|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie! Razem na pewno sobie poradzimy!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Rozeznanie
|
hej kochane dawno mnie tu nie było, i wiecie co grzeszę jem dobre 2000 kcal a nie 1000 już nawet tego nie licze ! zajadam smutki martwię się ,że dawna waga wróci. Nie wiem jak odnaleźć motywację
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- i jak tam buzia po zabiegach kwasami? powiedz mi co to za cudowna odżywka której używasz ostatnioCytat:
|
|
|
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musisz się pilnować. Jedzenie poprawia humor tylko na chwilę, a potem jest jeszcze gorzej, nie warto lepiej zamiast tego poćwiczyć to też może poprawić humor, a do tego samo zdrowie![]() a jak potrzebujesz motywacji, to pisz tutaj Postaramy się pomóc i Cię zmotywować
|
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Rozeznanie
|
Właściwie to jest kilka powodów fatalnego nastroju :
1. mój co prawda ( najukochańszy) ale ostatnio strasznie zazdrosny TŻ dobija mnie na maxa - całe życie miałam sporo kumpli a teraz ( ponad rok) odizolowałam sie od wszystkich niby mam nowych znajomych plci męskiej ale nawet nie można pogadać sam na sam bo będzie zazdrosny 2.moja jak myślałam najlepsza przyjaciółka robi 2 gi kierunek ma mase nowych znajomych i czasowo radzi sobie lepiej niż ja która ciągne tylko jeden kierunek i policealna 3. zapisałam się na angielski poziom podstawowy ale te podstawy to jakiś hardkor ( dobrze ,że nie podpisałam umowy ) dziś ide pogadać z babką z sekretariatu czy nie ma miejsc na niższym poziomie ale tu też mam wątpliwości czy nie będzie calkiem trywialny i nie lepiej postawić na samodzielną naukę + raz w tygodniu korki 4. ostatnio każdy mi czegoś zazdrości jak nie faceta to znajomych bóg wie ilu ( ludzie wkręcają sobie różne rzeczy) a ja momentami czuje się strasznie samotna To chyba na tyle , mam nadzieję że nie zanudziłam ps. z tymi ćwiczeniami to dobry pomysł muszę popracować nad tym. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ Cię kocha itd, dlatego jest zazdrosny. Choć przesadna zazdrość też jest zła musisz z nim o tym porozmawiać, wytłumaczyć, że nie ma się czego obawiać, że inni faceci Cię nie interesują i to tylko koledzy i może będzie trochę lepiej.Co do organizacji, to musisz sobie wszystko poukładać dobrze i też będziesz dobrze się wyrabiać z czasem. Co do ang no to spróbuj z tym kursem na niższym poziomie, a jak nie to indywidualne lekcje, co może nawet jest lepszym rozwiązaniem a co do ludzi i ich zazdrości to olać to ![]() a ćwiczenia to dobry sposób na problemy, więc na prawdę pomyśl o tym i zacznij stosować, zamiast zajadania smutków
|
|
|
|
|
|
#576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, Tż później wrócił z pracy i zakupy muszą trochę poczekać... więc piszę ![]() Cytat:
wiesz ja też nie lubię koleżanek Tż, jeśli zbyt często z nimi przebywa więc bardzo dobrze rozumiem Twojego .A co do zazdrości ludzi... to skąd ja to znam u mnie jest tak, że to nic, że nie mam pracy i ciągle szukam, że mam jakieś tam problemy. Ale mam faceta i to już tyle lat i jestem szczęśliwie zakochana, a one nie mają i ach i och. Więc chyba tak już będzie, nie można się przejmować, co mówią inni - chociaż wiem, że łatwo się mówi, gorzej z praktyką Trzymaj się ciepło |
||
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko np ja nie miałam takiego ogólnego, tylko angielski prawniczy. No i zazwyczaj są już właśnie takie specjalistyczne, nie wiem co tam dokładnie studiujesz
|
|
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli masz coś takiego jak uczniowie technikum - język zawodowy. W sumie bardzo fajnie pomyślane!
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooch tak jak w liceum, to masakra... nie cierpię odpowiadać na pytania dobra jadę już!
|
|
|
|
|
|
#580 | ||
|
Rozeznanie
|
Wiem ,że mnie kocha. Ale ja nie lubię jak on chce mieć na wyłączność , a z drugiej strony wiem ,że jak by to on miał koleżanki to zazdrość by mnie zjadła.
Co do czasu chyba faktycznie muszę zacząć go jakoś lepiej planować. Co do kursu to zostają mi indywidualne lekcje - jednak nie mają już miejsc w tej grupie o niższym poziomie ale mam się jeszcze kontaktować z babką. Cytat:
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- W sumie to masz rację ... cóż jakoś to ogarnę dzięki dziewczyny , fajnie jak ktoś człowieka rozumie ;* Cytat:
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Nic mykam się uczyć bo jutro czekają mnie 2 wejściówki i jeszcze dziś mini imprezka u znajomych - szok jak nie chce mi się iść. ale chyba dobrze mi zrobi jak się troszkę rozerwę. Miłego wieczoru i jeszcze raz dzięki |
||
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
hej
a tu znów cicho ![]() ![]() ja wczoraj byłam na tej imprezie, super było najpierw picie w akademiku, a potem do klubu popiłam, potańczyłam tego mi było trzeba![]() a dziś dzień lenistwa, ćwiczeń nie będzie, bo mi się nie chce i nogi mnie bolą co do diety jem mało, ale tak dziwnie dzisiaj, ale zawsze tak mam po imprezie, że jakoś jeść mi się nie chcę i nie jem dużo i regularnie, tylko raczej tak podjadam coś no ale jeden taki dzień nie zaszkodzi![]() jutro już będzie z dietą wzorowo i ćwiczenia jakieś też na pewno będą
|
|
|
|
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
Aniaa_89 też zauważyłam ,że wyjątkowo cicho tutaj
imprezki w akademiku są świetne ( pod warunkiem ,że nie u siebie w pokoju - oj wtedy jest nieciekawie) też uważam ,że jeden dzień luzu nie zaszkodzi.Ja mykam do szkoły , bardzo możliwe że będziemy mieć dziś mikrodermabrazje , już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po wczorajszym dniu mam zakwasy na palcach od pisania żartujęNo a teraz się zbieram na imprezkę buźka |
|
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
i jak tam imprezka się udała? nie nagrzeszyłaś zbytnio?
![]() ![]() ja dzisiaj z jedzeniem ok. idealnie nie było, ale jestem zadowolona ![]() do tego 70min ćwiczeń ![]() i do tego jeszcze masaż bańkami chińskimi ![]() więc dzień na plus
|
|
|
|
|
#585 | ||
|
Rozeznanie
|
Niezupełnie
ja studiuję dziennie i do tego robię szkołe policealną na weekendy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Aniu z Ciebie to tylko przykład brać rewelka jeśli chodzi o ćwiczenia chciała bym też mieć tyle samozaparcja ;DCytat:
|
||
|
|
|
|
#586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ci, którzy nie widzieli mnie pół roku nie mogli się nadziwić, jak to świetnie wyglądam podbudowali mnie na duchu. No i mogę oglądać zdjęcia z wczorajszego dnia, bez tekstu "matko, jaka jestem gruba!"![]() No i oficjalnie ogłaszam, że od 3 dni na wadze jest 59kg, więc to już raczej pewne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sporo kg Ci spadło więc nic dziwnego, że wszyscy się tak Tobą zachwycali ![]() i gratuluję 59kg a przypomnij ile masz wzrostu?![]() ja dziś kolejny dzień na plus I owsianka- 3łyżki płatków+1łyżka otrębów+5łyżek jogurt nat+trochę malin(wyłowionych z soku, domowej roboty )Jillian Michaels-30 Day Shred, level 1(3omin); 30min na orbitreku; 10min na twisterze II ok.1/3woreczka ryżu z sosem warzywnym(domowej roboty), 1/2pomidora, ogórek kiszony III jajecznica (3jajka+cebulka), 2kromki ciemnego chleba domowej roboty; ok 1/4grejfruta (skubnęłam kawałek tacie )
Edytowane przez Aniaa_89 Czas edycji: 2011-10-17 o 18:04 |
|
|
|
|
|
#588 |
|
BAN stały
|
Uf! dobrnęłam do końca watku - starałam sie przeczytać każdy post ..
Jest tu dużo cennych informacji.. Obecnie ważę 65 kg Kiedys ważyłam 54 .. było to jakieś 2 lata temu - zanim zaczęłam brać tabletki anty.. Teraz nie mogę schudnąć mimo, że staram sie jak mogę.. waga stanęła w miejscu !! Już nie mam siły ani pomysłów - po nocach śnia mi się Snickersy i paróweczki jestem na skraju wyczerpania.. Help! |
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nieźle zmotywowana jesteś ![]() skoro mimo odchudzania waga idzie w górę tzn, że coś robisz nie tak. Może jesz za mało i organizm się broni i magazynuje zamiast spalać? albo za często jakieś grzeszki Ci się zdarzają? napisz swoje przykładowe jadłospisy, co ćwiczysz itd, to postaramy się jakoś pomóc
|
|
|
|
|
|
#590 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie mam konkretnej diety.. to jakby niewielkie połączenie Dukana (tzn duuuużo białka) z ograniczaniem kalorii (około 1300 ) Jem bardzo dużo warzyw: brokuły, pomidory, marchew (gotowana - nie lubię surowej) ogórki, kapusta pekińska, sałata lodowa, oliwki, zioła, papryka, rzodkiewki itp. z owoców,: arbuz, jabłak, gruszki, brzoskwinie, mandarynki, grejpfrut, pomarańcze Z nabiału - wszystko w ogromnych ilościach - serki, jogurty, twarogi, aślanaka, kefiry, mleko 0,5 - 1,5 % ( pozostałe najlepiej 0% tłuszczu) Ryby - bardzo dużo - lubie ryby - pod każda postacią w każdej ilości - wędzone, w zalewie, pieczone na parze Z mięs - jedynie indyk badź kurczak (chude części) Pieczywo - od czasu do czasu pełnoziarniste, graham, lekkie ,,deseczki" Wasa Płatki owsiane, gryczane, zarodki pszenne, brazowy ryz to pamiętam .. napewno jeszcze by sie cos znalazło Jak bardzo, bardzo mnie skręca na słodkie - pozwalam sobie na kilka żelek z biedronki w kształcie węża ![]() Z ćwiczen - nie mam czasu na siłownię - staram się jak najwiecej czasu spędzac na świeżym powietrzu - rower, chodzenie z kijkami - do pracy i na zakupy chodzę - ograniczam dojazdy Kupiłam piłke gimnastyczną - zamierzam zacząć ćwiczyć Pozatym chce kupic rowerek treningowy magnetyczny Edytowane przez PinkyDoll Czas edycji: 2011-10-17 o 18:55 |
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba podejść do tego rozsądnie i nie przesadzać zbytnio. Bo jak zbyt drastycznie się obcina kalorię to nie dość, że organizm głupieje, to do tego zaczyna to męczyć i często dieta kończy się równie szybko jak się zaczęła.. A to chodzi przede wszystkim o trwałą zmianę nawyków. Może to być wtedy długi proces, kg mogą spadać powoli, ale na trwałe i nie będzie to zbyt męczące pisz nam codziennie wieczorem swoje jadłospisy i wtedy będziemy mogły doradzić,czy jest ok, czy powinnaś coś zmienić itd
|
|
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki potrzebuję Waszej pomocy! Zrzuciłam 8kg i pojawił się zastój, trwa już ponad miesiąc i nie wiem jak zmusić organizm do tego, żeby schodziło dalej, bo zostały mi 4kg.
Słyszałam, że organizm sam wyznacza sobie granicę, ale moim zdaniem to bzdura!
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak masz już dość czekania to może więcej ćwiczeń? albo w drugą stronę, zrób sobie jakiś taki rozpustny dzień, zjedz więcej niż normalnie, może nawet coś niezdrowego i to może rozbujać metabolizm i znów zacznie spadać
|
|
|
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może powinnam zacząć na nowo pić czerwoną herbatę? A ćwiczenia mam ograniczone do minimum - zresztą już Ci pisałam o tym na którymś wątku
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czerwona herbata może pomóc, na pewno nie zaszkodzi ![]() ale może za mało jesz? i dlatego przestało spadać, bo organizm się buntuje? albo ciągle te same rzeczy i za bardzo się już przyzwyczaił i trzeba coś pozmieniać? |
|
|
|
|
|
#596 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
P.S. Dodatkowo pije bardzo duże ilości czerwopnej, zielonej i białej herbaty Edytowane przez PinkyDoll Czas edycji: 2011-10-17 o 19:13 |
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też się staram jeść do 18, choć czasem zdarza się zjeść później, jak akurat nie ma mnie w domu itd
|
|
|
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolację trzeba zjeść i nie ma sensu iść spać głodna, bo w ten sposób tylko spowalniasz sobie metabolizm nie chcesz jeść późno, to jedz tak jak ja ok 18. Tylko jakąś w miarę rozsądną porcję, żebyś potem głodna nie była, a na pewno od tego nie przytyjesz |
|
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co robię? Oglądam swój brzuch czy nie wystaje, stoję przed lustrem i się przeglądam.. albo potrafię wieczorem wypić kubek kawy tylko dlatego, bo wiem, że moje jelita szybko się zbuntują.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

powiedz mi co to za cudowna odżywka której używasz ostatnio
Postaramy się pomóc i Cię zmotywować
musisz z nim o tym porozmawiać, wytłumaczyć, że nie ma się czego obawiać, że inni faceci Cię nie interesują i to tylko koledzy i może będzie trochę lepiej.

Piekarnik Laury

Aniu z Ciebie to tylko przykład brać
)