczek wietrzyliśmy ją ![]() chusteczki mokre z synkiem używałam te z rossmana babydream clasic teraz chciałam juz kupić zapas ale pozmieniali je całkowicie ( teraz są z aloesem),już nie pachną tak ładnie jak kiedyś i jestem w kropce co wybrać,bo wszystkie mi śmierdzą. emolienty mały miał skazę białkową i używaliśmy do kąpieli Oilatum ,ale jak tylko skóra się zregenerowała to odstawiłam go bo mały wydawał mi się jakby niedomyty po kąpieli tłusty) oliwka zarówno Ja jak i mój synek Bambino ![]() przyszła wczoraj paczka z zakupami dla mnie i wyprawką dla córci - mam dużo ubranek na rozm.62 więc dokupiłam na 56 ![]()
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moje ulubione zapachy to dior Dolce Vita i Cinema ISL ![]() Justyna M a chusteczki z babydreama te pure - nie wiem jak one się zwą niebieskie niemal bezzapachowe. Koszmar dla mnie pampers play co za silny i nieciekawy zapach bryyy... Ja lubię huggiesy takie papierowe są a nie plastikowe i zapach, ale drogie bardzo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Raczkowanie
|
Witam się wtorkowo....
U mnie dziś stuknął 29 tydzień (dopiero), buuu jeszcze tyle czasu. Kiepsko dzień się zapowiada pada, pada śnieg i noc nieprzespana jakieś koszmary, że ktoś mnie atakował nożem na jakimś dworcu po meczu piłkarskim....jakaś masakra. Moje ulubione zapachy to zdecydowanie Armani Sensi...uwielbiam je... W ciąży odrzuciło mnie od kilku zapachów np. od kenzo jungel, więc teraz tak na każdy dzień używam LaCoste Inspiration bardzo przyjemne jak dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#597 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do płci, nam lekarz wypatrzył siusiaka w 20tc, potwierdził w 26tc...mąż ostatnio stwierdził, że jeśli jakimś cudem zamiast chłopca urodzi się dziewuszka, dla niego nie ma żadnej różnicy - będzie kochał tak samo. Jeden warunek - dziewczynka będzie Karolinką, bo już się przyzwyczaił do Karola ![]() ![]() ![]() Mi się strasznie imię Kalinka podoba - świetnie wybrałaś! Cytat:
Szybko minie - zobaczysz!! Sama pamiętam, jak zaczynałam 29tc., a niektóre z dziewczyn już w 32 były...a tu już u mnie mija ten 32 tydzień...jeszcze chwila i powitamy maleństwa, zobaczysz ![]() p.s. Czy do Waszych mężów też dzwonią z biura podczas urlopu?? Trochę mnie już wkurza, że mój nawet na urlopie musi martwić się o sprawy firmy...fakt, pracuje w gazecie, ale chyba te kilka dni reszta załogi da radę sobie bez niego...trochę się wkurzyłam, bo dziś od rana ma urwanie głowy, bo nie wyszła jakaś reklama, którą załatwiał...także nie odpoczywa za bardzo z taką perspektywą :/. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-07 o 09:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Zadomowienie
|
Witam!
Tak się wczoraj naczytałam o pampersach, ze mi się aż przyśniły ![]() ja juz 33 tydzień.. jak to leci... Przytyłam 10,5 kg!!!!!!! masakra jakaś.. spadam łozko scielić. :P |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
cytrynka3002 oj dzwonią do małża o różnych porach i na urlopie także
![]() Co do zapachó ja nie mogłam znieść przez 6 m zapachu świeżego prania ![]() mysiopez 10,5 na 33 tydzień moim zdaniem jak najbardziej OK!! nie myśl o TYM!!
![]() |
#600 |
Zakorzenienie
|
u mnie 36 się kończy- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaa
ledwo torby szpitalne zapinam- te podkłady, rożki- to tyle miejsca zajmuje, ech.... Ja bym miała kapę z chłopcem.... cały pokój do przeróbki bo jest strasznie "dziewczyński". Ale wiem, że nie muszę ![]() W czw. do gina, aż się boję, bo już padną słowa z terminem i procedurami, że tak powiem. Byleby się nic nie skracało i żebym mogła trochę chodzić...Muszę sobie okulary nowe sprawić, a wybór oprawek plastikowych fioletowych- maaaaaaaarny
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.