|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Napisałam posta i mi wcieło
![]() Kostko Mati spi na tej właśnie poduszce od kompletu plus jeszcze jasiek ![]() Dario kupywałam tylko jedzonko ![]() ![]() ![]() ![]() Tż kuzynka też wyszła za mąż w wieku 19lat, w zeszłym roku urodziła córeczkę w tym kończy magisterkę. Walcz o swoje Dario ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5972 |
Zadomowienie
|
Dario -- kurcze ja i tak powdziwiam Cię: jesteś w sumie bardzo młodziutka a tu już mąż i dziecko. Ja, prawdę mówiąc, w Twoim wieku zupełnie nie myślałam o małżeństwie chociaż z moim TŻ już byliśmy razem 4 lata
![]() Meme -- remoncik: super sprawa ![]() ![]() Pozdrawiam
http://www.suwaczek.pl/cache/317c3fcc78.png http://www.suwaczek.pl/cache/3de910fa05.png Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2007-02-11 o 08:54 Powód: dubelek |
![]() ![]() |
![]() |
#5973 |
Wtajemniczenie
|
Daria bardzo mądrze myślisz
![]() Płatku a może jutro namówisz TŻta na zostanie z małym i sama wypuścisz się na zakupy? Walcz! Ja ciągle wierze że dojdziecie do trwałego porozumienia. Kasiulka już nic do nas nie napisała ![]() Julka zasypia na "jaśku" a później wędruje po łóżku więc śpi gdzie popadnie. Dobija mnie to jej nocne rzucanie ![]() Byliśmy dzisiaj na zakupach: cholera nigdzie nie ma adidasów dla Julki ![]() Obiecane zdjęcie Julki
#5974 |
Wtajemniczenie
|
joasiu a tobie chodzi o takie paputki do chodzenia po domu. jesli tak to deichmanie sa takie na papuciach, w ccc tez maja wybor a ostatecznie zostaje ci real i tesco bo ja nie mam jakos zaufania do takich hipermarkeowych zakupow.
ja tez licencjat bronilam na trzy miesiace po porodzie. potem mialam isc konczyc studia ale na razie jest troszku problem bo nie mam z kim zostawiac Wiki w piatki. wiec czekam az troszku podrosnie i bedzie mogla zostac z nia babcia.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#5975 |
Zakorzenienie
|
Joasiu, a ja coraz bardziej przestaje w to wierzyć
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj udało się go wyciągnąć do tesco ![]() ![]() ![]() ![]() Daria już pojechała ![]() Widze Joasiu, że Julka już zaczyna czytać kobiece pisma, a może to książka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5977 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5978 |
Zadomowienie
|
Witam my już po jednej imprezce ale dziś jeszcze druga
![]() Co do spania to Pati też śpi na tej poduszce od kompletu ale pod spodem ma jeszcze drugą też taką płaską. Daria szkoła napewno ci się przyda ![]() ![]() ![]() ![]() Płatku ten kryzys minie teraz tak jest bo mąż dużo pracuje a ty siedzisz w domu, skąd ja to znam ![]() ![]() Joasiu u nas PAti też jak dziadek już gazete przeczyta to potem jest jej kolej ![]() ![]() Co do pokoju to u nas mamy tylko dwa i Pati nie ma swojego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5979 |
Zakorzenienie
|
Dzien szczesliwy,dzien jedyny, dzisiaj sa twoje 1 urodziny !!! Z bukietem roz nie moge przyjsc, by zlozyc Ci zyczenia, wiec prosze los, by przyszedl sam i spelnil twe marzenia. Z tej okazji zycze : by zycie twoje bieglo bez cienia zmartwienia, niech zycie twoje dalej w zdrowiu plynie, jak ten potok w gorskiej krainie marzenie twoje sie spelnialy, slonce nad toba jasno swiecilo i do szczescia Cie prowadzilo. Niech odejdą troski, zlosci, smutki a powracają dni radosci w serce twe. Te zyczenia choc z daleka, płyną jak wzburzona rzeka i choc skromnie ułozone. Są tylko dla ciebie przeznaczone Kochana Patrycjo rośnij w zdrowiu i miłości ![]() ![]() Czekamy na zdjęcia i relacje z imprez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5980 |
Zadomowienie
|
O! widzę ,ze znowu mamy święto! No to dla Młodej Damy dużo zdrówka i uśmiechu, żadnych chorób i kłopotów z ząbkowaniem! A dla mamy również wszystkiego naj!
Dziewczyny mam pytanie co do sterylizatorów, np. Avent - miałyscie, używacie jeszcze takowych? Jeśli tak to jak je oceniacie? Ja nie miałam pzry Fifku, darowałam sobie - po prostu gotowałam butelki w granku, ale teraz tak sie zastanwiam nad tym "cudem", tylko nie wiem czy to sens - bo raz kasa nie mała, a dwa jednak kolejny grat w kuchni,którego powiedzmy po około 6mies, juz sie nie używa. Ja pzrestałam Fifkowi gotować butelki właśnie jak miał pół roku.Po prostu sparzam je tylko wrzątkiem. Doradźcie prosze.
#5981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meme ja mam sterylizator chicco i powiem Ci że jestem z niego zadowolona ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5982 |
Zadomowienie
|
Serdeczne życzonka dla naszej Patrycji
![]() Idzie misio...Idzie słonik...
Idzie lalka...No i konik... Wszyscy razem z balonami Z najlepszymi życzonkami Bo to dzień radosny wielce Masz juz jeden roczek więcej ![]() ![]() ![]() ![]() mnóstwo buziaczków od Kamilcia i Agiki ![]() ..... Haniu czekamy na zdjęcia ![]() Meme, ja nie miałam sterylizatora, butelki podobnie jak ty od czasu do czasu gotowałam w garnku, tak do pół roku. Teraz nawet rzadko wyparza, myję w zmywarce najczęściej. Jak będę miała drugie to też nie kupię. Dla mnie to zbędny wydatek. Co takie pustki?
#5983 |
Zadomowienie
|
Droga Patrycjo:
Takie to szczere, proste życzenia Ci ofiaruję w dniu Twego urodzenia: Wiele uśmiechów, a mało żałości, Długich lat życia w szczęśliwości, Dobrego zdrowia i pomyślności, Jak najmniej smutków, dużo radości, Dużo przygód, morza wrażeń, Moc słodyczy, nic goryczy Tego Tobie Mateusz z mamą życzy!!! ![]() ![]() ![]() Wczoraj moja szwagierka urodziła córeczkę ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#5984 |
Wtajemniczenie
|
Haniu, wszystkiego najlepszego dla Córeczki z okazji Roczku- zdrówka i ogromu szczęścia ![]() ![]()
![]() |
#5985 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy za wszystkie życzenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5986 |
Zadomowienie
|
Fotki Patrycji z dzisiejszego dnia
![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/d6d01ac347.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2004062600300330.png http://www.suwaczek.pl/cache/94957565ea.png?html"></a> Edytowane przez hania024 Czas edycji: 2007-02-12 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#5987 |
Wtajemniczenie
|
dla naszej kolejnej solenizantki
W dniu Twych urodzin,
W dniu pełnym radości, Życzę, aby uśmiech Na Twej twarzy gościł! Niech się spełni rychło Każde Twe marzenie, A smutek, cierpienie Idą w zapomnienie zyczy Tiaara i Wiktoria powiem wam ze dzisiaj czuje sie kiepsko. nic mi sie nie chce, i mam potwornego dola. Wiki mnie na krok caly dzien nie odstepuje. ciagle na kolankach. strasznie mnie cos takiego meczy. jeszcze mam zachciewajki na sama nie wiem co. Platku niestety czasem tak bywa ze nie ma sie oparcia w TZcie. dla niektorych facetow sam fakt ze pracuja jest wielkim wysilkiem. a cala reszte musimy wykonywac same. no coz ja w sezonie zimowym staram sie ograniczac wyjscia z Wiki do supermarketow czy sklepow. w sklepie nie rozbiore jej przeciez a w hipermarketach grzeja na potege. wole Wiki zostawic z mama chociaz czesto tez nie moge bo kreci nosem. na jedno Wiki juz nie wymaga wiele uwagi a na drugie to... sama nie rozumiem. ja mialam wiele mniej lat jak mnie z bratem na spacery gonili, bujalam go w wozku i zajmowalam sie. a tu czasem zero zrozumienia.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#5988 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Haniu, śliczne zdjęcia. A torcik przesłodki. Musze się rozejrzeć za jakimś takim cudem, bo normalnie mnie zabijacie tymi tortami. Super ![]() Kostka jak się czujesz-chyba się nie rozłożyłaś na maxa? Płatku, Tiaaro ![]() ![]() Kamilek dziś pierwszy raz w żłobku po miesiącu laby ![]() ![]() Wiecie co zrobiłam - wczoraj czytałam, że czosnek zabija 99% wirusów odpowiedzialnych za infekcje, przeziębienia itp. i dałam mu odrobinkę mikstury mojej mamy (mojemu rodzeństwu zawsze pomagało ![]() ![]() Naprawdę polecam tę miksturę- zwłaszcza dl trochę starszych dzieci i dorosłych. (powyższe ilości to były dla Kamilka) Miłego dnia
#5989 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry laseczki
![]() ![]() ![]() ![]() Tiaaro ja za Matim nie chodziłam do supermarketów od świąt ![]() ![]() Ciekawe jak Daria i Zuzia ![]() Haniu Pati chyba będzie wysoka, co ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No tak przecież dzisiaj nasza Oliwka kończy 11 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5990 |
Zadomowienie
|
Haniu -- widać, że imprezka się udała: super fotki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agiko -- skopiowałam sobie przepis na miksturę ale obym nigdy nie musiała jej używać ![]() Dla Oliwki cmokaski ![]() ![]() ![]() ![]() Moje Szczęście postanowiło obudzić się dziś o 5.55 :shock: Już dawno nie wstawał tak wcześnie więc do 6.30 drzemałam sobie na kanapie a on się bawił. Znaczy drzemałam ... nie ... miałam tylko zamknięte oczy a co mnie sen zaczynał ogarniać to otwierałam oczy, bo wiem, że nie mogę zasnąć jak misia sama się bawi. Na szczęście wstał mężyk no i z 15 minutek jeszcze złapałam snu. Teraz już wypiłam mocną kawę i jakoś żyję ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#5991 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() My dziś podobnie jak Chaga od 6 na nogach ![]() ![]() ![]() Agika Pati to jak się urodziła to się śmili że cała mama tylko taka mini ![]() ![]() Płatku dokładnie jak narazie Pati idzie w Tż i chyba nie będzie niska jak mama ![]() ![]() ![]() Buziaczki dla Oliwki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chaga u nas to samo my robiliśmy urodziny na słodko,ale teściowa nie wytrzymała i flaki ugotowała, dobrze że ona tortów nie robi bo by to samo co u ciebie było a tak zamówiliśmy i był naprawde dobry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5992 |
Zakorzenienie
|
o rety faktycznie, dzis 12-ty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5993 |
Wtajemniczenie
|
witam dziewczyny w nowym tygodniu.
Kasiulko najserdeczniejsze zyczenia dla Oliwki, duzo usmiechow i radosci na co dzien. skrobnij co u was slychac. ![]() Chaago moze powiedz ze tort juz zamowiony i nie mozecie odwolac a tesciowka niech upiecze jakies ciasto. nie powinna sie gniewac a wy moze jakos wybrniecie. wiecie ze ja iagle mam dola. normalnie ide sprzatac, moze mi przejdzie. Kostka pewnie kuruje kosci mam nadzieje ze nie zarazila calej rodzinki. ![]() ![]() Agiko ile razy mnie mama starala sie leczyc i zapobiegac taka mikstura. ale ja nienawidze czosnku
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5994 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Dziewczyny ja codziennie, oprócz weekendów staję o piątej i coraz bardziej mnie to męczy ![]() Tiaara, czemu masz doła, coś się stało? Jeszcze tylko 2 godziny i po Kamilka jadę ![]() ![]() ![]()
#5995 |
Wtajemniczenie
|
Dol jak dol pewnie spowodowany przez pogode bo reszta spraw zyciowych toczy sie jak zwykle. TZ raz sie czepuia a rz jest slodki jak miod ( lepiej tak zeby bylo bo jakby slodzil caly czas to nie za ciekawie pewnie). reszta spraw rowniez po staremu. ale pogoda jest straszna. niby nie ma deszczu ani sniegu ale taki wiatr zimny ze brrrrrrrr.
podejrzalam watek i dowiedzialam sie ze Alien pracuje. na razie na okres probny na trzy miesiace. wiecie szkoda mi ze nie potrafilysmy wyjanic spraw i zeby bylo ok. coraz pusciej robi sie na watku.
![]() ![]() |
![]() |
#5996 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro dobrze, że to przez pogodę, a nie problemy osobiste bo pogoda szybko znowu się zmieni, a z problemami to rożnie bywa
![]() ![]() Ja znowu nie mam czasu pisać i chęci bo Mati od wczoraj non-stop jęczy ![]() ![]() ![]() chciałam sprawdzić czy to zęby, ale gryzie mnie w palce i nic nie pozwala sobie sprawdzić. Głowa mi pęka mimo, że najadłam się tabletek, nerwy puszczają ![]() ![]() ![]() No a co szykujecie miłego na walentynki laseczki ![]() ![]() Haniu ja jeszcze wróce to tego tortu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5997 |
Zakorzenienie
|
ale puchy tu dzisiaj.
Strasznie mi Was brakuje, chwilami mysle sobie ze chciałabym znowu byc na dłuuugim l-4 jak wtedy gdy byłam w ciazy, miec robote w d*** i wizazowac ile wlezie. A tak dupa blada, nie mam na nic czasu, ani poczytac ani popisać. Co do Alien to sama wybrala, ja nie czuje sie winna, jesli tak jej było źle w naszym watku to moze lepiej ze z niego odeszła. Takie jest moje zdanie. Na styczniowki nie zagladam w ogóle. jutro idziemy do neurologa z naszym trójzębem małym, w srode postaram sie Wam opisac dokładnie co i jak. Mam nadzieje ze jej dziwaczne zachowania sa wynikiem ze młoda jest nieco nadpobudliwa. Mowie Wam daje nam tak w d**** ze pod koniec dnia jestem wypompowana. A ona nie - on chce sie bawic ! |
![]() ![]() |
![]() |
#5998 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko czekamy na relacje, mam nadzieje, że z Oliwką wszystko dobrze
![]() ![]() Przypomniałaś mi że miałam się o coś zapytać. Mati często, ale nie jak jest pobudzony czy zły na coś tak się wzdryga ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5999 |
Zadomowienie
|
Płatku dokładnie znalazłam wydrukowałam i zaniosłam do cukierni
![]() ![]() Tiaara dokładnie ta pogoda jest okropna ![]() ![]() Kasiulka to czekamy na wieści od lekarza ![]() ![]() Płatku my na walentynki idziemy do kina na "Świadka koronnego" i do pijalni czekolady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6000 |
Zadomowienie
|
Kamilek właśnie sam wlazł po schodach - 20 stopni, ale na końcu był zmachany
![]() ![]() Kasiulek - czekamy na wieści. Już nie mogę się doczekać, aż będziesz w końcu miała neta w domu ![]() Płatku nie mam pojęcia czy jak dziecko się wzdryga to coś oznacza, więc nie poradzę. Może Kasiulek jak nie zapomni, zapyta lekarza przy okazji. Pijalnia czekolady - a to co za cudo ![]() ![]() ![]() W czwartek wylot do Włoch ![]() JA tam uważam, że mniej postów na wątku to wynik ogólnie braku czasu, zmęczenia itp. tak jest w moim przypadku.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.