Rozłąka z ukochanym - 2012 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 17:42   #571
Pia Gizela
Zadomowienie

Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012

mój za 3,5 tygodnia i zostaje to stycznia

wracam do pisania. i do kawy bez cukru

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 18:07   #572
agniesikk
Zakorzenienie

O ja chyba też się kawy napiję, a od jutra idę na dietę Dzis dzien slodko-grzeszny z mieszanką krakowską Mój TŻ zdał wreszcie poprawkę w 4 terminie, tak się chłop męczył, a tu proszę
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 18:10   #573
cantara_007
Raczkowanie

Dziewczyny, wyśmiejcie mnie, ale pomyliłam dzisiaj grupę, hihi
Ale w sumie to nawet nie tak źle, bo poznałam naprawdę świetne dziewczyny

Ostatnio wieczory są u mnie jakoś wybitnie kryzysowe a co to będzie w listopadzie...
cantara_007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 18:54   #574
xPoziomkax
Zakorzenienie

Tak myślę i myślę... i chyba muszę przystopować ze staraniem się. Ostatnio to ja dzwonię, piszę... on potrafi nie napisać na gg jak jesteśmy dostępni, nie odpisać na dobranoc. Mam wrażenie, że ja tu siedzę, martwię się, zastanawiam co mój ukochany robi, czym się zajmuje, a on wręcz dobrze sie bawi, zaczyna nowe życie na studiach, a ja gdzieś daleko... nie wiem, biję się z myślami.
Chcę w ogóle do niego teraz nie pisać/nie dzwonić. I czekać, aż on to zrobi. Ale jednego się boję - jak nie odezwę się ja, to on się też nie odezwie. I będę się wtedy czuła jeszcze gorzej.
xPoziomkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 20:32   #575
Rareza
Rozeznanie

Ja się z moim zobaczę prawdopodobnie w Boże Narodzenie, także nie martw się mart nie jesteś sama.

Cholera, tak się odzwyczaiłam od samotnych wieczorów, że szok. A nie jestem typem, który lubi chodzić ciągle na imprezy, zwłaszcza jesienią i zimną.
Rareza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 22:10   #576
Pia Gizela
Zadomowienie

Dzieeeeeewczyny kopnijcie mnie w tyłek bo mam ochotę napisać mu, żeby sobie znalazł jakąś fajniejszą ode mnie

a w ogóle, ostatnio naszło mnie na refleksje, że niczego nie osiągnęłam w życiu. no nic nie zrobiłam wartego zapamiętania. w sumie tylko prawo jazdy. beznadzieja

Stary 2012-10-03, 22:39   #577
ewa102
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xPoziomkax Pokaż wiadomość
Tak myślę i myślę... i chyba muszę przystopować ze staraniem się. Ostatnio to ja dzwonię, piszę... on potrafi nie napisać na gg jak jesteśmy dostępni, nie odpisać na dobranoc. Mam wrażenie, że ja tu siedzę, martwię się, zastanawiam co mój ukochany robi, czym się zajmuje, a on wręcz dobrze sie bawi, zaczyna nowe życie na studiach, a ja gdzieś daleko... nie wiem, biję się z myślami.
Chcę w ogóle do niego teraz nie pisać/nie dzwonić. I czekać, aż on to zrobi. Ale jednego się boję - jak nie odezwę się ja, to on się też nie odezwie. I będę się wtedy czuła jeszcze gorzej.

Jeśli włazisz mu w dupe i pytasz sie o każdą pierdołę [co jadl,gdzie byl,z kim mowil i w co jest ubrany] to jestes b kobietą bluszczem.Facet chce zdobywać kobietę,a nie martwiącą sie własną matkę...

Akcja "pokaż kolana!"

czas: do maja

cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć !

15km

Edytowane przez ewa102
Czas edycji: 2012-10-23 o 18:16
ewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-03, 23:08   #578
Rareza
Rozeznanie

Gizela zamiast kopa w tyłek masz tu coś mocniejszego . Nie ma takiego gadania! Mi tu się wyłania obraz fajnej dziewczyny, a Ty takie głupoty wygadujesz.
Stary 2012-10-03, 23:14   #579
Pia Gizela
Zadomowienie

o matko jaki bat. dzięki!

a co u Ciebie, Rarezka?

Stary 2012-10-03, 23:17   #580
agniesikk
Zakorzenienie

Pia Gizela,a co jest? Pokłociliscie sie?
Stary 2012-10-03, 23:21   #581
Pia Gizela
Zadomowienie

no właśnie nie pokłóciliśmy. mam jakiś zjazd jeżeli chodzi o samoocenę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-04, 06:04   #582
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
no właśnie nie pokłóciliśmy. mam jakiś zjazd jeżeli chodzi o samoocenę
Ja widze dziewczyny że ta jesień nieźle nam daje w kość... Koszmar!! Albo coś w powietrzy jest że wszystkie mamy takie humory :/
Za mną kiepska nocka.. Od rana mnie głowa boli
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 09:39   #583
confused women
Zakorzenienie

U mnie też nastrój beznadziejny Albo inaczej..nastrój zupełnie przeciętny ale od wczoraj trzyma się mnie przeogromne zwątpienie. Wiecie...poznałam TŻ w bardzo dobrym dla siebie okresie, wyszłam do ludzi i zaczęłam się dużo bawić, impreza w każdą sobotę, poznawanie nowych ludzi, nowe doświadczenia. Wtedy nie chciałam mieć nikogo. Wprawdzie flirtowałam z facetami, ale bez zobowiązań. I na jednej z takich imprez poznałam Jego... Nie wiem jak On to zrobił, ale udało mu się mnie zdobyć. I nagle wszystko się skończyło-zabawa, szalone i beztroskie imprezy w gronie koleżanek. Od tego czasu-jak wyjścia to tylko z nim. Tylko raz wyszłam z przyjaciółką na dyskotekę, zaraz po jego wyjeździe. Wiem, że to beznadziejne i samolubne, ale ja chcę jeszcze się bawić, chcę poszaleć. A On już o tym nie myśli, jest dużo starszy i chce wszystkiego 'na poważnie'. Dziś już chciałam mu napisać, że lepiej to zakończmy. Ale nie wyobrażam sobie tak całkowicie go stracić... Może zaproponuję mu związek otwarty, bez deklaracji?? Boże, nie wiem co robić. Było zakochanie, a teraz takie emocje są we mnie... Czasami zastanawiam się czy ja mam jakieś uczucia, czy jestem takim potworem.. Bo to On już płakał przeze mnie, ja chyba muszę być sama...
Stary 2012-10-04, 10:25   #584
Pia Gizela
Zadomowienie

w moim związku to ja kocham bardziej.

Confused, sprecyzuj stwierdzenie, że chcesz jeszcze szaleć.

Stary 2012-10-04, 10:39   #585
confused women
Zakorzenienie

Pia Gizela, wiesz, chciałabym właśnie imprezować, bawić się bez niego, bo chociaż bardzo lubię jego towarzystwo to za impezami z nim nie przepadam, oboje mamy inny styl, on jest rockowy a ja chociaż uwielbiam rocka to uwielbiam klubowe klimaty, jego to nie kręci. Nie chodzi o to, że chcę 'wyrywać' innych facetów, ale irytuje mnie to, że tak bardzo musimy skupiać się na sobie gdy razem jesteśmy, nie na swobody. Mam wyrzuty sumienia, że tak czuję, przedkładam moje potrzeby i zachcianki nad własny związek, to żałosne.
Stary 2012-10-04, 10:45   #586
Pia Gizela
Zadomowienie

masz syndrom 'zamknięcia' chyba. a co jest złego w tym, że wyskoczysz do klubu ze znajomymi potańczyć i wypić kilka drinków? to nie zbrodnia jeżeli zachowujesz się fair

a jakie macie wspólne z chłopem rozrywki?

Stary 2012-10-04, 11:08   #587
agniesikk
Zakorzenienie

Hmm, ale przeciez masz pelne prawo wyjsc ze znajomymi do klubu bez faceta Nawet to wrecz czasem wskazane, przeciez nie musicie spedzac ze soba 24/7. Bedzie dobrze
Stary 2012-10-04, 11:49   #588
Karolllka7
Zakorzenienie

Ja za to jestem cholernie zazdrosna. Co prawda nie robię mu wyrzutów, że coś tam, ale mam świadomość, że strasznie się spinam. Jednocześnie nie chce mu niczego narzucać, a zarazem bardzo chce to zrobić. Że niby jestem taka lajtowa, a w środku aż mnie skręca. Nie daje mi w sumie żadnych powodów do zazdrości. Ma dużo koleżanek- owszem. Ma też swoją paczkę na studiach- on, chłopak i dwie dziewczyny. One mają chłopaków, co prawda ale ta jedna często do niego pisze. Niby nic takiego ale mnie to już wkurza i jestem zazdrosna najzwyczajniej w świecie trudne uczucie.
Stary 2012-10-04, 11:56   #589
confused women
Zakorzenienie

Macie rację Dziewczyny, ale może rzecz w tym, że ja po prost wolę być sama? Tak jakoś to czuję... Muszę chyba dziś wyjaśnić to TŻ, ale niestety czuję, że On nie zgodzi się na związek bez zobowiązań, to nie w jego stylu. Nie chcę go skrzywdzić, ale to chyba nieuniknione

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-04, 12:00   #590
Pia Gizela
Zadomowienie

Confused, wstrzymaj się jeszcze. może to efekt tej rozłąki? że i tak czujesz, że jesteś sama? też przez to przechodziłam.

Stary 2012-10-04, 12:13   #591
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
Confused, wstrzymaj się jeszcze. może to efekt tej rozłąki? że i tak czujesz, że jesteś sama? też przez to przechodziłam.
Może coś w tym jest, pierwsze 2-3 tyg rozłąki baardzo tęskniłam, nie przestawałam o nim myśleć. Teraz tęsknię za 'intensywnym przytulaniem', ale nie wiem czy wciąż jeszcze za nim. Chyba jestem facetem hehe
Stary 2012-10-04, 13:26   #592
Pia Gizela
Zadomowienie

wstrzymaj się z decyzjami

a ja się wypindrowałam zaraz zjem obiad, poczytam i biegnę na kurs. postanowiłam przegonić złe myśli o sobie, w końcu fajna babka ze mnie

Stary 2012-10-04, 13:35   #593
magdish
Raczkowanie

Związek na odległość jest strasznie ciężki. Np po kłótni nie można na siebie spojrzeć maślanym wzrokiem, rzucić na szyje i powiedzieć: 'po co my się kłócimy?' i po 'buziaku' wszystko wraca do normy. Kiedy jest się blisko wszystko wydaje się o milion razy prostsze. Na odległość po sprzeczce rzuca się słuchawką i można się już tylko domyśleć co druga osoba z tym fantem zrobi... W moim przypadku stało się tak, że przez te wyjazdy ograniczyłam zaufanie do niego i jestem strasznie zazdrosna. Najgorsze jest to że przez telefon jest znacznie więcej nieporozumień, niedopowiedzeń, domysłów niż kiedy widzimy się 24/7...
Ehhh Pozdrawiam wszystkie 'rozłączone'

Edytowane przez magdish
Czas edycji: 2012-10-04 o 13:41
magdish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-04, 13:42   #594
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdish Pokaż wiadomość
Związek na odległość jest strasznie ciężki. Np po kłótni nie można na siebie spojrzeć maślanym wzrokiem, rzucić na szyje i powiedzieć: 'po co my się kłócimy?' i po 'buziaku' wszystko wraca do normy. Kiedy jest się blisko wszystko wydaje się o milion razy prostsze. Na odległość po sprzeczce rzuca się słuchawką i można się już tylko domyśleć co druga osoba z tym fantem zrobi... W moim przypadku stało się tak, że przez te wyjazdy ograniczyłam zaufanie do niego i stałam się strasznie zazdrosna. Najgorsze jest to że przez telefon jest znacznie więcej nieporozumień, niedopowiedzeń, domysłów niż kiedy widzimy się 24/7...
Ehhh Pozdrawiam wszystkie 'rozłączone'
Otóż to! W tej wypowiedzi zawarłaś samo sedno. Myślę, że każda z nas się z tym zgodzi.
U nas tak to zawsze działało..nawet jak była sprzeczka to za chwilę TŻ złapał mnie za rękę, jedno spojrzenie i potrafiliśmy się pogodzić, zapominając już co było powodem kłótni. A teraz? Mnóstwo niedomówień, zaczepek słownych, zero wyjaśnień..
Stary 2012-10-04, 13:59   #595
agniesikk
Zakorzenienie

ale w takim zwiazku swietnie rozwija sie komunikacja slowna czasem buziak to nie wszystko, problem trzeba obgadac, trzeba czasem pojsc na kompromis
Stary 2012-10-04, 14:06   #596
cantara_007
Raczkowanie

Dokładnie, agniesik. A co do zaufania, to w moim przypadku wzrosło ze słabego na niesamowicie ogromne, a TŻ dzieli mieszkanie z trzema dziewczynami.
Co do kłótni, pretensji i zaczepek, to wydaje mi się, że po czasie nabiera się do tego dystansu i wyłania się jakiś 'większy obraz' tego, co najważniejsze i właśnie zupełnie przestaje się o takich rzeczach myśleć
A niedomówienia są wtedy, jak jest niepewność. A na niepewność w związku na odległość miejsca nie ma - jakieś dwa tygodnie temu prawie się z tego powodu rozstaliśmy, ta kłótnia sporo mi dała, wbrew pozorom.
Dziewczyny, czasami lepiej nie rozmawiać dwa dni i ogarnąć na własną rękę jakieś nasze małe paranoje, naprawdę.
Stary 2012-10-04, 14:10   #597
Pia Gizela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cantara_007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czasami lepiej nie rozmawiać dwa dni i ogarnąć na własną rękę jakieś nasze małe paranoje, naprawdę.
o prawda prawda. a pani od kursu jest chora i nie mam zajęć ale w takim razie lecę po zapas energoli (nie krzyczcie!!), przekąski w postaci ciasteczek i bakalii i siadam do pracy inż!

Stary 2012-10-04, 15:10   #598
magdish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
ale w takim zwiazku swietnie rozwija sie komunikacja slowna czasem buziak to nie wszystko, problem trzeba obgadac, trzeba czasem pojsc na kompromis
Tiaaaa, chyba że jak w moim przypadku władamy innymi językami. W zasadzie on zna również polski, ale nie na takim poziomie żeby wiersze w naszym języku pisać, więc jak czasami się zagalopuję i upiększam wszystko moimi wyuczonymi 'ą i ę' to on niewiele z tego rozumie, zwłaszcza przez telefon. Czasami denerwuję się gdy on nigdy nie czai moich aluzji, przenośni czy żartów, ale w końcu ja w jego języku rozumiem może z 50 zwrotów, wiec nie powinnam mieć mu tego za złe:P Generalne w moim przypadku związek kwitnie gdy jesteśmy blisko, chociaż rozumiem Wasz punkt widzenia

Edytowane przez magdish
Czas edycji: 2012-10-04 o 15:14
magdish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 15:19   #599
cantara_007
Raczkowanie

No tak, związek na odległość z obcokrajowcem to jednak zupełnie inna bajka jak bardzo 'obcy' ten Twój obcokrajowiec?
Stary 2012-10-04, 15:36   #600
Rareza
Rozeznanie

confused ja mojemu przed wyjazdem rzuciłam luźną propozycję, że może przejdziemy na tzw. "otwarty związek". W sumie nie wiem co mnie podkusiło, w każdym razie on oczywiście się nie zgodził. I chyba się po mnie nie spodziewał takiej propozycji. Koleżanki stwierdziły, że nie zgodził się na to, bo od razu miał wizję mnie szalejącej w nowym mieście, na nowych studiach itp. I teraz uważam, że bardzo dobrze, że się nie zgodził. No jakoś sobie tego nie wyobrażam.

Gizela no ja mam nadzieję, że to był tylko chwilowy spadek samoocenowej formy, bo jak nieee
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości