|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII !
Powiedzcie dziewczyny ile w tym roku planujecie osób u siebie na wigiliach? Ja do tej pory miałam około 11 /13 osób. Byłam w weekend u teściów i teściowa rzuciła tekst ze w tym roku chyba trzeba będzie robić wigilię na większą ilość osób, chyba ma na myśli dziewczyny, chłopaków rodzeństwa mojego męża :-D jeszcze jest biedna nieświadoma że ja niczego organizować nie zamierzam :-P
|
|
|
|
#572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli interesuje Cie taki termin to możmy przejść na priv teraz lub za jakiś czas, dogadamy się jakoś ![]() Hej Cytat:
![]() Ja nie organizuję wigilii, jeżdżę do rodziny, jest nas 13-14 osób
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." Edytowane przez chouette_ Czas edycji: 2016-07-18 o 16:43 |
||
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moja koleżanka trzy lata temu zrobiła taki numer swojej teściowej że wyjechali na święta a u niej też zawsze wigilię organizowano ze względu na możliwości mieszkaniowe, teściowie i rodzeństwo 24 grudnia stawili się na wigili nie pytając jej czy coś organizuje i pocałowali klamkę a oni bawili się w tym czasie świetnie w ciepłych krajach znajoma mówiła że to była "zemsta" za to że przez tyle lat nikt nawet nie zapytał czy jej pomóc, dorzucić się do jedzenia, albo po prostu w przyszłym roku zrobić wigilię w innym miejscu
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Carpe Diem!
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie organizować dużej Wigilii. Podejrzewam, że bym tego nie ogarnęła
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe rozwiązanie. Możesz zdradzić szczegóły? Np. Czy to jest tak że rodzice jedzą u siebie, dorosłe dzieci z rodzinami swoimi jedząt siebie, czy jak to wygląda pod względem organizacyjnym?
|
|
|
|
#576 | |
|
Carpe Diem!
|
Cytat:
Punk 18.00 jedziemy do domu rodzinnego moich rodziców. Przyjeżdżają jeszcze dziadkowie i dwie kuzynki z mężami i dziećmi. My akurat siedzimy krócej niż pozostali, bo drugie spotkanie powigilijne jest u teściowej. Mąż ma 5 sióstr i też wszystkie po Wigilii zjeżdżają do domu rodzinnego. Duża Wigilia dla całej rodziny brzmi bardzo fajnie
Z uniesień pozostało mi uniesienie brwi, ze wzruszeń - wzruszenie ramion. home sweet home Edytowane przez Lady_AnneBelle Czas edycji: 2016-07-18 o 19:20 |
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziu, ludzie trzeba ze sobą rozmawiać!! Mówić o swoich uczuciach i w kulturalny sposób wyrażać swoją opinie i wtedy nie ma zemsty, nie ma cyrku. Po co sobie utrudniać życie
![]() Ja co roku organizuje Wigilie u siebie, jest nas co prawda tylko 6 osob, ale czego bym nie dala, żeby było jak kiedys 12 osob. ALe niestety, życie ... I ciesze sie jak głupek wioskowy, ze ją organizuje ALe glupia tez nie jestem i co roku rozdysponuje, co kto ma zrobić i wszystko gra. ROZMAWIAĆ ZE SOBĄ!!!!
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko na teksty teściowej "u nas w rodzinie je się grzybowa" i moją odpowiedź to niech na następną wigilię przygotuję tą grzybowa reaguje"głuchota". Moi rodzice potrafią coś pomóc i przygotować, teściowie i rodzeństwo męża niestety nie. A że w tym roku siostra z narzeczonym rodziców do siebie zaprasza na wigilię do swojego mieszkania. To ja robię sobie wakacje od gotowania. będzie rok bez marudzenia, grzybowa zawiast barszczu, pierogi niedobre, wino chociaż byś podała do kolacji (u mnie w rodzinie w wigilię się nie pije i takiej postawy będę bronić) itp. W tym roku dam teściowej możliwość popisu kulinarnego, możliwość przygotowania grzybowej, i pierogów o ile powiem jej na tyle wcześnie żeby zdarzyła to przygotować w ostateczności będzie miała pierogi z biedronki i grzybowa z kartonu . A pomysł mojej znajomej spowodował docenienie tego co robiłci kolejne święta z podziałem obowiązków, co prawda po półrocznym fochu...ale jednak ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
. Bardzo mi się to podoba !
|
||
|
|
|
#579 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hahahahha święta prawda Cytat:
Zgryzota- nie ogarniam focha tesciowej kolezanki. Strzeliła focha bp wprosila sie bez słowa na wigilię a oni mieli czelność mieć inne plany? Bardzo dobrze zrobiła. Ja bym jeszcze dogadala reszcie towarzystwa. |
||
|
|
|
#580 | |
|
Carpe Diem!
|
Cytat:
Cały drugi dzień świąt mamy z mężem dla siebie. Oglądamy świąteczne filmy, idziemy na długi spacer, słodkie lenistwo i obżarstwo.
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, jak sie ciesze, ze mam kochaną rodzinę, wspierającą się, współpracującą i nie mam problemu z przygotowaniem Wigilii
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w domu nikogo nie było. Od sąsiadów się potem dowiedziała że się dobijali do ich domu chyba nawet były tam jakieś problemy z tym że alarm się włączył i ochrona przyjechała :-P. Tym sposobem po pół rocznym fochu teściowej wszyscy nauczyli się pytać, czy u nich jest wigilia, a jak nie u nich to gdzie..i czy aby nie trzeba pomóc w przygotowaniach. Sama stwierdziła że prośby nie podziałaly wcześniej za to taki szok zadziałał w 100%.
|
|
|
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
Niestety, Tak to bywa jak człowiek nie jest asertywny i nie chce wyjść od razu na początku na zolze. Ale na szczęście dobrze się skończyło
|
|
|
|
#584 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#585 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w rodzinie wigilia jest raz u siostry mojej mamy, a raz u moich rodziców. Przygotowaniami wszyscy się dzielą, każdy ma swoje obowiązki i swoje popisowe potrawy
kiedyś wigilię spędzaliśmy w jeszcze większym gronie, ale z czasem reszta rodziny jakoś się wykruszyla. W sumie liczę teraz ze w zeszłym roku było nas 12 osób Tak jak wspominałam w tym roku wigilię spedzimy z rodzicami Tż, daleko od moich najbliższych i jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Może i tak nie powinno się robić ale u niej podziałalo. Swojej pewnie powiem, zadzwonię z lotniska z życzeniami. Znalazłam całkiem ciekawą ofertę na okres świat w Finlandii
![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
Ciężkie muszą być takie decyzje że święta z najbliższymi co dwa lata. Wiem że u wielu moich koleżanek które mają mężów/partnerów z daleka bywają o to nawet awantury, chociaż znam z3 panów którzy też na to narzekają :-P |
|
|
|
|
#587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dwa lata temu święta spędziliśmy osobno i to były moje najgorsze święta w zyciu. Tż był zachwycony świętami w mojej rodzinie, bo u niego to taka zwykła kolacja tyle ze więcej jedzenia, prezenty i choinka, no ale nie chcemy zostawiać jego rodziców samych co roku na świętaWysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#588 |
|
Rozeznanie
|
W mojej biedronce znowu świąteczne świece
Edytowane przez wiki2501 Czas edycji: 2016-07-19 o 08:47 |
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Edytowane przez wiki2501 Czas edycji: 2016-07-19 o 09:36 |
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może u ciebie kiedyś będą święta i "kobieta nie będzie miała wyjścia" żeby ruszyć się z domu ;-), jak się jest z dwóch krańcow polski to ciężko logistycznie ogarnąć święta masz rację.
|
|
|
|
|
#592 | ||||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Ja miałam nakładkę na klapę od sedesu Gratuluję zakupu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tam czekam na koniec wakacji - o ile dobrze pamiętam, Kik bardzo wcześnie startuje ze świątecznymi cudeńkami ![]() Czekam na kuriera z kolejnymi prezentami No i zaczynam odkładanie kasy prawie od początku
|
||||
|
|
|
#593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#596 | |
|
Carpe Diem!
|
W Polsce wszyscy mieszkamy w tym samym mieście, także jest ok.
Cytat:
U nas jeden sklep startuje ze świątecznym asortymentem od początku września
|
|
#597 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
Tinka
![]()
|
#599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#600 | |||||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Zdaję sobie sprawę, że dla wielu osób to zdecydowanie za wcześnie na świąteczny asortyment, ale mi absolutnie to nie przeszkadza ![]() Cytat:
Miny gości - bezcenne ![]() Cytat:
![]() U mnie w mieszkaniu krzeseł brak, więc nie miałabym jak wykorzystać tych nakładek ![]() Możesz napisać coś więcej na temat tego, jak wygląda u Was świąteczne szaleństwo zakupów? Ludzie interesują się tymi wszystkimi ozdobami i innymi bibelotami już we wrześniu/październiku? Cytat:
Jeszcze będziesz miała okazję się obkupić Następnym razem po prostu się nie powstrzymuj ![]() Cytat:
Czekam tylko aż zejdzie do 100, później czas poleci już dużo szybciej
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

). Propozycje Eurofiran mnie nie przekonują, ale bardzo chętnie popatrzę na ostateczny efekt w Twoim wykonaniu
Ale kto mi zabroni marzyć

Jeśli interesuje Cie taki termin to możmy przejść na priv teraz lub za jakiś czas, dogadamy się jakoś

dwa lata temu święta spędziliśmy osobno i to były moje najgorsze święta w zyciu. Tż był zachwycony świętami w mojej rodzinie, bo u niego to taka zwykła kolacja tyle ze więcej jedzenia, prezenty i choinka, no ale nie chcemy zostawiać jego rodziców samych co roku na święta