|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Cytat:
|
|
|
#572 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet tam nie zaglądam Cytat:
Cytat:
zgadzam się z tym co piszesz wy musiałyście trochę wcześniej dorosnąć i też się same o siebie troszczyć pewnie rozumiałyście dużo rzeczy wcześniej niż rówiesnicy Też miałam religię koło kościoła , pamiętam latem pletłyśmy z dziewczynami kilometrowe wianki z mleczu bo go tam pełno rosło a zimą śnieżki ,fajnie było a ksiądz do domu zadawał pokolorować obrazki za które wszyscy bez wyjątku dostawali uśmiechnięte 5 w średniej miałam w szkole ,z której się zresztą wypisałam ![]() Cytat:
później nakrywasz odwróconym talerzem albo deską na to kamień żeby docisnąć zakrywasz worek przykrywasz ścierką i stawiasz w pierwszym okresie w w miarę ciepłym miejscu a później do zimnego i kapusta gotowa a i na początku trzeba ją kilka razy dziennie przebijać jakims kijem do samego dna nawet takim od miotły żeby gazy wypuścić (kapuściane )Cytat:
![]() Cytat:
Jak Tobie nie było zimno to jej tez nie ludzie to przesadzają z tym ubieraniem ja grubiej ubieram tylko na rower , kurtka, czapka bo jednak jeżdżę dosć szybko Tylkooliwka póxniej Ci napiszę przepis na zapiekankę z dyni |
||||||
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ubieram małą tak jak siebie. Ona w wózku siedzi tylko jak jedziemy na ryneczek po warzywka i owoce a poza tym to chodzi. Nie biega jakos szybko wiec się nie poci. ostatnio jej sie cos pozmienialo- kiedys tylko uciekala a teraz trzeba ją ciągle nawolywać bo wszystko ją interesuje, wszystko musi dotknąć, podnieść, każdego kwiatka powąchać... takze ja dziś rano miałam golfik cienki, na to koszulę i kurtkę- płaszczyk wiosenny, a mała miała bluzke na dlugi, na to cieniutką bluzę i kurteczkę...
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
No i zimno i wilgoć dotarło też do nas . Niby tylko 5 st. ale nie jest źle, spacer zaliczony.Co do ubierania dzieci to dzisiaj w DDTVN pediatra mówił że dziecko ubieramy tak jak siebie + jedna warstwa więcej. Ja tak robię od bardzo dawna. sara - tak mi się przypomniało że jak zmieniłam Zosi buty to parę razy glebę zaliczyła i miała problem ze wstawaniem ale ja to zrzuciłam na nowe buty. Tylko w momencie jak je zakładała to upadała. Latem chodziła w miękkich trampkach i sandałkach a teraz załozyła Bartki do kostki i w pierwszej chwili było jej za sztywno. To moze ze dwa razy było młoda - Dawidek ma jeszcze czas na sikanie na nocnik. Zresztą wszystkie nasze maluchy. Zosia ma super zabawę jak naleje gdzieś na podłogę i moze poskakać jak w kałuży po deszczu. Zabawa jest przednia . Staram się żeby nie lała gdzie popadnie dlatego nie czekam tylko sama sadzam, raczej nie liczę że odpowie tak jak zapytam czy chce siku. Ona jeszcze nie wie czy chce.Wykładziny nie mamy tylko kawałek w pokoju syna Tża ale ona już została nie raz ochrzczona ![]() Już napewno nie mozna liczyć na to że dziecko po jednym dniu załapie o co chodzi z nocnikiem. Jeżeli uważasz że za wcześnie to poczekaj do wiosny albo lata - spokojnie, a teściową ani babciami nie musisz się przejmować Libra - lidlowe szyneczki są pyszne ale wolę tatara Pop - ja to pod Twoim postem w całości to mogę się podpisać rękami i nogami ![]() Super że już jesteś wsród żywych. Po pierwsze - moja córka jest najwspanialsza na świecie i nawet takiej nie mogłam sobie wymarzyć w najpiękniejszych snach. Moze byc kim chce, byle była zdrowa i szczęśliwa. Po drugie - moi rodzice również nie mieli jakichś szczególnych wymagań co do moich stopni szkolnych. Oczywiście mama cieszyła się jak przynosiłam 5 ale nie robiła tragedii jak ich nie było. Nie musiałam być najlepsza, wystarczyło jak ja byłam z siebie zadowolona. Chciałabym stosować tę zasadę wobec Zosi. Po trzecie - religię też pamiętam z salek katechetycznych i było cudowanie. Nikomu nie przeszkadzało to że musimy zasuwać do kościoła po lekcjach, wieczorem czy popołudniami kiedy można siedzieć z kolegami. To były prawdziwe lekcje religii i nie mialy nic wspólnego z obecnymi (z tego co słyszę i widzę)
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
Drcron ja bym zamarzła w samym polarze przy 4 stopniach ale to zależy jak kto jest przyzwyczajony,jedenmu będzie zimno a innemu gorąco,jeżeli Jula nie jest zmarznięta ani się nie przeziębia tzn,że ją dobrze ubierasz.
