Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 4. - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 21:19   #571
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
A ja wkrótce zaczynam tą nową pracę blisko miejsca zamieszkania, znów nowe osoby nowe środowisko - kurdę ile to się złowiek po obcych ludziach musi wytłuc, ale może w końcu pobedę tam dłużej bo szczerze juz nie mam ochoty prezentowania się przed innymi i udawania wszechogarniającego optymizmu....blehhhżyczci e mi powodzenia - przede wszystkim, że by ludzie byli fajni i pomocni i nie nadgorliwi chorobliwie...;-)
Kukunia będzie dobrze!
Fajnie, że masz pracę blisko domu. Mniej czasu będziesz poświęcać na dojazdy
Cytat:
Napisane przez kayra Pokaż wiadomość
Mój na 3 miesiące
ehh mój też :/

Cytat:
Lubelskie. Tam gdzie mieszkam bezrobocie jest naprawde spore wiec jest dużo wniosków o staż. Dłużnej dają tym, u których pracodawca się zobowiąże zatrudnić po stażu i oczywiście do siebie do urzędu żeby mieć siłę roboczą. Jednakaże pierwszy lepszy z ulicy tak łatwo tam sie nie wsadzi, a chętnych jest sporo bo kto nie chciałaby mieć pewnego stażu na 12 miesięcy, bez stresu czy przedłużą czy nie.
Też pochodzę z lubelskiego. Teraz co prawda mieszkam w łódzkim. Ale wychowałam się i studiowałam w lubelskim. Sentyment mam do Lublina, ale z pracą jest tam ciężko
Także tym bardziej Cię kayro dopinguje coby Ci się udało znaleźć pracę!

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:19   #572
IvonaMM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikados Pokaż wiadomość
Wiesz, jeśli to kurs podstawowej obsługi komputera to kobieta miała rację, po co Ci on, przecież niczego się nie nauczyłabyś dodatkowo a może faktycznie komuś bardziej się przyda.
A co do innych kursów to niektóre są dla osób o wykształceniu wyższym niż podstawowe, ale tak jak pisałam kursy są różne w zależności od Pup.
Tak, w pełni się z Tobą zgadzam. Takich kursów nie potrzebuję i nie chcę zabierać miejsca innym, którzy tego nie umieją.
Ale myślałam, że są też takie, z których mogłabym skorzystać. widocznie nie były prowadzone, ale przy najbliższej wizycie zapytam o kursy dla osób z wyższym wykształceniem tak, jak mówisz.
IvonaMM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:35   #573
kayra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Też pochodzę z lubelskiego. Teraz co prawda mieszkam w łódzkim. Ale wychowałam się i studiowałam w lubelskim. Sentyment mam do Lublina, ale z pracą jest tam ciężko
Także tym bardziej Cię kayro dopinguje coby Ci się udało znaleźć pracę!
O jak miło
Niestety w Lublinie z pracą jest ciężko, szukałam już w trakcie studiów, tzn na wakacje, to nawet na kelnerkę mnie nie chcieli bo nie miałam doświadczenia, a oni w kandydatkach mogą przebierać. Dostałam się do Call Center, ale sama z niego zrezygnowałam, bo to szemrana firma.
Ja również mam sentyment do Lublina, tam studiowałam, ale przez te niepowodzenia na gruncie zawodowym mam do niego jakiś uraz. Wiem, że nie tylko ja miałam problemy ze znalezieniem pracy, bo ciągle słyszę od znajomych narzekanie, koleżanka teraz nawet z załapaniem się na promocje ma problem.
Cieszę się, że zmieniłaś miejsce zamieszkania, chociaż jak widać z pracą też nie jest lekko. Ja coraz poważniej zaczynam się zastanawiać nad przeprowadzką do Warszawy, przynajmniej jest większa szansa na prace w zawodzie, albo jakąkolwiek pracę.

Co do szkoleń to mi raczej chodzi o takie szkolenia jak np. szkolenie z excela takie już bardziej zaawansowane, albo kurs księgowości. Żeby się przekwalifikować.

kayra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:55   #574
tajkuna
BAN stały

Coś wątek upada Gdzie się wszyscy podziali.
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:07   #575
malagosia86
Raczkowanie

Ja jestem i czytam w między czasie piszę prace zaliczeniową z filozofii.
Jutro idę do Up zapytać się o ten staż i poprawkę nazwiska. Nie czytałam jeszcze ofert pracy, pewnie jak napiszę pracę dopiero zajrzę.
malagosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:14   #576
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
za spokojnie

ja dziś zero cv :|
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:30   #577
malagosia86
Raczkowanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38541457]za spokojnie

ja dziś zero cv :|[/QUOTE]

A może wiecie dziewczyny coś na temat konstruowania ankiety do pracy magisterskiej? Chodzi mi o wasze doświadczenia.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 12:33   #578
verda
Inkwizytor

Ja się dzisiaj pofatygowałam osobiście z papierami - pojawiło się ogłoszenie na stronie PUP. Firma świetna, lokalizacja idealna, stanowisko może być, stawka oczywiście najniższa - będę skakać ze szczęście jeżeli mnie zaproszą na rozmowę.

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:43   #579
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malagosia86 Pokaż wiadomość
A może wiecie dziewczyny coś na temat konstruowania ankiety do pracy magisterskiej? Chodzi mi o wasze doświadczenia.
ja robiłam do licencjata ankietę i całe badania, bo jestem po socjo
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:47   #580
tajkuna
BAN stały

Do mnie pojawiły się dwa ogłoszeni fajne, ale co z tego, jak wymogów nie spełniam. Jedno ogłoszenie, jest do sprzedaży kosmetyków, ale wymagają status studentki. Wysłałam i tak CV na to ogłoszenie, choć, wiem, że nic, z tego. To jest akt desperacji już. Drugie ogłoszenie jest do biura o dziwo, ale nazwy firmy nie ma podanej. Poszukują jak piszą osoby do m.in wyszukiwaniu serwisów regionalnych i ogólnokrajowych, zamieszczaniu ogłoszeń,wyszukiwaniu kontrahentów, pozyskiwaniu zleceń, kontakt z obecnymi klientami itd. Wynagrodzenie 1200 zł netto piszą. Ale w wymaganiach piszą, że w pierwszej kolejności będą brane pod uwagę osoby z doświadczeniem w takiej pracy lub informatycy. Czyli znów nie zostana zaproszona nawet na rozmowę, bo nie mam doświadczenia. Na pewno w tej pracy, jak bym była przyjęta dużo musiałabym się nauczyć. Ta praca podchodzi mi pod marketing i dziwi mnie, że dla osób z doświadczeniem proponują tylko 1200 zł. Taka stawka powinna być dla osoby bez doświadczenia, czyli np mnie. Czyli jak widać, z tych dwóch prac nic nie wyjdzie. Muszę pogrzebać w google, wpisując mail co to za firma.
Nawet o dziwo , do ulotek się pojawiło ogłoszenie. Nie pamiętam , kiedy ostatnio było jakiekolwiek ogłoszenie do ulotek . To cud. Piszą, że praca w wewnątrz budynku, więc wysłałam CV. Ale cisza, nawet z ulotek się nikt nie odezwał. Pewnie, dużo studentów wysłało CV i wolą ich lub młodsze osoby ode mnie. Dobrze, że nie na zewnątrz praca, bo ja straszny zmarzluch jestem.

Jak to Ferdek kiepski mówi, dla ludzi z moim wykształceniem nie ma pracy.
Ja już zwariuję od tego siedzenia w domu. Pasowało by się, gdzie wybrać np jutro, tylko gdzie tu pójść o to jest pytanie. Koleżanka z chłopakiem teraz, bo wrócił niedawno z pracy jako kierowca za granicą i teraz siedzą razem, bo się nie widzieli dawno. I nie mam, gdzie wychodzić z domu.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-01-09 o 12:53
Stary 2013-01-09, 12:55   #581
malagosia86
Raczkowanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38542093]ja robiłam do licencjata ankietę i całe badania, bo jestem po socjo[/QUOTE]

A mogłabyś mi pomóc, bo jestem nowicjuszką w tym temacie i nie pisałam pracy licencjackiej (miałam egzamin). Chodzi mi o stworzenie jakiejś ankiety dotyczącej jakiegos tematu socjologicznego (wiem, że o narkotykach może być, alkoholu). Możesz mi doradzić jakiś temat? musi być co najmniej 10 punktów i nie może być ogólnych określników tak, tak kiedyś itd

"To jest akt desperacji już. Drugie ogłoszenie jest do biura o dziwo, ale nazwy firmy nie ma podanej. Poszukują jak piszą osoby do m.in wyszukiwaniu serwisów regionalnych i ogólnokrajowych, zamieszczaniu ogłoszeń,wyszukiwaniu kontrahentów, pozyskiwaniu zleceń, kontakt z obecnymi klientami itd. Wynagrodzenie 1200 zł netto piszą. Ale w wymaganiach piszą, że w pierwszej kolejności będą brane pod uwagę osoby z doświadczeniem w takiej pracy lub informatycy."

U mnie w mieście było też takie ogłoszenie, tylko było wskazanych kilka miejscowości. I tez wysyłałam CV- jakoś niedawno.

Edytowane przez malagosia86
Czas edycji: 2013-01-09 o 12:57

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 13:14   #582
tajkuna
BAN stały

Jeśli dobrze myślę, to ta oferta na pracownika biurowego, o której wcześniej pisałam, jest do firmy zajmującej się konstrukcjami stalowymi. Czyli raczej będą woleć faceta do tej pracy .

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Pojawiło się w up moim ogłoszenie na staż pracownik fizyczny -mechanik . Wymagania osoba po 50 roku życia. I na też staż pracy, ma być giełda pracy. Ogłoszenie o tym stażu, jest w zakładce giełda pracy. Jeszcze nie spotkałam się , z tym, by osoby po 50 roku uczestniczyły w giełdach pracy i to na dodatek na staż. Teraz widzę , że zaczynają być modne staże dla osób po 50 roku życia. Ciekawe ile osób, na tą giełdę przyjdzie. Może są nowe przepisy, że staże teraz się należą osobom po 50 roku życia. Człowiek w wieku 50 lat to powinien mieć normalną pracę, na umowę, a nie staż, który żeby dostać, to jeszcze w giełdzie pracy musi brać udział. Gorzej jak ma rodzinę i ze stażowego musi żyć. Dawniej staże służyły zdobyciu doświadczenia. Były staże absolwenckie, do roku po ukończeniu szkoły, można było starać się o staż. Minął rok i staż sie nie należał. Ja na takim stażu byłam.
Stary 2013-01-09, 13:17   #583
malagosia86
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli dobrze myślę, to ta oferta na pracownika biurowego, o której wcześniej pisałam, jest do firmy zajmującej się konstrukcjami stalowymi. Czyli raczej będą woleć faceta do tej pracy .

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Pojawiło się w up moim ogłoszenie na staż pracownik fizyczny -mechanik . Wymagania osoba po 50 roku życia. I na też staż pracy, ma być giełda pracy. Ogłoszenie o tym stażu, jest w zakładce giełda pracy. Jeszcze nie spotkałam się , z tym, by osoby po 50 roku uczestniczyły w giełdach pracy i to na dodatek na staż. Teraz widzę , że zaczynają być modne staże dla osób po 50 roku życia. Ciekawe ile osób, na tą giełdę przyjdzie. Może są nowe przepisy, że staże teraz się należą osobom po 50 roku życia. Człowiek w wieku 50 lat to powinien mieć normalną pracę, na umowę, a nie staż, który żeby dostać, to jeszcze w giełdzie pracy musi brać udział. Gorzej jak ma rodzinę i ze stażowego musi żyć. Dawniej staże służyły zdobyciu doświadczenia. Były staże absolwenckie, do roku po ukończeniu szkoły, można było starać się o staż. Minął rok i staż sie nie należał. Ja na takim stażu byłam.
Czytałam przepisy i jest tam napisane, że staż należy się osobą po 50 roku życia i jakieś tam podpunkty są zawarte. Nie chce mi się tego przepisywać, ale jak chcesz mogę Ci wysłać link jeśli jesteś zainteresowana.

Ciekawe jest to:
2. Stypendia dla bezrobotnych w okresie odbywania:
- szkolenia - 120 % zasiłku
953,10

- przygotowania zawodowego dorosłych - 120% zasiłku
953,10

- stażu 120% zasiłku
953,10

- kontynuowania nauki - 100% zasiłku
794,20

- studiów podyplomowych - 20% zasiłku
158,90

Jednorazowa premia po przygotowaniu zawodowym dorosłych (art. 53j ustawy) za każdy pełny miesiąc programu

461,80

Czyli w którym obszarze bym się łapała skoro mam 26 lat?
"Zasiłki i świadczenia zostały zwaloryzowane od 1 czerwca 2012 r. o 4,3% tj. średnioroczny wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w 2011 r. w stosunku do 2010 r.
Od zasiłku dla bezrobotnych powiatowe urzędy pracy opłacają składki na ubezpieczenie emerytalne i rentowe w łącznej wysokości - 27,52 %**, a od stypendiów za okres odbywania szkolenia, stażu lub przygotowania zawodowego dorosłych dodatkowo na ubezpieczenie wypadkowe - 0,9 % - kwotę składki na ubezpieczenia wypadkowe PUP oblicza stopę procentową obowiązującą go w danym roku składkowym) tj. w łącznej wysokości - ok. 28,4 %."

Edytowane przez malagosia86
Czas edycji: 2013-01-09 o 13:24
Stary 2013-01-09, 13:50   #584
Konto usunięte

Cytat:
A mogłabyś mi pomóc, bo jestem nowicjuszką w tym temacie i nie pisałam pracy licencjackiej (miałam egzamin). Chodzi mi o stworzenie jakiejś ankiety dotyczącej jakiegos tematu socjologicznego (wiem, że o narkotykach może być, alkoholu). Możesz mi doradzić jakiś temat? musi być co najmniej 10 punktów i nie może być ogólnych określników tak, tak kiedyś itd
temat pracy by się przydał, bo nie wiem o czym piszesz tak dokładnie, tylko z grubsza

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
czemu tak sądzisz?
u mojego męża (branża ciężka i produkcyjna) laski siedzą w biurze i super ogarniają. z resztą zauważyłam,że w ogóle w zakładach to panny siedzą w biurach, to może się uda

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:

Jak to Ferdek kiepski mówi, dla ludzi z moim wykształceniem nie ma pracy.
.
Ferdek dobrze gada
Stary 2013-01-09, 13:57   #585
!!&*Monia*&!!
Rozeznanie

Ja się wczoraj dowiedziałam, że w Londynie ma firmę budowlaną kobieta i podobno bardzo dobrze sobie radzi także kobiety górą

"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą"

" świata nie podbijesz"
!!&*Monia*&!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 14:29   #586
malagosia86
Raczkowanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38543525]temat pracy by się przydał, bo nie wiem o czym piszesz tak dokładnie, tylko z grubsza [COLOR="Silver"]

Może być o uzależnieniu od telewizji, jutro się spotykam z moimi koleżankami z grupy i muszę mieć coś przygotowane. Wysłałam wiadomość PW
Stary 2013-01-09, 14:32   #587
tajkuna
BAN stały

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38543525]

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

czemu tak sądzisz?
u mojego męża (branża ciężka i produkcyjna) laski siedzą w biurze i super ogarniają. z resztą zauważyłam,że w ogóle w zakładach to panny siedzą w biurach, to może się uda

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Ferdek dobrze gada[/QUOTE]
Ferdek jest fajny . Lubie go oglądać. Potrafi rozbawić ludzi. Teraz chyba jego powtórki lecą. Mogli by nowe odcinki nagrać. Jak chodziłam do liceum i czekałam z koleżankami na autobus, to często przechadzał koło nas gościu podobny do ferdka z wyglądu. Cały czas się nabijałyśmy z niego, że to ferdek naszego miasta. Z wyglądu jakby sobowtór ferdka. Tylko, żeby ja się przypadkiem ferdkiem nie stała na całe życie. W domu biegam w spodniach dresowych i starym golfie za dużym już na mnie, do ludzi prawie nie wychodzę, pracy dla ludzi z moim wykształceniem nie ma To ja już jak ferdek żyję. Tylko piwa mi brakuje w ręce.

Co do tego pracownika biurowego, to piszą , że w pierwszej kolejności , szanse mają informatycy i ludzie z doświadczeniem. Także, moje szanse bliskie zeru

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-01-09 o 14:34
Stary 2013-01-09, 14:36   #588
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez !!&*Monia*&!! Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj dowiedziałam, że w Londynie ma firmę budowlaną kobieta i podobno bardzo dobrze sobie radzi także kobiety górą
dokładnie! albo taka laska co ma warsztat samochodowy jest gdzieś w Wawie chyba, w tv kiedyś mówili

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Ferdek jest fajny . Lubie go oglądać. Potrafi rozbawić ludzi. Teraz chyba jego powtórki lecą. Mogli by nowe odcinki nagrać. Jak chodziłam do liceum i czekałam z koleżankami na autobus, to często przechadzał koło nas gościu podobny do ferdka z wyglądu. Cały czas się nabijałyśmy z niego, że to ferdek naszego miasta. Z wyglądu jakby sobowtór ferdka. Tylko, żeby ja się przypadkiem ferdkiem nie stała na całe życie. W domu biegam w spodniach dresowych i starym golfie za dużym już na mnie, do ludzi prawie nie wychodzę, pracy dla ludzi z moim wykształceniem nie ma To ja już jak ferdek żyję. Tylko piwa mi brakuje w ręce.
Co do tego pracownika biurowego, to piszą , że w pierwszej kolejności , szanse mają informatycy i ludzie z doświadczeniem. Także, moje szanse bliskie zeru
Ja miałam przyjemność poznać Pana Andrzeja, daleko mu do Ferdka
Ja po chałupie latam w spodniach dresowych i rozciągniętym topie, luz. Póki nie pijesz piwa "super full" to jest dobrze

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38543525]temat pracy by się przydał, bo nie wiem o czym piszesz tak dokładnie, tylko z grubsza [COLOR="Silver"]

Może być o uzależnieniu od telewizji, jutro się spotykam z moimi koleżankami z grupy i muszę mieć coś przygotowane. Wysłałam wiadomość PW
jakoś dziwnie piszecie tę pracę. tylko, ja mam Ci te pytania napisać? bo konstrukcja ankiety jest dość prosta.
na początku zadajesz pytania, robisz przykładowe odpowiedzi, potem robisz też (jeśli trzeba) pytania otwarte, na koniec metryczkę i cześć.
Zaraz zobaczę co mi tam napisałaś.
Stary 2013-01-09, 14:48   #589
malagosia86
Raczkowanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38544405]dokładnie! albo taka laska co ma warsztat samochodowy jest gdzieś w Wawie chyba, w tv kiedyś mówili

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Ja miałam przyjemność poznać Pana Andrzeja, daleko mu do Ferdka
Ja po chałupie latam w spodniach dresowych i rozciągniętym topie, luz. Póki nie pijesz piwa "super full" to jest dobrze

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
jakoś dziwnie piszecie tę pracę. tylko, ja mam Ci te pytania napisać? bo konstrukcja ankiety jest dość prosta.
na początku zadajesz pytania, robisz przykładowe odpowiedzi, potem robisz też (jeśli trzeba) pytania otwarte, na koniec metryczkę i cześć.
Zaraz zobaczę co mi tam napisałaś.
Klientka kazała nam zrobić ankietę do prezentacji, (10 osób) sęk w tym, że dotyczyła zjawiska obserwacji, wykonywania badań, przebiegu badań, czasu i warunków przeprowadzania badań nic związanego z konkretna problematyką. Nie miałam pracy dyplomowej jedynie egzamin ustny i teraz wiem, że będą problemy z pisaniem pracy magisterskiej, bo nikt nic nie wie, jedynie osoby które taka prace pisały.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 14:57   #590
Konto usunięte

Cytat:
Klientka kazała nam zrobić ankietę do prezentacji, (10 osób) sęk w tym, że dotyczyła zjawiska obserwacji, wykonywania badań, przebiegu badań, czasu i warunków przeprowadzania badań nic związanego z konkretna problematyką. Nie miałam pracy dyplomowej jedynie egzamin ustny i teraz wiem, że będą problemy z pisaniem pracy magisterskiej, bo nikt nic nie wie, jedynie osoby które taka prace pisały.
masz gotową wersję, obczaj
zrobiłam taką najnormalniejszą ankietę jaką się robi do badań pracy dyplomowej, nie znam tematu pracy a nie jej treści więc po prostu powymyślałam pytania.
jeśli macie różne bloki, to jest mało pytań, aby jeszcze dodać inne uzależnienia młodych osób
swoją drogą ta ankieta ma nie być do tej prezentacji? bo jej to już w ogóle na oczy nie widziałam

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2013-01-09 o 15:00
Stary 2013-01-09, 15:07   #591
malagosia86
Raczkowanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38544855]masz gotową wersję, obczaj
zrobiłam taką najnormalniejszą ankietę jaką się robi do badań pracy dyplomowej, nie znam tematu pracy a nie jej treści więc po prostu powymyślałam pytania.
jeśli macie różne bloki, to jest mało pytań, aby jeszcze dodać inne uzależnienia młodych osób
swoją drogą ta ankieta ma nie być do tej prezentacji? bo jej to już w ogóle na oczy nie widziałam[/QUOTE]

Ta baba nie mówiła nic o tematyce ankiety, jedynie o jakiejś przykładowej, Nie mam pojęcia jaką ankietę wykonuję się na tematykę: "warunki przeprowadzania obserwacji".
Stary 2013-01-09, 15:13   #592
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Ta baba nie mówiła nic o tematyce ankiety, jedynie o jakiejś przykładowej, Nie mam pojęcia jaką ankietę wykonuję się na tematykę: "warunki przeprowadzania obserwacji".
Jeśli ankietę będziesz też robiła do magisterki, radzę poczytać trochę o metodologii (jakie są zasady, grupy, kryteria itd itp) ... sorki, że tak znienacka, niektóre z Was może mnie kojarzą z wątku o Bezrobotnych, czasem Was z ciekawości podczytuję
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 15:50   #593
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Jeśli ankietę będziesz też robiła do magisterki, radzę poczytać trochę o metodologii (jakie są zasady, grupy, kryteria itd itp) ... sorki, że tak znienacka, niektóre z Was może mnie kojarzą z wątku o Bezrobotnych, czasem Was z ciekawości podczytuję
no od tego by wypadało zacząć
Stary 2013-01-09, 15:53   #594
Maguda_
Kawaii strona mocy

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38545900]no od tego by wypadało zacząć [/QUOTE]
Też mi się tak wydaje, robienie ankiety bez zapoznania się z zasadami jest, jakby to powiedzieć ... zabieranie się od tyłka strony
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:41   #595
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

A ja czekam jak ta ci.pa i patrzę w telefon a on milczy!
Ciekawe czy w ogóle zadzwoni

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:48   #596
!!&*Monia*&!!
Rozeznanie

Ja pół dnia przesiedziałam przed komputerem, aż sama się dziwie, że tyle czasu zmarnowałam na "pierdoły"
Na szczęście podwójne dawki Gripeksu, płukanie gardła szałwią (dzięki Wam mój nowy sposób na walkę z jego bólem) i hektolitry wypitej herbaty z cytryną coś zaczęły działać bo czuję lekką poprawę

Tajkuna też wysłałam CV na te ogłoszenia co Ty mogliby chociaż z tego sklepu z kosmetykami zadzwonić w końcu mam status studenta i doświadczenie w handlu hehe no i interesują mnie kosmetyki i to bardzo tylko akurat w CV tego wpisanego nie mam bo nie wiem jak to wpisać żebym nie wyszła na jakąś tapeciarę albo cuś

Ale to jest moja szansa
" Witam. Tak jak w tytule szukam odważnej dziewczyny, która zatańczy na wieczorze kawalerskim mojego brata za tydzień w sobote oferty cenowe wraz z foto na maila
możliwy transport na miejsce imprezy"

A i tytuł Dam zarobić

"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą"

" świata nie podbijesz"

Edytowane przez !!&*Monia*&!!
Czas edycji: 2013-01-09 o 16:54
!!&*Monia*&!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:05   #597
tajkuna
BAN stały

To masz szansę, jak masz status studenta. Ja znalazłam jeszcze dziś jedno ogłoszenie do nas . W ogłoszeniu piszą praca w naszym mieście oraz rzeszów, ale nazwy firmy nie ma podanej i zastanawia mnie, kto może szukać pracownika zarówno do nas jak i do Rzeszowa. Chyba, że to jaka ściema i chcą tylko nasze dane.
Swego czasu, na pracuj.pl ciągle ogłaszała się firma about you, która szukała pracowników biurowych do wszystkich miast podkarpacia, małopolski i pewnie w innych województwach też. Nadal to ogłoszenie do nich się pojawia. Pewnie, chodziło im tylko o dane ludzi, ale po co im dane ? Chyba, że to firma telemarketing i w ten sposób szuka potencjalnych klientów.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Ale to jest moja szansa
" Witam. Tak jak w tytule szukam odważnej dziewczyny, która zatańczy na wieczorze kawalerskim mojego brata za tydzień w sobote oferty cenowe wraz z foto na maila

A i tytuł Dam zarobić
Tytuł dobry, za taniec zapłaci. Szkoda, że nie napisał w tytule, na czym daję zarobić. Mógł napisać w tytule, szukam odważnej kobiety , która lubi się rozbierać. I wchodziły by w ogłoszenie, tylko zainteresowane tą formą pracy panie. Ciekawe ile chętnych pań się znajdzie ?

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-01-09 o 17:08

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 17:29   #598
kayra
Zadomowienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38543525]temat pracy by się przydał, bo nie wiem o czym piszesz tak dokładnie, tylko z grubsza
czemu tak sądzisz?
[/QUOTE]
Ja na początku moich poszukiwań, miałam rozmowę właśnie w firmie przewozowej i takiej która wypożycza rożne sprzęty budowlane, miałam siedzieć w biurze, być sekretarką/kadrowo-płacową. Nie wzięłam tej pracy, bo była na obrzeżach miasta, gdzie jeździł jeden autobus co godzinę i do przystanku trzeba było jeszcze sporo podejść, praca z samymi facetami. To wszystko mnie trochę przeraziło i zrezygnowałam, czego teraz bardzo żałuje, ale to były moje początki szukania pracy i nie wiedziałam jeszcze co mnie spotka potem. Koleś nie wymagał doświadczenia, zadzwonił do mnie z ogłoszenia z gazety, powiedział że wszystko jest do wyuczenia.

kayra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 19:32   #599
Konto usunięte

Cytat:

A i tytuł Dam zarobić

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Ja na początku moich poszukiwań, miałam rozmowę właśnie w firmie przewozowej i takiej która wypożycza rożne sprzęty budowlane, miałam siedzieć w biurze, być sekretarką/kadrowo-płacową. Nie wzięłam tej pracy, bo była na obrzeżach miasta, gdzie jeździł jeden autobus co godzinę i do przystanku trzeba było jeszcze sporo podejść, praca z samymi facetami. To wszystko mnie trochę przeraziło i zrezygnowałam, czego teraz bardzo żałuje, ale to były moje początki szukania pracy i nie wiedziałam jeszcze co mnie spotka potem. Koleś nie wymagał doświadczenia, zadzwonił do mnie z ogłoszenia z gazety, powiedział że wszystko jest do wyuczenia.
Ze świecą szukać takich pracodawców
Stary 2013-01-09, 19:55   #600
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
O jak miło
Niestety w Lublinie z pracą jest ciężko, szukałam już w trakcie studiów, tzn na wakacje, to nawet na kelnerkę mnie nie chcieli bo nie miałam doświadczenia, a oni w kandydatkach mogą przebierać. Dostałam się do Call Center, ale sama z niego zrezygnowałam, bo to szemrana firma.
Ja również mam sentyment do Lublina, tam studiowałam, ale przez te niepowodzenia na gruncie zawodowym mam do niego jakiś uraz. Wiem, że nie tylko ja miałam problemy ze znalezieniem pracy, bo ciągle słyszę od znajomych narzekanie, koleżanka teraz nawet z załapaniem się na promocje ma problem.
Cieszę się, że zmieniłaś miejsce zamieszkania, chociaż jak widać z pracą też nie jest lekko. Ja coraz poważniej zaczynam się zastanawiać nad przeprowadzką do Warszawy, przynajmniej jest większa szansa na prace w zawodzie, albo jakąkolwiek pracę.

Co do szkoleń to mi raczej chodzi o takie szkolenia jak np. szkolenie z excela takie już bardziej zaawansowane, albo kurs księgowości. Żeby się przekwalifikować.
Ja mam ogromny sentyment do Lublina Jednak nie wyobrażam sobie powrotu tam, cięzko z pracą jest Szukałam przez połowę V roku, i nic nie znalazłam, wiecznie CC lub akwizycja

Cytat:
Każdy ma jakieś zajęcia

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj pofatygowałam osobiście z papierami - pojawiło się ogłoszenie na stronie PUP. Firma świetna, lokalizacja idealna, stanowisko może być, stawka oczywiście najniższa - będę skakać ze szczęście jeżeli mnie zaproszą na rozmowę.
To teraz zaproszą Cię na rozmowę i ładnie się zaprezentujesz!

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości