10-15kg / Plotkujemy, nie tyjemy a wręcz nawet i chudniemy ;) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 08:16   #571
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Dot.: 10-15kg / Plotkujemy, nie tyjemy a wręcz nawet i chudniemy ;)

Dzień dobry

Wstałam o 7:30 z bólem brzucha i wyjaśnioną zagadką - już wiem, dlaczego ostatnio miałam taki zły humor, byłam opuchnięta, a na twarzy miałam pełno nowych wulkanów Bałam się, że w ogóle nie dostanę @, bo ostatnio jest dość nieregularny. No, ale nic. Wczoraj kupiłam: deser o smaku toffi, rogalika czekoladowo-kokosowego, dwa opakowania musli tropikalnych, biszkopty oraz Bake Rollsy. Wiem, że co za dużo to niezdrowo, ale nie rzucę się na wszystkie te słodkości naraz Zresztą, po tylu miesiącach ścisłej diety, braku słodyczy, to pod koniec wakacji coś mi się należy! No i dzisiaj może wsunę na obiad frytki, mniam

Chciałam jeszcze podziękować za komplementy odnośnie mojej figury. Głupio mi, bo sama tak nie uważam i myślę, że np. xTync wygląda o wiele lepiej ode mnie i jest chudzinką, więc nie ma czego zazdrościć A chudnąć MUSZĘ, przynajmniej jeszcze 10 kg. Nad rzeźbą pomyślę potem, bo marzy mi się lekko umięśniony brzuszek.

Jakie plany na dziś macie?

Le_Souvenir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 11:58   #572
Cally05
Raczkowanie

"Cudzie chwalicie swego nie znacie " Zawsze tak jest, że nie lubi się tego co się ma. Jak ktos ma proste włosy to chce mieć krecone, z jak ktoś ma kręcone to chce mieć proste. Tak samo jest z figurą. Swojej figury się nienawidzi, a chciałoby sie mieć taka figurę jak koleżanka

BTW Ja swojej figury tez nienawidze (mam podobną do LE_SOUVENIR ) Oczywiście na zdj LE_SOUVENIR wygląda super :P i moim zdanie najwyzej 4-5 kg,m a reszta to zajęłabym się rzeźbieniem )

Biegam
Ćwiczę
Zdrowo sie odżywiam .

-2 kg
Cally05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 12:52   #573
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Cytat:
Napisane przez Cally05
"Cudzie chwalicie swego nie znacie " Zawsze tak jest, że nie lubi się tego co się ma. Jak ktos ma proste włosy to chce mieć krecone, z jak ktoś ma kręcone to chce mieć proste. Tak samo jest z figurą. Swojej figury się nienawidzi, a chciałoby sie mieć taka figurę jak koleżanka

BTW Ja swojej figury tez nienawidze (mam podobną do LE_SOUVENIR ) Oczywiście na zdj LE_SOUVENIR wygląda super :P i moim zdanie najwyzej 4-5 kg,m a reszta to zajęłabym się rzeźbieniem )
Co racja to racja Chciałabym polubić siebie, każdą fałdkę, nierówność skóry, każdy rozstęp i cellulit, ale trudno lubić coś, co jest brzydkie i odpychające, prawda? Niestety, w obecnym świecie promowane są tylko sylwetki szczupłe, wręcz anorektycznie chude, a moja do takich nie należy. Dlatego postanowiłam schudnąć - dla własnej akceptacji i tego, aby inni mnie akceptowali.

Jestem albo klepsydrą albo gruszką, ale obstawiam tą pierwszą, bo gruszka ma małe piersi, a ja mam rozmiar 85C. Klepsydra ma: szerokie biodra, duże piersi i potężne uda. Cally, ważysz tylko o 1 kg więcej, niż ja, więc nie możemy bardzo się różnić. Jesteś też wyższa, więc na sto procent wyglądasz lepiej. Na pewno masz super sylwetkę

Stary 2012-08-23, 13:54   #574
Agata921
Rozeznanie

Za mną dziś killer i zabawa z psem... Nie mam na nic ochoty... Tak was czytam i czuję się tłusta jak świnia W porównaniu do was jestem naprawdę dwa razy grubsza.
-Tiffany:
*booty shaking waist workout-6
*small waist, tight butt,thin thighs-4
*ballerina legs-4
*get flat,sexy abs-5
-Mel B-2
-zumba:30 minut
-brzuszki: 100
70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58
Agata921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 14:42   #575
Cally05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Le_Souvenir Pokaż wiadomość
Co racja to racja Chciałabym polubić siebie, każdą fałdkę, nierówność skóry, każdy rozstęp i cellulit, ale trudno lubić coś, co jest brzydkie i odpychające, prawda? Niestety, w obecnym świecie promowane są tylko sylwetki szczupłe, wręcz anorektycznie chude, a moja do takich nie należy. Dlatego postanowiłam schudnąć - dla własnej akceptacji i tego, aby inni mnie akceptowali.

Jestem albo klepsydrą albo gruszką, ale obstawiam tą pierwszą, bo gruszka ma małe piersi, a ja mam rozmiar 85C. Klepsydra ma: szerokie biodra, duże piersi i potężne uda. Cally, ważysz tylko o 1 kg więcej, niż ja, więc nie możemy bardzo się różnić. Jesteś też wyższa, więc na sto procent wyglądasz lepiej. Na pewno masz super sylwetkę
Ja tez jestem klepsydrą. Mam wielkie uda ;( No i jedyne co mi się we mnie podoba to wcięcie w talii. Chce schudnąć dla siebie bo byłam szczupła i wiem jak to jest fajnie iśc do sklepu, mierzyc ubranie w rozm. 36 i widzieć, że jest dobre, albo nawet i za duże

Biegam
Ćwiczę
Zdrowo sie odżywiam .

-2 kg
Stary 2012-08-23, 14:53   #576
Elsay
Zakorzenienie

Ja jestem gruszką. Tak mi się wydaje.

Ogólnie to powinnam przestać się widywać z moja najlepszą koleżanką, bo jak się z nią spotykam o zawsze jemy coś niezdrowego. Wczoraj/ dziś (przez noc bo poszłyśmy spać dopiero o 6) też pojadłyśmy. A za tydzień kolejna impreza. Wakacje to nie jest najlepsza pora na odchudzanie. W roku szkolnym nawet nie mam czasu się nażreć, a teraz ... Nie mi nie wychodzi. wrrr idę kręcić hula hopa trzeba to zrzucić.

Elsay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 15:41   #577
xTync
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Le_Souvenir Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wstałam o 7:30 z bólem brzucha i wyjaśnioną zagadką - już wiem, dlaczego ostatnio miałam taki zły humor, byłam opuchnięta, a na twarzy miałam pełno nowych wulkanów Bałam się, że w ogóle nie dostanę @, bo ostatnio jest dość nieregularny. No, ale nic. Wczoraj kupiłam: deser o smaku toffi, rogalika czekoladowo-kokosowego, dwa opakowania musli tropikalnych, biszkopty oraz Bake Rollsy. Wiem, że co za dużo to niezdrowo, ale nie rzucę się na wszystkie te słodkości naraz Zresztą, po tylu miesiącach ścisłej diety, braku słodyczy, to pod koniec wakacji coś mi się należy! No i dzisiaj może wsunę na obiad frytki, mniam

Chciałam jeszcze podziękować za komplementy odnośnie mojej figury. Głupio mi, bo sama tak nie uważam i myślę, że np. xTync wygląda o wiele lepiej ode mnie i jest chudzinką, więc nie ma czego zazdrościć A chudnąć MUSZĘ, przynajmniej jeszcze 10 kg. Nad rzeźbą pomyślę potem, bo marzy mi się lekko umięśniony brzuszek.

Jakie plany na dziś macie?
Przesadzassz.. Jak schudne to tez bede rzezbic brzuszek. Ja wcinam tosty z serem i szynka z indyka :P

Cytat:
Napisane przez Cally05 Pokaż wiadomość

A nieprawda, ja mam proste wlosy i nie chce miec kreconych..

Cytat:
Napisane przez Agata921 Pokaż wiadomość
Za mną dziś killer i zabawa z psem... Nie mam na nic ochoty... Tak was czytam i czuję się tłusta jak świnia W porównaniu do was jestem naprawdę dwa razy grubsza.
Przestan, nie wolno sie tak czuc!
Cytat:
Napisane przez Elsay Pokaż wiadomość
Ja jestem gruszką. Tak mi się wydaje.

Ogólnie to powinnam przestać się widywać z moja najlepszą koleżanką, bo jak się z nią spotykam o zawsze jemy coś niezdrowego. Wczoraj/ dziś (przez noc bo poszłyśmy spać dopiero o 6) też pojadłyśmy. A za tydzień kolejna impreza. Wakacje to nie jest najlepsza pora na odchudzanie. W roku szkolnym nawet nie mam czasu się nażreć, a teraz ... Nie mi nie wychodzi. wrrr idę kręcić hula hopa trzeba to zrzucić.
Ja tez jestem gruszka

BTW bylam dzis w h&m. Spodnie w ktore nie zmiescilam sie 2 tyg temu, teraz byly bez problemu, i luzne w udach !
Kupilam dzinsy 38 i mam troszke luzu, wiec mysle ze z 2-3 tyg i bedzie rozmiar 36 !! Kupilam tez sweter, sliczny (takie u nas sie nosi) rozmiaru 36. Moglby byc 34-32 bo jest zaduzy ale bede nosic go jako oversize . A wczoraj dostalam sweterek S :d

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-23, 19:30   #578
xTync
Wtajemniczenie

Dodaje zdjecie mnie w nowychspodniach rozmiaru 38 , i nowym sweterku rozmiaru 36

Drugie zdjecie: Spodnie wieksze- rozmiar 42 gdy zaczynalam sie odchudzac. Mniejsze spodnie- Moje spodnie teraz, rozmiar 38.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-08-23 18.48.56.jpg (96,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-08-23 18.51.47.jpg (89,1 KB, 9 załadowań)
Stary 2012-08-24, 05:53   #579
xTync
Wtajemniczenie

Popelnilamblad .. Mam @i wbilam sobie ze jak jestem na hormonalnych to ja nie puchne z woda.. A TAM ... 67.1 Mam nadzieje ze mi to spadnie, bo jak nie to sie porycze.

Wczoraj : 20 min z Fitappy, 10 min z Mel B, 700 skokow BEZ przerwy Ewki nie zrobilam, bo nie mialam dostepu do kompa , a na teleffonie nie chciala skakac i sie wyginac..
Stary 2012-08-24, 15:01   #580
Elsay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xTync
Popelnilamblad .. Mam @i wbilam sobie ze jak jestem na hormonalnych to ja nie puchne z woda.. A TAM ... 67.1 Mam nadzieje ze mi to spadnie, bo jak nie to sie porycze.
Nie ma co się za wczasu załamywać. Pewnie spadnie.

Cytat:
Napisane przez xTync
Drugie zdjecie: Spodnie wieksze- rozmiar 42 gdy zaczynalam sie odchudzac. Mniejsze spodnie- Moje spodnie teraz, rozmiar 38.
Efekty są najlepszą motywacją.

Ja narazie jestem zdołowana, bo waga stoi. Nie dam rady dziś ćwiczyć, bo coś mnie biodro boli, więc tylko hh, przez 15 min.

Stary 2012-08-24, 15:51   #581
xTync
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ma co się za wczasu załamywać. Pewnie spadnie.

Efekty są najlepszą motywacją.

Ja narazie jestem zdołowana, bo waga stoi. Nie dam rady dziś ćwiczyć, bo coś mnie biodro boli, więc tylko hh, przez 15 min.
Mam nadzieje ze spadnie, zawsze w czasie okresu sie tyje
Dziekuje dziekuje Ja skakalam wczoraj na boso i nadciagnelam jakiegos miesnia bo ide bo ide.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

zjadlam 3 garsci malych herbatkiczkow tak mnie ciagnie przez ciote.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-24, 17:06   #582
Cally05
Raczkowanie

Wczoraj 1100 skoków na trampolinie (1 przerwa) i 1000 na skakance (z przerwami- kolka ) Dzisiaj nie mam na nic siły. Wzięłam się za sprzatanie . Sprzatałam 4 godz Nie ćwicze, nie dam rady. A na wadze rano 62,8 Oby tak dalej ! Do konca wakacji chce się pozbyć cholernej 6 z przodu. Może być 59.99 . Byle nie ta 6 !!!

Biegam
Ćwiczę
Zdrowo sie odżywiam .

-2 kg
Stary 2012-08-24, 20:43   #583
xTync
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj 1100 skoków na trampolinie (1 przerwa) i 1000 na skakance (z przerwami- kolka ) Dzisiaj nie mam na nic siły. Wzięłam się za sprzatanie . Sprzatałam 4 godz Nie ćwicze, nie dam rady. A na wadze rano 62,8 Oby tak dalej ! Do konca wakacji chce się pozbyć cholernej 6 z przodu. Może być 59.99 . Byle nie ta 6 !!!

Brawoooooooo! Ja dzis bylam w pracy, i w szkole caly dzien.. I chwilke na zakupach i kupilam TZ 2 koszulki pumy Sie ucieszy :d

Zjadlam dzis kilka ciastek .. :/ Nie moge sie powstrzymac jak mam @.
Stary 2012-08-25, 07:46   #584
Cally05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xTync Pokaż wiadomość
Brawoooooooo! Ja dzis bylam w pracy, i w szkole caly dzien.. I chwilke na zakupach i kupilam TZ 2 koszulki pumy Sie ucieszy :d

Zjadlam dzis kilka ciastek .. :/ Nie moge sie powstrzymac jak mam @.
Wczoraj trzymałam się diety. Żadnych odstępstw (wyjątek 1 cukierek) . Wypiłam ok 3 l wody. Wczoraj było 62,8 a dziś 63,2 Do tego wczoraj cały dzień w ruchu. Możliwe że ten skok wagi to przez wodę ?

Biegam
Ćwiczę
Zdrowo sie odżywiam .

-2 kg
Stary 2012-08-25, 09:25   #585
xTync
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj trzymałam się diety. Żadnych odstępstw (wyjątek 1 cukierek) . Wypiłam ok 3 l wody. Wczoraj było 62,8 a dziś 63,2 Do tego wczoraj cały dzień w ruchu. Możliwe że ten skok wagi to przez wodę ?

Wszystko jest mozliwe... Nie zdarzylas moze tego wysiusiac i o.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-25, 09:25   #586
jeu
Zakorzenienie

codziennie fluktuacje wody są normalne w organizmie, może się zdarzyć, że następnego dnia będziesz ważyć i +1kg więcej. nie warto się tym przejmować. powinno się ważyć raz w tyg, to takich niespodzianek nie ma
Stary 2012-08-25, 09:44   #587
xTync
Wtajemniczenie

Wczoraj wazylam 67,1 kg, dzis 66.7 Uf, powoli spada , ale ciagle mam @... Mam nadzieje ze do konca , przez te 2 dni spadnie mi do 66.4 chociaz..
Stary 2012-08-25, 10:08   #588
Cally05
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj wazylam 67,1 kg, dzis 66.7 Uf, powoli spada , ale ciagle mam @... Mam nadzieje ze do konca , przez te 2 dni spadnie mi do 66.4 chociaz..
spadnie, spadnie ! Ja przed @ ważyłam 63,7, a po 62,8

Biegam
Ćwiczę
Zdrowo sie odżywiam .

-2 kg
Stary 2012-08-25, 12:36   #589
xTync
Wtajemniczenie

Oby spadlo ...

Dziewczyny, dzis sprzatalam garderobe.. Z 10 par spodni, zostaly mi 2 pary (biale i czarne) , wiec bede musiala w tygodniu kupic nowe. Z bluzek, powystawiam polowe na aukcje, bo wisza na mnie jak worki... SPodnie wsumie tez wystawie.. Sweterki tez bede musiala powystawiac, ale to juz w tym dniu wezme sie za ogarniecie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-25, 16:01   #590
xTync
Wtajemniczenie

Rodzice maja 21 rocznice slubu, i zaprosili nas na obiad do chinskiej restauracji.. Zjalam sajgonki x3, kurczaka w panierce x3, kurczaka w sosie orzechowym, ciut ryzu i 5 frytek. Do tego loda malego kreconego i 2 banany w panierce.
Zaraz ide do pracy, a potem bede cwiczyc . Licze na to ze zgubie :
Stary 2012-08-25, 19:02   #591
Cally05
Raczkowanie

Cytat:
Oby spadlo ...

Dziewczyny, dzis sprzatalam garderobe.. Z 10 par spodni, zostaly mi 2 pary (biale i czarne) , wiec bede musiala w tygodniu kupic nowe. Z bluzek, powystawiam polowe na aukcje, bo wisza na mnie jak worki... SPodnie wsumie tez wystawie.. Sweterki tez bede musiala powystawiac, ale to juz w tym dniu wezme sie za ogarniecie.
Jak te ubrania na Ciebie nie pasują dlatego, że schudłaś to szczerze zazdroszcze

Biegam
Ćwiczę
Zdrowo sie odżywiam .

-2 kg
Stary 2012-08-25, 19:04   #592
xTync
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak te ubrania na Ciebie nie pasują dlatego, że schudłaś to szczerze zazdroszcze
Mialam spodnie rozmiaru 42,i teraz mam 38.
Stary 2012-08-25, 19:24   #593
Cally05
Raczkowanie

Cytat:
Mialam spodnie rozmiaru 42,i teraz mam 38.
A ja miałam 40, schudłam 5 kg i dalej mam 40 :P tylko ze teraz sa na mnie luźne Na siłę wbiłabym się w 38 ale to nie za dobrze wygląda

Biegam
Ćwiczę
Zdrowo sie odżywiam .

-2 kg
Stary 2012-08-25, 19:37   #594
xTync
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja miałam 40, schudłam 5 kg i dalej mam 40 :P tylko ze teraz sa na mnie luźne Na siłę wbiłabym się w 38 ale to nie za dobrze wygląda
Ja bez problemu wbijam sie juz w 38
Stary 2012-08-25, 19:45   #595
Cally05
Raczkowanie

Cytat:
Ja bez problemu wbijam sie juz w 38
Zazdroszcze

Coś cicho na tym forum widzę, że narazie tylko my zostałyśmy Może inne dziwewczyny straciły juz motywację, bo niema wielkich efektów, ale schudnąc 10 kg nie da sie w tydzień ... niestety

Biegam
Ćwiczę
Zdrowo sie odżywiam .

-2 kg
Stary 2012-08-25, 19:53   #596
Elsay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cally05
Coś cicho na tym forum widzę, że narazie tylko my zostałyśmy Może inne dziwewczyny straciły juz motywację, bo niema wielkich efektów, ale schudnąc 10 kg nie da sie w tydzień ... niestety
U mnie na razie brak jakichkolwiek efektów. Zaczyna mnie o już dołować, ale liczę, że w końcu mi się uda.
Szkoda, że się nie da schudnąć 10 kilo w tydzień, fajnie by było.

Stary 2012-08-25, 20:04   #597
Cally05
Raczkowanie

Cytat:
U mnie na razie brak jakichkolwiek efektów. Zaczyna mnie o już dołować, ale liczę, że w końcu mi się uda.
Szkoda, że się nie da schudnąć 10 kilo w tydzień, fajnie by było.
Mnie dołuja skoki wagi :P

Biegam
Ćwiczę
Zdrowo sie odżywiam .

-2 kg
Stary 2012-08-25, 20:22   #598
xTync
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie dołuja skoki wagi :P
Oj mnie tez... Wykladam ciuchy na aukcje od godziny. zaraz bd cwiczyc.
Stary 2012-08-26, 09:54   #599
xTync
Wtajemniczenie

Wczoraj : na wadze bylo 67,1...
Bylam w restauracji, pojadlam chinszczyzny.
Cwiczenia:
10 min z Mel B pupa
20 min z fitappy uda
10 min z Ewka
1000skokow bez przerwy.

Dzis weszlam na wage a tam szok :66.2!!
Stary 2012-08-26, 11:04   #600
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Nie mam siły... Dlatego nie będę się tu zbytnio rozwodzić. Dawno nie pisałam, mam @, czuję się gruba, brzydka i napuchnięta. Z dietą jak na razie nie jestem w dobrych relacjach, zgrzeszyłam frytkami, mnóstwem słodyczy i biszkoptami. Nienawidzę siebie. Po trzech miesięcy niejedzenia słodkiego wreszcie się skusiłam. Głupia grubaska.

xTync, i Ty kochana piszesz, że zazdrościsz mi figury? Wchodzisz w spodnie o rozmiarze 38 (moje marzenie!), a ja 42. Ty nosisz bluzki S, a ja M. Naprawdę, jest czego zazdrościć. To ja Ci zazdroszczę, jesteś dwa razy szczuplejsza ode mnie. Gratuluję wszystkich wykonywanych ćwiczeń

A co do reszty dziewczyn: powodzenia i nie poddawajcie się! Wiem, że niedużo tu piszę, ale jestem z Wami.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości