|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
![]() zeberka no właśnie czemu ciążowy grafik nie bedzie ci na ręke? powiedz mi co z Twoim awansem, stracisz ten rok? ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- co myślicie o takim zestawie? http://allegro.pl/zestaw-6-element-h...870548078.html
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-01-17 o 22:26 |
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
Wiadomo, że w ciągu dnia jest na dyżurze więcej spraw do "ogarnięcia"niż w nocy. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- BERBIE- jestem po mianowaniu ( awans miałam w wakacje) -udało się tylko dzięki mojej czujności i temu, że urlop macierzyński rozpoczęłam tydzień przed tp oraz temu, że wróciłam do pracy jak Kasia miała 4 miesiące. Do przepracowanych wcześniej 2 lat i 2 miesięcy wliczyli mi 7 miesięcy przepracowanych po macierzyńskim i mogłam przystąpić do egzaminu. Gdybym wróciła do pracy kilka dni później 2 lata i 2 miesiące awansu przepadłyby bo przekroczyłabym swoją nieobecnością rok. Teraz mam rok przerwy - od września mogłabym rozpocząć awans na dyplomowanego (ale to chyba nie od tego września - mam nadzieję)
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-01-17 o 22:32 |
|
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się czujesz? jakieś objawy poza kalafiorem?
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
a farby z barwnikami można tez zrobić tak
http://www.mamawdomu.pl/2013/05/jak-...a-palcami.html |
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
jakie płyny do płukania i prania dla niemowląt polecacie? może gdzieś w jakiejś promocji wychaczę?
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(.) bolą i chyba się powiększają ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- prałam w proszku dzidziusiu i w płynie do prania o tej samej nazwie- polecam
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _________ esia, gdzie kupowałaś barwniki? _________ nie mamy żadnych prezentów dla dziadków, ani pomysłów |
|
|
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej.
Nie bylo mnie troszke, niestety przypililo mnie na uczelni, musialam powalczyc o utrzymanie sie na roku, bo bylo troche zaleglosci przez ciazowa niedyspozycje, ale juz wychodze na prosta. Ucieszylam sie ze nadrobilam stary watek, a tu juz ladny pocztek drugiego... nie wytrzymalam jednak I witam sie a na spokojnie doczytam. Zeberko, nawet nie wiesz jak sie ciesze... +Buziaki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
piorę w dzidziusiu, kupowałam na allegro razem z pieluchami u tego sprzedawcy co polecałam (r_p77), dobre ceny ma. kiedyś jeszcze kupiłam lovelę w promocji w leclercu w jakiejś bardzo dobrej cenie, ale więcej nigdzie nie widziałam tak tanio. miałam jeszcze jakieś saszetki jelpa. z tych 3 dzidziuś najbardziej mi podszedł, choć przyzwyczaiłam się już też do loveli. na pewno nie są polecane płatki mydlane, chyba u mnie na wątku ciążowym komuś zapchały pralkę.
|
|
|
|
#580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na SR nas przestrzegali, że gadżety zalewają rynek, co się da należy pożyczyć a jak chcemy coś kupić to trzy razy przemyśleć ![]() nocnik Kasia ma (identyczny- koszt 12 zł-chyba) ale nakładka i podnóżek na razie nie przydałyby się nam wanienka- ok (samą wanienke można kupić za 25 zł) ale "foczka"- zbędna- wręcz bałabym się jej używać polecam natomiast zareklamowane przez natalię ike.owskie pojemniki na łóżeczko http://allegro.pl/ikea-lattsam-pojem...820720554.html
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
bo jest ładny, tylko często mam wrażenie, że do takich zestawów daje się też rzeczy zbędne i niby się kalkuluje, ale tylko jeśli planujesz używać wszystkiego.
|
|
|
|
#583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.zalando.pl/nike-performan...140117213747:s Cytat:
![]() mój kawaler też darmówkę z aventu ![]() Cytat:
![]() jak dla mnie za dużo elementów. ale Ty masz dom = masz gdzie trzymać
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/proszek-do-prania-...869443883.html |
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba nigdy się nie wie na początku czy się będzie używać wszystkiego. i pewnie wszystkiego się nigdy nie wykorzystuje.
|
|
#586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() U mnie wisiał jeden- średni kubełek. Większe "wiadereczko" wypełniałam czystymi pamperami i stało obok łóżeczka (albo też wisiało?), najmniejszy służył za podręczny kosz przy zmianie pampera czy kąpieli (na początku mnóstwo gazików, wacików zużywasz podczas każdej pielęgnacji)
|
|
#587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale te są ok ![]() co co miejsca na trzymanie to niestety różnie z tym u nas. aktualnie mamy jeden poziom stan surowy, jeden do remontu. a ja nie lubię się zastawiać rzeczami. Cytat:
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(aż sprawdziłam jeszcze mam zachomikowane - i płyn, i proszek...)w tej chwili piorę - jak nasze - w Białym Jeleniu a płuczę w Bambim (najtańszy produkt - coś ok. 6 zł; ufam naszej Pollenie my raz my też... ani pomysłu, a tu jeszcze wysłać trzeba...
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Tak pomyslalam o tych zestawach na allegro i tam jednak zawsze dodają rzeczy ktorych sie malo albo wcale nie uzywa. Ja planuje kupic wanienke za 20 zl i wkladke do niej za 12
![]() Ja ogolnie nie uzywam proszkow do prania tylko plyny typu perwoll albo woolite. Dla Malych tez kupilam plyn do prania. Lovela. Jak dotad jestem zadowolona A co do tego nieszczesnego kp...Zalezy mi aby jadly moje mleko, ale niekoniecznie musi byc z piersi Nie chce karmic piersia bo nigdy w ten sposob nie dam rady ich zsynchronizowac przy jedzeniu. Takim laktatorem jak wkleilam w poprzednim poscie sciaga sie pokarm przez kilkanaście minut. Nie dam rady karmic dziewczynek piersia jednocześnie i nawet nie zamierzam probowac. Z wielu powodow. Najwazniejsza to wyzej wspomniana synchronizacja a kolejny to taki, ze wiem ile mi dziecko zje. Poza tym czas. Nie wyobrazam sobie sytuacji jakie niektore z Was opisuja- np karmienie dziecka przez kilka godzin z przerwami na zabawe i takie tam. Dla mnie to nie do pomyślenia. to juz wole myc i wyparzac laktatory i butelki niz zeby mi 2 panny wisialy na cycu cala dobe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-17 o 23:11 |
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
a rodzice/dziadkowie internauci? może pobaw się w jakimś programie graficznym zdjęcia poprzerabiaj?
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie z tego zestawu to bym polecala tylko wanienke na ppoczątek
Zeberko ja we wrześniu rozpoczęłam awans. Ale czy go skończęto nie wiem. najwyżej mi przepadna lata
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś w krk 10 stopni było. a ja jeszcze wiosennych butów nie kupiłam i w treningowych musiałam "pomykać".przy dziecku - chcąc nie chcąc - obrastasz w rzeczy...
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE- mogą wisieć do wewnątrz łóżeczka lub jak będziesz mieć przewijak na łóżeczku stać pod nim
szukam fotki ale nie mam odpowiednio obrazującej wstawiam na chwilkę- ale tu widać tylko jeden i akurat jest ściągnięty
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-01-18 o 21:51 |
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Elizadla mnie też wiele rzeczy było nie do pomyślenia zanim się Olek pojawił. A później się wszystko weryfikuje. Zależy jakie jest dziecko
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Maga, no wiem ze byc moze masz racje, ale ja jednak obstawiam przy swoim.
![]() Dziewczyny, doczytalam ze pisalyscie cos o awansie zawodowym. Ja mialam zaczynac dyplomowanego w ub wrzesniu, ale poszlam na L4. Czy jest jakas gorna granica czasu, kiedy trzeba zaczac awans? Czy niekoniecznie? Bo nie wiem
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-17 o 23:14 |
|
|
|
#597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() (są plusy cycowania i plusy butelkowania, z minusami tak samo )tylko moi rodzice netowi.
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasami jak widze ze mamusiom przy jednym szkrabie doby nie wystarcza, to ogarnia mnie panika- jak ja sobie z dwójka dam rade ![]() Wlasciwie to juz podjelam decyzje i znajac siebie to raczej jej nie zmienie. Jak bede miala mleko, to laktator i butla, jak nie bede miala, to mm ![]() Moze i jestem wyrodną matką, ale ja chyba po prostu nie chce karmic piersią Dobranoc kobietki, trzeba isc sie wyspac poki można
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-17 o 23:31 |
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, ale chyba nie- musiałabyś poszperać po necie lub doczytać w KN, ewentualnie tel do sekretariatu szkoły
|
#600 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję wizyty Berbie ![]() Cytat:
Ja bym tam wolała leżeć z dzieckiem Ale tak jak pisałam - zrobisz jak zechcesz. To tylko moja rada z perspektywy osoby, która ściąga non-stop. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

- mam nadzieję)

to juz wole myc i wyparzac laktatory i butelki niz zeby mi 2 panny wisialy na cycu cala dobe