|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Agiko czyli wychodzi, że to trzydniówka, tak? Dobrze, że temperaturka już nie rośnie
Jak będę w geant to popatrze za tym serum bo wiem, że coś tam jest na cellulit, albo rozstępy bo oglądałam ale dlaczrgo wtedy nie wziełam, nie wiem .Haniu to Wy macie dwa pokoje? A dlaczego od początku nie kładliście Pati w oddzielnym pokoju? Nam jak wypali z tym mieszkaniem to sypialnia połączona jest z salonem(nie ma drzwi, tylko taki łuk) i Mati będzie miał w sypialni łóżeczko i my też chyba będziemy tam spać, a trzeci pokój jest całkowicie oddzielny i tam usadowie tż i komputer by mały miał spokój i nie był ciągle budzony- to moja wizja .Zjadłam kawałek ciacha kurcze nie smakowało mi .Tiaro mi też się wydaje, że ten ból to na okres .
|
|
|
|
#6242 |
|
Wtajemniczenie
|
moze i na okres ale i dzisiaj spoojnie. zazwyczaj jak juz mnie bolalo to tego samego dnia dostawalam okes a tu cisza. dzisiaj szwagierka zapytala sie mnie czy czasem nie jestem w ciazy. boze uchron mnie. nie wyobrazam sobie.
Platku moze Agika ma racje. moze kup sobie lub upiecz jakies ciastka takie nie bardzo kaloryczne ale zeby cie nie ssalo. moze takie bedzie lepsze podejscie. chociaz jesli ciasto ci nie smakowalo. Agiko no to super ze to nic gorszego jak trzydniowka. kazde dziecko niestety musi to przejsc. i podejrzewam ze jutro bedzie juz lepiej i lekarz nic nie wyslucha. a jak ty sie czujesz?? choroba przegoniona lekami?? Joasiu no to wracacie do zdrowia i lepszego trybu zycia. nie bedzie klocia i nie bedzIe placzu a nic nie jest lepsze dla psychiki mamy ciekawe jak tam Daria, Meme i Kasiulka
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#6243 |
|
Zadomowienie
|
Od dziś postanowiłam ograniczyć słodecze ale że zostało jeszcze kilka czekoladek w bombonierce to muszę je zjeść
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#6244 |
|
Zakorzenienie
|
Ch_ago wyjedz będziesz miała spokój
./Ja podjadam słonecznik .Dzisiaj chyba jedna z najgorszych nocek jakie mieliśmy. Mati ciągle zrywał się z płaczem, rzucał po całym łóżku i jęczał pół nocy czuwałam ja a pół tż jak zasnął na jakąś godzinę bez zrywania się to ja nie mogłam spać i leżałam z zatkanym nosem ledwo oddychając. Biorę leki, ale jest coraz gorzej, fatalnie się czuje, ledwo patrzymy na oczy łącznie z Matim jeszcze dzisiaj wyjazdł ach...
|
|
|
|
#6245 |
|
Zadomowienie
|
Płatku -- współczuję nocki
Mam nadzieję, że dzień będzie lepszy Dużo zdrówka dla Was obydwojga Pozdrawiam |
|
|
|
#6246 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#6247 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Płatku współczuję . Budzenie dziecka w nocy jest męczące, a tymbardziej jak samemu jest sie chorym. Może Mati odeśpi w czasie podrózy tą niespokojną noc. Dużo zdrowia Dla Ciebie i Matiego Bezpiecznej podrózy!!! Napisała do mnie As'Ja. Jej Michałek ostatnio chorował, ale na szczęscie jest co raz lepiej, zresztą wklejam Jej słowa ![]() "hellołek a dziękuję, już jest lepiej. Spokojnie możesz przypominać młodego na wizażu, bo jego mama stara sie regularnie śledzić co sie tam dzieje, tylko już czasu nie starcza na przypominanie sie A Michał ma jeszcze "przewlekle" stosować horacort mite do inhalacji (podobno 3-4 miesiące nawet, żeby zabezpieczyć sie przed nawrotami tych oskrzeli, bo tak rzekomo jest, ze dopóki całkiem wydzielina, kt. tam siedzi nie zejdzie - to nawroty są bankowe, a jak dzieciaczki nie umieją odpowiednio tego odkrztusić, to trzeba im pomagac farmakologicznie...)" U nas znowu dziś pogoda do kitu, spaceru nie bedzie
|
|
#6248 |
|
Rozeznanie
|
No Gwiazdy!!dziekuje za krakanie
łukasz 5marca konczy prace a juz ma nowa, tylko ze jako kierowca i oczywiscie martwie sie ale łukasz sie cieszy Płatku to to choróbsko nie daje za wygraną? Agika no fajnie a Ty jak sie czujesz?Zjadłam okrutnie duzo czekoladek na sniadanie musze sie poprawic koniecznie. przytylam 1kg Joasiuu a co to za wysypka??qurde Haniu a ty masz yorka???i na wystawach sie udzielacie?? |
|
|
|
#6249 |
|
Wtajemniczenie
|
witam kobietki w ten nieciekawy szary dzien. na szczescie temperatura rowna zeru wiec mrozy poszly precz. przynajmniej u nas. ale i tak dalej mi sie nic nie chce. laba na okraglo.
wczoraj wieczorkiem rozmawialismy sobie z TZtem. o *******ach i innych rzeczach. no i podzielil sie ze mna nowina. facet od ktorego mamy internet ( ma na osiedlu kilkadziesiat osob i na innych tez i dalej pruje z podlanczaniem) zeszta bardzo sympatyczny facet zapytal sie mojego TZta czy nie chcialby z nim pracowac. zarejestrowalby go i wogole. chodzi o to ze faceta cale dnie nie ma w domu, a pracy coraz wiecej i juz nie wyrabia. zreszta przeszedl w tamtym roku dwie operacje. wiez ze TZ jest samouk ale wie tle samo co on wiec chcialby zeby TZ mu pomogl. no i TZ sie zastanawia. z tego co czytam o waszych TZtach ( bo czesc ma podobne profesje) to juz sie boje. teraz TZ wraca na 16 do domu a potem no z resszta same wiecie. 24 godziny badz dyspozycyjny. wiecie ze juz dwa dni sie goraco modle. boje sie bo okesu brak a nie chcialabym byc jescze w ciazy sama sobie kracze zeby to tylko zlosliwosc natury a nie ciaza. juz dawno nie mialam takiego stresa.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#6250 |
|
Zadomowienie
|
Agika to super że to tylko trzydniówka
Płatku mamy dwa pokoje ale już ja go naucze Współczuje nocki choć u nas też nie było ciekawie a najgorzej rano bo Pati płakała już od 5 a przed 8 usneła na siedzący Daria mam yorka ale moja sunia nie ma rodowodu |
|
|
|
#6251 |
|
Rozeznanie
|
Tiara niestrasz!!
to czekamy na iwesci, a moze okres sie przesunąl bo masz nerwa??ale wiesz te ,,objawy,, ,nie,nie kRa,Kra,kRa jesli Tiara nie chce narazie niech bedzie 1w1
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#6252 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie nie poznałam Wizażu, ale sie zmieniło, wydawało mi sie, że coś źle sobie nacisnęłam....fajnie, tak inaczej
|
|
#6253 |
|
Rozeznanie
|
łooo qurde
normalnie nie wiem gdzie patrzec, oczopląsu dostałam nie no moj ulubiony kolor fiolet jest ale poprzednio tez był a teraz jeszcze oliwkowy,no no |
|
|
|
#6254 |
|
Zadomowienie
|
O matko
a ja myślałam że mi się komputer popsuł. Ale u was też wszystko w takich dużych literach jak dla złe widzących i najgorsze nie mogę tego zmienić Bardziej mi się stary Wizaz podobał![]() Ok Tż jednak naprawił i mam już normalne litery jak ma ktoś tak to może to zmienić wejść w widok rozmiar tekstu i tam średnie i już mam dobrze.
http://www.suwaczek.pl/cache/d6d01ac347.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2004062600300330.png http://www.suwaczek.pl/cache/94957565ea.png?html"></a> Edytowane przez hania024 Czas edycji: 2007-02-26 o 14:52 |
|
|
|
#6255 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie sie nowy wizaż nie podoba, nic z tego nie kumam
![]() A w ogole to witajcie baby , dawno mnie nie było, ale kompletnie nie mam czasu w pracy U nas w sumie nic nowego, poza tym ze Oliwka zmierzła jak sto diobłów a ja cierpie na okropne migreny (chyba przez te wrzaski). Przecierpiałam cały weekend a teraz wcale nie jest lepiej, chyba powinnam isc do lekarza albo cos. A sama juz nie wiem, najlepiej łeb uciąc i po sprawie ![]() Młoda na szczescie zdrowa, choc mam ostatnio choróbska w domu, małż był cały tydzien chory, a teraz moj tata ma zapalenie oskrzeli. Na szczescie mały cyborg (czyt. Oliwka) w pełni sił. Kurcze az przykro czytac co Wasze dzieciaczki ostatnio przechodza za choróbska, biedna Juleczka i inne smyki. No ale najwazniejsze ze idzie ku lepszemu. Widzicie nawet nie mam kiedy Was poczytac porządnie, nie wiem co u Meme słychac, jak ona sie czuje. Jeszcze dwa miechy z hakiem i bedzie mała Memcia , fajnie. Ja odczuwam troche żal ze Oliwka za 2 tygodnie przestanie byc niemowlakiem i bedzie Juniorem. Wczoraj znalazłam jej pierwszą czapeczkę w która była ubrana po porodzie - no szok normalnie, teraz moglabym jej złożyc na czubek głowy, a pamietam ze wtedy byla na nią za duża . Nie moge uwierzyc ze az tak urosla, ze tyle sie zmieniło. Ech uderzam w jakis ckliwy ton... chyba juz w takim razie spadam, do domu bo mała maruda czeka z utesknieniem zeby sie wyżyć na matce
|
|
|
|
#6256 |
|
Rozeznanie
|
[quote=kasiulka;3797252] W tym tygodniu misiek
cos mi tu sexxemm pachnie ale pustki..chyba nowa szata graficzna wizazu nie odstrasza?? dzisiaj na kolacje bekonik |
|
|
|
#6257 |
|
Wtajemniczenie
|
wchodze na wizaz i
Dario zebys nie siedziala jak na szpilakach. nic jeszcze nie wiem na temat urojonej ciazy. tak to sobie tlumacze. przed ciaza tez mialam przerwy w okresie nawet przez cztery miesiace. i dlatego o tym ze jestem w 14 tygodniu ciazy dowiedzialam sie przypadkiem. teraz sie modle ale testu nie kupuje jeszcze bo pewnie za wczesnie wiec poczekam do przyszlego tygodnia. bo jakbym kupila to bym od razu zrobila. jezu dziewczyny wysiadam psychicznie
|
|
|
#6258 |
|
Rozeznanie
|
no no na szpilkach
no to teraz tydzien krakania mamytroche dziwnie ,nie? jakos nie widze granicy miedzy postami znaczy starsznie jasne ramki no nic trzeba sie przyzwyczaic
|
|
|
|
#6259 |
|
Zadomowienie
|
no rzeczywiście człowiek nawet do kolorów się przyzwyczaił, trudno się odnaleźć w nowym otoczeniu
![]() Kochane potwierdzam 3 dniówkę u Kamilka. Jest dziś cały w kropeczkach - na twarzy nie ma dużo, ale cały brzuszek i całe plecki. Kiedyś CH_aga chyba zdjęcie pokazywała jak to wygląda. Żadnego innego paskudztwa nie ma i dzięki Bogu ![]() Kasiulek migrenę to ty masz nie przez Oliwkowe wrzaski tylko dlatego, że na wizażu się nie relaksujesz No nic jadę Kamil kończy kaszkę, zaraz zaśnie, a my na zakupy do Tesco jedziemy. Muszę ten balsam magiczny zakupić, bo dziś zjadłam ciasteczek co niemiara ![]() MAm nadzieję, że reszta też wraca do zdrowia Joasiu, Meme jak wasze pocieszki? Płatek, a ty lepiej się czujesz Buziolki
|
#6260 |
|
Zadomowienie
|
Agiko -- dobrze, że to tylko trzydniówka
![]() Ja dziś się nażarłam cuksów czekoladowych Nie mogę mieć w domu nic słodkiego, bo nie wyleży. Już wszystko wyżarłam, zostały tylko herbatniczki dla Mateuszka więc mam nadzieję, że już się ograniczę.Nie podoba mi się ta nowa szata graficzna ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#6261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Och,mój mały, gdzie te twoje ząbki
|
|
|
#6262 |
|
Wtajemniczenie
|
Cholera oczopląsu dostane. Nie dośc że jestem zła jak osa to mi jeszcze wizaż skopali.
![]() Julka odbija sobie chorobą i nie śpi wogóle w dzień. Szaleje na całego, położyłam ją po 21. Kra, kra, kra dla Tiaary aby nie była 2 w 1. Przepraszam ale z różnych powodów nie mam dzisiaj sił pisac, chciałam tylko dac znac że u nas ok.
|
#6263 |
|
Zadomowienie
|
My już po zakupach. Kupiliśmy wielką ciężarówę Kamilkowi, będzie miał na wiosnę na ogród. Miał jeszcze kasę od babci na prezent gwiazdkowy więc zaszaleliśmy
Najchętniej to byśmy go obudzili, by zobaczyć jego minę Kupiłam też to serum i zaraz będę się smarować. Zauważyłam, że są dwa rodzaje. Różnica w cenie 2 złote a jedno odchudza do cm już po 2 tygodniach, a to tańsze 2,5 cm po 4 tygodniach. No wzięłam to 2 złote droższe ![]() Kasiulek z tym zapaleniem oskrzeli coś jest na rzeczy. Dziś dzwoni koleżanka z pracy i mówi siedzę w domu bo mam zapalenie oskrzeli. Potem kumpela mi piszę, ze jej TŻ rozłożyło na maxa i też zapalenie oskrzeli. Niech już te choróbska razem z zimą pójdą precz. Tiaara, właściwie to mi się też okres spóźniał w styczniu. Może to przez zmęczenie, wiosenne przesilenie, czy cóś. Nie martw się na zapas. A nawet jak będziesz w ciąży dacie radę ![]() Kostko pozdrów As'Ję i MIchałka. Tak szczerze to ja Michałka już wcale nie pamiętam i może jak znajdzie chwilkę, to nam go przypomni i napisze co i jak.Daria ja się czuję ok, nafaszerowałam się lekami i przeszło. Złego diabli nie biorą ![]() No nic czas spać o 5 pobudka. ![]() Spokojnej nocki
|
#6264 |
|
Zadomowienie
|
Tiaaro -- może lepiej zrób ten test będziesz miała spokojną głowę
![]() A ponieważ jesteśmy dobrymi kraczkami, bo na marginesie Tż dostał pracę o którą się starał , kraczę Tobie na NIEciążę: kra, kra, kra, kra ... ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#6265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny czy wasze dzieci piją z niekapka? Julka za nic w świecie nie chce załapac o co chodzi. Płatku jak droga? Mati spał czy szalał.
Zapraszam na mój blog turystyczny: http://blog.palcem-po-mapie.pl/ "Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski Edytowane przez Joasiaa Czas edycji: 2007-02-27 o 08:13 |
|
|
|
|
#6266 |
|
Wtajemniczenie
|
no chyba jednak kupie ten test dzisiaj bo normalnie juz swiruje. czuje ze ,mi sie brzuch powiekszyl ( a to moze na zblizajacy sie okres), wyczuwam mdlosci i zawroty glowy( a jak bedzie inaczej jak sie rano sniadania nie je albo je pozno). wiem ze dalibysmy sobie rade, ale nie wyobrazam sobie zycia z dwojka dzieci w jednym pokoju. no i juz slysze moja mame ktora psioczy pod nosem ze jeszcze jedno nie odchowane a juz o drugie sie postaralismy.
normalnie jak sie okarze ze nie jestem to sie upije. wiem ze troche do tego glupio podchodze ale nie jestem gotowa. bedzie co ma byc. Kasiulko ja to mysle ze te migreny to z braku sexu. Agiko Joasiu to dobrze ze juz lepiej. Joasiu odpoczywaj kochana. nie bedziemy przeciez zle wiemy co przeszlas. nalezy ci sie duzo snu i odpoczynku. a na poprawe nastroju i nabranie sil polecam kawalek ciasta. co do niekapka to Wiki dlugi czas pila z butelki ze smoczkiem. potem zaczela pic z kartonikow ze slomka. tyle ze jak sie taki kartonik otworzy to nie mozna go potem zabrac. wiec kupilam jej bidonik ze slomka zamykany. ale cholercia mala sie poznala i nie chce pic. ostatnio wyciagnelam niekapka. poczatkowo z koncowka kapkowa ale soczek mi sie wylewal jak sie niekapek przewrocil w torbie wiec zmienilam na niekapka. daje sobie rade bo innaczej jej nie podaje soczku. Chaago gratuluje pracy TZta. i oby jak najlepiej mu szlo i byl zawsze z niej zadowolony. a co do mojego dziecka to wstala cholercia mala o 4 rano i wlasnie pol godziny temu zasnela. przez te jej kombinacje nocne to ja sie wykoncze. i jak tu mowic o kolejnym dziecku jak jeszcze jedno nie unormowalo sobie zycia.
|
|
|
#6267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fatalnie Mati się obudził i płakał przez jakąś godzinę nic nie pomagało wyciąganie z fotelika ryczał jak oętałay, aż był cały czerwony na buzi i już się zanosił . Dziewczyny przeczytałam wszystkie posty, ale już nic nie pamiętam jestem taka chora, że ledwo patrze na oczy . Wczoraj zostawił mi torby i pognał do mechanika, wrócił przed 22.00, Mati zasnął o 20.30Ch_ago gratulacje As"Ja |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#6268 |
|
Zadomowienie
|
Płatku -- rzeczywiście tż zachowuje sie okropnie, nie wiem co Ci doradzić, bo chyba tylko jakaś awantura by się przydała ale chyba nie warto
Szkoda Twojego zdrowia. No kurcze, przykro mi bardzo ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#6269 |
|
Zadomowienie
|
Agiko, dobrze że to sie skończyło trzydniówką a nie czymś gorszym
Kasiulko potwierdzam słowa Tiary , migrena = brak seksu , Ty pomyśl o tym ![]() Tiaro...Ty zrób ten test, bedziesz spokojniejsza ![]() Joasiu, to na odzyskanie sił witalnych Agiko, dziękuję, pozdrowię As'Ję. Ona jest na bieżąco, podczytuje nadal nasz wątek tylko nie ma czasu na pisanie. Więc jeśli chcecie Jej coś przekazać, to śmiało tutaj piszcie, może wtedy się odezwie ![]() Chago gratuluje mężowi...jednak niezłe z nas kraczki ![]() Płatku
|
|
#6270 |
|
Wtajemniczenie
|
co do zajmowania sie dziecmi przez TZtow to ja juz w niedziele mialam kompletnie dosc ale przy rodzince nie chccialam robic awantury. poszlismy do tesciow na obiadek a TZ jak zwykle zabral laptopa ze soba. no i oczywiscie nie dosc ze Wiki byla marudna i w nocy spala tylko 7 godzin wiec chcialo jej sie spac to TZ wolal wyglopiac sie z bratankiem. efekt byl taki ze moze dwie godziny spedzil z Wiki. a ja... szlag mnie niekiedy trafia. jeszcze w niedxziele bylam totalnie do d..y, niepozbierana.
a u nas pogoda jak marcowa. popada, przestanie padac ale zachmurzone niebo. a za chwile slonce typowo piekne wiosenne. nie moglabybyc juz wiosna. wreszcie czlowiek nie musialby ubierac siebie i dziecka jak glopiego. i moznaby se ruszaqc normalnie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

.
.
kurcze nie smakowało mi

.
pół nocy czuwałam ja a pół tż jak zasnął na jakąś godzinę bez zrywania się to ja nie mogłam spać i leżałam z zatkanym nosem ledwo oddychając. Biorę leki, ale jest coraz gorzej, fatalnie się czuje, ledwo patrzymy na oczy łącznie z Matim
Mam nadzieję, że dzień będzie lepszy 
l.