|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#6211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Płatku dzięki za link może zaczne to ćwiczyć jak się troche bardziej rozkręce
![]() ![]() ![]() ![]() Joasiu super że Julka już dobrze się czuje ![]() Meme Agika a jak u was ![]() Kasiulka a ty gdzie się podziewasz ![]() ![]() Chaga KRA KRA KRA My dziś wstałyśmy przed 7 więc nie było tak tragicznie jak wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6212 |
Zadomowienie
|
Dobry dzień
Dobrze Joasiu że już lepiej ![]() KAmilek przespał noc, rano zjadł kaszkę, ale temperatura nadal wysoka 39,3. Około 10 dostał kolejny czopek, bo nie zbiła mu się ![]() ![]() JA jestem nie do życia cała zasmarkana i chyba mam temperaturę. I co i siedzę w pracy ![]() Płatku baw się dobrze - ostatnio widać po twoich postach, że jesteś w dobrej formie i wesoła ![]() Mam nadzieję, że Kasiulka tylko robotą zawalona ![]() Buziaczki
#6213 |
Rozeznanie
|
CzesC Gwiazdy!!
musze ponadrabiac co napisałyscie ale teraz nie moge jesdzce podoczytywac ![]() robie łobiad, zuza śpi. Lot tez przespała ![]() wczoraj dała nam czas wieczorkiem na nacieszenie sie sobą ![]() to chyba u meme i agiki choróbska. akyszsz, ZdroWieC!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#6214 |
Wtajemniczenie
|
boze dziewczyny co ze mnie ciamajda. do niczego sie nie nadaje. jeszcze Wiki wczoraj w polodnie przespala tylko 30 minut wiec wieczorem juz o 18 byla taka spiaca ze ino plakala. o 19. 30 juz spala a w nocy tj. okolo 23 wstala i ani myslala spac. kolo 2 dala dopiero sobie spokoj i zasnela. przenioslam ja do lozeczka bo inaczej bym sie nie wyspala a i tak co troszu sie budzilam. dzisiaj tez nie chciala zasnac padla przy ogladaniu bajek okolo 16 a zasypiala cale 5 minut.
Daria to dobrze ze nacieszyliscie sie soba, ciekawe czy wyniknie cos z tego szalenstwa ![]() Agiko szkoda ze was rozlozylo. na szczescie weekend to moze w domowym ciepelku wykurujecie sie. zdrowka zycze. Joasiu moze to i lepiej ze dwie choroby na raz Julka i tak przeszla swoje a ze za jednym razem to nie bedzie cierpiala dwa razy. ciekawe jak tam Platek. czy udalo jej sie przetrzymac rodzinke?? czy ktoras z was robila kiedys rybke w ciescie?? bo ja zisiaj robilam ale ciasto wyszlo jakies dziwne. poprosze o pomoc
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#6215 |
Zadomowienie
|
Bylismy dzis na kontroli - ciag dalszy zastrzyków do niedzieli, dodatkowo musieliśmy kupić jakieś inhalatory, dostaliśmy tubę - wypożyczono nam - i mamy 2x dziennie po 10 min inhalować Fifka!JAsne! Tu mi tramwaj jedzie! On i spokojne siedzenie pzrez 10 min i wdychawanie czegokolwiek! Dwa tramwaje mi jadą!!!!
Właśnie dostałam kilka "uroczych" strzałów pod zebro... Fifek okazał się amatorem łososia - nie ma to jak świeża ciabatta i łosoś..mmmm...to np. jest mój obiad ![]()
#6216 |
Zadomowienie
|
No Daria, nareszcie razem, ale czas zleciał
![]() ![]() Tiara, nie dziwię ci się, że padaka jesteś. Nieprzespana noc -brrrrr. A co się Wiki tak poprzestawiało? Meme- nam inhalacje udawały się tylko jak Epokę Lodowcową 2 żeśmy puszczali dość głośno ![]() ![]() ![]() Milcio poszedł spać - temperatura jak wróciłam - 40, przed snem 39,9. CZopki wypycha więc podałam mu Nurofen. mam nadzieję, że będzie lepiej. Apetyt ma zmniejszony, ale coś tam je, jak wróciłam to zjadł deserek i wypił 2 buteleczki soku. Kaszką pogardził, ale dam mu przez sen jak wczoraj. Ogólnie dużo śpi - nie wiem, czy nadal walczy, czy się rozkłada. Ale wstrzymuję się z podaniem antybiotyku, bo temperatura to jedyny objaw. Ja też chyba idę spać, bo strasznie się czuję. Po domu cały czas z pieluchą na nosie. Kamil patrzył na mnie zdziwiony ![]() Widzę, że dzień rybny dziś- jak to piątek. Tiaara ja nie pomogę bo rybę jem bez panierki nawet. Nigdy w cieście nie robiłam. Ale chyba takie jak naleśniki tylko gęstsze ![]() Buziaczki i spokojnej nocy ![]()
#6217 |
Zadomowienie
|
Agiko -- no kurcze, że też Was dopadło
![]() ![]() Dario -- no to pewnie mężyk jest w strzępkach ![]() ![]() Meme -- nam jakoś udało się przetrzymywać Muszka na inhalacje. Włączałam bajeczkę na mini mini no ale przede wszystkim śpiewałam. Ja strasznie fałszuję ale mój synio lubi jak śpiewam ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#6218 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny mu już w domku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haniu jestem z Tobą ![]() ![]() ![]() ![]() Agiko, Meme mam nadzieje, że chłopaki szybko wrócą do zdrowia ![]() ![]() ![]() Tiarro przespanej nocki życze ![]() Na kolację zjadłam pyszne pierogi mojej babci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6219 |
Zadomowienie
|
Płatku -- mam nadzieję, że dziś już będziesz wypoczęta i wyspana bo u mnie niestety pobudka o 5.45, tak jak wczoraj
![]() Przed chwilą Mateusz najadł się papieru ze swoich witamin. Był dziki wrzask jak nie chciałam mu dać buteleczki więc dałam. Za chwilę patrzę a już połowy nalepki nie ma ![]() Chorowitki małe i duże WRACAJCIE DO ZDROWIA ! Zmykam pić kawę. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#6220 |
Zakorzenienie
|
Mati jak zwykle wstał po 6.00 czyli nic nowego
![]() ![]() ![]() Ch_ago ja mam pół nalepki z buteleczki od wit. D zjedzonej przez Matiego nic mu nie było ![]() Dzisiaj śniło mi się że jadłam pełno słodyczy, ciastka, czekolade itd. ![]() Haniu tż wrócił? |
![]() ![]() |
![]() |
#6221 |
Zadomowienie
|
Agika, Filip jadł karpia na Wigilę, jak miał 10 mies. bo tak się dopraszał - nic mu nie było, zażerał sie jak małpa kitem wczoraj tym łososiem, tydzień temu jadł pstrąga smażonego - nic. Ja uważam,ze nie ma sie co tak sztywno trzymać tych "żywieniowych reguł", bo inaczej dziecko by do 2-3 roku życia było na słoiczkach i papkach. Poza tym spróbować kilka kawałków można, jak raz nic nie bedzie to nie ma sie czego bać. O kotletach i innych "świecących produktach żywieniowych" jedzonych pzrez Fifka nie wspominam...
![]() ![]()
#6222 |
Wtajemniczenie
|
witam kobietki co prawda Wiki ladnie spala, wczesnie usnela i dopiero nad ranem sie przebudzila za to TZ wczoraj poszedl na piwko i wrocil tuz przed 24. a on jak popije to mu sie wywody wlanczaja. no i strasznie przez to wypicie chrapal.
![]() Platku z ta moja Wiki to jest tak ze raz sie nie boi ludzi a innym razem trzyma sie kurczowo. w tamtym roku byla bierzmowanie w rodzince, balam sie ze bede musiala z nia siedziec w pokoju obok i zajmowac sie nia. ale zasoczyla pozytywnie bo jak goscie z kosciola przyszli to jak wypadla do przedpokoju to nie wiedziala kogo ma za nogawki lapac. i krecila sie wkolo pokrzykujac ![]() Joasiu jak Julka?? juz zdrowiej sie czuje i jak z wysypka?? zeby to juz blo ostatnie chorobsko w tym roku ![]() Agiko Wiki co do przestawiania to juz tak ma ze co jakis czas sie przestawia. jeszcze rozumialabym to jakysmy czesto wychodzili gdzies i wracali bardzo pozno. a ona dwa razy w miesiacu jest kapana pozniej niz o 22 a tak zawsze pomiedzy 20 a 21. no w czwartek to uspilam ja u szwagierki przenioslam do drugiego pokoju i polozylam na poslaniu. minelo pol godziny a ona wpadla do kuchni tak szybko ze ze szwagierka nas wystraszyla totalnie. nawet nie wiadomo co i jak. no i przez to o 18 juz bla spiaca i standardowo po kapieli przespala sie dwie godziny i wstala. i znowu ciezka nocka. chociaz ta dzisiaj byla niezla. a gdzie Kostka?? bo o Kasiulce to juz nie mowie, nawet nie wiadomo czy zdrowi sa czy nie?? mam nadzieje ze wszystko w porzadku.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#6223 |
Rozeznanie
|
No Dzień doberEK!!
przeczytałam tylko(narazie1stone,ostat nia) czyli tak, Agika jestescie w domu i sie kurujecie? a ta goraczka to przez zeby??u Kamilka? bo u CIebie to napewno wirusisko?? Tiara napisz jeszcze czy Wiki spi osobno znaczy czy w innym pokoju ![]() Meme czy jak Fifek spi u siebie w pokoju masz ,,baby ![]() ![]() ja bym chciała uczyc zuze spac u siebie ale boje sie ze ........qurde nie wiem poprostu sie boje, to uzaleznienie i przewrazliwienie i nie weim jak to zwalczyc ![]() ![]() Ryby u nas od 8-9miesiaca były, kubusie 0d 6. kRa,kra,Kra,Kra,KrA |
![]() ![]() |
![]() |
#6224 |
Zadomowienie
|
Płatku ja wczoraj nie odpuściłam i ćwiczenia były
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale wiecie co te gorączki to chyba przez wirusówke u nas siostrzenica Tż też ma tylko gorączke 39 i nic innego ![]() ![]() My też jeszcze ryb nie jemy ![]() ![]() ![]() ![]() Daria super że już razem jesteście ![]() ![]() Chaga a jak u was z pracą KRA KRA KRA Kasiulka a ty gdzie się podziewasz na ferie pojechałaś czy co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6225 |
Zadomowienie
|
hejka,
To ja już mu żałować ryb nie będę ![]() U nas trochę niższa temperatura, Nurofen mu zbił. Teraz ma 38. Zobaczymy co dalej. Jest pogodny, bai się, noc przespał całą ![]() Właśnie obdarł dekor ze ściany więc chyba wraca do zdrowia. Płatku na pewno się przyzwyczai. Ale z tym słodkim to się zawzięłaś. Ja też w tym tygodniu nic nie zjadłam, ale strasznie za mną chodzi więc muszę sobie coś zrobić. miłego dnia ![]()
![]() |
#6226 |
Zakorzenienie
|
Ryb nie jedliśmy jeszcze, ale sokro dajecie to teź spróbujemy
![]() Haniu właśnie dzisiaj otworzyłam paczkę pampersów i ten zapach to chyba przez ten nowy wkład Dry Extra ![]() ![]() ![]() Agiko niby się zawziełam, ale jak dzisiaj weszłam do piekarni i zapachniały mi szneczki z czekoladą to myślałam, że zaraz śliną mi spłynie po brodzie ![]() ![]() Tiaaro masz racje przyzwyczai się zwłaszcza, że terza postaramy się przyjeżdzac tu częściej. Ja dzisiaj kupiłam sobie serum wyszczuplająco-ujędrniające z Evelineciekawe czy zdziała cuda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6227 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jestem, ale przeczytam wszystko i odpiszę po południu, jadę do domku zobaczyć jak idą prace, na razie,papa.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6228 |
Zadomowienie
|
Płatku,to serum działa cuda - używałam po porodzie Fifka - jest rewelacyjne, zwłaszcza te chłodzące!
Dario, nie mamy i nigdy nie uzywalismy zadnego "baby phone",Filip ma swój pokój zaraz obok naszego, ja śpię jak zajac pod krzakiem, więc jak tylko "skrzeknie" juz go słyszę. A poza tym, jakos tak...nie widziałam potzreby kupowania tego, nie mam takich obaw. Filip wylądował w swoim pokoju jak miał 8 mies. bardzo dobrze to pzryjął, na pewno śpi lepiej niż jak był u nas. ![]()
#6229 |
Zadomowienie
|
Milcio śpi sobie
![]() ![]() Kostko tak się zastanawiałam dzisiaj, czy czasem już się nie przeprowadzasz. Ale widzę, że jeszcze nie. Miałaś nam wkleić zdjęcia z pokoiku Natalki. CHyba nie było, albo ominęłam ![]() Daria, a ty trochę przytyłaś? Tak w ogóle to kiedyś szukałam tego serum Eveline, bo już pisałyście, że super. Ale nie mogłam dostać nic z tej firmy. Płatek w jakimś supermarkecie kupiłaś? O tż przyjechał ![]()
#6230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A zdjęcia pokoiku nie wkleiłam bo TŻ zrobił je aparatem z telefonu i kolorki nie wyszły takie jak są w rzeczywistości ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6231 |
Wtajemniczenie
|
My jesteśmy po ostatnim kłóciu Julkowej pupy
![]() ![]() Kostko bardzo się ciesze że remont już się u Was kończy. W swoim pokoju Natalka napewno będzie lepiej spac. Julka gdy budzi się w nocy też odrazu chce do nas więc znam bol wspólnego pokoju. Właśnie - dostaliśmy dokumenty z sądu więc już o krok bliżej do mieszkania ![]() Płatku miłego piwkowania ![]() Popieram Meme że nie ma co chuchac i dmuchac z jedzeniem. Julka też jadła ryby, zresztą próbuje prawie wszystko. Jak coś nie jest dla niej np smażone to dostaje kęs a tak to wcina co popadnie: zupy, wędliny: słowem normalne jedzenie. Uwielbia żurek i kiszoną kapuste. Mlekiem i kaszkami gardzi. Zastępuje to nabiałem i mięsem. Agika mnie i tak zastanawia skąd ta temperatura w Kamilka? Tiaara a Wika jak była młodsza to też tak się przestawiała. Julka ma takie tendencje ale ciągle mam nadzieje że to się unormuje. Nie chce zapeszac ale Julka od kilku dni zasypia sama i nie budzi się w nocy. Albo zmęczenie albo coś się poprawia.
#6232 |
Zadomowienie
|
Wy się odchudzacie a ja codziennie wcinam słodycze i ciągle jestem głodna
![]() ![]() Dużo zdrówka dla chorowitków ![]() Zmykam spać. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#6233 |
Zakorzenienie
|
Och chyba przesadziłam z tym piffkowaniem
![]() ![]() ![]() Agiko kupiłam u nas w hurtowni te serum jest świetny wybór, cała seria ![]() ![]() Meme nic nie pisze, że chłodzące, ale jak posmaruje się nim to czuje przyjemne mrożenie ![]() Kostko świetnie ![]() ![]() Joasiu Mati miał tez zrosty, ale rozgrzewałam mu wacikiem nasączonym spirytusem, ładnie wszystko zeszło śniaki też poginą ![]() ![]() Chago też jestem ciągle głoda, ale ja tylko wyrzekam się słodyczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#6234 |
Wtajemniczenie
|
hello kobietki.
my tez wczoraj bylismy na impresce w waskim gronie u znajomych. oni maja synka cztery miesiace straszego od Wiki. nie dosc ze wczoraj Wiki wstala o 9 rano, nie przespala sie wcale w poludnie to zasnela dopiero o 23.30. moze widac bylo u niej troszeczke ze jest spiaca ale trzymala sie i szalala z Radziem. dopiero jak zaczelam ja ubierac do wyjscia to marudzila bardziej. wrocilismy do domku TZ ja wykapal dostala kaszke i od razu usnela. a ja wczoraj umieralam ![]() ![]() co do pokoju Wiki to Dario mamy jeden pokoj dla nas i dla Wiktorii. ja to tak mysle ze Wiki tez budzi sie w nocy bo TZ strasznie ostatnimi czasy chrapie. mnie budzi wiec co tam dziecko, tez sie obudzi. chcialabm miec dla niej osobny pokoj ale coz, nie ma wrunkow. Joasiu powiem szczerze ze z tym przestawianiem to jak dobrze amietam to tez sie latwo przestawiala i niekiedy straszne cyrki byly bo nie chciala isc wieczorem spac. ale teraz juz szyciej zasypia. jak tylko widze pierwsze oznaki ze jest spiaca to od razu lozko. Kostko to fajnie ze juz niedlugo bedziecie mieli domek swoj. i nawet przed swietami juz nie bedziesz musiala robic porzadkow. zmykam bo Wiki sie budzi. odespala impreske ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#6235 |
Zadomowienie
|
No widzę, że imprezkowy wieczór był
![]() ![]() ![]() Joasiu ta temperatura bardzo mnie niepokoi ![]() ![]() ![]() Kostko to roczek już na nowy, miejscu będziecie wyprawiać. Za jednym zamachem parapetówa. Joasiu kiedyś pisałaś, że fajne mieszkanko oglądaliście. Ciągle jeszcze aktualne, czy zaczniecie szukać od początku? My właśnie chcemy zacząć załatwiać formalności związane z uzbrajaniem działki i pozwoleniami na budowę. Chyba w końcu też znaleźliśmy projekt ![]() Tiaara, to pewnie na okres ten ból. Albo coś zjadłaś. Nie kraczę ci ![]() Płatku nie ma sensu przesyłać. Poszukam jeszcze - niemożliwe, by w całym Wrocławiu nie znaleźć ![]() ![]() ![]() ![]() My znowu smai. TŻ pojechał do roboty. Strasznie mi smutno z tego powodu. Milcio śpi Miłej niedzielki.
#6236 |
Zadomowienie
|
Witam my też wczoraj zrobiliśmy sobie wypad do kina
![]() ![]() Płatku ja też mam to serum i ono naprawde mrozi ![]() ![]() U nas nocka i poranek nie ciekawie wyglądały ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o spanie w jednym pokoju to u nas też Pati wstaje nas widzi i jest krzyk żeby ją wziąść ![]() ![]() Joasiu to dobrze że u was już koniec zastrzyków i już jest dobrze ![]() Meme a u was jak Filipek, lepiej już ![]() Agiko u nas bratanica też tak często ma gorączke i się ostatnio okazało że jej pęcherz się nie opróżnia do końca i przez to robi się zakażenie i gorączka teraz badają ją czy nie trzeba będzie jej czegoś tam powiększyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6237 |
Zadomowienie
|
Hejka!
Joasiu, super że juz po zastrzykach, Julcia teraz pewnie będzie naierać sił ![]() No wlasnie, Meme a jak Filipek? Agiko, to długo Kamilka trzyma temperatura, oby przeszła Mu dziś ![]() ![]() Tiaro z tym sprzątaniem to masz rację, po raz pierwszy nie będę sprzatać przed świętami, tzn. gruntownie sprzatać ![]() U nas nocka w porównaniu do wczorajszej, super. Natalka obudziła sie tylko raz koło 22-ej, ale wtedy jeszcze nie spalismy. Spała do rana do 7-mej. W Wieliczce słonko świeci, zapowiada się piękny słoneczny dzień, choć zimny, ale spacer murowany ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#6238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6239 |
Zadomowienie
|
dzięki primavera
![]() ![]() Milcio nie ma temperatury od 9.30 ![]() ![]() Gdzie się podziewacie?
#6240 |
Zadomowienie
|
To znowu ja
![]() ![]() ![]() ![]() miłego wieczorka.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.