Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 208 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-23, 08:52   #6211
hania024
Zadomowienie

GG do hania024
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Płatku dzięki za link może zaczne to ćwiczyć jak się troche bardziej rozkręce narazie mam troche zakwasy ale dziś też będe ćwiczyć znowu mam zapał i nie zamieżam odpuścić, to już będzie z górki najgorsze są początki.Super że jedziesz do rodzinki Pati bardzo lubi jeżdzić samochodem nawet jak nie śpi to siedzi grzecznie sama z tyłu w foteliku

Joasiu super że Julka już dobrze się czuje

Meme Agika a jak u was

Kasiulka a ty gdzie się podziewasz co u was słychać, mam nadzieje że was choróbsko nie dopadło

Chaga KRA KRA KRA

My dziś wstałyśmy przed 7 więc nie było tak tragicznie jak wczoraj nawet się wyspałam, Tż dziś wraca mam nadzieje że jutro nie będzie zajmował się zaległą pracą tylko nami ale zobaczymy jutro ,dziś już wraca więc się ciesze
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 10:40   #6212
agika11
Zadomowienie

Dobry dzień
Dobrze Joasiu że już lepiej , dobrze, że Julcia odsypia chorobę, bo możesz przy tym odpocząć.

KAmilek przespał noc, rano zjadł kaszkę, ale temperatura nadal wysoka 39,3. Około 10 dostał kolejny czopek, bo nie zbiła mu się Czekam na rozwój choroby Bawi się, ma mniejszy apetyt tylko, ale ogólnie nie ma tragedii. Licze, że może obejdzie się bez antybiotyku, ale u nas taki schemat powtarza sie po raz kolejny.
JA jestem nie do życia cała zasmarkana i chyba mam temperaturę. I co i siedzę w pracy Możecie mnie linczować ile wlezie, jestem taka głupia, że nie potrafię nic zrozumieć.

Płatku baw się dobrze - ostatnio widać po twoich postach, że jesteś w dobrej formie i wesoła Ciesze się

Mam nadzieję, że Kasiulka tylko robotą zawalona , a reszta jest ok
Buziaczki
Stary 2007-02-23, 11:41   #6213
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

CzesC Gwiazdy!!
musze ponadrabiac co napisałyscie ale teraz nie moge jesdzce podoczytywac
robie łobiad, zuza śpi. Lot tez przespała .
wczoraj dała nam czas wieczorkiem na nacieszenie sie sobą .

to chyba u meme i agiki choróbska. akyszsz, ZdroWieC!!!!!!!!!!!!!!!
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 16:44   #6214
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

boze dziewczyny co ze mnie ciamajda. do niczego sie nie nadaje. jeszcze Wiki wczoraj w polodnie przespala tylko 30 minut wiec wieczorem juz o 18 byla taka spiaca ze ino plakala. o 19. 30 juz spala a w nocy tj. okolo 23 wstala i ani myslala spac. kolo 2 dala dopiero sobie spokoj i zasnela. przenioslam ja do lozeczka bo inaczej bym sie nie wyspala a i tak co troszu sie budzilam. dzisiaj tez nie chciala zasnac padla przy ogladaniu bajek okolo 16 a zasypiala cale 5 minut.

Daria to dobrze ze nacieszyliscie sie soba, ciekawe czy wyniknie cos z tego szalenstwa

Agiko szkoda ze was rozlozylo. na szczescie weekend to moze w domowym ciepelku wykurujecie sie. zdrowka zycze.

Joasiu moze to i lepiej ze dwie choroby na raz Julka i tak przeszla swoje a ze za jednym razem to nie bedzie cierpiala dwa razy.

ciekawe jak tam Platek. czy udalo jej sie przetrzymac rodzinke??

czy ktoras z was robila kiedys rybke w ciescie?? bo ja zisiaj robilam ale ciasto wyszlo jakies dziwne. poprosze o pomoc
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 17:05   #6215
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Bylismy dzis na kontroli - ciag dalszy zastrzyków do niedzieli, dodatkowo musieliśmy kupić jakieś inhalatory, dostaliśmy tubę - wypożyczono nam - i mamy 2x dziennie po 10 min inhalować Fifka!JAsne! Tu mi tramwaj jedzie! On i spokojne siedzenie pzrez 10 min i wdychawanie czegokolwiek! Dwa tramwaje mi jadą!!!!

Właśnie dostałam kilka "uroczych" strzałów pod zebro...

Fifek okazał się amatorem łososia - nie ma to jak świeża ciabatta i łosoś..mmmm...to np. jest mój obiad

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 19:09   #6216
agika11
Zadomowienie

No Daria, nareszcie razem, ale czas zleciał I Zuza jaka wyrozumiała dla rodziców

Tiara, nie dziwię ci się, że padaka jesteś. Nieprzespana noc -brrrrr. A co się Wiki tak poprzestawiało?

Meme- nam inhalacje udawały się tylko jak Epokę Lodowcową 2 żeśmy puszczali dość głośno. Teletubisie też działały Może spróbuj., a nuż się uda i tramwaj przejedzie

Milcio poszedł spać - temperatura jak wróciłam - 40, przed snem 39,9. CZopki wypycha więc podałam mu Nurofen. mam nadzieję, że będzie lepiej. Apetyt ma zmniejszony, ale coś tam je, jak wróciłam to zjadł deserek i wypił 2 buteleczki soku. Kaszką pogardził, ale dam mu przez sen jak wczoraj. Ogólnie dużo śpi - nie wiem, czy nadal walczy, czy się rozkłada. Ale wstrzymuję się z podaniem antybiotyku, bo temperatura to jedyny objaw. Ja też chyba idę spać, bo strasznie się czuję. Po domu cały czas z pieluchą na nosie. Kamil patrzył na mnie zdziwiony
Widzę, że dzień rybny dziś- jak to piątek. Tiaara ja nie pomogę bo rybę jem bez panierki nawet. Nigdy w cieście nie robiłam. Ale chyba takie jak naleśniki tylko gęstsze Meme, ja się zastanawiałam, czy MIlciowi rybki czasem nie podać, ale czytałam, że od 2 lat. Oleję to i mu dam jak będzie się prosił następnym razem. Zrobię mu chyba ryż na normalnym mleku - zobaczymy czy mu coś wyskoczy.
Buziaczki i spokojnej nocy
Stary 2007-02-23, 19:36   #6217
ch_aga
Zadomowienie

Agiko -- no kurcze, że też Was dopadło Zdrowiejcie szybciutko Ty i Kamilek
Dario -- no to pewnie mężyk jest w strzępkach
Meme -- nam jakoś udało się przetrzymywać Muszka na inhalacje. Włączałam bajeczkę na mini mini no ale przede wszystkim śpiewałam. Ja strasznie fałszuję ale mój synio lubi jak śpiewam I jakoś te kilka minut posiedział.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 20:40   #6218
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cześć dziewczyny mu już w domku . Niestety tż wrócił dopiero po 16-tej więc wyjechaliśmy o 16.30 Mati już ledwo patrzył na oczy, a byłam już u kresu sił . Obudził się w połowie drogi in zrobił nam taki koncert ale po 15min. włłączyłam mu na komórce Rubika patrzył w ten telefon i usnął. Od wczoraj płacze jak widzi więcej osób tak było u teściówki i u mojej mamy. Teraz w końcu śpi po tym jak spłakał się w wanience wydaje mi się że też przez zmęczenie.

Haniu jestem z Tobą dzisiaj już nie dam rady ćwiczyć bo padam, ale od poniedziałku trzymam formę. Kolejny dzień bez słodyczy kupiłam ciacho dla koleżanki i resztę zapakowałam jej do domu by mnie nie kusiło mam jobla .

Agiko, Meme mam nadzieje, że chłopaki szybko wrócą do zdrowia . Odnośnie inhalacji to Mati też tego nie lubił próbowaliśmy zabawiać go gdy wdychał .

Tiarro przespanej nocki życze .

Na kolację zjadłam pyszne pierogi mojej babci nikt nie robi lepszych .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 05:25   #6219
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- mam nadzieję, że dziś już będziesz wypoczęta i wyspana bo u mnie niestety pobudka o 5.45, tak jak wczoraj
Przed chwilą Mateusz najadł się papieru ze swoich witamin. Był dziki wrzask jak nie chciałam mu dać buteleczki więc dałam. Za chwilę patrzę a już połowy nalepki nie ma
Chorowitki małe i duże WRACAJCIE DO ZDROWIA !
Zmykam pić kawę.
Pozdrawiam
Stary 2007-02-24, 07:26   #6220
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Mati jak zwykle wstał po 6.00 czyli nic nowego rzucał się przez całą noc i raz zerwał się z potwornym płaczem, ale jakoś go uspokoiłam więc nocka nienajlepsza . Mam nadzieje, że dzisiaj będzie lepiej bo wieczorkiem z tż planujemy wyjść na piwko .
Ch_ago ja mam pół nalepki z buteleczki od wit. D zjedzonej przez Matiego nic mu nie było ale staram się jednak mu nie dawć.

Dzisiaj śniło mi się że jadłam pełno słodyczy, ciastka, czekolade itd.

Haniu tż wrócił?
Stary 2007-02-24, 07:47   #6221
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Agika, Filip jadł karpia na Wigilę, jak miał 10 mies. bo tak się dopraszał - nic mu nie było, zażerał sie jak małpa kitem wczoraj tym łososiem, tydzień temu jadł pstrąga smażonego - nic. Ja uważam,ze nie ma sie co tak sztywno trzymać tych "żywieniowych reguł", bo inaczej dziecko by do 2-3 roku życia było na słoiczkach i papkach. Poza tym spróbować kilka kawałków można, jak raz nic nie bedzie to nie ma sie czego bać. O kotletach i innych "świecących produktach żywieniowych" jedzonych pzrez Fifka nie wspominam...ryby są zdrowe, a poza tym wydaje mi się, ze dziecko powinno próbować różnych smaków, jeśli można roczniakowi podawać ogórkową czy zurek to czemu nie ryby, które na pewno są zdrowsze? Fifek też np. uwielbia wedzony swojski boczek. Do picia juz nie kupujemy mu Bobofrutów, tylko Pysia albo Kubusia litrowego, też nic mu nich nie jest....a nie przeczę - są tańsze. Co jak co, ale w nasze dzisiejsze życie jest nieodłącznie wpleciona chemia - jak dziecko zje "trochę tej chemii" to tylko się przyzwyczai na zapas. Tylko nie myślcie, ze daje Fifkowi co popadnie. Ale dla mnie zdrowa żywnosć to bzdura i biegania po mieście, zeby kupić jakieś tam specjały to przesada, bo równie dobzre można zacząć się myć szarym mydłem a pranie robić recznie w płatkach mydlanych i bez dodatku płynu do płukania, a olej samemu wyciskać ze słonecznika....nie, no bez jaj.

FILIPEK

MADZIA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-24, 07:49   #6222
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

witam kobietki co prawda Wiki ladnie spala, wczesnie usnela i dopiero nad ranem sie przebudzila za to TZ wczoraj poszedl na piwko i wrocil tuz przed 24. a on jak popije to mu sie wywody wlanczaja. no i strasznie przez to wypicie chrapal.

Platku z ta moja Wiki to jest tak ze raz sie nie boi ludzi a innym razem trzyma sie kurczowo. w tamtym roku byla bierzmowanie w rodzince, balam sie ze bede musiala z nia siedziec w pokoju obok i zajmowac sie nia. ale zasoczyla pozytywnie bo jak goscie z kosciola przyszli to jak wypadla do przedpokoju to nie wiedziala kogo ma za nogawki lapac. i krecila sie wkolo pokrzykujac . Mati sie przyzwyczai. dzisiaj pobedziecie z nim wsrod rodzinki i bedzie dobrze.

Joasiu jak Julka?? juz zdrowiej sie czuje i jak z wysypka?? zeby to juz blo ostatnie chorobsko w tym roku

Agiko Wiki co do przestawiania to juz tak ma ze co jakis czas sie przestawia. jeszcze rozumialabym to jakysmy czesto wychodzili gdzies i wracali bardzo pozno. a ona dwa razy w miesiacu jest kapana pozniej niz o 22 a tak zawsze pomiedzy 20 a 21. no w czwartek to uspilam ja u szwagierki przenioslam do drugiego pokoju i polozylam na poslaniu. minelo pol godziny a ona wpadla do kuchni tak szybko ze ze szwagierka nas wystraszyla totalnie. nawet nie wiadomo co i jak. no i przez to o 18 juz bla spiaca i standardowo po kapieli przespala sie dwie godziny i wstala. i znowu ciezka nocka. chociaz ta dzisiaj byla niezla.

a gdzie Kostka?? bo o Kasiulce to juz nie mowie, nawet nie wiadomo czy zdrowi sa czy nie?? mam nadzieje ze wszystko w porzadku.

Stary 2007-02-24, 08:34   #6223
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

No Dzień doberEK!!
przeczytałam tylko(narazie1stone,ostat nia)

czyli tak, Agika jestescie w domu i sie kurujecie? a ta goraczka to przez zeby??u Kamilka? bo u CIebie to napewno wirusisko??

Tiara napisz jeszcze czy Wiki spi osobno znaczy czy w innym pokoju .

Meme czy jak Fifek spi u siebie w pokoju masz ,,baby fon,,(<-to sie tak chyba wymawia,a jak pisze to nie wiem )
ja bym chciała uczyc zuze spac u siebie ale boje sie ze ........qurde nie wiem poprostu sie boje, to uzaleznienie i przewrazliwienie i nie weim jak to zwalczyc robie sobie krzywde no i Zuzkowi.

Ryby u nas od 8-9miesiaca były, kubusie 0d 6.

kRa,kra,Kra,Kra,KrA
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 09:33   #6224
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Płatku ja wczoraj nie odpuściłam i ćwiczenia były słodyczy też nie jem A te twoje sny to jakieś koszmary jeszcze troche i będą cię ciastka zjadać Tż wrócił wczoraj oczywiście póżno poszliśmy spać a dziś witam w waszym gronie pobudki o 6

Ale wiecie co te gorączki to chyba przez wirusówke u nas siostrzenica Tż też ma tylko gorączke 39 i nic innego więc potwierdza się że to chyba jakaś wirusówka panuje już tyle dzieci chorych wszędzie

My też jeszcze ryb nie jemy ale też napewno zaczniemy wcześniej niż przed skończeniem 2 lat. Dziewczyny mam pytanie, bo kupiłam Pampersy i one strasznie śmierdzą ,jakąś chemią coprawda nic Pati nie wysypało ale nie wiem czy one są jakimś środkiem bakteriobójczym traktowane czy jakieś śmierdzące nam się trafiły

Daria super że już razem jesteście a jak tam Tż znalazł nową prace jak nie to KRA KRA KRA

Chaga a jak u was z pracą KRA KRA KRA

Kasiulka a ty gdzie się podziewasz na ferie pojechałaś czy co
Stary 2007-02-24, 09:48   #6225
agika11
Zadomowienie

hejka,
To ja już mu żałować ryb nie będę A do picia to ja mu najczęściej rozcieńczam syrop malinowy z Herbapolu z wodą.

U nas trochę niższa temperatura, Nurofen mu zbił. Teraz ma 38. Zobaczymy co dalej. Jest pogodny, bai się, noc przespał całą Ja jestem w lepszej formie - wieczorem nafaszerowałam się lekami i mi trochę przeszło.
Właśnie obdarł dekor ze ściany więc chyba wraca do zdrowia.

Płatku na pewno się przyzwyczai. Ale z tym słodkim to się zawzięłaś. Ja też w tym tygodniu nic nie zjadłam, ale strasznie za mną chodzi więc muszę sobie coś zrobić.
miłego dnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-24, 10:21   #6226
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ryb nie jedliśmy jeszcze, ale sokro dajecie to teź spróbujemy . Kubusia do pica dajemy też od dawna i bobofruty rozczeńczone wodą, jemy też parówki cielęce.

Haniu właśnie dzisiaj otworzyłam paczkę pampersów i ten zapach to chyba przez ten nowy wkład Dry Extra tak mi się wydaje . Z tym ciastkiem to niezłe .

Agiko niby się zawziełam, ale jak dzisiaj weszłam do piekarni i zapachniały mi szneczki z czekoladą to myślałam, że zaraz śliną mi spłynie po brodzie co chwilę widze jakieś pokusy, znając mnie długo nie wytrzymam .

Tiaaro masz racje przyzwyczai się zwłaszcza, że terza postaramy się przyjeżdzac tu częściej.

Ja dzisiaj kupiłam sobie serum wyszczuplająco-ujędrniające z Evelineciekawe czy zdziała cuda .
Stary 2007-02-24, 11:02   #6227
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dziewczyny, jestem, ale przeczytam wszystko i odpiszę po południu, jadę do domku zobaczyć jak idą prace, na razie,papa.

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 14:23   #6228
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Płatku,to serum działa cuda - używałam po porodzie Fifka - jest rewelacyjne, zwłaszcza te chłodzące!

Dario, nie mamy i nigdy nie uzywalismy zadnego "baby phone",Filip ma swój pokój zaraz obok naszego, ja śpię jak zajac pod krzakiem, więc jak tylko "skrzeknie" juz go słyszę. A poza tym, jakos tak...nie widziałam potzreby kupowania tego, nie mam takich obaw. Filip wylądował w swoim pokoju jak miał 8 mies. bardzo dobrze to pzryjął, na pewno śpi lepiej niż jak był u nas.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2007-02-24, 14:41   #6229
agika11
Zadomowienie

Milcio śpi sobie . A ja mam takiego lenia,że daj spokój. Ogarnęłam chatę tylko z wierzchu. Nie wytrzymałam i zrobiłam ciasteczka owsiane, bo nie mogę sobie poradzić z ssaniem na słodkie. Czekam na TŻ i będziemy pić kawusię (ja już bezkofeinową). Jak nie przyjedzie do 16 to sama piję i jem moje ciasteczka .
Kostko tak się zastanawiałam dzisiaj, czy czasem już się nie przeprowadzasz. Ale widzę, że jeszcze nie. Miałaś nam wkleić zdjęcia z pokoiku Natalki. CHyba nie było, albo ominęłam

Daria, a ty trochę przytyłaś?
Tak w ogóle to kiedyś szukałam tego serum Eveline, bo już pisałyście, że super. Ale nie mogłam dostać nic z tej firmy. Płatek w jakimś supermarkecie kupiłaś?

O tż przyjechał

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-24, 16:35   #6230
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez Meme Pokaż wiadomość
Filip wylądował w swoim pokoju jak miał 8 mies. bardzo dobrze to pzryjął, na pewno śpi lepiej niż jak był u nas.
Pokoik dla dziecka to swietna sprawa, zaczynam co raz bardziej odczuwać jego brak, a to z takiej przyczyny że Natalka po przebudzeniu staje w łózeczku na nózki i widzi nas i w ryk. I przez to teraz mamy niespokojne noce...wczoraj budziła się dosłownie non stop. Miałam wrażenie, że w ogóle nie spałam w nocy i ona również. Dokładnie obudziła się 8 razy i ciągła mnie za włosy (Natki łóżeczko stoi dokładnie oparte o nasze wezgłowie), więc same rozumiecie jak mi spieszno do końca remontu .
A zdjęcia pokoiku nie wkleiłam bo TŻ zrobił je aparatem z telefonu i kolorki nie wyszły takie jak są w rzeczywistości . Jak juz wszystko bedzie gotowe to zrobie aparatem i wkleje. W przyszłym tygodniu idę juz sprzatać więc mysle, że w marcu czeka nas przeprowadzka

Stary 2007-02-24, 19:31   #6231
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

My jesteśmy po ostatnim kłóciu Julkowej pupy uff nareszcie. Chyba jest wszytsko dobrze tylko pupa sina i porobiły się zrosty rozgrzewam ale ciągle to kiepsko wygląda. Julka panicznie boi się teraz przewijania i toczymy nierówną walkę.
Kostko bardzo się ciesze że remont już się u Was kończy. W swoim pokoju Natalka napewno będzie lepiej spac. Julka gdy budzi się w nocy też odrazu chce do nas więc znam bol wspólnego pokoju. Właśnie - dostaliśmy dokumenty z sądu więc już o krok bliżej do mieszkania
Płatku miłego piwkowania
Popieram Meme że nie ma co chuchac i dmuchac z jedzeniem. Julka też jadła ryby, zresztą próbuje prawie wszystko. Jak coś nie jest dla niej np smażone to dostaje kęs a tak to wcina co popadnie: zupy, wędliny: słowem normalne jedzenie. Uwielbia żurek i kiszoną kapuste. Mlekiem i kaszkami gardzi. Zastępuje to nabiałem i mięsem.
Agika mnie i tak zastanawia skąd ta temperatura w Kamilka?
Tiaara a Wika jak była młodsza to też tak się przestawiała. Julka ma takie tendencje ale ciągle mam nadzieje że to się unormuje.
Nie chce zapeszac ale Julka od kilku dni zasypia sama i nie budzi się w nocy. Albo zmęczenie albo coś się poprawia.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 20:14   #6232
ch_aga
Zadomowienie

Wy się odchudzacie a ja codziennie wcinam słodycze i ciągle jestem głodna I tyję niestety
Dużo zdrówka dla chorowitków
Zmykam spać.
Pozdrawiam
Stary 2007-02-25, 07:45   #6233
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Och chyba przesadziłam z tym piffkowaniem było miło, ale rozłożyło mnie już totalnie, katar, kaszel i okropny ból głowy .

Agiko kupiłam u nas w hurtowni te serum jest świetny wybór, cała seria mogłabym Ci kupić, ale nie wiem czy jest sens tyle za przesyłke dawać .

Meme nic nie pisze, że chłodzące, ale jak posmaruje się nim to czuje przyjemne mrożenie .

Kostko świetnie już niedługo na swoim, czekamy na zdjęcia .

Joasiu Mati miał tez zrosty, ale rozgrzewałam mu wacikiem nasączonym spirytusem, ładnie wszystko zeszło śniaki też poginą najważniejsze, żekoniec z zastrzykami i lepiej już z Julcią . A jakie planujecie kupić mieszkanie?

Chago też jestem ciągle głoda, ale ja tylko wyrzekam się słodyczy.
Stary 2007-02-25, 09:10   #6234
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

hello kobietki.

my tez wczoraj bylismy na impresce w waskim gronie u znajomych. oni maja synka cztery miesiace straszego od Wiki. nie dosc ze wczoraj Wiki wstala o 9 rano, nie przespala sie wcale w poludnie to zasnela dopiero o 23.30. moze widac bylo u niej troszeczke ze jest spiaca ale trzymala sie i szalala z Radziem. dopiero jak zaczelam ja ubierac do wyjscia to marudzila bardziej. wrocilismy do domku TZ ja wykapal dostala kaszke i od razu usnela. a ja wczoraj umieralam . nie wiem dlaczego ale jak juz wracalismy to juz nie moglam sie wyprostowac tak mnie podbrzusze bolalo. chociaz nazwac to bolem to bardzo lagodne podejscie. nie bylam w stanie schylic sie zeby zdjac buty. najsmieszniejsze ze jak Wiki zobaczyla ze stoje w tych kozakach tosiadla na ziemi i zaczela sie z nimi szarpac. kochane dziecko chcialo mi pomoc. wzielam tylko recznik i rzeczy do ubrania i poszlam z TZ tem i powiedzialam ze nie ma innego wyjscia jak ja umyc. ja za ten czas zrobilam kaszke. jak weszlam do lazienki to brzuch mi wydelo jakbym byla w piatym miesiacu. ale wzielam po powrocie nospe i pomalu mnie puscilo. ja to sobie mysle ze to z tego ze okres uz powinien mi sie konczyc a on mi sie jeszcze nie zaczal. ale na wszelki wypadek zalozylam na noc pampersa ze srzydelkami. ale i tak nic. tylko prosze nie krakac

co do pokoju Wiki to Dario mamy jeden pokoj dla nas i dla Wiktorii. ja to tak mysle ze Wiki tez budzi sie w nocy bo TZ strasznie ostatnimi czasy chrapie. mnie budzi wiec co tam dziecko, tez sie obudzi. chcialabm miec dla niej osobny pokoj ale coz, nie ma wrunkow.

Joasiu powiem szczerze ze z tym przestawianiem to jak dobrze amietam to tez sie latwo przestawiala i niekiedy straszne cyrki byly bo nie chciala isc wieczorem spac. ale teraz juz szyciej zasypia. jak tylko widze pierwsze oznaki ze jest spiaca to od razu lozko.

Kostko to fajnie ze juz niedlugo bedziecie mieli domek swoj. i nawet przed swietami juz nie bedziesz musiala robic porzadkow.

zmykam bo Wiki sie budzi. odespala impreske

Stary 2007-02-25, 09:46   #6235
agika11
Zadomowienie

No widzę, że imprezkowy wieczór był JA też bym gdzieś wyszła
Joasiu ta temperatura bardzo mnie niepokoi Ciągle się zamartwiam i insynuuję. Bardzo mnie to zastanawia, bo ciągle się utrzymuje, ale poza tym Milcio jest w dobrej formie. Tylko jak jest skok to jest marudny i osłabiony, i tylko się tulić chce. Rano miał 38,8 (po odjęciu 0,5) podałam mu Nurofen, około 9.30 - 37,2. Dziś ma jakby większy katar. No nic dziś minie 3 doba. Jak mu się w ciągu dnia nie zmieni to jutro pójdę do lekarza i zdecyduje co dalej. Ciągle mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku, bo od grudnia to już 3 by był . Ale jak nie będzie innego wyjścia to będzie trzeba. Już dawno bym z nim była ponownie u lekarza, ale w miarę je, bawi się więc nie chcę panikować. Może da radę.
Kostko to roczek już na nowy, miejscu będziecie wyprawiać. Za jednym zamachem parapetówa.
Joasiu kiedyś pisałaś, że fajne mieszkanko oglądaliście. Ciągle jeszcze aktualne, czy zaczniecie szukać od początku?
My właśnie chcemy zacząć załatwiać formalności związane z uzbrajaniem działki i pozwoleniami na budowę. Chyba w końcu też znaleźliśmy projekt. Z tysiąc przejrzeliśmy. Ten jest na 99%, bo ciągle jeszcze przeglądamy. Normalnie tak jestem napalona i nie mogę przeżyć, że nie zaczynamy w tym roku budowy. Ale cóż. Nie wszystko na raz.
Tiaara, to pewnie na okres ten ból. Albo coś zjadłaś. Nie kraczę ci
Płatku nie ma sensu przesyłać. Poszukam jeszcze - niemożliwe, by w całym Wrocławiu nie znaleźć Strasznie się ostatnio zaniedbałam jeśłi chodzi i pielęgnację ciała. A wiosenka za pasem A dam ci radę z tymi słodyczami. Ja doszłam do tego wczoraj. Jak pisałam strasznie mnie ssało na coś słodkiego i ciągle o tym myślałam no i w końcu zrobiłam ciasteczka owsiane. Zjadłam tylko 2 małe i mi przeszło. Dziś znów 2 małe do kawki i czuję, że do wieczora mam z głowy. Tak więc od czasu do czasu chyba trzeba zjeść. JA tam będę teraz w weekend coś do kawci jeść słodkiego , żeby mnie ciastka w czasie snu nie pożarły
My znowu smai. TŻ pojechał do roboty. Strasznie mi smutno z tego powodu. Milcio śpi
Miłej niedzielki.
Stary 2007-02-25, 10:11   #6236
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Witam my też wczoraj zrobiliśmy sobie wypad do kina poszliśmy na Rysia ale powiem szczerze to taki sobie

Płatku ja też mam to serum i ono naprawde mrozi mi to ostatnio aż zimno było. Agiko ja widziałam w jakimś hipermarkecie kosmetyki Eveline a ja kupiłam w zwykłej drogeri u siebie, więc napewno znajdziesz gdzieś we Wrocławiu

U nas nocka i poranek nie ciekawie wyglądały jak wróciliśmy pies obudził Pati potem nie mogła usnąć i cały czas budziła się z płaczem, ale chyba ją brzuch bolał bo co chwile jakieś bączki na nas leciały no i pobudka o 6 ale babcia się zlitowała i po 7 ją zabrała i pospaliśmy do 9
Jeśli chodzi o spanie w jednym pokoju to u nas też Pati wstaje nas widzi i jest krzyk żeby ją wziąść może niedługo przeniesiemy się do drugiego pokoju a ją tam zostawimy i sprawdzimy jak by to u nas wyglądało

Joasiu to dobrze że u was już koniec zastrzyków i już jest dobrze

Meme a u was jak Filipek, lepiej już

Agiko u nas bratanica też tak często ma gorączke i się ostatnio okazało że jej pęcherz się nie opróżnia do końca i przez to robi się zakażenie i gorączka teraz badają ją czy nie trzeba będzie jej czegoś tam powiększyć ale nie pamiętam dokładnie co mieli by jej robić ale często miał właśnie złe wyniki moczu. A z tego co pamiętam to Kamilek też coś ostatnio miał z moczem.
Stary 2007-02-25, 10:55   #6237
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Hejka!

Joasiu, super że juz po zastrzykach, Julcia teraz pewnie będzie naierać sił
No wlasnie, Meme a jak Filipek?
Agiko, to długo Kamilka trzyma temperatura, oby przeszła Mu dziś Skoro to juz 3 doby to pewnie tak będzie, na pewno wszystko będzie dobrze

Tiaro z tym sprzątaniem to masz rację, po raz pierwszy nie będę sprzatać przed świętami, tzn. gruntownie sprzatać

U nas nocka w porównaniu do wczorajszej, super. Natalka obudziła sie tylko raz koło 22-ej, ale wtedy jeszcze nie spalismy. Spała do rana do 7-mej.
W Wieliczce słonko świeci, zapowiada się piękny słoneczny dzień, choć zimny, ale spacer murowany

Stary 2007-02-25, 11:10   #6238
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agika11 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to kiedyś szukałam tego serum Eveline, bo już pisałyście, że super. Ale nie mogłam dostać nic z tej firmy. Płatek w jakimś supermarkecie kupiłaś?
Agiko - poszukaj w Tesco i Auchanie - ja tam ostatnio kupowałam mamie (już nie pamiętam dokładnie, w którym z nich) i był duży wybór kosmetyków tej firmy
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 16:33   #6239
agika11
Zadomowienie

dzięki primavera - chyba jednak Tesco, bo w Auchanie sprawdzałam. Chyba się wybiorę i od razu bodziaki kupię Milciowi, bo mi wyrasta

Milcio nie ma temperatury od 9.30 Tak się cieszę. Ale strasznie marudził popołudniu. Normalnie wysiadałam. Jemu dodatkowo zęby idą więc może to dodatkowo go męczy. Non stop grzebie paluchami w paszczy i nie chce za bardzo jeść nic co musi gryźć. Tylko płynne i bardzo zmiażdżoną zupę. Nawet herbatnikiem pogardził. Mam nadzieję, że to koniec choróbska. Jutro zobaczymy u lekarza i dziś wieczór jeszcze Haniu dzięki za radę, chyba poproszę lekarkę o komplet badań dla Milcia.
Gdzie się podziewacie?
Stary 2007-02-25, 18:08   #6240
agika11
Zadomowienie

To znowu ja, JEST WYSYPKA, taka drobna, na brzusiu i pleckach. Jestem taka zadowolona, że wytrwaliśmy i mu antybiotyku nie podaliśmy. Jutro do lekarza by go osłuchał, czy na pewno nic więcej w nim nie siedzi. Idę sobie kąpiel urządzić i po odpoczywać troszeczkę MIlcio właśnie wykąpany, zjadł kaszki trochę i poszedł spać.
miłego wieczorka.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości