|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Raczkowanie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
hmmm ja z CJ jestem bardzo zadowolona, mialam jakies braki, po raz pierwszy teraz, ale odrazu napisalam, oni są bardzo mili w takich sprawach i odrazu to uwzledniaja bez "ale"
dzisiaj dostalam moje braki wraz z kilkoma gratisami i jestem bardzo zadowolona! ja ich lubie, bo jak napisze się do CJ czy Eltay, ze czegos nie ma to normalnie miło podchodzą... kiedys miałam niesympatyczną sytuacje z bostarbb, napisalam o brakach i wtedy nagle powstal problem, zostalam posądzona między wierszami o kłamstwo i nieuwage, a poza brakami wysłałam zdjęcie uszkodzonych koralików - nigdy nie zostało to uwzglednione, koraliki braki w koncu dostałam, ale niesmak pozostał tak duzy, ze kupować tam nie będe, zbyt duzo niemiłych e-maili dostalam wtedy. Dlatego doceniam CJ czy Eltay za to, ze normalnie reaguje, bo przeciez kazdy z nas jest czlowiekiem i moze mu cos umknąc ![]() RudaAb napisz po prostu do CJ, pokaz zdjecia, na pewno dostaniesz to co dostales złe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Konto usunięte
|
polinqa, z tego, co mówią dziewczyny kupujące u CJ, im zdarzają się braki notorycznie, uszkodzone koraliki również... Rozumiem, że można sie pomylić, no ale...
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
ejj dziewczyny nie sraszcie mnie bo ja u CJ zamowilam i czeka na przesyłke a jak dostane duzo polamanych to sie chyba zadzgam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
JoannM ja jeszcze nie robilam, ale sklep ten tez sprzewdaje na allego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
myslicie, że to są jakies "odpadki" czy mogą byc jakieś ładne koraliki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Konto usunięte
|
mala77, no, to nie Ty byłaś, to maghia wyniuchała ten sklepik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poczytajcie komentarze dla CJ ma bardzo dużo neutrali właśnie za niuwagę! rozumiem, że duży "sklep", ogrom towaru, ale.... jestem klientką i może się coś nie udać raz, ale nie w większości przesyłek! Z Eltay miałam "starcie", ale raczej z mojej winy i nie mam pretensji żadnych, bo telefonicznie wszystko zostało załatwione i teraz jest ok! Aukcje wystawiają na życzenie, towar zgodny z opisami, a i gratisów zawsze dorzucą! No i poszerzają non stop ofertę!!! A jak porównuję czasami niektóre produkty to u Eltay jest dość tanio i np. zielone kuleczki transparentne 8 mm kupiłam u Eltay i bostarbb identyczne za 1 zł opakowanie: u Eltay jest 8 szt. w opakowaniu, a u bostarbb 7! Niby niewielka różnica ![]() A my w tym wątku wymieniamy się uwagami! Takie nasze prawo, a każdy sobie kupi i tak tam gdzie chce! Wolny wybór!
![]() |
#580 |
Raczkowanie
|
właśnie przeglądam paczkę z qunsztu i jestem zawiedziona:
- granaty niedoszlifowane, więc sporej części nie wykorzystam, albo będę musiała chować je gdzieć na tyłach naszyjnika - niektóre koraliki są dużo ciemniejsze niż na zdjęciach - brakuje ogniwka w opakowaniu, więc jedno zapięcie sobie poleży niby to nie majątek, ale grosz do grosza... no i miałam już pomysł na te koraliki a teraz nic z tego ![]()
#581 |
Konto usunięte
|
tuska_k, nie becz, tylko sama sobie zrób ogniwko ze srebra, czy posrebrzanego drutu, czy z czego Ty tam używasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() ![]() acha i muszę oddać sprawiedliwość - zamówienie wysłali bardzo szybko, z artfanu czekałam dłużej
#583 |
Konto usunięte
|
tuska-k, ale te granaty, to co? Bo chyba nie kamienie... Nie pamiętam, by mieli kamienie granaty... Możesz wkleić fotę tych niedoszlifowanych? Bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Raczkowanie
|
mam nadzieję, że dobrze widać
granaty.JPG Widziałam kiedyś cały sznurek dużo ładniejszych, gładziutkich i teraz żałuję, że wtedy nie kupiłam. Poza tym dzisiaj jakaś marudna jestem
#585 |
Raczkowanie
|
oj tak, ja własnie tez na te granatysię napaliłam i sie troszke rozczarowałam... poprzednio kupilam mniej za 3 zl u dalis_pl i mimo, że drobniejsze to bardzo ładne, te zaś w wiekszosci takie niedoszlifowane, brudne jakby, pogryzione... a szkoda, bo tak uwielbiam granaty, niby cos z nich juz zrobilam, ale denerwuje mnie to, widzialam ostatnio na sznurku i sobie je sprawie, mimo że byly droższe to jednak wyglądaly o niebo lepiej...
teraz znowu robie zamowienie na kamienie, ale wlasnie nad niektorymi sie astanawiam wciąz... |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Konto usunięte
|
Wiecie co? Ja kilka dni temu też dostałam paczke z Qnsztu, między innymi patyczki koralowca... Bardzo się nimi roczarowałam, maja nierówne dziurki, przebarwienia itp. Pomyslałam, że to jest produkt naturalny i że po prostu musi być taki niedoskonały... Ale teraz chyba zaczynam skłaniać ku stwierdzeniu, że Qnszt ma po prostu kamienie drugiego gatunku
![]() Niech się jeszcze wypowiedzą dziewczyny, które kupowały w Qnszcie kamienie, będziemy miały szersze spectrum. |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Zakorzenienie
|
ja kupowałam w qnszcie kilka kamieni.
o ile np. koral cięty http://qnszt.pl/catalog/116/1512_kor...ny_gladki.html i agat zielony http://qnszt.pl/catalog/62/2729_kami...lony_agat.html i kryształ górski, są takie jak na fotkach i nic im nie brakuje, to już np. oliver nefryt http://qnszt.pl/catalog/62/2693_kami...er_nefryt.html jest brudno jasno zielony, a na focie soczyście żółty i karneol http://qnszt.pl/catalog/62/2721_kamien_karneol.html piekny czerwono przezroczysty, a w rzeczywistości bardziej w odcieniach bursztynu /takiego czerwonawego lekko |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Raczkowanie
|
Ja kupowałam granat w mkarcie
![]() ![]()
Moje Twory: Seria G&M i wcześniejsze zapraszam do oglądania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z cyklu MŻ: Najlepsza żona to taka, ktora ma cztery ręce i nie ma języka ![]() ![]() by kobitka z bazaru MŻ=mądrości życiowe |
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#590 |
Raczkowanie
|
Czyli moje przypuszczenia co do qnsztu zaczynaja sie sprawdzac.
Na razie czekam na odzew w sprawie mojej przesylki (reklamacja) i jakby co odpuszczam sobie ten sklepik. Ostatnio kupilam w sklepie (nie internetowym) popakowane roznego rodzaju kulki szklane i stwierdzilam, ze i tak wiele nie nadaje sie do wykorzystania. Chyba taniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Raczkowanie
|
no nie chcialabym uogolniac z tym qnsztem, bo wiekszosc kamyczków mi przypada do gustu na szczescie, a kamyczki kupuje na potege
![]() ![]() kryształ górski duży: sporo paczek kupiłam u nich i jestem zadowlona, w zasadzie za każdym razem, wielkość zróznicowana, nic mi sie z niego nie zmarnowało jeszcze kwarc rózowy duzy i mały: zadowolona jestem, i jednen i drugi ładniutki, czysty, duzy jest naprawde spory, mały idealny agat wisniowy(rozany) bardzo ładne! i tek kwarc wisoniowy maly jest taki sam niemalże, chyba cos im się pomerdało, ale są ładne czyste i z nich jestem zadowolona piasek pystyni: mam sporo kamyczków które są z pęknietych na pół kulek i widac tunelik po dziurce a obok jest druga dziurka, wiec to taka sieczka odpadowa... niby są i ładne kawałeczki, slicznie wszystkie się błyszczą, ale niektóre są odpadowe...teraz sie przymierzam do malego pioasku pystyni... noc kairu ładne, ale tez są takie połoweczki z kulek, takie odpadowe jak dla mnie, a nie ładna sieczka duza... opal hmmm ten duzy(pod nazwa kamien ksiezycowy) jest w formie ładnych szescianów, nie mam zastrzezen, maly tez ladny, ale również zdarzają sie z podwójna dziurką... niby nie przeszkadza, ale czasem estetycznie wkurza ![]() ametyst ładny ![]() amazonit, fluoryt jw ładne bardzo cytryn bardziej szary i brudny niż na zdjęciu agat indianski ładniejszy na zdjęciu, ale nawet fajny granat jak już bylo pisane, strasznie nieoszlifowany brudny awenturyn zielony duzy - faktycznie duzy, jak na zdjeciu w sumie szafir kolorek inny niż na zdjęciu i taki raczej spory, nie wiem narazie co z nim zrobic z powodu kolorku howlit duzy jak na zdjeciu, ale brak mi na niego wizji turkus w takich malutkich kosteczkach fajny, duzo go, ale kolor na pewno rózny od kulek u nich sprzedawanych koral syntetyczny no taka zupa pomidorowa, ale nie mam zastrzezen do niego w zasadzie (ten w kosteczkach) nie wiem czy o którymś zapomniałam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
Kamień niebieski kwarc brzydszy w realu. Może to ja nie przepadam tak naprawdę za niebieskościami, ale na fotce mi się podobał. Może to też być wina mojego monitora, ale w rzeczywistości jest mniej turkusowy, a bardziej wyblakły granatowy.
#593 |
Raczkowanie
|
hmmm ja nie mialam zadnych problemow z mkartem, przesylka szybko i bezpiecznie w doskonalym stanie, wszystko pogrupowane, jak prosilam, koraliki swietne i az 3 paczki koralikow jako gratis (zamowienie na 60 zl) najmilej mnire obsluzyla Pani
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Moje Twory: Seria G&M i wcześniejsze zapraszam do oglądania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z cyklu MŻ: Najlepsza żona to taka, ktora ma cztery ręce i nie ma języka ![]() ![]() by kobitka z bazaru MŻ=mądrości życiowe |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
Wtajemniczenie
|
co do kamieni na qnszcie to te turkusy sa niezabardzo udane http://qnszt.pl/catalog/62/2707_kamien_turkus.html
oblupane, czasem 2 dziurki przewiercone, a czasem jakas pozostalosc po nieudanym wierceniu. Przynajmniej jest ich duzo i mozna powybierac. Do reszty kamieni w sumie nie mialam zastrzezenia |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Raczkowanie
|
eee ja lubie Artfan chyba najbardziej ze wszystkich sklepów
![]() ![]() ![]() a wracajac do kamieni, mimo, że małe paczuszki to ten kryształ lodowy na artfanie ma nieziemskie kolorki, strasznie fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Raczkowanie
|
mam jedno pytanie
![]() a poza tym, widzialam wczoraj w którymś sklepie takie małe metalowe kolorowe koraliki turkus fiolet i teraz szukam i nie mogę ich znalezc ![]() EDIT juz znalazłam te metalowe - ganea |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Zadomowienie
|
Ja z Ganei jestem baaardzo zadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
to ja ci nie poradze polinqa bo ja jestem zadowolona z obu sklepow
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Raczkowanie
|
własnie tak wymysliłam karolinusienko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Raczkowanie
|
to znowu ja
![]() ![]() ![]() teraz czekam na sroczki, ganee i rajkorali ;D opisze swoje wrazenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.