|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
BAN stały
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
nigdy nie znajdę projektu domu, który by mnie zadowolił
![]() nie chcę płacić grubej kasy za indywidualny projekt ![]() wrr... już któryś miesiąc siedzę i szukam... dziś już kilka godzin i nic... idę sobie, bo zaraz wywalę lapa przez okno. |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Zakorzenienie
|
do tego oczywiście 80 zł za nauki + organista (jak powie mi ponad 200 zł to olewam i sama chyba będę śpiewać idąc do ołtarza) no i opłata w USC ale to chyba jakieś 80 zł no nie ?
Z dobrych wieści mam 1 a mianowicie dzwoniłam własnie do jednej restauracji, powiedziałam, ze chce przyjęcie weselne na ok. 8 osób i jakie by były koszty. Niestety jako, ze jeszcze o tym dobrze nie gadałam z rodzicami nie byłam w stanie określić czy będę chciała sama zima płytę czy jednak jakiś ciepły posiłek też (muszę porozmawiać z mamą i teściową) ale zimna płyta + kawa/ herbata + napoje na tyle osób to byłby koszt ok. 80-100 zł od osoby ! ![]() ![]() Oby tylko TŻ znalazł jakis porządny garnitur i zmieścił się w 1500 z dodatkami to będzie dobrze ![]()
![]() |
#573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
361 ddś ![]() Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-06-11 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po pierwszych przymiarkach, najtańsza suknia, która mi wpadła w oko to 4000 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zakorzenienie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Antonina_bielska, gratuluję!
![]() Boże, ile Wy musicie za ślub zapłacic ![]() Odebrałam wyniki cytologii. Wszystko ok, nawet mam I stopień! Czyli jestem czysta jak spirutusik ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#577 | |
Zakorzenienie
|
Mi się te ozdoby bardzo podobają ;]
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Polka Ogarniaczka
|
Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
![]() Dziękuję ![]()
![]() |
#579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja zazdroszczę wyników. Czekam z niecierpliwością na swoje i mam nadzieję, że nie ujrzę już tej III grupy... Antonina Gratuluję zdanego warunku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny przerażacie mnie z tymi kosztami kościelnymi. Przyznam szczerze, że nie wiem ile u mnie ksiądz życzy sobie za udzielenie ślubu a nikt znajomy nie bierze ślubu w mojej parafii i nawet nie mam kogo o to zapytać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak odebrałam listopadowe z III grupą to myślałam, że zawału dostanę. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Wygrzej się dobrze, weź coś na gardło. Temperatura może nadejść dopiero. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-06-11 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Zakorzenienie
|
widze , ze moj nick duzo problemow stwarza
![]() ![]() spadam na sesje z 14 dniowym bobo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Zakorzenienie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Magdalenka, ja biorę w innym kościele, ale z innych wzgledow. Licencja to żaden problem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój kościół od kościoła TŻ dzieli raptem 15-20 minut pieszo i cena za ślub taka sama, bo TŻ siostra bierze ślub w parafii TŻ, a przyjaciółka w sierpniu w mojej. Koszt jest identyczny. W kolejnej parafii porównywalny, więc nie będę latać jak z oparzoną kitą ![]() Poza tym TŻ przez 19 lat był ministrantem w swojej parafii, a potem poznał mnie... ![]() ![]() Śmieje się, że powinien mieć ślub za darmo! Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-06-11 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja od dziecka chodziłam do tej parafii, TŻ też więc trochę przez sentyment a po 2 w mojej miejscowości są jeszcze 3 inne i w każdej biorą tyle samo, a w innej miejscowości nie chcę bo mam salę 10-20 minut pieszo od kościołów u mnie, więc wybór był jasny ![]() mamy fotografa ![]() z rzeczy na już został jeszcze kamerzysta ![]() i cała machina ruszy w przyszłym roku porządnie, w tym jeszcze "tylko" suknia ![]()
7.06.2014 ![]() ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-06-11 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
Księża się zmieniają a świadectwa pracy nie ma
![]() Kasia To super wiadomość! ![]() ![]() Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-06-11 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#589 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak może ślub tyle kosztować??? ![]() nas kosztowałby jakies 100zł - opłata urzedowa+ ja musze wziac zaswiadczenie ze swojego usc, bo jestem z innego miasta, ale chcemy w dworku wiec plaicmy 400zl... i uwazam, ze to jest kwota w porzadku - wynajmujemy jakby nie było na ten czas salę, urzednik musi dojechac, spoko... ale w kosciele po 1000zł/././??? ![]() Cytat:
![]() ![]() ok zmobilizowałam sie i wrzucam foto mojej sali przystrojonej na wesele ![]() ![]() ![]() ![]() Jesli któraś miała by ochote zobaczyc moje wstepne wzory zaproszen prosze o info wysle na pw linka, jak Opiumalfa ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym dała brzoskwinię chyba, nie łączyłabym już z innym kolorem ![]() chętnie obejrzę wzór, podeślij PW
![]() |
#591 |
Zakorzenienie
|
Ja też poproszę PW
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zadomowienie
|
Jeśli można to ja też poproszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Raczkowanie
|
i ja też, ja też!
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczęta!
![]() Pojawiam się po dłuższej nieobecności... przepraszam, ale w tym tygodniu będzie dość ciężko z czasem. Obiecuję poprawę tuż po zakończeniu kursu w przyszłym tygodniu. W pracy fajnie, mam małą grupę szkoleniową, fajnie sięwspółpracuje. misiadelkoo spokojnie znajdziesz zobaczysz ![]() ![]() KasiaK_080290 U mnie w parafii 850 plus 100 dla kościelnego.(ale organista masakra, kościół nowoczesny i mi się nie podoba, wielki, przypomina stodołę...) Bierzemy ślub u TŻ tam 1000 ze wszystkim (kwiaty, dywan, organista itd.) dużo, ale wiem na co pójdą pieniądze przynajmniej: kościół zabytkowy na wsi dołożymy się do remontu budynku i cmentarza w ten sposób. poznanianka1990 Dobrze, że wszystko w porządku i jesteś zdrowa ![]() madziara889 Lampiony fajna sprawa, zawsze mi się to podobało i koszt dużo mniejszy niż fajerwerki (byłam na takim weselu) moniczka_90 To bardzo tanio ![]() ![]() Rozmawialiśmy z teściową i.. od lipca zaczynamy remont ![]()
![]() |
#596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kolorów to brzoskwinia powinna pasować ![]() ![]() ![]() a co do ceny ślubu to nie wiem ile u nas ksiądz bierze - zapytamy siostry tż bo ona tam brała ślub ![]() Opiumalfa mnie się zdjęcia podobają ![]() ![]() misiadełko a nie możesz adaptować jakiegoś projektu któy jest najbardziej zbliżony do twej wersji? Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-06-11 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem w jakim jestem w stadium, ale na pewno byłabym w jeszcze gorszym jak by mi nie dał L4 i zostałabym całkiem bez pracy ![]() poza tym jestem w takim stanie, że czasami nie mam siły wstać łóżka i wykonać prostych czynności ![]() Druga sprawa, że byłam na wizycie prywatnej. Dostał za 40 min pracy 100zł, więc co mu zależy dac L4 ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-06-11 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ja na początku chciałam ciepły posiłek ale skoro ślub będzie o 17, wyjdziemy z kościoła przed 18 to głupio o tej h jeść obiad bo pewnie i tak wszyscy zjedzą normalnie obiad w domach ok. 14-15 wiec generalnie po obiedzie na pewno będziemy. Dlatego zastanawiam sie nad zimną płytą tylko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, problem jest taki, ze ja naprawde mega nie lubie ciepłych kolorów, brzoskwini i pomarańczki już szczególnie, wiem że to do sali pasuje, wiec moge sie zgodzic na brzoskwinie, ale musze ją z czymś pomieszać koniecznie, czy mięta jest złym pomysłem?? Moze w takim razie duzoooo bieli???
pw posyłam do os, które beda na tyle uprzejme ze mi w tym temacie doradzą, sorki ale pokazuje facjate na tych fotkach, wiec byłoby mi miło, gdyby sie ktos wysilił i dopomógł radą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.