Ja Danielowi zakładam cieplejszą kurtkę,chusteczkę pod szyjkę i czapkę,taką sztruksową,spodnie i adidaski. Asiulek u mnie identycznie:Kupę zrobiłeś?nieee;Jak to nie przezcież czuję,nieee,chodź zmienimy pampersa i jest bieg byle dalej od mamy
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-10-20 o 13:41 |
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do nauki to ode mnie też rodzice nie wymagali samych piątek. Nigdy nas nie pilnowali czy mamy lekcje odrobione itd. Z siostrą same sobie dawałyśmy rade, jak nie wiedziałyśmy czegoś z matmy to zawsze mogłyśmy iść do taty i on nam pomógł i wytłumaczył. Tż kuzynka ma córkę w piatej klasie i ona z nią siedzi non stop, lekcje za nią odrabia byle by miała same piątki. Do mnie też przychodziła kilka razy żeby jej pisać wypracowania. Kilka razy im pomogłam, ale kiedyś się tak wkurzyłam powiedziałam jej parę słów i teraz spokój. Ja rozumiem że może przyjść do mnie żeby jej wytłumaczyć czy coś pomóc, a nie pisać wypracowanie czy lekcje za nią odrabiać. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Libra ale jak by była nóżka skręcona to by ją bolało, a wydaje mi się że nie bolą ją nóżki
|
|
|
#577 |
|
Rozeznanie
|
Sara a może Zosię złapał jakiś skurcz? dlatego przez chwilke nie mogła chodzic?
No mi zimno nie było, ale ja miałam pod spodem ciepłochronna koszulkę, a dzisiaj babcia przyprowadziła Julkę w piżamie do mnie do pracy hihi wczoraj kupiłam jej taką fają cieplutką polarkową piżamkę, bo u nas w nocy sie chłodno robi, a ona śpi odkryta i babcia myslała, że to dresik i jej załozyła pod kamizelkę a ja z takim pytankiem :d co mogę mojej mamie dać w prezencie na 60 urodziny ? nie mam kompletnie zadnego pomysłu Libra a do tej kapusty cos jeszcze oprócz soli dodajesz ? sól kamienna to ta taka gruba tak ?
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swojej kupiła skórzanę torebkę, taką o jakiej marzyła a nie mogła sobie kupić
|
#579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już samo pójście po zakup tej beczki wydaje mi się szalenie skomplikowane. I co to jest sól kamienna - taka zwykła kuchenna? No i to wymieszanie tych 20 paru kilo z tą solą .Jak te gazy mają ulatywać to nie lepiej tam na stałe rurkę jakąś wstawić? Unas to mama TZ robi - i to jest prosta metoda. Mówię a właściwie to nawet nie mówię a ona sama przywozi ![]() Cytat:
Ja zawsze byłam dobra z matmy i miałam ją opanowaną rok do przodu bo często siostrze pomagałam. Jak zdawałam maturę to moja siostra miała egzaminy po pierwszym roku na studiach. Więc ja w przerwie między pisemnymi a ustnymi pojechałam do niej do Rzeszowa coby ją uczyć do egzaminu z matmy (ona studiowała ekonomię) .A moja psiasióła z liceum do dzisiaj się ze mnie śmieję że nigdy nie dałam jej ściągać zadań domowych tylko namiętnie jej tłumaczyłam, naprowadzałam i zmuszałam do tego aby zrobiła to sama. Ale dzięki temu miała 4 na maturze którą napisała samodzielnie.
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
To jakby kóra się chciała usmiechnąć przy obecnej podłej pogodzie
http://www.rodziceradza.pl/Ciaza/Dwi...rt,273357.html
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
A ja si zapomniałam pochwalić, że dziś dotarłam do dentysty. Dwa zęby mi robił z czego jeden zaczyna cholernie boleć
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
Asiulek ja Cię podziwiam
mi sie plomba ułamała i panicznie się boję pójść aż mi się słabo robi na sama myśl o tej wizycie ![]() Pop ja też byłam dobra z matmy w podstawówce matematyczka chciała mnie usadzić za to, że nie robiłam rozpiski zadań tylko wszystko w pamieci liczyłam, ona uważała, że ja ściągam dlatego dostawałam jedynki, ja jej robiłam na przekór ona mi jedynkę dopiero po awanturze jaką mój tato zrobił w szkole < tak z perspektywy czasu to mój ojciec był straszny zadymiarz w szkole jak cos trzeba było wymusic na nauczycielach wszyscy jego wysyłali > i egzaminie przy dyrektorze, gdzie też w pamieci liczyłam, bo ja nie umiem zadań rozpisywać dostałam promocje do ostatniej klasy Iza dzięki, ale torebka odpada, bo w ubiegłym roku na święta od nas taką wypasioną dostała i jeszcze ja ma ![]() najchętniej to bym jej wykupiła komplet wizyt u specjalistów a najbardziej to u dobrego okulisty, ale nie moge konkretnego znaleść może macie jakies namiary na dobrego okulistę we Wrocławiu, Wałbrzychu, Świdnicy albo okolichach ?zamówiłam już jej statuetkę w kształcie skrzydeł tylko teraz się nad napisem zastanawiam czy cos prostego typu dla najwspanialszej mamy i babci na świecie z okazji 60 urodzin czy może cos bardziej wyszukanego ?doradźcie coś
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drodze były jeszcze właśnie okulista + okulary. Zwykle zawsze coś na co mam sobie nie pozwalała
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2011-10-20 o 15:11 |
|
|
|
|
#584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zwykłe plastikowe beczki 30l,50l,100l nie nie lepiej wstawiać rurki bo tak robią od wieków i widocznie tak powinno być rurki to do butli z winem się wstawia coś Ci się pomyliło ![]() jak przestanie się burzyć znaczy że gazy wyleciały a trzeba przebijać bo inaczej będzie gorzka Ale lubię te Twoje wątpliwości kulinarne ![]() Moja teściowa też kisi wielką bekę ale ja wolę mieć swoją Drcron a za ile ma być ten prezent? Ja dostałam piękną filiżankę z talezykiem do herbaty taką dużą filiżankę i bardzo mi się podoba A od męża dostanę nową maszynę do szycia , może sobie pomyslicie "eee maszyna???" ale ja jestem wniebowzieta A ta zepsuta też jedzie jutro do Krakowa jednak ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
zegarków ,butów sie nie daje w prezencie |
|||
|
|
|
#585 |
|
Rozeznanie
|
Żeby nie było, że mnie nie ma - to się odezwę ciutkę
Sara - ja też myślę, że to nic poważnego. Może faktycznie nóżka jest w kostce skręcona. A może jest troszkę opuchnięta? Ice -bardzo dobre wieści. Super, że jesteście w domku Darusiaaa- zdrówka Wam życzę. A o co chodzi z TŻtem? Dlaczego zawiesił/ zamknął firmę? Coś przeoczyłam? Jeszcze kilka tygodni temu cieszyliście, że takie dobre pieniądze Michał przynosi. Na teściową mam najlepszy sposób - pogniewać się i mam z nią spokój juz ponad dwa mce. Tylko dziwna kobieta-bo, że ze mną się pogniewała, to rozumiem, ale za dziećmi moimi wogóle nie tęskni Dziś byłam rano z Olą u lekarza - wymiotowała dwa razy (właściwie, to jakby si jej ulało bo nie chlustało, jak przy rota) - osłuchowo oki, w brzuszku bez rewolucji, gardło czyste. Nie wiadomo, o co chodzi. Mam obserwować. Póki co jest dobrze. Przy okazji zapytałam o to mówienie - pediatra powiedziała, że niektóre dzieci nie mówią, dopóki nie zrobią tego perfekcyjnie , czyli jak zaczną mówić, to pełnymi zdaniami." I że sama jest tego przykładem. Do logopedy należy się udać, jeśliby dziecko w tym wieku wyraźnie nie rozumiało, co się do niego mówi i nie wydawało z siebie różnych tonacji dźwięków. Tak więc-żadna z nas, mam dzieci, które mówią tylko kilka wyrazów - nie ma powodów do obaw A z moim straszym też się nie nudzę- w dzienniku elektronicznym zauważyłam jedną nieobecność nieusprawiedliwioną na lekcji - w środku dnia wagary?! Okazało się, że znowu zasłabł i był w gabinecie pielęgniarskim kiedy Pani na lekcji sprawdzała obecność. Cały czas słabo je, w przyszłym tygodniu zrobię mu badania. Mam nadzieję, ze nic poza małą anemią nie wyjdzie.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-10-20 o 15:23 |
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
P0P coś dla Ciebie zdjęcia są
http://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1523---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Dusia może tylko tak jej się chlusło, może coś zaszkodziło |
|
|
|
#587 |
|
Rozeznanie
|
Libra nie wiem za ile, to moja mama jest i wiele jej zawdzięczam
w planie mam ja jeszcze zabrac do Lichenia na wycieczkę, bo ona chce tam jechać, nie była nigdy, a jest bardzo religijna, wiec chcę ja tam zabrac,ale to taka wycieczka rodzinna będzieja też nie daję butów i zegarków, bo wiem, że ktoś może odejść też jestem przesądna, tak samo jak obrazków i luster nie daję.wymyśliłam jeszcze zestaw sztućców gerlacha ? co wy na to ? moja mama ma taki wybrakowany, bo moje dziecko co chwilę, jej łyzeczkę albo widelec gdzieś wyrzucA ![]() tak to z tą solą czy coś dodajesz ??
|
#588 |
|
Rozeznanie
|
Ja też z zabobonnej rodziny
![]() Zegarek - odmierza czas (do odejścia), łapcie, buty - ktoś odejdzie (na zawsze). Nie wspomne o prezentach typu kosmetyki - sugerują, że ktoś jest z higieną na bakier, a np. witaminy (popularny prezent wnuczków dla babć, Buerlecithin, etc.) - sugerują, że babcie już znacznie podupadły na zdrowiu. U mnie tylko praktyczne prezenty - babci nowa chustka na głowę (jak znalazł do Kościoła), mamie-kwiaty i rajstopy (no, w ostateczności mogą być przeciwżylakowe...) ![]() A propos Kościoła i religii - wczoraj dzieci ćwiczyły u nas scenki - na zaliczenie z religii...Motyw- 10 przykazań. ![]() Libra- mam taką nadzieję. Mama mówi, że wczoraj już przeszła samą siebie i jadła za trzech. Można tak z przejedzenia?
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron w sumie ładne porządne sztućce też pomysł
A ja daję tylko marchew tartą i sól ,wiem że inni dają też jabłka chyba renety i cebulę ale ja jeszcze tak nie robiłam więc nie mogę powiedzieć czy dobre. Kisiłam tez główki w całości na gołąbki ale jednak wolę ze świeżej |
|
|
|
#590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja najpiękniejszy prezent dałam mamie na 50te urodziny - kupiłam jej wycieczkę do Rzymu. Pojechała razem z siostrą. Ciocia wtedy kończyła 45 lat i wycieczkę fundowali jej synowie. Bilety dostały z zaskoczenia- podczas obiadu u naszej babci na wsi. Popłakały się obie
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Dusia fajny prezent
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nikt nie pilnował z lekcjami, ale za każdą czwórkę musiałam się nasłuchać jaki nieuk i leń ze mnie ![]() Ja z Erykiem siedzę nad lekcjami ale to nie tyle że cos z nim robię, co musze obok siedzieć, bo chwila mojego niedopilnowania a ten już marzy co by zbudował taki marzyciel, i tak może godzinami. Musze mu co chwila przypominać "Eryk zajmij się lekcjami" bo inaczej jakby siedział i trzy godziny nic by nie zrobił. Oczywiście są dni jak się spieszył do dziadka do kuzyna to w 5 min zrobił kilka zadan, aż sprawdzałam bo nie moglam uwierzyć. Ale go w niczym nie wyreczamy. Za to zawsze jak czegos nierozumie, lub ma problem moze się zapytać.
|
|
|
#593 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trochę mniejsze niż Pop,ale mam Mnie to ubijanie przeraża,bo ja to chyba jakiegoś chłopa muszę to tego ubijania kijem zawołać.Cytat:
My to byśmy nagotowały i ciasta jakie by nam wyszłyCytat:
Mój tasiemiec dzisiaj przesadził,bo aż 4 całe cytryny na raz zjadłam-ja nie wiem co mi jest ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Dziewczyny w piątek będę miała okazje kupić świeże ryby.Jakie kupić,najlepiej,żeby miały jak najmniej ości.Kupię więcej i zamroże.
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
P0P - możesz sobie umierającą udawać, ale znów smsa Ci wysłałam i bez odpowiedzi
![]() ![]() Kobietą znajdź wszystkie telefony i wybierz właściwy :P
|
#595 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widziałam ten filmik tz spać nie mógł w nocy ![]() Cytat:
zobaczymy czy to chwilowe czy może zacznie nad tym panować ![]() za to kupę jak robi na nocnik to mnie strasznie wymęczy, teraz już 7 razy byłam opróżnić nocnik, bo za każdym razem jak walnie bobka to muszę iść wyrzucić i umyć jej nocnik no i urok dziewczynek... dziś na spacerze odpiła się kompotu i w ten ziąb dwa razy tyłek wystawiała żeby siku zrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za pozytywne wyniki!!! Cytat:
Cytat:
Ana nie ubijaliście nigdy w domu kapusty?? ja pamiętam jak za dzieciaka rodzice wrzucali wszystko do wanny i najpierw mi i siostrze kazali tam skakać, a potem na zmianę nogami w beczce ubijałyśmy skakało się kilka godzin, ale uwielbiałam to ![]() oby ten pan którego weźmiesz nie chciał własnymi nogami wam tego ubijać
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też mam problem z prezentem dla taty,2listopada kończy 50 lat,a nic jeszcze nie wymyśliłam Dusiaka właśnie nie ma spuchniętej nóżki, lekarz oglądał nóżki i stwierdził że wszystko ok
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
co do tej nauki jeszcze, to ja nie byłam jakaś wybitna - tzn., w podstawówce to wiadomo - miałam same 5 i 6, nigdy nikt mi w lekcjach nie pomagał, jak coś chciałam, żeby mi mama pomogła to słyszałam w zamian: to ja byłam w szkole czy ty?? trzeba było słuchać na lekcji.... no i suma sumarum szłam i odrabiałam sama
w ogólniaku za to leżałam totalnie z fizyki, chemii i historii - nienawidziłam i się nie uczyłam, uważałam, że to strata czasu - uczyć się jak tego nie znosiłam. No więc tak mnie przepychali z tych przedmiotów stawiając na odwal się 3 na koniec roku, a tylko dlatego, że językowo byłam najlepsza , i z reszty przedmiotów miałam same 6 i 5 fajnie to na świadectwach wyglądało, zawsze ta zasrana chemia, fizyka i historia wzrok przykłuwała Generalnie leniem nie byłam, uczyłam się chętnie i sama, ale tylko tych przedmiotów, które uwielbiałam - czyli wszystkie bez tych 3 wymienionych. Dla mnie wykształcenie jest czymś bardzo ważnym, dlatego jestem wymagająca też w stosunku do mojego dziecka....musze z tym walczyć![]() spadam, nie mam czasu dzisiaj
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Ana każda ma ości a jak kupujesz juz filet to kupuj dorsza!!1 nie ma prawie wcale a jak sie napatoczy to duza wiec od razy zobaczysz...
Ja jestem z tych co jak ość w rybie zobacza to juz nie zjem... dlatego jadam tylko dorsza! ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Bao ale mówimy tu o papierku czy wykształceniu- zdobyciu wiedzy i umiejętności.. I tu sobie postaw pytanie bo skoro na tym drugim to i na ocenach mniej niz 5 6 mozna dojśc daleko a najczęsciej tak włąsnie jest. bo człowiek w pewnym okresie życia sam dochodzi do tego że jest mu to potrzebne i ze CHCE sie uczyc... a na przysmus bedzie tylko odwrotnie.
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz,że Amela tyłkiem świeci Moja przed kąpielą w samych rajtach stała i widzę,że ostro nogi zaciska to ją hop i na kibelek posadziłam.Zaczęła krzyczeć,że"ble jest"i natychmiast zejść chciałaCoś Ty ja takich rzeczy to na oczy nie widziałam.U mnie czasu rodzice nie mieli,kapusta,ciasta,ogór ki ze sklepu.Zresztą moje babcie też ciasta nie piekły,tylko zawsze w drodze z pracy do domu kupowały.Tylko tata sam mięso robi i do tej pory dba,żebym lodówke miała wypełnioną miała sarniną i dziczyzną.Wczoraj zrobiłam mielone z sarniny i pycha Cytat:
|
|
#600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miał zaległości, więc miał jeszcze więcej nauki, ale dał radę, zrozumiał trochę, teraz skończył podyplomówkę o której myślał od kilku lat. Od przyszłego roku planuje następną... teraz tylko wspomina jaki to on był leń w szkole i zawsze mi tłumaczy Kamila, że on też kiedyś zmądrzeje ja w podstawówce uczyłam się na 4 i 5, w liceum miałam inne rzeczy w głowie, stawiałam się strasznie i dość nieciekawe przechodziłam bunt nastolatki potem mi trochę przeszło mam nadzieję, że ja przeginac z Amelką nie będę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
metoda zrób siku a potem.... nie zadziałała, więc jej powiedziałam, że jak zrobi siku to dostanie cukierka (a że ona nie je słodyczy, a wie co to cukierek, bo widzi jak moja mama dziadkowi daje, bo on ciągle słodycze woła) to od razu zrobiła i dostała żelkę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.

dotyczącą ubioru Julki 

A chętnie bym sobie swoją trzasnęła...mniam.
później nakrywasz odwróconym talerzem albo deską na to kamień żeby docisnąć zakrywasz worek przykrywasz ścierką i stawiasz w pierwszym okresie w w miarę ciepłym miejscu a później do zimnego i kapusta gotowa a i na początku trzeba ją kilka razy dziennie przebijać jakims kijem do samego dna nawet takim od miotły żeby gazy wypuścić (kapuściane
)
. Niby tylko 5 st. ale nie jest źle, spacer zaliczony.