![]() |
#6001 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Cz. mamba - gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Blondie-b1 - ja też przymierzam się do tego samego leżaczka.Wydaje mi się bardziej praktyczny z racji tej możliwości używania jako fotelik ![]() ![]()
#6002 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny.
jutro zaczynamy malowanie a w nastepny weekend PRZEPROWADZKA ![]() jesli chodzi o pranie to wiecie ja na bierzaco jak kupowalam ciuszki to wszystko pralam, prasowalam i ladnie zlozone czeka w szufladach specjalnie dla Adiego.. jak myslicie bedzie to trzeba wszystko prac jeszcze raz zeby bylo tak na swierzo?? no i jeszcze nie mam rozka ![]() poza tym trzeba bedzie dokupic sudocrem i mowicie ze parafina jest dobra?? parafina to po kapieli sie smaruje delikwenta calego?? ech.. jak ja jestem zieloniutka ![]() a co jeszcze.. ja tu gadu gadu a cz. mamba juz jest z Antkiem na zewnatrz brzuszka ![]() i jeszcze jedna wazna sprawa.. waga.. 33tydzien i.. 70kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#6003 |
Zakorzenienie
|
Elo Elo! Oczywiscie Mamba wysłała mi zdjęcie, ale nie było mnie juz wtedy w domu i dopiero wróciłam.
![]() Napisała jeszcze sms: "Dzieki wielkie. Cesarka nie taka straszna, teraz boli, ale leki przeciwbólowe w miarę działają. Pozdrawiam" Załączam fotkę małego Antosia ![]() ![]()
#6004 |
Rozeznanie
|
Bling niestety nie mial na nic czasu, z lotniska do auta i do firmy, potem kolacja biznesowa, spanie i znowu do firmy, a potem to samo auto i lotnisko... przywiozl mi kilka zdjec lotniska i z auta... trochę żaluje, ze tak krotko byl, bo Oslo bardzo mu się podobalo. moze kiedys wybierzemy się w te strony razem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6005 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję kolejnej Mamusi.
Antoś śliczny ![]() Ojejku - ja już się strasznie wzruszam jak ogladam wasze dzieciaczki. Nie mogę się doczekać swojego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6006 |
Zakorzenienie
|
Jolineczka ja też nie moge sie doczekac
![]() śliczny czarnulek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6007 |
Zakorzenienie
|
Kancia, ja to samo napisałam Cz.Mambie...
![]() ![]() Dzisiaj kolejny dzień porządków... na szczęście prasowanie mam już za sobą, ale muszę zrobić kolejna turę prania, poukładać w szafach i td. Musimy pojechać dzisiaj do sklepu kupić resztę rzeczy i gdzieś musimy dorwać sklep z ładnymi pudłami. W IKEA jest masa takich fajnych pudeł do składowania rzeczy, ale nie bardzo chce sie nam jechac do Janek pod W-wę po pudła. ![]() ![]()
#6008 |
Zakorzenienie
|
kurde wiecie co deko się martwie od wczoraj
![]() mam takie krótkie ukłócia w dole brzucha na środku... zastanawiam się czy mi się szyjka nie skraca przypadkiem ![]() Pytałam ostatnio lekarza czy to można wyczuć, ze szyjka sie skraca to mi powiedział, ze raczej cięzko ale może to być związane z bólami w podbrzuszu. Natomiast przeczytałam na necie, ze jak już - to są skurcze i bóle dośc mocne. Ja nie mam skurczy ani ten ból nie jest mocny. Stresuje się stroche bo moj lekarz na urlopie i będzie dopiero 10.07 wtedy mam wizyte. Pechowo między wizytami mam 6 tygodni róznicy ![]() Czy którąś z Was jak sie skracała szyjka to bolało i jak bolało ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6009 |
Wtajemniczenie
|
Shem miałam cię kiedys pytać czy przypadkiem nie jeżdzisz do Ikea Janki. A teraz wyczytałam, że jeździsz. Chyba Cię tam widziałam jakiś czas temu, ale pewności nie mam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#6010 |
Zakorzenienie
|
Kancia, ja mam podobne bóle, ale to raczej jest kwestia tego, że dziecko rozpycha sie główką. Zazwyczaj tak mam w nocy jak sie Oskar układa i wyciąga. To taki ostry przeszywajacy i nieprzyjemny ból i sie powtarza wielokrotnie tak jakby synek chciał mi sie wkręcić w szyjkę.
![]() ![]() jolineczka, ostatnim razem w IKEA to byłam chyba jakoś rok temu, więc to chyba nie byłam ja. ![]()
#6011 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#6012 |
Rozeznanie
|
Dzień Doberek
![]() Jolineczka - nie kupowałam tam łóżczka, ale byłam w IKEA we wtorek i widziałam świetne, niebieskie z nowej kolekcji. Można je potem "przerobić" na łóżeczko dla przedszkolaka. No i w IKEA maja w końcu standardowe wymiary tzn. 120x60 i pasują materacyki ze zwykłych sklepów dziecinnych ( do tej pory były inne wymiary) ![]() Kancia - z tego co wiem, to szyjka macicy nie jest unerwiona i nie boli. Ale jeśli masz wątpliwości to leć do jakiegoś lekarza albo do szpitala. Tam cię obejrzą i powiedzą co i jak ![]() Antoś - cudeńko !!!( jeśli mozna tak okreslić dziecko ![]() ![]() ![]() U mnie chyba odzywa się "instynkt gniazda", bo umyśliłam sobie małe odnowienie mieszkanka. Chciałam oczywiście grubszy remont ![]() ![]() ![]()
#6014 |
Zadomowienie
|
Cześć kochene dwupaki,
Olivcia śpi sobie ładnie więc mam czas na neta, tak wogóle to mam sporo czasu bo jest bardzo grzeczniutka ![]() ![]() ![]() ![]() Kropeczko każdy jak zaczyna z dzieciątkiem to jest zielony ![]() ![]() ![]()
#6015 |
Konto usunięte
|
Kurcze, mamba, ale ten Twój Maluszek superancko owłosiony!! Ja tez bym chciała , zeby nasz Maksymilian urodził się z włoskami, a nie taki całkiem łysy.
Ja też mam kolejny dzień układania w szafkach, taki remanent malutki. Wczoraj wieczorem TŻ zrobił porządek w szafce znarzędziami, śrubkami, itp. i od razu mam więcej miejsca. ![]() W lipcowym wydaniu magazynu "Mamo to ja" jest artykuł pt. : "Upał zMaleństwem" i jest tam napisane (cytuję): Buzię i wszystkie odsłonięte części ciała maluszka posmaruj kremem. Ale nie przeciwsłonecznym, z tym lepiej poczekać, aż dziecko będzie miało pół roku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6016 |
Raczkowanie
|
Gratulacje dla nowych mamuś
![]() U nas tez nowości: Mój Kochany mąż się obronił i to na 5 ![]() Więc chciał robic ta impreze, przez która ja przeryczałam pól weekendu... ale jak wyjezdzał w poniedziałek, to mu powiedziałam, ze ja jakos bez niego wytrzymam i niech sie pożegna ze znamomymi i ze nie bede fuczec jak wróci we wczwartek dopiero. On nic nie powiedział... potem we wtorek zaczęło mi switać, że może nie bedzie robić tej imprezy tylko do na wróci. W związku z tym upiekłam wieczorem biszkopta na torta, a we srode do południa go skonczyłam. Wszystko było gotowe na Jego powrót środowy, a jak nie to do czwartku miało czekać... po 20 dostałam wiadomość zeby mu zostawić drzwi otwarte bo WRACA ![]() ![]() ![]() na dodatek musieliśmysie na kjuz wyprowadzic z mieszkania gdzie mieszkaliśmy i dobrze ze teście pojechali na obrone, to pomogli Łukaszowi zabrac spakować reszte naszych rzeczy. TZ wyniósł to nastrych bo na naszej górze panuje istny poligon... Facet konczy płytki układać, może jutro skonczy( a może dzis) i łazienka bedzie super ![]() ![]() ![]() Z tej wielkiej radości powrotu mojego Mężusia nie spałam od 2 do 5 i teraz ide sie zdrzemnąć bo wydaje mi sie ze to juz póżne popołudnie ![]() Milutkiego dnia....ale epopeje stworzyłam ![]()
#6017 |
Rozeznanie
|
Hello dwupaki i mamuśki !!
Długo mnie nie było bo mi sie zepsuł zasilacz z kompa ale juz mam nowy. U mnie wszystko wporządku. Ubranka wyprane i poprasowe, porządki w szafkach porobione. Ewa.nea, cz.mamba - serdeczne gratulacje. Maluszki witajcie po tej stronie brzuszka !! |
![]() ![]() |
![]() |
#6018 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() Zaskoczenie to było również dla nas ![]() W niedziele ok 22 pojechaliśmy do szpitala na ktg, bo stwierdziłam, że mały za mało ruszał się cały dzień i wolałam sprawdzić co się dzieje. Podczas ktg ruszył się 2 razy. Lekarka stwierdziła, że to już końcówka ciąży i tak może być, ale w razie co mam zostać na obserwacji z 3 dni. No pięknie, a w domu połowa rzeczy nie zrobiona ![]() ![]() ![]() No i o 6.12 urodziłam. Niestety na koniec musieli mnie naciąć, bo tętno małemu skakało w górę i w dół i nikt nie chciał ryzykować czekaniem. Na szczęście mały urodził się zdrowy - dostał 10 punktów. Zadzwoniłam do męża, że ma syna, a on mi nie uwierzył ![]() Ogólnie źle nie wspominam porodu - krótki na szczęście. Cięcie też mnie nie boli i siedzę normalnie. Dwie doby w szpitalu (ale się wlokło). Od wczoraj jesteśmy w domu (wszystko wysprzątane i na swoim miejscu). Mikuś grymasi przy jedzeniu (to chyba po rodzicach ma niestety ![]() Pozdrawiam ![]() Idę zameldować się na odchowalnię ![]()
#6019 |
Rozeznanie
|
Ewa.nea - jeszcze raz gratulacje! Słodki bobasek
![]() ![]() ![]()
#6020 |
Konto usunięte
|
Witamy Cie spowrotem ewa.nea.
![]() ![]() Fajnie, że już jesteście w domu, ze Mikołaj zdrowiutki chłopak na pełną 10. Buziaczki dla niego od cioci lei. ![]() Mówiłam Ci już, że bardzo młodo wyglądasz? ![]() Już którąś noc z kolei mam bardzo silne skurcze łydek, wczoraj ledwo chodziłam, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obstawiałam, że mały może zacząć się rodzić od moich urodzin - 29.06 (taki prezent bym sobie zrobiła), imienin mamy - 1.07, w terminie - 7.07 lub gdybym miala przechodzić to 17.07 - w urodziny męża ![]() Mały postanowił olać wszystkie te terminy i wybrał własną obcję ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;4660838]Witamy Cie spowrotem ewa.nea. Przypuszczam, że dla męża to było niesamowite zaskoczenie, dziewczyny na wątku też były zdziwione, wyłamałas się z listy. Fajnie, że już jesteście w domu, ze Mikołaj zdrowiutki chłopak na pełną 10. Buziaczki dla niego od cioci lei. Zamelduj się na odchowalni, ale do nas też zaglądaj. Mówiłam Ci już, że bardzo młodo wyglądasz? Już którąś noc z kolei mam bardzo silne skurcze łydek, wczoraj ledwo chodziłam, miałam takie obolałe nogi, a dziś tragedia... ja zwariuje, niech to wszystko się wreszcie skończy.[/quote] Witaj ![]() No tak, troszkę Mikołajowi się spieszyło. Na odchowalni już byłam prze chwilą. Co do mojego wyglądu - dziękuję Ci za komplement. Kiedyś mnie wkurzało, że np. mojej kuzynce młodszej o 3 lata dawano więcej lat niż nawet miałam ja. Teraz mnie to bardzo cieszy ![]() Współczuję bólu łydek, też je miałam. Ale nie przejmuj się, jeszcze trochę i wszystkie dolegliwości miną ![]()
![]() |
#6022 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ewa ale śliczności dobrze ze tak hop siu i po wszystkim
![]() ja moją Pole dzis widziałam - szczupła panna niecałe 2 kg, odwróciła sie główką w dół ![]() ![]()
![]() |
#6023 |
Zakorzenienie
|
jeju ja to juz bym chciała urodzić byłam dzisiaj u gin.mowila ze ciaza donoszona moge smiało rodzic a tu sie nic nie dzieje
![]() dziewczynki moze znacie metody na przyspieszenie porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6024 |
Zakorzenienie
|
Joanna, ty tu nie pisz tylko idź sie seksić, to podobno pomaga
![]() Ewa.nea, Mikołaj jest śliczny! A jaki dorodny! hehe ![]() ![]() Oskar właśnie ma czkawkę. HYP HYP HYP! ![]() Wrócilismy z zakupów no i juz w zasadzie wszystko mamy. W przyszłym tygodniu przyjedzie wanienka na stojaczku-suszarce. Bardzo mi zależało na tej suszarce, bo bede mogła na niej wieszać pranie małego. ![]() ![]() ![]() ![]() W sumie teraz jakby sie Oskar zaczął rodzić to by nie było tragedii. ![]() Aaaa... no i odebrałam wyniki badania krwi i moczu. Wszystko w porzadeczku, a hemoglogina mi skoczyła do 11,8 podczas gdy norma zaczyna sie od 12. Generalnie wyniki mam bardzo dobre (bo normy sa podane dla ludzi nie będących w ciaży ![]() ![]() ![]()
#6025 | |
Zakorzenienie
|
No tak, przynajmniej nie będę miała traumatycznych wspomnień
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#6026 |
Zakorzenienie
|
Lea ja nie mam kremow z filtrem tylko ochronny bambino
![]() ![]() fajny ten mlody cz. mamby ![]() ewa wy tez slicznie z malutkim wygladacie ![]() ps. zanotowane: nie zapomniec suszarki i prostownicy ![]() ![]()
#6027 |
Zakorzenienie
|
Shem no własnie jesli chodzi o hemoglobine to ja byłam w szoku bo przez cała ciaze miałam ja napoziomie 13,5 a teraz ostatnio mam juz 14,5
![]() ale przeczytałam gdzies ostatnio w jakims kalendarzu ciazy, ze przed koncem ciązy parametry morfologii sie własnie podnosza w tym hemoglobinka ![]() Kropka a nie wydaje Ci sie, ze ten krem bambino dziwnie pachnie ![]() bo ja sie zapachem rozczarowałam. Oliwki zapach mi sie bardzo podoba ale ten krem ![]() Natomiast w zapachu mleczka do kąpania Hipp jestem zakochana normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6029 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#6030 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego!
![]() ![]() A ja już na nogach, nieco posprzatałam, a raczej ogarnełam tu i tam, bo troche się uzbierało jakis pierdół nie tam gdzie trzeba. Nawet wytarłam moją wyczesana miotełką do kurzu żyrandol w dużym pokoju. hehehe Właśnie jest u nas właściciel mieszkania i robi nam szafkę w łazience pod umywalkę, bo juz jakis czas temu Łukasz sie na niej oparł i ona wyleciała ze sciany (a sciana to taka dykta chroniąca rury). Potem znowu ja sie o nią oparłam no i w końcu cos trzeba było z tym zrobić. Własciciele mieszkania sami kupili półeczkę i nową umywalkę i juz dzisiaj będziemy mieli normalnie w łazience. ![]() ![]() A ja dzisiaj przejrzę swoją garderobę pod kątem tego co chować na pawlacz a co nie i będę już komponować swoje stroje pociążowe. Najbardziej mi ślinka leci na myśl o ciuchach, które dostałam od siostry, a które były na mnie troche za małe... ![]() ![]() Jestem strasznie ciekawa jak Oskar będzie wyglądał... no strasznie strasznie! Mam nadzieję, że nie bedzie jakiś żabolowaty. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.