Mamusie sierpień 2014 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-22, 10:16   #571
TheFall
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez anusia_00 Pokaż wiadomość

Nie potrafie przypisac pare cytatow jednoczesnie jak Wy to robicie? Bunt dwulatka okropna rzecz w jednej chwili moje dziecko jest aniolkiem a za chwile jej nie poznaje . Ja wczoraj zakupilam melise chociaz pewnie dziala jak wcale. Ale wiem co przezywasz ja tez jestem nerwowa, a wrecz wybuchowa. To jest jeden z powodow dla ktorych nie lubie ciazy:/ nie cierpie tego totalnego braku kontroli nad soba i bycia pod wplywem hormonow
Pod każdym postem na dole po prawej masz trzy guziki. Jeśli chcesz dany post zacytować to wciskasz ten środkowy (taka kartka). Wtedy zmienia kolor na pomarańczowy. Ty sobie czytasz forum dalej i kolejny post który chcesz zacytować zaznaczasz tak samo. Jak już chcesz odpisać klikasz na dole "Odpowiedz".
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 10:25   #572
minions
Przyczajenie

hej Mamuśki
dawno mnie nie było, no ale miałam urwanie głowy. ostatnie usg miałam w piątek, bijące serduszko , 7t3d ale niestety też krwiak... niby nie aż tak duży, ale 2 tyg zwolnienia, oszczędzanie się ( czytaj w większości leżenie) no i luteina... niby nie miałam jeszcze żadnych plamień, ale strach jest. termin na 3.08
z tego co prześledziłam to trochę nas już jest, super! widziałam wasze dolegliwości, mi tylko chce się jeść ciągle, na szczęście
Stary 2013-12-22, 11:12   #573
anafora12345
Rozeznanie

Izka1987 no właśnie nie środkowy tylko pobieram od razu dzięki za info i następna próbka będzie już ze środkowego. Jak ja bym chciała już też usłyszeć serduszko . Póki co do 28 muszę wytrzymać . A i dzięki za interpretację wyniku
Alonka ja o dzidzie starałam się prawie 6 lat . I też przechodziłam milion badań leków. Lekarz twierdzi że udało się dzięki zgubieniu 20kg nadbagażu i to zaskoczyło bez leków, kontroli cyklów.
U mnie też panuje wirus gdzie wszyscy wymiotują i aż się boje żeby w szpitalu nie wylądować na święta. I przybij piątkę też mieszkam na wsi i Maca mam 40 km choć ja z Maca tylko lody albo sheyka zamawiam
Maria dzięki myślałam ze tylko ja jestem jakaś inna i trochę się uspokoiłam . Póki co gin przez telefon nie mówił mi że mam coś brać ale jem żurawinę i pije dużo wody.
88natka a bierzesz coś na te bakterie ? Ja boję się rozstępów bo moja siostra ma okropne na brzuchu i jak to geny to obawiam się żebym ja takich nie miała . 30kg przytyłaś ? Ja już się boję bo na mdłości pomaga mi jedzenie a zdarza się że i w nocy podjadam bo mnie łapią mdłości . mam nadzieję ze aż tyle nie przytyję
Anusia i gratuluję
anafora12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 13:07   #574
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

JA ostatnie 3 dni spędziłam w łóżku, miałam tak silne torsje, ból głowy, że nie byłam w stanie wstać z łóżka. Do tego niczego nie mogłam jeść - dosłownie, piłam samą wodę. Ja rozumiem, że ciążowe mdłości są normą, ale żeby aż tak? W żuciu nie czułam się tak podle.
Zaczełąm szperać po necie, nie niemogłam uwierzyć, że nie ma niczego co mogłaby ulyżyć. I jest ...Mamarin

Tz obiejchał kilka aptek i udało się kupić. Jest dla kobiet w ciąży i jest bezpieczny. Postawił mnie na nogi, nie powiem żeby bylo rewelacyjnie, ale dużo lepiej.
W pierwszej ciąży też miałam mdłości, ale nie aż takie. Trzeba to przeżyć, żeby zrozumieć jakie to koszmarne uczucie mieć ciągły odruch wymiotny.
Do tego herbatka z imbirem ...i lepiej
Teraz będę mogła zacząć się cieszyć Maluszkiem...i nadrobić wasze posty.
Patrzyłam na skład i ma głównie witaminę B6 więc myślę, że taniej i łatwiej było kupić witaminę B6. ale fajnie, że znalazłaś coś co Ci pomaga
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
U nas choinka ubrana, jutro zaczynam robić śledzie i biszkopt do ciasta.

współczuję mdłości wiem co czujesz. Już nie długo i nam przejdzie Trzymam kciuki za wizytę. Rodzinka się będzie bardzo cieszyć z ciąży

że ja nie mieszkam w PL.. i nie mogę kupić tych tabletek, ale poczytałam na ulotce że tam jest witamina b6, postaram się jak najszybciej kupić. Dziękuję dobra kobieto

Ja po pracy, nie wyrobiłam się dziś ze wszystkim i oddałam trochę pracy, oczywiście był foch i powiedziała że porozmawia z kadrowa o tym, że nie mogę tak zostawiać swojej pracy, no ale musiałam tak wyjść bo tż miał do pracy na 13.30.. Powiedziała że jak się źle czuje to nie ma pracy dla mnie ciekawe od kiedy może mi tak mówić? no ale w ogóle się tym nie przejęłam, w poniedziałek idę do GP to mu powiem żeby coś zaradził bo ledwo żyję, chyba że nie będzie miejsc u lekarza to dopiero pójdę po Świętach..

Dziś przyszła sąsiadka z kartką i prezentem dla Olivii(miś i książeczka) bardzo miło z jej strony
Miło ze strony sąsiadki.

Cytat:
Witam, chcialam sie dowiedziec czy moge dolaczyc do Waszego grona? Chociaz dalej mamy obawy co z tego wyjdzie bo moja poprzednia ciaza nie nalezala do najlatwiejszych...i okres ciazy ogolnie nie kojarzy mi sie ani troche pozytywnie. Ale kocham moja coreczke ponad zycie i zawsze marzylam o dwojce i jakos sie przemoglam termin jak ustalil ginekolog wychodzi mi na 3 sierpnia i tak jak przypuszczalam po wizycie nie wiem czy mam sie martwic czy nie ale moj pecherzyk ciazowy ma nie zabardzo taki ksztalt jak trzeba tzn jest lekko splaszczony. Najwazniejsze ze w pecherzyku byl zarodek z pieknie bijacym serduszkiem. Wiec mam sie nie martwic na zapas kazal dr zrobic badania na progesteron, no i po odebraniu wyniku i konsultacji z Nia powiedziala ze mam nie brac luteiny bo mam piekny wynik i 30 grudnia usg i zobaczymy co tam sie dzieje to chyba tyle z ciazowych dolegliwosci najbardziej dokuczaja mi zawroty glowy, no i mega sennosc ktora jest zwlaszcza uciazliwa w pracy:/ moglabym spac 24 godziny na dobe) pozdrawiam wszystkie Mamusie
Witaj i gratulacje!

[QUOTE=mamuska11;44256814]
Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość

Dzięki za podpowiedź w sumie to byłam świadoma ze to jedyna skuteczna metoda ale niestety ja nie nam serca moja córcia to aniolek wogole nie płacze (pomijając ostatnie złości chyba zaczął sie juz bunt dwulatka )jest bardzo samodzielna sama sie bawi nie chodzi przylepiony do nogi także wszystko w domu mogę zrobić i tak mi jej żal na myśl ze miałabym ja zmuszać do spania w swoim łóżeczku szczególnie ze jak ja poprosiłam to naprawdę starała sie jak mogła leżała chyba z pół godziny i sie kręciła i zrobiła taka smutna minie i wskoczyła do mojego łóżka .....muszę ja jakoś podejść może kupię nowa maskotkę i namówia zeby z nią spała no nie wiem juz

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Moze wiecie czy w ciazy mozna brać jakies tabletki ziołowe uspokajające albo znacie jakies domowe sposoby zioła do parzenia itp Ja dzis jestem równo 7t0d i poprostu hormony mi wariują krzycze na wszystkich czepiam sie byle czego płacze cały czas z byle powodu Szczerze to mam sama siebie dość jestem tak nerwowa Teraz zamiast is. Spać to ja biegam i sprzątam w kuchni Pamietam ostatnia ciąże miałam tak samo naprawdę było cieżko dlatego nie chce tego znowu przechodzić może melisę zacznę pic?
Spróbuj pić melisę.

Cytat:
Bunt dwulatka okropna rzecz w jednej chwili moje dziecko jest aniolkiem a za chwile jej nie poznaje . Ja wczoraj zakupilam melise chociaz pewnie dziala jak wcale. Ale wiem co przezywasz ja tez jestem nerwowa, a wrecz wybuchowa. To jest jeden z powodow dla ktorych nie lubie ciazy:/ nie cierpie tego totalnego braku kontroli nad soba i bycia pod wplywem hormonow
Mam synka, który ma 2 lata i 2 miesiące więc rozumiem co masz na myśli pisząc o buncie dwulatka

Cytat:
Napisane przez minions Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
dawno mnie nie było, no ale miałam urwanie głowy. ostatnie usg miałam w piątek, bijące serduszko , 7t3d ale niestety też krwiak... niby nie aż tak duży, ale 2 tyg zwolnienia, oszczędzanie się ( czytaj w większości leżenie) no i luteina... niby nie miałam jeszcze żadnych plamień, ale strach jest. termin na 3.08
z tego co prześledziłam to trochę nas już jest, super! widziałam wasze dolegliwości, mi tylko chce się jeść ciągle, na szczęście
za serduszko i mam nadzieję, że krwiak zacznie się zmniejszać aż całkowicie zniknie. dbaj o siebie!

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość
Izka1987 no właśnie nie środkowy tylko pobieram od razu dzięki za info i następna próbka będzie już ze środkowego. Jak ja bym chciała już też usłyszeć serduszko . Póki co do 28 muszę wytrzymać . A i dzięki za interpretację wyniku
Alonka ja o dzidzie starałam się prawie 6 lat . I też przechodziłam milion badań leków. Lekarz twierdzi że udało się dzięki zgubieniu 20kg nadbagażu i to zaskoczyło bez leków, kontroli cyklów.
U mnie też panuje wirus gdzie wszyscy wymiotują i aż się boje żeby w szpitalu nie wylądować na święta. I przybij piątkę też mieszkam na wsi i Maca mam 40 km choć ja z Maca tylko lody albo sheyka zamawiam
Jak leżałam na patologii ciąży i trzeba było oddać mocz do badania, to oprócz tego, że ze środkowego strumienia, trzeba było zrobić sobie tampon z jałowego gazika

Przeszłam razem z synkiem grypę żołądkowa albo inne tego typu świństwo, gdy test jeszcze wychodził negatywny.
Stary 2013-12-22, 17:26   #575
mysia111
Zadomowienie

Choinka ubrana W tym roku wyjątkowo późno. Czasami już po mikołaju ubieraliśmy.
Ponieważ jutro cały dzień jestem na wyjeździe w pracy a we wtorek rano jadę już do mamy to chciałam życzyć Wam zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świąt.
My w czasie świąt poinformujemy rodziców o ciąży. Prawie 2 lata staraliśmy się o 2 dziecko więc radość będzie ogromna.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:18   #576
Tasia34
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Dziś kupiliśmy choinkę, już ubrana, świecąca i pachnąca
Do tego sprzątanie, gotowanie, pranie... Jutro jeszcze pierogi będę lepic i sałatki robić, jak ja się wyrobię z tą podróżą na usg? Blisko nie mam
Trzymajcie kciuki, żeby już serduszko było

Cytat:
Witam, chcialam sie dowiedziec czy moge dolaczyc do Waszego grona?
Witaj Wszystko będzie dobrze Przykro mi, że źle znosisz ciążę, ale może ta będzie łatwiejsza? Tego Ci życzę

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Pamietam ostatnia ciąże miałam tak samo naprawdę było cieżko dlatego nie chce tego znowu przechodzić może melisę zacznę pic?
Melisę można pić
Spokojnie

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez minions Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
dawno mnie nie było, no ale miałam urwanie głowy. ostatnie usg miałam w piątek, bijące serduszko , 7t3d
Gratki
Krwiak zniknie!

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Jak leżałam na patologii ciąży i trzeba było oddać mocz do badania, to oprócz tego, że ze środkowego strumienia, trzeba było zrobić sobie tampon z jałowego gazika

Przeszłam razem z synkiem grypę żołądkowa albo inne tego typu świństwo, gdy test jeszcze wychodził negatywny.
Yyyy..?
Współczuję grypy... Dobrze, że było-minęło
Myśmy z tż mieli ze 2 mce temu, na szczęście Synka ominęło

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Choinka ubrana W tym roku wyjątkowo późno. Czasami już po mikołaju ubieraliśmy.
Ponieważ jutro cały dzień jestem na wyjeździe w pracy a we wtorek rano jadę już do mamy to chciałam życzyć Wam zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świąt.
My w czasie świąt poinformujemy rodziców o ciąży. Prawie 2 lata staraliśmy się o 2 dziecko więc radość będzie ogromna.
Wszystkiego dobrego, zdrówka i wielu radości ciążowych!

Wam wszystkim życzę przede wszystkim zdrowia, rośnięcia maluszków w brzuszkach, spokoju, cierpliwości, braku nerwów i wszystkiego, co sobie wymarzycie!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-12-22 o 22:14
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:02   #577
anusia_00
Przyczajenie

Dziewczyny czy Was moze bola nogi? Bo ja juz nie wiem co mam robic od wczoraj tak mnie bola ze szok:/ mam wrazenie ze poprostu jutro nie wstane:/nie wiem czy jakas zmiana pogody czy co?czy moze z powodu tej mojej lekkiej anemi:/beda na mnie jutro kolezanki psioczyc bo chce isc do lekarza ale jak nie pojde jutro to nie dostane sie do innego do piatku:/ bo to swieta:/

Twin-maid dobrze wiedziec ze jest ktos ma dzieciatko w podobnym wieku moja ma 2 lata i 7 miesiecy

Tasia34 zobaczysz zniesiesz ladnie podroz i jeszcze zobaczysz dzidziusia

Jutro 12 godzin w pracy i wigilia tez w pracy:/ wiec dziewczyny wesolych, spokojnych i cudownych swiat Wam zycze
anusia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-22, 23:14   #578
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny czy Was moze bola nogi? Bo ja juz nie wiem co mam robic od wczoraj tak mnie bola ze szok:/ mam wrazenie ze poprostu jutro nie wstane:/
Mnie tez bolą nogi ale to chyba dlatego ze zatrzyma ni sie woda w organizmie i przez to cała jestem spuchnieta...mi pomaga jak położę sie i nogi mam wyżej np kładę sobie 2 poduszki pod nogi, ręce mnie w nadgarstkach tez bolą co wydaje sie dziwne cały czas mam bole brzucha jak na okres i kłócia w pachwinach a do tego dzisiaj doszedł ból w krzyżu ale to pewne dlatego ze sprzątalam troszkę dzisiaj...cały czas sie boje ze coś sie stanie, chyba jednak pójdę prywatnie do polskiego ginekologa bo nie wytrzymam do 24 stycznia na usg bo cały czas myśle czy wszystko jest ok
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 09:20   #579
poldzik
Zadomowienie

czesc dziewczyny

a mnie boli kosc ogonowa nie mam pojecia od czego!

pierniki upieczone i ozdobione, pierogi ulepione, choinka ubrana, barszcz bede dzisiaj gotowac i tylko mi prezentu dla tesciow brakuje... wigilia u nas, pierwsze swieto u nich.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 10:56   #580
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Dzień dobry dołączam się do was bo właśnie otrzymałam wyniki z beta hcg i wynika z tego że jestem w 3 tygodniu ciąży jest to moja pierwsza ciąża.
Nie mam męża ale mam wspaniałego partnera który zostanie moim mężem.
Mam nadzieję że miło nam będzie się gawędziło.

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 13:07   #581
TheFall
Zadomowienie

Dziewczyny przykleiło się do mnie choróbsko. Byłam dzisiaj u lekarza i stwierdził, że to zapalenie oskrzeli. Dostałam antybiotyk - Duomox. Podobno bezpieczny w ciąży, ale boję się go wziąć.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-23, 13:54   #582
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Tez bym sie bala go wziasc ale musisz zadecydowac.

Stary 2013-12-23, 14:07   #583
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny czy Was moze bola nogi? Bo ja juz nie wiem co mam robic od wczoraj tak mnie bola ze szok:/ mam wrazenie ze poprostu jutro nie wstane:/nie wiem czy jakas zmiana pogody czy co?czy moze z powodu tej mojej lekkiej anemi:/beda na mnie jutro kolezanki psioczyc bo chce isc do lekarza ale jak nie pojde jutro to nie dostane sie do innego do piatku:/ bo to swieta:/

Twin-maid dobrze wiedziec ze jest ktos ma dzieciatko w podobnym wieku moja ma 2 lata i 7 miesiecy

Tasia34 zobaczysz zniesiesz ladnie podroz i jeszcze zobaczysz dzidziusia

Jutro 12 godzin w pracy i wigilia tez w pracy:/ wiec dziewczyny wesolych, spokojnych i cudownych swiat Wam zycze
Mnie przy anemii nogi nie bolały,więc nie wiem czy to może mieć związek...
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 14:13   #584
anafora12345
Rozeznanie

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Dziewczyny przykleiło się do mnie choróbsko. Byłam dzisiaj u lekarza i stwierdził, że to zapalenie oskrzeli. Dostałam antybiotyk - Duomox. Podobno bezpieczny w ciąży, ale boję się go wziąć.
Mnie tez właśnie coś bierze mam katar i czuję się słabo . Jak na razie to czosnek i herbata z cytryna i sokiem malinowym

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Tak w ogóle to życzę wam Spokojnych i Radosnych Świąt w gronie rodzinnym i żeby dzidzie w brzuszkach rosły zdrowo .
anafora12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 14:16   #585
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dziś kupiliśmy choinkę, już ubrana, świecąca i pachnąca
Do tego sprzątanie, gotowanie, pranie... Jutro jeszcze pierogi będę lepic i sałatki robić, jak ja się wyrobię z tą podróżą na usg? Blisko nie mam
Trzymajcie kciuki, żeby już serduszko było
I jak usg?

Cytat:
Mnie nie bolą nogi skonsultowałabym to z lekarzem, bo chyba za wcześnie na ciążowe zatrzymywanie wody w organizmie...

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Mnie tez bolą nogi ale to chyba dlatego ze zatrzyma ni sie woda w organizmie i przez to cała jestem spuchnieta...mi pomaga jak położę sie i nogi mam wyżej np kładę sobie 2 poduszki pod nogi, ręce mnie w nadgarstkach tez bolą co wydaje sie dziwne cały czas mam bole brzucha jak na okres i kłócia w pachwinach a do tego dzisiaj doszedł ból w krzyżu ale to pewne dlatego ze sprzątalam troszkę dzisiaj...cały czas sie boje ze coś sie stanie, chyba jednak pójdę prywatnie do polskiego ginekologa bo nie wytrzymam do 24 stycznia na usg bo cały czas myśle czy wszystko jest ok
Własnie też pomyślałam o tym zatrzymywaniu wody ale kojarzy mi się to z wyższą ciążą.
przejdź się do lekarza jak masz się tyle czasu niepokoić

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

pierniki upieczone i ozdobione, pierogi ulepione, choinka ubrana, barszcz bede dzisiaj gotowac i tylko mi prezentu dla tesciow brakuje... wigilia u nas, pierwsze swieto u nich.
Chodzi za mną barszcz czerwony mogę wpaść?

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dołączam się do was bo właśnie otrzymałam wyniki z beta hcg i wynika z tego że jestem w 3 tygodniu ciąży jest to moja pierwsza ciąża.
Nie mam męża ale mam wspaniałego partnera który zostanie moim mężem.
Mam nadzieję że miło nam będzie się gawędziło.
Cytat:
Biedna nieźle Cię rozłozyło.
Czasem mniejszym złem jest branie antybiotyku w ciąży niż chodzenie z poważną chorobą jaką jest zapalenie oskrzeli. Zdrówka!

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Mnie tez właśnie coś bierze mam katar i czuję się słabo . Jak na razie to czosnek i herbata z cytryna i sokiem malinowym
Zdrówka!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-23, 14:42   #586
asix86
Wtajemniczenie

angelika__2014, trzymaj się mocno!! Mam nadzieję, że nie będziesz musiała długo być w szpitalu

Cytat:
Dziewczyny polecicie jakiś balsam żeby rozstępy się nie robiły ? Chodzi mi o biust i brzuch ? Macie jakieś sprawdzone ?
Ja używam babydream oliwki dla kobiet w ciąży. Świetny skład, zapach, cena. Używam od dawna, ale to moja pierwsza ciąża, więc zobaczymy

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
temperatura w ciąży oscyluje właśnie w takich granicach jak ktoś prowadzi wykresy to wie o co chodzi, także nie przejmuj się, wszystko jest ok

Postanowiłam wreszcie odezwać się.
Mam 23 lata, to moje trzecia ciąża. Staraliśmy się ponad dwa lata niestety. Lekarze, tony leków i zabiegi nie pomogły - stał się naturalny cud OM 4.11, wg moich obliczeń jestem w 6t, 3d ciąży
już jestem po pierwszej wizycie, 10.12 widać było tylko pęcherzyk, zaliczyłam też już IP 7.12 bo oczywiście miałam plamienia, na szczęście od 15.12 nie plamię
witam wszystkie dziewczyny mam nadzieję że mnie przyjmiecie
Dzięki, faktycznie kiedyś robiłam wykresy, ale jakoś porzuciłam je
Witaj na forum .

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość

Dziś byłam na wizycie i miałam robione usg

Fasolka ma 1,55 cm i jest wszystko dobrze

Dostałam skierowanie na HCV i HIV bezpłatne co jest dla mnie nowością bo w pierwszej ciąży w czerwcu za wszystko płaciłam bo mój gin prywatny mówił że tego i tak nie robią na kasę. Mam skierowanie na Toxoplazmozę którą wcześniej miałam robioną, to niestety jest płatne. Miałam już porobione niektóre wyniki i tak jak pisałam wcześniej mam bakterię w moczu na co mam brać żuravit. Mam też trochę za wysoką tarczycę Tsh i choć mieści się w normie (0,350- 4,940 a ja mam 2,527) kazał brać mi lek Euthytrox.
Bardzo fajne jest to że dostałam skierowanie na usg genetyczne i jeśli uda mi się zapisać będę miała to badanie zrobione na fundusz.
Dziś u mnie dzień dobrych wiadomości
Super, że wszystko dobrze .
Ja planując ciążę (i będąc w pierwszej nieudanej) miałam TSH 3.5 i dostałam Euthyrox. Teraz z badań mi wyszło, że mam 2.07 i jestem na aktualnej dawce 50 na czczo. A Ty?

Cytat:
Ojej . Zdrówka Ci życzę. A dostałaś antybiotyk od ginekologa czy rodzinnego? Bo jak od rodzinnego to może najpierw skontaktuj się ze swoim ginekologiem?

Ja mam niestety drugi nawrót choroby, ale i tym razem powinno się obyć bez leków. Dziś lekarka powiedziała mi, że niestety na początku ciąży ma się obniżoną odporność. Ale czuję się ogólnie słabo.

Pytałam mojego Gin czy mogę brać wit. B na mdłości i powiedział mi, żeby nic nie brać, bo mogę zaszkodzić dzidzi .

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2013-12-23 o 14:43
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 14:46   #587
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
[Ja mam niestety drugi nawrót choroby, ale i tym razem powinno się obyć bez leków. Dziś lekarka powiedziała mi, że niestety na początku ciąży ma się obniżoną odporność. Ale czuję się ogólnie słabo.

Pytałam mojego Gin czy mogę brać wit. B na mdłości i powiedział mi, żeby nic nie brać, bo mogę zaszkodzić dzidzi .
Zdrówka!
W pierwszej ciąży gin też nie pozwolił mi, w 1 trymestrze, brać wit. B6 z magnezem, gdy drżała mi powieka.
Stary 2013-12-23, 15:41   #588
poldzik
Zadomowienie

twin maid wpadaj na barszcz, ugotowany juz dobry wyszedl... gdzue mieszkasz? bo z polski do mnie troche daleko
Stary 2013-12-23, 17:13   #589
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
twin maid wpadaj na barszcz, ugotowany juz dobry wyszedl... gdzue mieszkasz? bo z polski do mnie troche daleko
W Polsce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-23, 18:18   #590
asix86
Wtajemniczenie

U nas właśnie barszcz gotowy , jeszcze tylko trzeba pierogi ulepić .

Wiecie co.. my chyba nie powiemy rodzicom o dzidzi w Święta..
jestem teraz chora, a moja matka jest przewrażliwiona i w ogóle strasznie wszystko narzuca, więc się boimy, że nam żyć nie da .
Stary 2013-12-23, 19:53   #591
jagusia15
Rozeznanie

Witam dziewczyny.
Chcialabym sie podzielis moim problemem..według kalendarzyka ciazowego powinnam byc w 6t3d ciazy,bo ostatnia miesiaczke mialam 14.11,z moich obliczen prawdopodobnie do zaplodnienia moglo dojsc 1.12 (powinnam miec owu wtedy) . Test ciazowy zrobilam w srode 18.12 i wyszedl pozytywny.dzisiaj bylam u gin i pecherzyk jest ale pusty..gin mnie nastraszyl ze widzi to w zlych kolorach..sama nie wiem co myslec  kazal mi przyjsc w piatek 27.12..ale czy w tak krotkim czasie bwdzie jakas roznica? Martwie sie..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 21:40   #592
aa_sik
Przyczajenie

hej, czy już obczaiłaś jak się do tego zapisuje możesz mi trochę pomóc? Będę wdzięczna

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

witam bardzo chciałabym należeć do zacnego grona sierpniowych mamuś. Czy możesz mi pomóc się dopisać? Z góry dziękuję pozdrawiam

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

cześć, tu mąż Asia, który panikuje, bo nie wie jak się ma zalogować....
aa_sik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 23:18   #593
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej
Miałam dziś usg i wszystko jest ok!
Maleństwo ma 4 mm i jest o 5 dni młodsze, niz to wynikało z OM, dlatego nie było Go widać tydzień temu

Chcę Wam życzyć spokojnych, radosnych i zdrowych Świąt, niech wszystkie Dzieciaczki powolutku rosną w brzuszkach
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 08:57   #594
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Wesołych i Zdrowych Świąt Bożego Narodzenia i żeby wasze maluszki w brzuszku były zdrowe i dobrze się rozwijały

Stary 2013-12-24, 09:29   #595
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

[QUOTE=mamuska11;44256814]
Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość

Moze wiecie czy w ciazy mozna brać jakies tabletki ziołowe uspokajające albo znacie jakies domowe sposoby zioła do parzenia itp
ja odkąd dowiedziałam się o ciąży pije melise, gin nie ma przeciwwskazań

Cytat:
czesc dziewczyny

mnie na przykład boli jak długo na plecach lezę

Cytat:
osz kurna ;/ też bałabym się, a nie możesz iść na konsultację do innego lekarza? w aptece nie pytałaś czy szkodliwe? oni bardziej tam na lekach znają się

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość

serio??? ja biorę B complex ginka niby nic na to nie mówiła, ale kończy mi się więc odstawiam, zaczęłam to brać przed ciążą właśnie z polecenia gina, na opakowaniu jest coś o układzie nerwowym, że wpływa korzystnie na niego

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Chcialabym sie podzielis moim problemem..według kalendarzyka ciazowego powinnam byc w 6t3d ciazy,bo ostatnia miesiaczke mialam 14.11,z moich obliczen prawdopodobnie do zaplodnienia moglo dojsc 1.12 (powinnam miec owu wtedy) . Test ciazowy zrobilam w srode 18.12 i wyszedl pozytywny.dzisiaj bylam u gin i pecherzyk jest ale pusty..gin mnie nastraszyl ze widzi to w zlych kolorach..sama nie wiem co myslec  kazal mi przyjsc w piatek 27.12..ale czy w tak krotkim czasie bwdzie jakas roznica? Martwie sie..

moim zdaniem to jest taki okres że dzidziuś może się jeszcze pojawić w pęcherzyku i to byłoby zupełnie normalne ja byłam 20 dnia po owulacji na usg i był sam pęcherzyk, trzeba czekać... nic więcej nie możesz zrobić
a gin ma dobry sprzęt?

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hej
Miałam dziś usg i wszystko jest ok!
Maleństwo ma 4 mm i jest o 5 dni młodsze, niz to wynikało z OM, dlatego nie było Go widać tydzień temu

Chcę Wam życzyć spokojnych, radosnych i zdrowych Świąt, niech wszystkie Dzieciaczki powolutku rosną w brzuszkach
nooo super!!! pewnie kamień z serca

ja też miałam wczoraj wizytę, słyszałam serduszko nigdy tego nie zapomnę, dzidziuś ma 0,83cm, 6t5d, tp 14 sierpień
mam dalej oszczędzać się i dalej zwolnienie

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 09:43   #596
poldzik
Zadomowienie

tasia: to super prezent na swieta

Wesolych swiat wszystkim!!!
Stary 2013-12-24, 14:20   #597
Aisog1987
Rozeznanie

Zdrowych, radosnych i pełnych miłości Świąt Bożego Narodzenia

PS. Pamiętajcie - z grochem i kapustą ostrożnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-24, 19:57   #598
88natka
Zadomowienie

Wesołych Świąt.
U mnie średnio wesoło bo od wczoraj mam plamienia, brązowy śluz.. Byłam wczoraj na pogotowiu ale nic się nie dowiedziałam mam wizytę w klinice wczesnej ciąży 31 grudnia. Powiedziała mi że takie coś się zdarza na początku ciąży i żeby się nie martwić. Jak tylko zacznę bardzo krwawić albo zacznie mnie bardzo brzuch boleć to mam przyjechać. Tak poza tym to przeszły mi objawy ciążowe, tzn jestem dalej trochę zmęczona ale dużo mniej.. Sama już nic nie wiem;((

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2013-12-24 o 20:15
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 22:27   #599
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa_sik Pokaż wiadomość
hej, czy już obczaiłaś jak się do tego zapisuje możesz mi trochę pomóc? Będę wdzięczna

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

witam bardzo chciałabym należeć do zacnego grona sierpniowych mamuś. Czy możesz mi pomóc się dopisać? Z góry dziękuję pozdrawiam

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

cześć, tu mąż Asia, który panikuje, bo nie wie jak się ma zalogować....
hej na kiedy masz termin? Już Cię wpisuję na pierwszą strone
Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.

hej moim zdaniem to mogło być jeszcze za wcześnie żeby zobaczyć czy coś jest w pęcherzyku

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 00:01   #600
aa_sik
Przyczajenie

cześć Dziewczyny w sobotę zaczynam 7 t a objawów ciążowych jak na lekarstwo ... u gin. byłam w zeszłym tygodniu. Potwierdził, dostałam progesteron i kwas (5). Na koleją wizytę idę 30.12 - mam nadzieję, że już będzie serduszko. Czuję się dobrze .... hehehe pewnie będę kiedyś przeklinała, że to napisałam ale serio. Jest OK. Tylko piersi bardzo bolą, do tego często muszę do WC, brak okresu, dwie krechy i czasami krótkie pobolewanie brzucha. A gdzie te mdłości i inne historie mam nadzieję, że 30.12 okaże się, że jest wszystko ok .....

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

A termin 22.08 :-D
aa_sik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości