Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 208 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 11:23   #6211
unsafe_girl
Rozeznanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez ktopozna Pokaż wiadomość
Chcecie zdjęcia? Co prawda z przedwczoraj
Pozwolę sobie odpowiedzieć za wszystkie
Pewnie, że chcemy
unsafe_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:15   #6212
MissDiorCheriii
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Takaja
lepiej dograc wszystkie sprawy przed op na ost guzik i ze spokojem klasc sie na stol pamietaj ;*
Kazdej z Nas pewnie zalezy na czasie, ale sama wiem ze nie ma co sie spieszyc... kroczkami kroczkami a dojdziesz do celu Kochana! ;*

usteczka już są
MissDiorCheriii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:47   #6213
korinka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ktopozna Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
witam się po weekendzie, wiosna przyszła nareszcie, z dzieciakami na słońcu siedzę czuję się całkiem dobrze, odstawiłam przeciwbólowe po operacji, skończyłam antybiotyk, generalnie jest ok
Jestem zachwycona moim biustem jak dobrze, że nie wzięłam tych 360-ek, bo chyba bym zamarudziła za jakiś czas o zmianę, a wtedy to chyba mąż by mnie wydziedziczył bez dwóch zdań to najlepsza decyzja, czekam z niecierpliwością na ściągnięcie szwów w piątek.
I zdarza mi się zaglądnąć, czy one tam są, rano jak się budzę, to muszę dotknąć, bo wciąż mam wrażenie, że to sen...
Chcecie zdjęcia? Co prawda z przedwczoraj
no to super ze jest coraz lepiej. a zapewne Twoje nowe nabytki są piękne fajnie ze operację robiłaś wiosną bo w lecie będziesz mogła bez problemu w bikini wskoczyć!
korinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 13:09   #6214
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gawisz Pokaż wiadomość
Takaja -co nas nie zabije to nas wzmocni. Ciężko czekać gdy bardzo chcemy, gdy juz w głowie wszystko poukładane. Ale na to nie masz wpływu więc szkoda Twojego samopoczucia na złe emocje.
A swoją drogą wysyłam zaproszenie - pisałaś coś, że wolałabyś wogóle nie mieć piersi niż "swoje zwisy" - to spójrz z czym ja funkcjonowałam Co do narkozy.. komuś trzeba zaufać..
Dziekuje bardzo za zaproszenie i zaraz polece obejrzec i bedziesz mogla moje nierowne zwisy obejrzec ktorych niecierpie
kurcze dziewczyny nawet nie wiecie jak bardzo jestem wkurzona , juz mi sie snily piekne cycochy,dopasowana blielizna a nie zawsze jedna miska odstajaca

pozatym witam Was ja skoro swit powedrowalam do jedynego prywatnego szpitala gdzie mozna prywatnie od reki zrobic badania ,zrobili mi mammografie i usg piersi moja kwota na operacje piersi jest spooooro uszczuplona ale juz wiem co mi jest i juz Wam mowie : a wiec badanie pokazalo,ze mam gruczolakowlokniaka ( przepraszam bo nie wiem czy dobrze napisalam ) musi byc usuniety ale to juz musze isc do panstwowego szpitala co wiaze sie z czasem wyczekiwania na ``zaproszenie`` wtedy zabiora mojego guzka na badanie zeby sprawdzic czy jest ok i dopiero jak sie okaze,ze nic tam nie ma do dopiero operacja do 5 miesiecy to na pewno moje cycochy sie przesuna,lekarka stwierdzila,ze te guzki ktore mam nie sa zlosliwe w wiekszosci przypadkow ale sprawdzic trzeba dla pewnosci,robilabym ten zabieg prywatnie ale okolo 2000 funtow kosztuje u nich zabieg,plus dzisiejsza wizyta i jeszcze jedna konsultacja wiec pewno na cycki by juz zabraklo,no i musze isc panstwowo co wiaze sie z czasem...ktory dziala na moja niekorzysc bo szaleju dostane
to tak w skrocie a teraz lece wypic kawke i rozwiesic pranie poki jest sloneczko i wieje wiaterek dzis u mnie wiosna

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 13:33   #6215
MissDiorCheriii
Raczkowanie

Takaja..
nie mam pojecia co powinnam Ci napisac, bo co kolwiek by o nie bylo ogarnia Cie i tak smutek i gorycz swoje pewnie i tak biedna wyplaczesz przykro mi ze to Cie spotkalo... ale pamietaj po deszczu przychodzi slonce, tez sie bedziesz cieszyla cycusiami! i tak nelazy myslec i wierzyc ! *

usteczka już są
MissDiorCheriii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 13:50   #6216
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez unsafe_girl Pokaż wiadomość
A w sobotę pojechałam sobie na dyskotekę Pierwszy raz od 1,5 roku. Dobrze trzymający, wycięty top, na to zwykła bokserka i możecie sobie wyobrazić te spojrzenia I tak samo, zero bólu, czy czegokolwiek. I to przy skokach i podskokach

daj jakies foteczki mysle ze wszystkie chetnie popatrzymy sobie a nie tylko Ci z dyskoteki

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

MissDiorCheriii jak Twoje konsultacje bo wicze w podpisie ze 15stego miasta podsumowanie a nic na forum nie pisalas chyba ze ja cos pominelam

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:16   #6217
Kachuula
Zadomowienie

Witam Was dziewczynki wiosennie

Nadrobilam co napisalyscie kochane i zasmucily mnie wieści od Ciebie Takaja nie wiem aż co napisać . Nio ale najważniejsze zdrowie a cycunie poczekają .

U mnie totalny brak czasu . W weekend z mężem i synem na rajdzie, a teraz wiosenny zawrót głowy z porzadkami w ogrodzie. Wpadne do Was wieczorkiem
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-16, 14:42   #6218
lubuss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninka28 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny kurcze mam doła bo chyba będę musiała przesunąć termin op, wczoraj powinnam dostać okres i dupa nawet jak dostane za kilka dni to w okres nie można być op chyba? jak na złość

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

witaj na forum z tego co tu dziewczyny pisały to na początku nie można spać na brzuchu i tak samo z miętoszenie też na początku mąż nie może, niby gwarancja jest dożywotnia na cycuchy

Możesz mieć w okresie, ja miałam bo akurat dostałam i dali mi coś na krwawienie, tu chodzi o twoją wygodę wiec sie nie martw ja dostałam dzien przed operacja czyli w sylwestra jak sie dowiedzialam ze przesunal mi termin na 2 stycznia tak sie zestresowałam ze aż okres dostałam i dola na sylwka złapałam ale jednak operacja była zgodnie z planem
Stary 2013-04-16, 15:18   #6219
anika75
Zadomowienie

Hej Dziewczynki
Takaja, u nas niektórzy chirurdzy wycinają takie kwiatki podczas operacji powiększania, nie wiem, czy akurat gruczolakowłókniaki, ale może wypytaj swojego chirurga .

Cytat:
Unsafe.. cieszysz się z nich pełną piersią .. spojrzeń łapczywych się domyślam - trudno się powstrzymać . Zazdroszczę Ci, że są mięciutkie, mam nadzieję, że moje też w końcu trochę się rozluźnią, bo narazie nadal są twarde i sztywne. A dziś 4 tygodnie od operacji

a na imprezę też bym chętnie poszła ale póki co, w nagrodę za wszystkie trudy cyckowe zarezerwowaliśmy sobie z mężem weekend spa
Gawisz, nasze mentorki anatomiczne raczej nie będą tak mięciutkie jak okrąglaski unsafe. Ale zmiękną na pewno, choć ja na przykład miałam nadzieję, że będą bardziej miękkie i "plastyczne" .

Edytowane przez anika75
Czas edycji: 2013-04-16 o 15:20
anika75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 16:13   #6220
takaja13
Zakorzenienie

Dzwonilam do swojego lekarza ktory bedzie mnie operowal i on mi tego nie ruszy poki nie zbadaja, masakra dla mnie totalna, tak rozzalona juz dawno nie bylam, az sie rozplakalam a maz sie ze mnie smial bo dla niego niepojete jak mozna sie tak przejac cyckami...bede najwyzej miala wisielczy nastroj przez ten czas, bywa

Stary 2013-04-16, 16:23   #6221
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
Dzwonilam do swojego lekarza ktory bedzie mnie operowal i on mi tego nie ruszy poki nie zbadaja, masakra dla mnie totalna, tak rozzalona juz dawno nie bylam, az sie rozplakalam a maz sie ze mnie smial bo dla niego niepojete jak mozna sie tak przejac cyckami...bede najwyzej miala wisielczy nastroj przez ten czas, bywa
Nie martw sie. Szybo zbadasz, wytniesz i piersi zrobisz. Nawet nie wiesz jak ten czas szybko minie. Zdrowie jest jednak najwazniejsze. A jesien to super pora na robienie piersi. Glowa do gory, tyle lat zylas z takim biustem to i pol roku wytrzymasz

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Kachuula Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki wiosennie

Nadrobilam co napisalyscie kochane i zasmucily mnie wieści od Ciebie Takaja nie wiem aż co napisać . Nio ale najważniejsze zdrowie a cycunie poczekają .

U mnie totalny brak czasu . W weekend z mężem i synem na rajdzie, a teraz wiosenny zawrót głowy z porzadkami w ogrodzie. Wpadne do Was wieczorkiem
U mnie juz ogrod ogarniety. Krzesla i stoly wystawione, a i w sobote grill zaliczony

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-16, 16:36   #6222
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Zaden lekarz nie ruszy dopóki nie będzie znał wyniku badania. Niejasno się wyraziłam - chodziło mi o to, byś poprosiła chirurga o wycięcie gdy już będziesz znała wynik, ale dopiero doczytałam, że masz mieć usuwanego guzka w całości, więc to i tak na nic . A może sama biopsja wystarczy? Może cenowo taniej wyjdzie . Zresztą 5 miesięcy to nie jest dużo, szybko zleci, więc może i nie ma co kombinować, tylko cierpliwie czekać
Stary 2013-04-16, 18:02   #6223
ninka28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lubuss Pokaż wiadomość
Możesz mieć w okresie, ja miałam bo akurat dostałam i dali mi coś na krwawienie, tu chodzi o twoją wygodę wiec sie nie martw ja dostałam dzien przed operacja czyli w sylwestra jak sie dowiedzialam ze przesunal mi termin na 2 stycznia tak sie zestresowałam ze aż okres dostałam i dola na sylwka złapałam ale jednak operacja była zgodnie z planem
aha bo lekarz mi mówił że 2 dni przed i 2 dni po nie robią op, ale jak zapytałam jakby mi się przedłużył okres i akurat będę miała jeszcze w dniu op to co wtedy i właśnie mówił o jakiś tabletkach

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

no właśnie Miss Dior nic nie piszesz o konsultacji słońce

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
będzie dobrze kochana myśl pozytywnie

ninka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 18:55   #6224
lubuss
Raczkowanie

Ale padam :P 3 dzień ćwicze i zakwasy jak nie wiem co:P
A powiedzcie mi kiedy moge iść na siłownię ? Bo ogólnie teraz zaczełam ćwiczyć pupe i trochę brzuszek tylko nie wiem kiedy moge tak lepiej zacząć bo na razie po mału aby nie obciążać klatki. Zamierzam jutro iść zapisać się na siłownie ale na klatkę nie bede robić zadnych cwiczen.
Stary 2013-04-16, 19:14   #6225
takaja13
Zakorzenienie

Witajcie wieczorkiem
caly dzien dzis wisialam na telefonie i znalazlam 2 lekarzy w polsce a nawet u mnie w miescie czyli w Szczecinie ktorzy robili juz operacje a przy okazji wycinali te guzki ktore ja mam
jak i jeden tak i drugi moze mnie zoperowac w czerwcu
tylko teraz nie wiem czy sa dobrymi lekarzami a tutaj chyba nie moge umiescic ich nazwiska ???
wiec moze napisze tak i ktoras bedzie wiedziala
jeden to dr.M.P a przyjmuje w dobrej szczecinskiej kolo Szczecina drugi to dr.J.T-P i przyjmuje w M. W samym szczecinie
czy jakas szczecinianka tu jest ktora robila u ktoregos z nich ???

Stary 2013-04-16, 20:02   #6226
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nata_nata Pokaż wiadomość
Hej, mam zamiar powiększyć sobie biust, ale dopiero w przyszłym roku. Po wykarmienu 2 dzieci mam obwisłe A, chciałabym duże B, lub małe C. Jestem niska(157cm.) i drobna, więc myślę, że taki rozmiar były ok. Jestem zielona w tym temacie, dopiero zaczynam się wgłebiać i mam do Was parę pytań. Czy operację trzeba będzie kiedyś powtórzyć? Czy można spać na brzuchu?( ja zasypiam i budzę się na brzuchu) Czy mąż będzie mógł sobie do woli miętosić cycorki i nic tam się nie poprzekręca?
Jeśli te pytania są idiotyczne, to przepraszam, ale ja naprawdę dopiero zaczynam się interesować tym tematem.
Pozdrawiam
Witaj
Co do powtórzenia operacji, ulotka Mentora mówi, że implanty nie są na całe życie i może być potrzeba ich wymiany, jednak dużo lekarzy informuje pacjentki, że jeśli mają implanty renomowanych firm, które mają dożywotnią gwarancję, nie ma potrzeby ich wymiany. Zależy w jakim jesteś wieku, ale myślę, że bezpieczniej nastawić się na wymianę za 15-20 lat.
Spanie na brzuchu jest możliwe (z reguły lekarze pozwalają chyba po 3 miesiącach), jednak nie należy to do najwygodniejszych A poza tym jak się ma już implanty, to uważa się na najdrobniejszy ruch i myślę, ze sama podświadomość będzie Cię blokowała od przekręcenia się na brzuch w czasie snu
Miętoszenie też jest możliwe, ale po około 3 miesiącach przy anatomicznych implantach, a przy okrągłych chyba wcześniej

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

takaja gdzieś czytałam pozytywne opinie o MP, ale o T-P coś negatywnego. Chyba na beauty jeśli się nie mylę.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Ale padam :P 3 dzień ćwicze i zakwasy jak nie wiem co:P
A powiedzcie mi kiedy moge iść na siłownię ? Bo ogólnie teraz zaczełam ćwiczyć pupe i trochę brzuszek tylko nie wiem kiedy moge tak lepiej zacząć bo na razie po mału aby nie obciążać klatki. Zamierzam jutro iść zapisać się na siłownie ale na klatkę nie bede robić zadnych cwiczen.
Najlepiej zapytaj o to lekarza. Klatkę chyba można dopiero po pół roku, ale pamiętaj, ze robiąc brzuszki też napinasz mięśnie klatki piersiowej. Ale nogi raczej już możesz.
Stary 2013-04-16, 20:22   #6227
Martika25300
Raczkowanie

Po dłuższej przerwie witam Was wszystkie
Chyba trudno mi będzie doczytać co się tu dzieje tyle stron do nadrobienia.....
Trochę przytłoczyły mnie problemy i ani nie miałam chęci ani nastroju na pisanie....ta przerwa pozwoliła mi się trochę zdystansować i "wyciszyć" myśli o cycuchach.
Przemyślałam, ochłonęłam, skonsultowałam i mam nowy termin operacji na 9 września. Wcześniej nie dam rady.........
Martika25300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:11   #6228
Saba08
Zadomowienie

Witaj Martika. Przykro słyszeć, że miałaś problemy, mam nadzieję, że wszystko zmierza ku ich rozwiązaniu... A jak druga konsultacja? Coś zmieniła w kwestii wielkości implantów lub ich kształtu?
Stary 2013-04-16, 21:15   #6229
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Witaj
Co do powtórzenia operacji, ulotka Mentora mówi, że implanty nie są na całe życie i może być potrzeba ich wymiany, jednak dużo lekarzy informuje pacjentki, że jeśli mają implanty renomowanych firm, które mają dożywotnią gwarancję, nie ma potrzeby ich wymiany. Zależy w jakim jesteś wieku, ale myślę, że bezpieczniej nastawić się na wymianę za 15-20 lat.
Spanie na brzuchu jest możliwe (z reguły lekarze pozwalają chyba po 3 miesiącach), jednak nie należy to do najwygodniejszych A poza tym jak się ma już implanty, to uważa się na najdrobniejszy ruch i myślę, ze sama podświadomość będzie Cię blokowała od przekręcenia się na brzuch w czasie snu
Miętoszenie też jest możliwe, ale po około 3 miesiącach przy anatomicznych implantach, a przy okrągłych chyba wcześniej

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

takaja gdzieś czytałam pozytywne opinie o MP, ale o T-P coś negatywnego. Chyba na beauty jeśli się nie mylę.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Najlepiej zapytaj o to lekarza. Klatkę chyba można dopiero po pół roku, ale pamiętaj, ze robiąc brzuszki też napinasz mięśnie klatki piersiowej. Ale nogi raczej już możesz.
To dobrze,ze o tym 1 pozytywne opinie czytalas

a powiedzcie mi czy jak lekarz ktory mnie interesuje znajduje sie na tej liscie http://www.ptchprie.pl/ to znaczy,ze jest dobry czy wszyscy sie tutaj znajduja ? bede wdzieczna

Stary 2013-04-16, 21:32   #6230
Saba08
Zadomowienie

Tam znajdują się lekarze mający specjalizację z chirurgii plastycznej, nic to nie mówi jednak o tym, czy są dobrzy, czy tylko mają specjalizację
Stary 2013-04-16, 21:48   #6231
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Tam znajdują się lekarze mający specjalizację z chirurgii plastycznej, nic to nie mówi jednak o tym, czy są dobrzy, czy tylko mają specjalizację
Kurczaki .... to nie dalo mi to duzo no dobra szukam dalej

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

A slyszalyscie cos na temat pani B.M ze szczecina z Medikliniki ?
widzialam jej prace i sliczne cycochy zrobila pozatym ma duzo dyplomow i dosc bogata historie
no i oszalalam juz bo nie wiem komu sie oddac w rece

Stary 2013-04-17, 00:02   #6232
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, mam zamiar powiększyć sobie biust, ale dopiero w przyszłym roku. Po wykarmienu 2 dzieci mam obwisłe A, chciałabym duże B, lub małe C. Jestem niska(157cm.) i drobna, więc myślę, że taki rozmiar były ok. Jestem zielona w tym temacie, dopiero zaczynam się wgłebiać i mam do Was parę pytań. Czy operację trzeba będzie kiedyś powtórzyć? Czy można spać na brzuchu?( ja zasypiam i budzę się na brzuchu) Czy mąż będzie mógł sobie do woli miętosić cycorki i nic tam się nie poprzekręca?
Jeśli te pytania są idiotyczne, to przepraszam, ale ja naprawdę dopiero zaczynam się interesować tym tematem.
Pozdrawiam
Oj chyba jednak aż tak zielona nie jesteś - mi pytanie czy będzie można spać na brzuchu przed operacją do głowy nie przyszło.
Posiedź troszkę z nami a na pewno rozwiejesz wszystkie swoje wątpliwości.

Cytat:
Dziekuje bardzo za zaproszenie i zaraz polece obejrzec i bedziesz mogla moje nierowne zwisy obejrzec ktorych niecierpie
kurcze dziewczyny nawet nie wiecie jak bardzo jestem wkurzona , juz mi sie snily piekne cycochy,dopasowana blielizna a nie zawsze jedna miska odstajaca

pozatym witam Was ja skoro swit powedrowalam do jedynego prywatnego szpitala gdzie mozna prywatnie od reki zrobic badania ,zrobili mi mammografie i usg piersi moja kwota na operacje piersi jest spooooro uszczuplona ale juz wiem co mi jest i juz Wam mowie : a wiec badanie pokazalo,ze mam gruczolakowlokniaka ( przepraszam bo nie wiem czy dobrze napisalam ) musi byc usuniety ale to juz musze isc do panstwowego szpitala co wiaze sie z czasem wyczekiwania na ``zaproszenie`` wtedy zabiora mojego guzka na badanie zeby sprawdzic czy jest ok i dopiero jak sie okaze,ze nic tam nie ma do dopiero operacja do 5 miesiecy to na pewno moje cycochy sie przesuna,lekarka stwierdzila,ze te guzki ktore mam nie sa zlosliwe w wiekszosci przypadkow ale sprawdzic trzeba dla pewnosci,robilabym ten zabieg prywatnie ale okolo 2000 funtow kosztuje u nich zabieg,plus dzisiejsza wizyta i jeszcze jedna konsultacja wiec pewno na cycki by juz zabraklo,no i musze isc panstwowo co wiaze sie z czasem...ktory dziala na moja niekorzysc bo szaleju dostane
to tak w skrocie a teraz lece wypic kawke i rozwiesic pranie poki jest sloneczko i wieje wiaterek dzis u mnie wiosna
No przecież Pan dr Ci mówił że wytnie Ci tą zmianę w czasie operacji jeśli jest niegroźna i jest operacyjne. Więc czemu teraz nie chce?? U nas wycinają takie zmiany bez problemu w czasie operacji. Biopsję można zrobić dla pewności przed operacją. Potem oczywiście zawsze wycięty guzek i tak wędruje do analizy- bo zbadać trzeba zawsze.
Ale pisałaś już sama, że szukasz lekarza w ojczyźnie więc może operację uda się załatwić w umówionym terminie.

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:
Są rzeczy ważne i ważne.
Okres nie jest przeciwwskazaniem ze względu na wygodę pacjentek- gdyby tak było po co by Ci dawali tabletki na co? bo nie rozumiem co miałaś na myśli. Dali Ci tabletki i okres zanikł czy dali Ci tabletki i dzięki nim było Ci wygodnie zmieniać podpaski
W czasie okresu krzepliwość krwi jest mniejsza- a więc w czasie operacji jest większe krwawienie. A więc jest większe ryzyko powikłań po operacji- niektóre z nich są bardzo groźne. I właśnie dlatego trzeba podać podczas operacji leki na krzepliwość by w ten sposób zminimalizować podwyższone ryzyko. Jest to postępowanie zrozumiałe podczas sytuacji ważnych lub wyjątkowych- np. operacji ratujących życie lub operacje gdy pacjentka czekała na termin ważnej operacji dwa lata . Ale dlatego że lekarz ma wolny termin który mu się akurat zwolnił i ma chętną pacjentkę??? no wybacz to nie są praktyki godne pochwały

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 00:22   #6233
gwendolinka
Zadomowienie

Ciekawe ile Dodzia wyciśnie z pewnego lekarza który publicznie zrobił jej analize twarzy i podobno NIEPOPRAWIANEGO NOSA, w programie "na językach" Agnieszki Szulim. Haha.
Mam nadzieje, że dużo.

- 18.04.2011 Dr ES
325 Hp ESy florESy (.)(.)
gwendolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 07:01   #6234
majeczka1224
Raczkowanie

Takaja13 mam nadzieje, ze wszystko ze ulozy po Twojej mysli Trzymam mocno kciuki i mam nadzieje ze trafisz do dobrego specjalisty i dziewczyny z forum pomoga Ci w wyborze doktorka. pozdrawiam
Stary 2013-04-17, 07:21   #6235
ania2003
Raczkowanie

Witam sie w ten piekny sloneczny poranek. Nadrobilam juz co napisalyscie przy porannej kawce. Chce sie pochwalic ze juz mi stuknely 3 m-ce od op i jestem zdziwiona jak to szybko zlecialo. Czuje się dobrze , piersi bardziej miękkie, a i na boczkach juz spokojnie śpię a teraz to jyz czekam na lato i wymarzone topiki
Stary 2013-04-17, 07:31   #6236
gawisz
Raczkowanie

Cytat:
Jestem zielona w tym temacie, dopiero zaczynam się wgłebiać i mam do Was parę pytań. Czy operację trzeba będzie kiedyś powtórzyć? Czy można spać na brzuchu?( ja zasypiam i budzę się na brzuchu) Czy mąż będzie mógł sobie do woli miętosić cycorki i nic tam się nie poprzekręca?
Co do możliwej powtórki operacji to sprawa jest "otwarta". Implantacje wykonuje się od ok 50 lat - część z tych kobiet wymieniła swoje implanty - dlaczego? Niektóre nie były do końca zadowolone z efektu, inne po parunastu latach i oczywistych zmianach (grawitacja nadal działa) chciały znów mieć wypełnione i sterczace piersi, po kolejnej ciąży, karmieniu czy dużej utracie lub wzroście wagi, oczywiście jakiś odsetek kobiet doświadczyło komplikacji i powikłań zmuszających je do wymiany lub uległo urazowi, który spowodował uszkodzenie implantu.. A ile z tych wymieniających musiało poddać się operacji z powodu "zużycia implantu" ? Na takie dane nie trafiłam i nie poznałam nigdy niekogo kto jest po takiej wymianie. Po operacji trzeba robić regularne kontrole usg żeby wiedzieć jak wygląda implant, czy nie ma uszkodzeń, wycieku. Większość firm daje dożywotnią gwarancję (ale obejmuje ona oczywiście wady implantu, a nie ich zużycie i nie pokrywa kosztów operacji). Producent zaznacza, że protezy piersiowe nie są dedykowane na całe życie - co to dokładnie oznacza i czego możemy się spodziewać za 10, 15, 20 -lat? Nie wiem i narazie nie zamierzam się tym martwić przekonam się pewnie.. jeśli dożyję

A propos spania i miętoszenie ja jestem miesiąc po operacji i narazie mowy o tym nie ma. Na to pierwsze nie specjalnie liczę ale drugie myślę ostrożnie wdrożyć za jakiś czas.

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
Witam sie w ten piekny sloneczny poranek. Nadrobilam juz co napisalyscie przy porannej kawce. Chce sie pochwalic ze juz mi stuknely 3 m-ce od op i jestem zdziwiona jak to szybko zlecialo. Czuje się dobrze , piersi bardziej miękkie, a i na boczkach juz spokojnie śpię a teraz to jyz czekam na lato i wymarzone topiki
Aniu zdjęcia co prawda masz piękne w albumie, ale zawsze możesz coś dorzucić z tej okazji. A Ty na jakimś wyjeździe urlopowym nie byłaś przypadkiem...? Testowałaś w terenie strój kąpielowy? Bo chciałam podobny kupic jak Twój? Byłaś na kontroli ostatnio?
gawisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 07:43   #6237
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
Aniu zdjęcia co prawda masz piękne w albumie, ale zawsze możesz coś dorzucić z tej okazji. A Ty na jakimś wyjeździe urlopowym nie byłaś przypadkiem...? Testowałaś w terenie strój kąpielowy? Bo chciałam podobny kupic jak Twój? Byłaś na kontroli ostatnio?
Ja bylam tylko na swieta Wielkanocne z cala rodzinka w hotelu z basenami, stad ten stroj. Jest zwykly, ale bardzo wygodny. I nie powiem zebym nie czula w nim na sobie wzroku innych osob, zarowno kobiet jak i mezczyzn.

Co do kontroli to nie mam już żadnych planowanych wizyt, chyba zeby cos mnie niepokoilo to mam sie zgłosić.

A i dodam , ze wczoraj bylam na wiosennych zakupach i musze przyznac, ze dzieki piersiom wszystko wyglada i lezy super.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 08:09   #6238
korolowa
Rozeznanie

Cytat:

kurcze ja liczę dni i na bank mi operacja wyjdzie właśnie w momencie kiedy zacznie mi się okres, fuck
Stary 2013-04-17, 08:25   #6239
gawisz
Raczkowanie

Ja biorę antykonc. hormonalną i tez mi miał okres wyjśc właśnie tuż przed operacją - ginekolog powiedział, żebym nie robiła przerwy między kolejnym opakowaniem tabl. Słyszałam kiedyś, że farmakologicznie można przesunąć miesiączkę o parę dni. Może zapytaj o to swojego ginekologa?

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
Jest zwykly, ale bardzo wygodny. I nie powiem zebym nie czula w nim na sobie wzroku innych osob, zarowno kobiet jak i mezczyzn.
A i dodam , ze wczoraj bylam na wiosennych zakupach i musze przyznac, ze dzieki piersiom wszystko wyglada i lezy super.
No właśnie taki mi się barzdo podoba. Nie ma fiszbin, ale jednak dół chyba trzyma? Bo same bikini ze sznureczkiem pod biustem to jednak trochę mało. Mogę spytać o model i sklep?
A zakupy na nową figurę muszą być wspaniałe też się do tego przymierzam, ale na poczatek muszę przejrzeć i oczyścić swoją szafę
gawisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 08:37   #6240
Kachuula
Zadomowienie

Witam Was dziewczynki

U mnie niestety brak słoneczka raniutko było a teraz się gdzieś zmyło. Wczoraj dzieci nie dały spokoju i wyprosily złożenie trampoliny i klops w tym taki ze corcia od 6 rano chce iść skakać i nozkami przebiera żeby wyjść na dwór . W domu to już nic nie mogę zrobić bo Dzieci cały dzień na dworze .
Mój Synuś zepsuł w jeden dzień komputer i iPada więc wydatek niekontrolowany wczoraj był - komputer trzeba było kupić bo tamten nie dał się naprawić a na iPada ściągnął jakiegoś wirusa i klops. A ja wypatrzylam sobie super meble ogrodowe i muszę o nich zapomniec

A ja przebieram Nogami bo do konsultacji już niecały miesiąc
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości