|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#6001 |
Raczkowanie
|
Dot.: _Whiskas - wyjątkowy kot o cudownym charakterze__
whiskas nadal czeka!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#6002 |
Raczkowanie
|
Do szaf mili moi, do szaf....
Jeśli jesteś w posiadaniu starej, NIEPRZEMAKALNEJ kurtki, której już nosic nie będziesz-nie wyrzucaj jej!
Z takiej kurtki może zostć uszyty kubrak dla psów bezdomnych-a pozostajacych w schroniskach czy fundacjach. Wspólnie możemy ograniczyć wysoką śmiertelność psów ras krótkowłosych w schroniskach, której powodem jest zima i bardzo niska temperatura. Czasem psy schroniskowe nie mają nawet budy, by schronić się przed zimnem! Ocieplany kubrak sprawi, że przeżyją nawet leżąc na ziemi. Jakie warunki musi spoełnić kurtka, którą chcecie ofiarować: 1.z wierzchu musi być pokryta w 100% nieprzemakalnym materiałem 2. absolutnie nie może być to kurtka puchowa. 3. Nie może być szczególnie gruba: baaardzo grube kurtki nie nadają sie na kubraki. Im Kurtka cieńsza-tym lepiej. 4.nieprzemakalne cieńkie spiwory także przyjmę 5. przyjmę nieprzemakalny ortalion 6.przyjmę bluzy polarowe, koce polarowe itp. 7.przyjmę kurtki lub spodnie narciarskie Kubraki uszyte z kurtek zostaną bezpłatnie wykonane przez moja krawcową i bezpłatnie dostarczone do miejsc, w których są najbardziej potrzebne. Każdy kubrak zostanie przypisany do osoby, do której będę go wysyłać-osoba ta zostanie zobowiązana do tego, by dbać, by kubrak nie zniknął, a w razie wyadoptowania danego psa-by trafił do innego potrzebującego psiaka. W tym temacie będę informowac, gdzie zostały wysłane poszczególne kubraki. PSY LICZĄ NA WASZĄ POMOC, ZAŚ JA Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA WRAŻLIWOŚĆ I DOBRE SERCE USERÓW. NA PM MOŻECIE UZYSKAĆ MÓJ ADRES-POD KTÓRY NALEŻY WYSYŁAĆ KURTKI. MELISA89 I ADA-JEJE ZADEKLAROWAŁY SIE TAKŻE SZYĆ KUBRACZKI, WIEC BARDZO PROSZE O PRZESŁANIE IM MATERIAŁÓW DO ICH ZROBIENIA dysponuję 1 wykrojem kubraka, który pasuje na psy między 20 a 30 kilo: czyli wszelkie bullowate, bokserowate-mniej wiecej o takiej wielkości i budowie. Na inne pieseczki nie dysponuję wykrojami, wiec malutkich kubraków nie bedzie. W kubrakach są guziki-ktore samodzielnie można przeszywać-gdyby kubrak był za luźny czy zbyt wąski. umówmy się, że do jednego miejsca wysyłam 1 kubrak(z uwagi na bardzo dużą ilość zgłoszeń). W ten sposób dana osoba otrzyma wzór-który może powielić u swojej krawcowej!! Bardzo proszę, by osoby, które otrzymają kubraki-wklejały zdjęcia psów schroniskowo-fundacyjnych w kubrakach w tym wątku. Osoby te zostaną także poproszone o zdradzenie swych imon i nazwisk-gdyż kubraki będą personalnie przypisane do osób. JEŚLI CHCESZ ZAMÓWIĆ KUBRAK DLA SCHRONISKA CZY FUNDACJI-DOPISZ SIE DO WĄTKU. PROSZĘ TEZ O DOKŁADNE INFORMACJE, GDZIE KUBRAK POJEDZIE. NIE SZYJEMY DLA PRYWATNYCH ZWIERZĄT USERÓW, NIE SPRZEDAJEMY KUBRAKÓW I NIE KUPUJEMY KURTEK ITP. . Myślę, że warto przejrzeć domowe zapasy ![]() http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/ Edytowane przez rott Czas edycji: 2009-01-15 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#6003 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do szaf mili moi, do szaf....
Hej, cieszę się, że jest tylu chętnych do pomocy psiurom
![]() ![]() W razie gdyby jednak, adres wysyłki dam na pw ![]() Wklejam post mokki z inego fo Pewnie, że watro i to nawet bardzo , akcję tą zorganizowała Monia czyli arjuna z forum amstafiego , tam powstał pomysł, włączyła się w tą piękną i szlachetną akcje oczywiście dogomania i wielkie dzięki za serce. Jako właścicielka amstaffki, bardzo często oglądam tragiczne widoki zmasakrowanych , wyrzuconych jak śmieci psów, Monia ma u siebie wspaniałą Rudolfinę , sunie pitke ze schronu właśnie. Ubiegłej zimy nasze kochane bullowate zamarzały w schronach, w tym roku maja szanse doczekać wiosny ,a wraz z nią może i kochanego domku ze swoim panem włącznie. W takiej tragicznej sytuacji jest wiele psów, tych bez ” grubego futra”, tych niedożywionych itp. Ta akcja obejmuje każdego psa, każdej rasy i wielorasowce także, te malutkie i te wielkie, wszystkie które tego potrzebują. To akcja bez uprzedzeń i podziałów, akcja na rzecz przetrwania zimy i roztopienia ludzkich serc. Pomóc można bardzo łatwo, bez większych nakładów, tyle co opłataza paczkę, dalej sztab krawcowych, a jest już ich 10 uszyje bezpłatnie i prześle do potrzebujących psiaków kurteczki. Wysłać można takie rzeczy jak w opisie akcji, dalej ruszy machina szyjąco- rozdzielająca. Nadciąga kolejna fala mrozów. Poczytajcie, dzięki tym kubraczkom, psy wychodzą z bud, widzą kolejny dzień, to tak mało, zarazem aż tyle. Każdy może pomóc, nie trzeba wiele robić tylko przeszukać szafę, może właśnie Ty masz tą kurtkę, które uratuje kolejne psie życie. Ratując jednego psa świata nie zmienisz , ale świat zmieni się dla tego jednego psa. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, chętnie odpowiem, jestem z Monia w kontakcie, można poczytać na dogo jak to wygląda, http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/index46.html no ludzie do szaf. Edytowane przez rott Czas edycji: 2009-01-09 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#6004 |
Raczkowanie
|
I jeszcze post arjuny pomysłodawczyni akcji
![]() witam wszystkich! Od początku tej zimy zostało uszytych i rozdanych ponad 60 kubraków(w tym 31 wspólnymi siłami z userami dogomanii) W ten sposób staramy się zmniejszyć śmiertelność psów w schroniskach i przytuliskach. jeśli ma ktoś starą kurtkę, stary cieńki śpiwór, sam ortalion, koce polarowe-bardzo proszę o chwilę fatygi i wysłanie materiałów do mnie lub osób, które zajmują się szyciem. Psy, które do tej pory nie wychodziły z bud w schroniskach-biegają teraz w kojcach-i nie jest im zimno, gdyż sa cieplo ubrane. Jeśli ktoś nie ma kurtek, a chce pomóc-może kupić cieńkie koce polarowe-które stanowią podszycie kubraka-i nam wysłać. Jest to akcja charytatywna-nikt nie zarabia tutaj na kubrakach, mogę zapewnić też, że nie kradnę starych kurtek przysłanych przez userów ![]() każdy wydany kubrak jest kontrolowany: gdzie trafił, do kogo i w jakich ilościach-nie ma tu mowy o oszustwie. |
![]() ![]() |
![]() |
#6005 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#6006 |
Zadomowienie
|
Dot.: Miś piękny, łagodny pies w typie landsera PILNE
podnoszę, fajny psiak
|
![]() ![]() |
![]() |
#6007 | |
Raczkowanie
|
![]()
Uwaga, drastyczne zdjęcia:
http://www.ligon.chorzow.pl/tara/bolek/index.html Cytat:
http://www.ligon.chorzow.pl/tara/ind...how_all&no=477 Koń wymaga wielu kosztownych zabiegów, by jakoś doszedł do siebie. Ma dopiero 4 lata i bardzo jest mu potrzebna pomoc. Można wpłacić pieniądze na konto fundacji lub kupić cegiełkę na allegro.
![]() |
#6008 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ratujmy polskie rysie
Szkoda, że nie można już wysyłać smsów....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6009 |
BAN stały
|
Szkoda, ze nikt sie nie zainteresowal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6010 |
Raczkowanie
|
Dot.: Potrzebna pomoc dla skatowanego konia.
Jeszcze artykuł:
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll...CZ01/633002115 Dziewczyny, proszę, zainteresujcie się losem biednego Bolka. On tak dużo wycierpiał...
#6011 |
Wtajemniczenie
|
Poszukuje małego kotka
Hej dziewczynki.
Znacie moze jakies stronki badz kontakty na osoby, ktore chca sprzedac kotki rasowe, ale bez rodowodu. Najlepiej rasy rosyjskiej, persy, somalijskie badz egozotyczne. Szukałam u siebie w trojmiescie, ale wszedzie sa lbo kotki bezrasowe albo z rodowodem za dosc wielkie sumy. Z gory dziekuje za pomoc:&
#6012 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poszukuje małego kotka
Cytat:
Kupujesz albo rasowego z rodowodem, albo z pseudohodowli ![]() mozesz zajrzec np na miau.pl i poszukac kota który szuka domu, chociaz to raczej dachowce ![]()
![]() |
#6013 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje, myslalam, ze to tak jak z pieskami, nie wszystkie maja rodowod
![]() |
#6014 |
Zakorzenienie
|
To baardzo przykre co człowiek jest w stanie zrobić..
Czy jest jakaś kwota ustalona czy można dać ile się chce?
![]() |
#6015 |
Zakorzenienie
|
mimo wszystko rozejrzyj sie po ogłoszeniach, moze bedzie podobny jakis kociak, albo jakis inny Wasz urzeknie a jak nie to tylko pozostaje kupic od hodowcy rasowca ale niezle sobie policzy
![]()
![]() |
#6016 |
Organizatorka
|
ja mam persa bez rodowodu, nie mówię że wygrałby każdą wystawę, ale na pierwszy rzut oka widać, że to pers. Poszukaj na gumtree lub na allegro lub zorientuj się czy w Twojej okolicy odbywają się jakieś wystawy lub targi bo często tam można spotkać ludzi sprzedających zwierzaki
|
![]() ![]() |
![]() |
#6017 |
Raczkowanie
|
Dot.: Miś piękny, łagodny pies w typie landsera PILNE
iś nadal jest bezdomny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6018 |
Raczkowanie
|
Ja nawet nie powiem, co bym temu właścicielowi zrobiła - jak można!! (może oko za oko?)
Kocham konie i nie wiem jak ludzie mogą je tak traktować. Dobrze, że istnieją takie miejsca jak TARA!! Trzymaj się Bolek!! |
![]() ![]() |
![]() |
#6019 |
Zakorzenienie
|
Kara śmierci powinna być ~!~~~!!
boze biedny Bolek
![]() |
#6020 |
Zakorzenienie
|
musialam odczekac z napisaniem tego posta...
jakbym dostała tego faceta w swoje ręcę... to po prostu bym go zatłukła... zaraz coś wpłacę dla biednego Bolka ![]()
#6021 |
Wtajemniczenie
|
idealnie
![]() ![]() ![]()
#6022 |
Raczkowanie
|
Można wpłacać dowolną kwotę, choćby 5 złotych.
Można też kupic cegiełkę na allegro.
#6023 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nieaktualne ogłoszenia adopcyjne - ZBIORCZY
...niechcący nie tu umieściłam wiadomość i nie wiem jak usunąć.
Edytowane przez ewelina* Czas edycji: 2009-01-12 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#6024 |
Rozeznanie
|
Dot.: Poszukuje chetnych do adopcji psiaków
Chciałabym prosić was o pomoc.
Wczoraj moja koleżanka była wolontariuszką na WOŚP. Prowadzone były licytacje i ktoś podrzucił pieska, malutkiego szczeniaczka jeszcze go nie widziałam ale z opisu koleżanki wynika że może mieć mniej niż 8 tygodni ;/ Nie wiem kto tam zarządzał ale chyba jakaś nie poważna osoba bo zgodziła się żeby pieska zlicytować, koleżanka nic nie mogła zrobić, bo wiedziała ze pieska zabrać nie będzie mogła, ma suczkę która przechodzi ciąże urojoną. Piesek został zlicytowany za 10 zł cry i kupiła go osoba nie poważna, znam tą dziewczynę, widziała ona że moja koleżanka płacze i podeszła do niej, powiedział że i tak pewnie rodzice się nie zgodzą bo mieszka w bloku itp. i że będzie mogła g ojej oddać. eyes1 Napisała do niej wieczorem że może u niej spędzić jedna noc czyli dzisiaj musi już ją oddać komuś. Paula moja koleżanka pomyślała że może ja będę mogła ją zatrzymać tymczasowo(jesteśmy sąsiadkami). Niestety na przeszkodzie stoi moja mama, kocha zwierzęta ale wie jaki to obowiązek. Szczeniaczek musi się wszystkiego nauczyć. Było by mi łatwiej ją namówić gdybym wiedziała że znajdę na pewno w jak najkrótszym czasie dla niej wspaniały domek( to suczka ). Mieszkam w Siemiatyczach to 1.5 godz. od Białegostoku i 2 godz. od Warszawy. Może macie jakieś kontakty z dogomani z tych rejonów kto by znalazł dla niej kochany domek. Sprawa jest pilna!!!! Mogę zaopiekować się pieskiem tymczasowo ale ze świadomością ze gdzieś czeka na niego kochany domek. Kiedy będę miała wstawię zdjecia.
#6025 |
Rozeznanie
|
Rasowy=rodowodowy
Nie mówi się na żadne zwierzęta "rasowe" jeżeli nie posiadają udokumentowanego pochodzenia. Koniec kropka. Jeżeli nie posiadasz pieniążków na kotka rasowego to wejdź na stronę którą podała koleżanka wyżej miau.pl i napisz ze szukasz kotka jest tam mnóstwo kotków w potrzebie które są nawet rasowe ale z jakiś przyczyn zostały wyrzucone itp. Najpierw poczytaj trochę, poszperaj nie podejmuj pochopnych decyzji. A zwłaszcza bardzo Cię proszę o to abyś nie kupowała kotka na wystawie!!! Nawet sobie nie wyobrażasz jakie warunki panują w pseudohodowlach poczytaj trochę o nich, porozmawiaj z mężem wyjaśnij mu że moze dachowiec albo kotek ze schronka. Jęls ina forum miau.pl napiszesz czego oczekujesz to zoabczysz ze jest wiele takic hbiedaków które czekają na dome ktak ijak twój. mozesz wziaść kotka troche starszego już nauczonego kożystania z kuwety, będze ci łatwiej.
#6026 |
Raczkowanie
|
Oglądałam wiadomości i słyszałam o tej sprawie.Po obejrzeniu tego dosłownie powiedziałam "Co za cham ,debil ,jak można tak krzywdzić zwierzęta.Ten człowiek jest chory psychicznie."Było ich jeszcze kilka,ale nie będę używać na forum tych słów. Byłam zła na tego człowieka.Chciałabym pojechać do tego konia ,i dać mu trochę troski.Chciałabym go odwiedzać,ale niestety nie mam samochodu(po wypadku). Ten człowiek powinien pocierpieć tak jak te wszystkie zwierzęta,zobaczymy jakby się czuł.I ten człowiek ośmielał się jeszcze mówić ,że jest niewinny ,co za bezczelność.
I ![]() Edytowane przez pauladragon13 Czas edycji: 2009-01-12 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#6027 |
Rozeznanie
|
Dot.: Poszukuje chetnych do adopcji psiaków
Oniaczeq, nie wiem czemu dostałaś info o zastrzykach. Ja swoją sucz sterylizowałam, dostała antybiotyk na brzuszek (srebrna maść) i musiałam tylko po tygodniu się zgłosić na przegląd czy się goi i po niecałych 2 tygodniach na zdjęcie szwów. Powiedz mi, czy jak suczka byłaby wysterylizowana to mogłaby wrócić na wieś? Jakiej ona jest wielkości?
Ewelina, mogę zrobić suczce wątek na dogomanii, ale dopiero w środę. Do kiedy możesz trzymać psiaka? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#6028 |
Zadomowienie
|
Kolejny przykład wilekiego okrucieństwa nad niewinnym stworzeniem.. To jest własnie człowiek, to sa ludzie - ludzie, którym pomaga większość społeczeństwa - ludzie, po prostu zwyczajni ludzie..
I nie mówie, że każdy katuje swoje zwierzeta, ale prawie każdy przyczynia sie do cierpienia.. Po prostu ludzie... Dziwic sie, że wole pomagac zwierzetom, ze nie ruszaja mnie reklamy z typu "chorych Jadzi".. Dlaczego mam pomagać tym, przez których swiat jest jaki jest? Nie mówie o pojedynczych jednostkach, ale o ogóle ludzi.. "Boże, z ogonem bujnym i grzywą gęstą ja przecież jestem, przecież byłem na Twoje podobieństwo.. Nikt by w to teraz nie uwierzył, nic z tego nie zostało.. Czterokopytny Boże, spraw by umieranie nie bolało."... Trzymaj sie Bolek ![]()
Nie mogłem w to uwierzyć, lecz Ty wiedziałaś już, Że to śmierć odwiedziła nasz dom. I krzyczałem - nie zabieraj Jej, Zostaw Małą, zostaw proszę cię, Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie... Edytowane przez kukis Czas edycji: 2009-01-12 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#6029 |
Raczkowanie
|
nóż mi się w kieszeni otwiera jak slysze o takich ludziach
zrobiłabym mu dokladnie to samo ludzie nie maja serca ![]() ![]() to straszne ![]()
#6030 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam cegiełkę
to tylko 8 zł ! nic nie stracimy z naszych kieszeni, a wiele możemy pomóc
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.