![]() |
#571 |
Raczkowanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
a ja używam toniku z cytryny codziennie od 2-3 tygodni i jestem zadowolona
![]() ![]()
![]() |
#572 |
Raczkowanie
|
Też ostatnio zaczęłam stosowac tonik z cytryny ale jak dotąd efektów nie widzę... Za to wczoraj przeżyłam szok nakładając maseczkę cynamonową... Nie mialam pojęcia ze to moze az tak szczypac!
![]()
![]() |
#573 |
Rozeznanie
|
A co polecicie mi na pryszczaropnego,taką dużą gulę ktora nie chce wyjsc na wierzch,a dodatkowo powoduje opuchlizne policzka...co działa silnie wyciągająco? zgory dziekuje;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
maść ichtiolowa, na to plasterek, żeby nie pobrudzić pościeli a oderwać rano. Ropa powinna sama wyjść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Rozeznanie
|
chodzi o to ze masc ichtiolowa stosuje od tygodnia a pryszcz olbrzym dalej siedzi i nie chce wysc.potrzebuje chyba czegos silniejszego bo nic juz na mnie nie dziala..;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Raczkowanie
|
wlasnie zmylam maseczke z cynamonu i powiem wam ze nie jest tak strasznie green peel jest mocniejszy a jesli to przezylam to takie pieczenie to juz dla mnie pestka hahaha polecam fajna skora jest po tym
A jak czesto dziewczyny robicie ta maseczke dwa razy w tygodniu ???? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam ten sam problem co ty i rowniez nic mi nie pomaga smaruje mascia ichtylowa i czekam bo juz nie wiem czym to zwalczyc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Przyczajenie
|
Może dziewczyny spróbujcie pasty lassari tzn maści cynkowej z kwasem salicylowym może ona pomoże wam bo mnie to juz nic nie chce pomóc całkowita załamka od jakiegos czasu uzywam tonika z cytryny i nic zadnych efektów tak samo jak z innymi specyfikami czuje sie jak jeden wielki pryszcz a jak ogladam inne dziewczyny bez ani jednej skazy na twarzy to im tak zazdroszcze jak nie wiem .... sa jeszcze jakies inne sposoby na to cholerstwo ? Próbowałam juz wszystkiego maseczka cynamonowa aloes i tonik nie licząc kosmetyków przeznaczonych dla cery tradzikowej, może spróbuje tej cebuli albo ziemniaka sama juz nie wiem...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Przyczajenie
|
Osobiscie polecam maseczki z drożdzy, moidu i mleka, do tego parowki, sprawiajace ze wszyatko co siedzialo w srodku, gleboko pod skora, wyjdzie na wierzch. potem wystarczy juz tylko dbac by pryszcze uschly i same odpadly(sama nie mam do tego cierpliwosci ale moze masz silniejsza wole) oraz herbatki z bratka-kupuje sie w sklepie zielarskim lub aptece. na koniec smarowanie twarzy mascia cynkowa-zapobiega blyszczeniau, ususza pryszcze, likwiduje wagry.
Ja natomiast prosze o rady w sprawie rozszerzonych porow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wracajac do mojej koszmarnej twarzy..z czego polecasz tą parówke??masc cynkowa jakos mi nie pomaga..potrzebuje cos silniejszego zdecydowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#582 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja czasami czuje sie jak ostatnia pryszczata na ziemi ![]()
![]() |
![]() |
#583 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Raczkowanie
|
Moje wy skarby mam do Was pytanie... Czytałem tutaj wypowiedzi użytkowników i mówili coś o toniku z cytryny własnej roboty... No wiem ze potrzeba cytrynę i wodę ale w jakim to stosunku ma być ?
![]() |
#585 |
Rozeznanie
|
własnie zrobiłam peeling z miodu,płatków i mleka, bardzo przyjemny w użyciu
![]() no a potem tą maseczkę cynamonową...tragiczne przeżycie ;-) biegałam po domu i wachlowałam sobie buzie, żeby wytrzymać jakos to 5 minut pieczenia ;-) teraz mam twarz bardziej czerwona niż bluzka w tym kolorze ;-) mam nadzieje ze niedługo to zejdzie... no i najwazniejsze - da jakiś rezultat:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Wtajemniczenie
|
a ja zaczęłam chodzic na saune
![]()
![]() |
#587 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#589 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
wydaje mi sie że na pól szklanki przegotowanej wody wyciskasz sok z dwóch grubych plasterków cytryny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#590 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na rozszerzone pory podobno pomaga maseczka z brzoskwini.Znalazlam to-->działa ściągająco, zamyka pory, wygładza cerę, oczyszcza ją i odświeża, a także nawilża i lekko natłuszcza. Rozgnieć duży owoc lub pokrój w plasterki i nałóż na twarz. I jeszcze maseczka malinowa-->leczy zmiany trądzikowe, oczyszcza cerę z zaskórników i krost, zamyka rozszerzone pory, działa ściągająco. Umyj 10 malin i rozgnieć na jednolitą masę. Nałóż na twarz i zmyj po 15 minutach. Przemyj twarz łagodnym tonikiem. Podaje tez przepis na maseczke z porzeczek,chociaz zdobycie teraz malin i porzeczek jest chyba niemożliwe,ale może ktos wykorzysta je w lecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Raczkowanie
|
A może zna ktoś jakieś maseczki nawilzające...??? Kurcze nasłuchałam się o tej cytrynie i troche z nią przesadziłam. Teraz mam tak suchą skórę, że szok!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#594 |
Raczkowanie
|
Maseczka nawilżająca? Ja bym polecała kremy ^^
Ja tonik z cytrynki stosuję co 2/3 dni ;] A mówiłam że nie należy przesadzać z tym toniczkiem! To nikt się mnie nie słucha x[
![]() |
#595 |
Przyczajenie
|
nie wolno przesadzac z maseczkami z cytryny!!!!! pamietam jak raz przesadzilam to potem zamiast policzkow miałam jakby tarke, skora byla czerwona, piekła, nawet swedziała i sypało sie jakby lupiez. okropne. mimo nawilzania, natluszczania(no cuda niewidy) nic nie dzialalo. potrzeba bylo tylko troche czasu i peeling. po tygodniu(wiem masakrycznie dlugo ale jednak) wszystko powrocilo do normy.
A wiec polecam moze zwykly krem bambino, uzywam go i jest swietny-albo zwykly nivea i wtedy grubsza warstwa na noc. i maseczka z miodu i mleka- dziala kojąco. to jedyne DOMOWE SPOSOBY jakie moge polecic. Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Zadomowienie
|
ja przedwczoraj sie nasmarowałam cytrynka,awczoraj na wieczor i dzis jak wstałam mialam taki wysyp ze masakra... nie wiem czy to od tego:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 |
Przyczajenie
|
ale wysyp trądziku? uuuu no to nie mam pojecia. taki cos mi sie jeszcze nie przydarzylo;/ a dlugo cytryne trzymalas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Raczkowanie
|
Może masz uczulenie na cytrynę co? Bo nic innego nie mogę wymyślić xD
![]() |
#600 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Do powyzszych bialek warto dodac sól jesli tylko nie macie uczulenia- sprawi ona ze skora bedzie jeszcze gladsza! A oto pomysl na rozszerzone pory: zmoczyc wacik w zimnym mleku i przetrzec wybrane partie twarzy, nastepnie zrobic to samo tylko ze z mocna herbata- jeszcze nie probowalam ale wyczytalam ;D warto sprobowac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.