Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 202 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-07, 21:10   #6031
emless
Moderator

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez quinnie Pokaż wiadomość
Dokładnie tak emless, czyli jest to możliwe A zainstalowano mi te 4 zamki po jakimś miesiącu od końca przekręcania. Cieszę się, bo moje krzywe przednie zęby nie siedzą bezczynnie

Pozdrawiam
Tak w ogóle to jakoś długo już masz tego hassa...
Mi orto powiedziała że czekamy 6 tygodni do zdjęcia hassa od dnia zakończenia rozkręcania, czyli ja będę go nosiła w sumie około 10-11 tygodni.
Gdybym miała z tym ustrojstwem egzystować trochę dłużej to pewnie wpadłabym w depresję

emless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 21:26   #6032
kasiek87
Kokon pro

moja kumpela nosila hassa 9 mscy ;/ a jej orto ogolnie do dup*(^ byla

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 21:37   #6033
emless
Moderator

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
moja kumpela nosila hassa 9 mscy ;/ a jej orto ogolnie do dup*(^ byla
A to może nie miała hassa, tylko hyraxa? Kiedyś czytałam na forum gazetowym że właśnie hyraxa się tak długo nosi.

A że orto do kitu to w sumie wszystko możliwe. Szkoda tylko że niektórzy lekarze, tudzież pseudo-ortodonci nie za bardzo znają się na tym, za co się zabierają i traktują ludzi jak jakieś króliki doświadczalne...

emless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 21:44   #6034
kasiek87
Kokon pro

hah no wlasnie hassa miala, maske twarzowa i inne gratisy typu sprezynki jakies powyginane druty, wyciagi skladajace z 4-5 gumek po jednej stronie i ogolnie pelno badziewia. wizyty co 3 tyg miala leczyla sie ponad 2 lata a wady do konca baba jej nie skorygowala, bo kolezanka kazala kategorycznie zdjac ten caly zlom bo baba po 2 latach znow chciala jej na pol roku zalozyc hassa ;/ durne babsko bylo

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-03-07, 22:16   #6035
Piesio
Raczkowanie

haaaa xD zmieniłam sobie avatara o ! xD jutro dentysta znowu :-/... umre :| no może niebędzie źle :P a jak tak wasze hassy, aparatki i różne inne ?
Piesio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 07:00   #6036
smv
Zakorzenienie

sugas kitty ale separacja nie przeszkadza w mowieniu a jedzeniu wiec nie odkladaj na dluzej tylko siup na zalozenie lec!
u mnie bez zmian ze tak powiem ^^ nic sie w buzi nie dzieje, czasami zaboli czaqsami nie..ogolnie to takie zwykle dni.;]

papryczka bedzie dobrze, usmiecHnij sie kobitko!)

HE JA jade dzis na zakupy, od 3 tyg jezdze i wracam z niczym, moze dzis cosik sobie kupie ale znajac mnie to pewnie nie;]

Miłego dzioneczka, jak najmniej bolu)
Stary 2008-03-08, 07:32   #6037
lolitaj
Raczkowanie

uff... juz po wszytkim.. teraz to mnie tak zeby nap*&^**%$# ze szok! Wpieniczam jogurt az mi sie uszy trzesą Dziko sie czuje z aparatem na dole.. smiesznie mowie ... najgorszy jest teraz ból i czucie ucisku...

Śniło mi sie, ze mi ząb wypadł i pobiegłam do orto pytam sie czy mozna jeszce go uratowac .. wsadzic na jego miejsce (hmn.. ja to zawsze mam pomsły) a ona ze nnie ma potrzeby zaraz zrobimy Ci sztucze zeby.. OMG! co za koszmar!

A bol zostanie dzisiaj zarekmpensowany prze mojego starszego brata, ktory zabiera mnie na zakupy łołoło szalejemy

EDIT: co do snów o wypadających zębach... zawsze przynoszą mi śmierć najblizyszych.. to bylo 3 lata temu śniło mi sie ze wypadły mi wszytkie zęby.. powiedziałam o tym mamie i zapytałam sie co to znaczy... ona ze nic .. nie sprawdzaj w senniku.. itp. ja na upatrego sprawdziłam śmierć..... potem jakby nigdy nic pojechałam do leclercka i dzoni moja komorka... brat mowi ze dziadek nie zyje... tego samego dnia!!!.. to koszmar ciagle mam to w głowie.. nie moge sobie darowac ze nic nie zrobialm.... wtedy rozbeczałam sie na środku ulicy... mama powiedziala rodzinie ze mi sie to snilo... babcia mowila ze ona tez źle spała.. ze nie moga zasnać potem juz nie poruszaliśmy tego tematu..zebym sie nie rozkleiła znowu...

Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić.
Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.
Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.

19.08.09 prawko
01.10.09 studentka
lolitaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 10:03   #6038
agiii
Zadomowienie

bylam u orto, powiedzial ze ładnie to wszystko postepuje i jeszcze ok pół roku i koniec chociaz ja nie chce bo lubie moj aparat
wzielam jasnorozowe gumki, ale chyba za jasne ale tam... pokaze foty potem
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 10:17   #6039
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja dziś pierwszy raz juz przestawiałam sobie aparat powiem, ze odzuwam, tę zmiane (ale to chyba dobrze)

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 11:23   #6040
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
sugas kitty ale separacja nie przeszkadza w mowieniu a jedzeniu wiec nie odkladaj na dluzej tylko siup na zalozenie lec!
dziewczyny pisały, że boli ta separacja,a ja i tak będę wystarczająco zestresowana we wtorek no ale zobaczę, najwyżej sobie sama ją zdejmę jak mi będzie przeszkadzać
co do jedzenia, to jak pisałam, nie bedzie mi to przeszkadzac, bo jem bardzo mało i często się zdarza, że tylko jogurty
też tego nie chcę przeciągać, pójdę w poniedziałek i zobaczę co i jak....
nadodatek czuję, że ostatnie kawałki dolnych ósemek mi się wyżynają i ciągle sobie tam merdam językiem

no i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET
Stary 2008-03-08, 13:44   #6041
Piesio
Raczkowanie

Babinki Syskiego Najlepszego dziś nasze Święto :P Spełnienia marzeń tych najskrytszych też
Stary 2008-03-08, 15:42   #6042
stycuna
Przyczajenie

a ja mam pytanie.. Czy tylko mi tak odwala, czy Wy tez chodzicie i ciagle gadacie 'a ja bede miala piekne zeby' albo czesto jak patrze w lustro to sobie mysle, ze za rok spojrze i zobacze hollywoodzki usmiech.. ach.
Stary 2008-03-08, 16:09   #6043
Piesio
Raczkowanie

co prawda ja nie mam jeszcze aparatku ale jak zbliża mi się ten 14 kwietnia wizyta to normalnie w domu gadam "że może wkońcu będę miała piękny uśmiech" xD czasem to jak patrze w lusterko to sama do siebie gadam xD no ale ja jeszcze prawie miesiąc :P aha no i nie tylko Tobie odwala xD

Pozdrawiam
Stary 2008-03-08, 16:38   #6044
BeCiAq88
Raczkowanie

GG do BeCiAq88

Ja będę mieć aparat za dwa miesiące ściągnę go za trzy lata ale już widzę oczami wyobraźni jaka będę piękna Ale myślę że każdy kto ma albo będzie mieć aparat tak myśli Jak ktoś nie wierzy że będzie mieć ładne ząbki to po ca zakładać aparat?

Kieł który mi leżał na podniebieniu już prawie cały wyszedł w 2 miesiące
Stary 2008-03-08, 16:40   #6045
tulipanna.
Zakorzenienie

ja sie pocieszam w ten sposob: tzn hollywodzkim usmiechem ciesze sie owszem, pozniej zainwestuje w dobre pasty wybielajace i bede sie cieszyc zebami...mam nadzieje w tej chwili nie czuje wogole ze mam aparat, tak sie do niego przyzwyczailam. A TZ prawi mi na jego temat komplementy - he he.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 16:42   #6046
Piesio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BeCiAq88 Pokaż wiadomość
Ja będę mieć aparat za dwa miesiące ściągnę go za trzy lata ale już widzę oczami wyobraźni jaka będę piękna Ale myślę że każdy kto ma albo będzie mieć aparat tak myśli Jak ktoś nie wierzy że będzie mieć ładne ząbki to po ca zakładać aparat?

Kieł który mi leżał na podniebieniu już prawie cały wyszedł w 2 miesiące

no to gratulację a jaki zakładasz metal tak ? ja jeszcze czekam na swoją kolej życzę Ci pięknego uśmiechu po ściągnieciu i w czasie noszczenia

tulipanna. no to Tobie też życzę pięknego hollywudzkiego (tak się chyba piszę) xD uśmiechu
Stary 2008-03-08, 16:49   #6047
ewela91
Przyczajenie

W ogóle jakaś dziwna metoda leczenia wady zgryzu...ja obecnie noszę stały aparat (już rok) na obie szczeki jednoczesnie i jak rozmawialam z ortodonta to powiedzial, że raczej nie pomogę sobie tym, że najpierw zaloze sobie aparat na jedna a potem na druga szczeke:/...
a zamki to oczywiscie musza byc nowe! po pierwsze sa inne na dolna szczeke a po drugie to dosyc niehigieniczne:/
ewela91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 17:08   #6048
kasiek87
Kokon pro

wszystkiego naj Baby ^^ ja czekam na TŻta a sama sobie kupilam turkusowe rajstopki z okazji haha pomijam ze wszyscy w domu patrza na mnie jak na kosmitke i mowia ze wygladam jak smerf ja tam twierdze ze do czerni wszystko pasuje ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-03-08, 17:17   #6049
Piesio
Raczkowanie

kasiek87 turkusowe piękne e tam kosmitka xD pewnie pięknie w nich wyglądasz :P a co do czerni to jak najbardziej wszystko pasuję
Stary 2008-03-08, 17:56   #6050
BeCiAq88
Raczkowanie

GG do BeCiAq88

Piesio tak metal nie stać mnie na droższy a poza tym metal mi się podoba i te kolorowe gumeczki hmmm... Nie martw się nim się obejrzysz Orto powie " no to na następnej wizycie zakładamy" Dziękuje i wzajemnie

ewela91 Orto zadecydowała że najpierw jeden potem drugi. A że czytałam to forum od jakiegoś czasu i wiedziałam to niektórzy też tak mają zakładane to sie nie kłóciłam mam nadzieje że wie co robi

A co wy tak wszystkie z tym holiłodzkim uśmiechem? Przecież oni tam mają wszyscy sztuczne zęby Nasze będą piękniejsze bo nasze i piękniejsze Wszystkiego najlepsiejszego Lejdis
Stary 2008-03-08, 18:20   #6051
papryka85
Zakorzenienie

No hej babeczki! wszystkiego najlepszego-uśmiechów od ucha do ucha, optymizmu, spełnienia marzeń i ZDROWIA!!!!!!

masz rację BeCiAq88-my będziemy mieć ładniejsze, bo PRAWDZIWE, nie jakieś tam sztucznasy!!!

dobry nastrój mi powrócił...
Stary 2008-03-08, 18:29   #6052
Magda346
Przyczajenie

Cześć Aparatki

Wszystkiego naj ... Panie ....wkońcu to nasze święto

A ja sobie siedze i rozkręcam tego hassa. Dziasiaj przynajmniej zjadłam kanapkę ( oczywiście bez skórki , pokrojoną w kosteczkę ...) ,ale zawsze to coś ,gdyż od środy byłam na jogurtach ....

Ale jakoś tak cieszy mnie to . Bałam sie tego hassa jak cho****. Zamęczałam Was tu ,a nie taki diabeł straszny... Co prawda wesoło nie jest bo z jedzeniem problem , bo mówi sie dziwnie ,ale wkońcu cel uświęca środki

A jak sobie pomyślę ,że będę miałą ząbki na swoim miejscu to aż miło

A dziewczyny co dopiero zakładają , separacja też nic strasznego . Wiem ,że niektóre dziewczyny bardzo przez to cierpiały ,a mnie bolały ząbki jakiś 2 dni , a potem czułam sie jakbym tych gumek nie miała ...Różnie reagują organizmy ..tyle na pocieszenia

Trzymajcie sie

Dół - 05.03.2008.
Hass - 05.03.2008.

Magda346 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 18:47   #6053
Julshka
Raczkowanie

Ja np separacje bardzo ciezko znosilam a chocby dlatego ze gdy mialam te gumeczki bylam na wycieczce jednodniowej no a jak na wycieczkach chce sie cos zjesc (mowie cos poza jogurtami) ehh ale jakos poszlo

No i oczywiscie wszystkiedo najlepszego Wam zycze
Stary 2008-03-08, 19:12   #6054
poldzia89
Zadomowienie

wiTam Kobiety wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta

a właśnie !! byłam dzisiaj na zakupach i naprawdę bardzo sie zdziwiłam bo dosłownie co 2-ga osoba naprawdę nie przesadzam miała aparat oczywiście były to kobiety :p ale az w pewnym momencie śmiać mi sie chciało jak w jednym sklepie były 3 osoby w aparatach a wiec aparaty rulez

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 19:14   #6055
Piesio
Raczkowanie

[quote=BeCiAq88;6838046]Piesio tak metal nie stać mnie na droższy a poza tym metal mi się podoba i te kolorowe gumeczki hmmm... Nie martw się nim się obejrzysz Orto powie " no to na następnej wizycie zakładamy" Dziękuje i wzajemnie

mnie się też metal podoba kololowe gumeczki i wogólę " cud miód i orzeszki xD " do tej por mam ruchomy ale juz go nienosze bo szczęka mi się cosik tam porobiła i wogólę nic nie dam rady tam go włożyc ale nic idę 14 kwietnia na wizytę i z mamą będziemy pytać czy tutaj zakładają stałe xD bo Jasło jak Jasło zaniedługo z mapy zniknie xD (żart oczywiście) a jak się okarzę że tutaj niezakładaja to będę skazana umówic się na wizytę albo w Krośnie albo w Rzeszowie :P no ale mniejsza z tym xD
Tak sobie patrzyłam w lusterko i co widże :-o to nie są ósemki które się wyżnęły tylko siódemki :-/.. yyy... aż mnie zatkał jak sobie liczyłam :| bo oczom nie mogłam uwieżyć :| a jak tak patrzę to ja tam wogólę miejsca nie mam na ósemki :| eh nie wiem może i ja coś pokićkałam nie wiem :-/.. ale naprawdę sok jak nic :-/..
Stary 2008-03-08, 19:30   #6056
rutka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poldzia89 Pokaż wiadomość
wiTam Kobiety wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta

a właśnie !! byłam dzisiaj na zakupach i naprawdę bardzo sie zdziwiłam bo dosłownie co 2-ga osoba naprawdę nie przesadzam miała aparat oczywiście były to kobiety :p ale az w pewnym momencie śmiać mi sie chciało jak w jednym sklepie były 3 osoby w aparatach a wiec aparaty rulez
nom ja tez dzis w tramwaju widzialam dwie dziewuszki ( jakies kolezanki), ktore tez mialy aparat potem ide ide i znow na ulicy jeszce dwie osoby ... t roche nas jest
Stary 2008-03-08, 21:03   #6057
Piesio
Raczkowanie

nie no poprostu za****^^*$%* nie ma miejsca na zęby ósme :-/.. dopiero to są siódemki a nie ósemki :-/.. to przecież ... ehh... a jak będą chciały się wyżnąć ósemki a tu miejsca nie ma :-/.. tragedia
Stary 2008-03-08, 21:48   #6058
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piesio Pokaż wiadomość
nie no poprostu za****^^*$%* nie ma miejsca na zęby ósme :-/.. dopiero to są siódemki a nie ósemki :-/.. to przecież ... ehh... a jak będą chciały się wyżnąć ósemki a tu miejsca nie ma :-/.. tragedia
nie paniuj na zapas....
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 22:05   #6059
effciaa16
Zakorzenienie

Question Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez Piesio Pokaż wiadomość
ja też tak mam. Dentystka powiedziała, że po jeden str. jest miejsce, ale po drugiej już nie, więc też nie za fajnie. Zastanawia mnie co zrobi orto. I mam pytanko, czy przed wizytą u ortodontki mogę zrobić już zdjęcie rtg?

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 22:10   #6060
poldzia89
Zadomowienie

hehe no troche nas jest :P

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości