|
|
#571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
A zapomniałabym - zapisalam się na wodny aerobik. Pod okiem instruktora. 45 min.co tydzień.
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- A jeśli mowa o pomocy to jednak tak jest ,że położna przychodzi do domu. Pomaga przy dziecku ,a mama może sobie pospać. Do tego gotuje ,prasuje i sprząta. |
|
|
|
#573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
ridia devojka witaj tutaj Kochana
a jeszcze niedawno widziałam Cię na wątku ślubnym
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Tak samo sok z czarnej porzeczki i bzu. Jest taki środek Sambucol chyba się nazywa i to jest skoncentrowany sok w formie syropu, naprawdę stawia na nogi. A w ciąży z wszystkiego co można trzeba korzystać.
|
|
|
|
#576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super taka pomoc
|
|
|
|
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My usilnie się staraliśmy więc już prawie tydzień przed miesiączka wiedziałam ... No i miałam od początku objawy ciążowe.Cytat:
|
|
#578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Niestety tydzień leżenia nie pomógł. A teraz po prostu nie mogę
![]() Cytat:
oczywiście jak wyzdrowieję.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A wcześniej miałam też objawy, które myliłam z PMS, tzn bolące piersi, nabrzmiałe. Jakaś niekumata jestem chyba
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym podnoszeniem rąk to jest legenda. Mój lekarz mówił że można wszystko robić, tylko 1/3 intensywności. Nie biegać na 10 km, tylko na 3 (jeśli się wcześniej biegało). A najlepiej postawić na lekkie cardio, szybkie spacery. O siłce można zapomnieć bo nie można żadnych ciężarów wyciskać. Może miałaś wyjątkowo delikatne objawy, żadna z nas nie siedziała w Twojej skórze a i ty nie powinnaś się nazywać niekumatą
|
|
|
|
|
#580 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ja tesknie za swoja Teściową. Ona zawsze robiła takie pyszne jedzonko. A soki z czarnego bzu, malinowe, aroniowe, wisniowe .... I jest sałatka ze sloiczka ....
|
|
|
|
#581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#582 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja na pewno ale jeszcze się nie zdecydowałam, którą wybrać. [QUOTE=oczarowana;50060383] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pracy odpoczywam i nigdzie nie wychodzę.A to ciekawe, też wydalo mi się dziwne z tymi rękami. A co do ciężarów... TA PANI jak widać się nie przejmuje czytałam, że można, tylko trzeba bardzo zmniejszyć intensywność, tj. obciążenia (np. 0 30%) bo jeśli wcześniej się to robiło to dla organizmu nie będzie szok, jest do tego przyzwyczajony. Wolę jednak dmuchać na zimne i postawić na 4-kilogramowe hanteleczki. Podobno ważne jest tętno, max 140 i nie przekraczać, także zamierzam tego pilnować, mam pulsometr, więc będę mierzyć. Ale to jeszcze sobie poczekam, aż poczuję przypływ sił.
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To podnoszenie ciężarów uważam za taką samą kwestię co palenie papierosów i gadanie "ja paliłam i nic się nie stało". Dziesięciu się nic nie stało, a jedenastej się stanie. To że komuś się udało, nie znaczy że to jest zdrowe czy dopuszczalne nawet. Kobietom w ciąży odradza się nawet dźwiganie własnych dzieci. Po co kusić los? Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-03 o 19:09 |
|
|
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczka mnie " automatycznie" odrzuciło od papierosów i alkoholu. Nie wiedzialam ,że jestem w ciąży i palilam ,ale tak do "polowy" papierosa .
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Slyszalyscie o in vitro? Matka nie urodzila swoje dziecko? |
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słyszałam, straszne. Jeszcze to dziecko jest chore i nie wiadomo kto ma odpowiedzialność teraz za nie wziąć. |
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa i to szpital, który ma dobre opinie. Zastanawiałam się czy tam rodzić. Teraz chyba zrezygnuję, bo i tak nie byłam przekonana ze względu na odległość.
|
|
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie dziecko nie jest niczemu winne ... A ja bym "wyciagala" od szpitala \ państwa pieniądze na opiekę , leki dla dziecka.
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A "wyciąganie" = wieloletni proces. Powodzenia. |
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Airish- porodówka nie ma nic wspólnego z klinika leczenia niepłodności
. Poza tym ta sprawa jest dziwna i śliska. Oczywiście nie wykluczam błędu ludzkiego ale media na razie serwują nam sensacje a nie fakty. Sami nie wiedza czy pomylono komórki czy zarodki czy nasienie. Sama podchodziłam do IVF i wiem jak bardzo pilnują danych, peseli, numerów itp. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-02-03 o 19:26 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczka , skoro ta kobieta zdecydowała się na in vitro to "pragnęła dziecka" . Bo jednak in vitro dla mnie to jest ostateczność. Każda matka zdaje sobie sprawę ,że dziecko może mieć jakieś wady. Nie znam się na in vitro i nie wiem do końca co to jest ( kiedyś cos czytalam \ widziałam) . Rozumiem ja ,bo chciała mieć swoje dziecko ( jakby nie chciała mieć to by zaadoptowała) . Nie wiem na ile media " mówią prawdę" ,albo "kłamią ( niepotrzebne skreslic) to dziecko jest jej partnera / męża. Wiec ...
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka- my invitrowki od kilku godzin dyskutujemy o tym i informacje są rożne. Polsat powiedział i zamianie zarodków a TVN komórek. No ale to chodzi o sensacje i oglądalność a nie o prawdę. Faktem jest że matka nie jest matka a dziecko jest chore. Prawdopodobnie zamieniono/pomylono szalke z komórkami jajowymi.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczka to "czyjeś" chore dziecko było u niej w brzuchu 9 miesięcy ...Przecież nie zostawi swojego męża \ partnera z dzieckiem ,bo jest TYLKO jego... Dobra zostawmy ten temat. Na koniec dodam ,że dziecko mojego partnera jest tez moim dzieckiem. I nie ważne czy ja bym mu urodziła ,czy kobieta z którąś kiedyś był.
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Truskafffka- myślę że ta kobieta jest w szoku że dziecko nie jest jej i stad cała sprawa. Podchodząc do IVF chcesz urodzić dziecko swoje i partnera chyba że decydujesz sie na adopcje komórki. Trudna sprawa
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

ale ginekolog później powiedział, że ten akurat jest nieszkodliwy. Niestety przeziębienie nie minęło i nie mogąc już brać żadnych leków musiałam chodzić do pracy (i nadal to robię, wciąż smarkając i kaszląc). Słabo się przez to czuję. Piję syrop z czosnku tylko i jem tabletki na gardło, które pozwolił mi brać ginekolog. Mam nadzieję, że szybko minie.
a jeszcze niedawno widziałam Cię na wątku ślubnym

ciąża nieplanowana, małżeńska wpadka