![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Tak
![]() Odkryłam super specyfik na katar - Prenalen Katar Spray. W składzie nie ma nic odkrywczego, ale przynosi ulgę dla zatkanego nosa. Kosztuje około 15zł. Boję się, że utyłam przez te święta. ![]() ![]()
#572 |
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się coś!
Wczoraj wieczorem miałam takie okropne humory, że szok. Wyczytałam gdzieś w necie, że dziecko w 15tc potrafi już ssać kciuk i robi to, gdy wyczuwa, że ja jestem smutna lub zestresowana, a ostatnio nachodzą mnie takie myśli, że to za wcześnie itd.. chyba za długo tutaj nie siedziałam, bo nie umiałam cieszyć się ciążą ![]() i wczoraj ryczałam, że przeze mnie moje dziecko jest smutne, a Tż próbował mnie uspokoić i mówił, że właśnie jak teraz płaczę, to on też ssie tego kciuka i wtedy wpadałam w jeszcze większy płacz, ze sprawiam przykrość mojemu dziecku i on sobie myśli, że ja go nie chcę.. ![]() ![]() ![]() ![]()
#573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma smutasów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja mam teraz suche gardło bardzo i mam taki specyfik, który może być stosowany u kobiet w ciąży - Glosal. Jednak nie wiem, czy jest na receptę, czy nie, bo lekarz mi przepisał to na początku grudnia. Nie chcę brać zbyt dużo tych leków, bo wiadomo, że to wszystko wpływa na dziecko, dlatego staram się też leczyć domowymi sposobami ![]() To podziwiam Cię, że się oszczędzałaś i pilnowałaś, bo ja w ogóle ![]() ![]() ![]() Dopiero u gina sprawdzę, jak dużo przytyłam. Tż coś tam pobąkuje czasami, że tyłeczek okrąglejszy ![]() Nooooooo, co te hormony.. ![]()
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro w sumie 17 t. zacznę ale jeszcze pewnie trochę poczekam ![]() A w ogóle to chciałam się Was zapytać bo od paru dni mnie to przeraża. W nocy albo rano jak się budzę i dotykam brzucha, to czuję tylko po prawej stronie od tj. wzgórka do pępka 'coś' w kształcie nerki (?), tak szerokiego na 5 cm i długiego na 15cm. Jak dotykam to wyczuwam dosłownie pod skórą, takie twardo miękkie.. Nie wiem jak to opisać. Dziecka jeszcze nie czuję a znowu macica tylko po jednej stronie i to tak dziwnie..? Nie wiem sama. Trochę jestem wystraszona. Tak ma być, to jest normalne? ![]()
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm nie wiem co to?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
tez nie mam pojęcia co to
![]()
#580 |
Zakorzenienie
|
Ale już bym go tak czuła? Raczej niemożliwe. Tym bardziej, że nie czuję ruchów.
Po lewej stronie nie czuję nic pod ręką. Mogę wcisnąć palce w brzuch i naciskam bez problemu. Natomiast po prawej czuję opór. Już bym chciała iść do gina i się uspokoić a wizyta dopiero 13 stycznia.
#581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Witam po świętach, widzę, że się pochorowałyście trochę, więc zdrówka życzę ![]() Ja też żarłam na potęgę, ale się chyba przejadłam bo dziś na śniadanie jadłam sałatkę warzywną jakby za karę, bo nie chciała mi juz przejść przez gardło, a jeszcze dziś i jutro czekają mnie obiady świąteczne bo w lodówce nic tylko słoiki z barszczem, bigosem itp ![]() Ja jutro kończę 17 tydzień, a ruchów jeszcze nie czuję, tylko czasami coś "zaskoczy" w brzuchu, ale trudno mi to odczytać, myślałam że jak to będą prawdziwe ruchy to nie będę miała wątpliwości, na szczeście 29.12 idę na wizyte do gina i wypytam się go o wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U mne święta minęły średnio- dzięki mojej kochanej mamusi, która zresztą nadal mi działą na nerwy i nie wiem jak to się skończy... ![]() Z rodziną męża nawet w miarę "tolerancyjnie" ![]() Jednym słowem- cieszę się, że już po. I nie mogę już patrzeć na świąteczne jedzenie. Dziś wieczorem zamierzam powyrzucać wszystkie resztki, bo nie cierpię jedzenia czegoś co mi się już opatrzyło, obwąchało i generalnie świeżością już nie grzeszy ![]() Urobiłam się wczoraj jak głupia, bo mieliśmyrodzeństwo męża i teściów u siebie i dziś mnie brzuch boli od rana... No. Ale spadł u nas śnieg ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() u mnie -8 ![]() Ja też ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też tak mam. Czasem już się nie zapinam, bo nie ma sensu, tak mnie gniecie ![]() Cytat:
Z ciuchów ciążowych zakładam juz czasem ciążowe sztruksy z poprzedniej ciąży. Ale muszę sobie pas wyregulować, bo mi trochę lecą jeszcze z tyłka. Na szczęście tam są guziki do regulacji.
![]() |
#584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam rajty ciązowe, ale one mi się rolują z brzucha jak siedzę ![]() Ja też głownie wieczorami. albo jak zjem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się muszę pilnować. Po okresie świąteczno-noworocznym koniec ze słodyczami ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#586 | |
Zakorzenienie
|
jak Ty to i ja
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#587 |
Raczkowanie
|
A jak u Was intensywne sa ruchy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Zakorzenienie
|
W ciągu dnia brzuch robi się większy, wzdęty i wtedy tak nie czuję, chociaż da się wyczuć jak mocniej nacisnę.
Cytat:
![]() Kurcze, ja już nie wiem. Mam takiego stresa ![]() Jeszcze dzisiaj byliśmy z tż w tesco i były brzecenione bodziaki i tak chciałam kupić ale zaraz myśl-nie kupuj, bo jeszcze zapeszę, może coś jest z dzidziusiem, nie donoszę ciąży, etc... :/ Nie cierpię takich myśli.
![]() |
#589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie w H&M dział mama to mały kącik, no ale coś tam można wybrać ![]() ![]() chce sobie kupić jeszcze jedne ale to już poszukam na allegro ![]() co do jedzenia, jakoś niespecjalnie sie pilnowałam przez święta, jadła to co chciałam ale koniec końców zjadłam dużo mniej niż sie spodziewałam, niż zwykle, bardzo szybko sie teraz najadam, mam mniejsze możliwości ![]() Edytowane przez industria Czas edycji: 2014-12-27 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
Czesc Babki, witam sie poświątecznie
![]() Co do ciuchów ciążowych ja sobie kupiłam cienkie rajstopy ciazowe Marilyn sa cudowne w ogole nie cisną nawet jak sie obezre i mam mega brzuch to nic mi nie uciska. Młoda bardzo przez Święta szalała w brzuszku ![]() A w poniedziałek mamy połówkowe juz sie doczekać nie moge ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tych ciuszków w tesco to u mnie ostatnio były po 12 zł sztuka. Nie wiem czy to dużo, mi się wydaje że tanio i chciałam kupić, ale niestety zapinane na zatrzaski tylko na ramionach, a ja wolałabym na początku w całości rozpinane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Raczkowanie
|
W Lidlu co jakis czas mozna dorwac fajne ciuszki jak dla nas.
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w całości rozpinanych w tesco raczej nie znajdziesz. ja miałam z ciuchlandów/komisów a nówki z hurtowni z ciuchami, ewentualnie allegro. w sieciówkach i marketach zdecydowanie rzadziej bywają. ale... ja te na zatrzaski po całości podostawałam i szczerze mówiąc nie byłam z nich zadowolona. dziecko się wierci a tu miliard zatrzasków do zapięcia, twarde to i odciska się na ciele jeśli dziecko śpi na brzuchu, a nasz często zasypiał na nas. ju z wolałam przez głowę szybko założyć a zapiąć wyłącznie w kroku. tylko na samym początku kaftaniki dawałam dopóki kikut był. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Zadomowienie
|
moni_ka dzięki za wskazówki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
Oglądam na tlc program o in vitro i płaczę jak głupia jak widzę te maluchy
![]()
#598 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() też objadłam sie w Wigilię ![]() ![]() ![]() do końca nie jestem przekonana, ale... też czuję już pierwsze ruchy Maluszka ![]() ![]() i brzuszek teraz taki duży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#600 |
Zakorzenienie
|
przed ostatnią wizytą z tego co pamiętam zacząl mnie pobolewać, ale gin powiedział, zeby jak coś brać no spę i się nie przejmować...ale ostatnio coraz bardziej bolał, w ciągu dnia, czasami w nocy budzę się bo boli.. nie wiem dlaczego... mam nadzieję, ze to normalne, a wizytę mam dopiero za 2 tygodnie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.