![]() |
#601 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać?
Knife Girl gratuluje obrony
![]() Moniska84 zdrówka dla męża. Mam nadzieję, że jest juz ok ![]()
#602 |
Rozeznanie
|
ale ten weekend byl owocny
![]() misiu GRATULUJE!!!!!!!! my sie jeszzce przez jakis czas nie staramy o potomka. musze najpierw skonczyc te cholerne studia, dostac stala prace no i jakos tam...ale i na nas przyjdzie kolej... knife girl. mam nadzieje, ze bardzo sie tym wszystkim nie stresowalas. wiedzialam, ze dobrze pojdzie. teraz sobie odpocznij. no szkoda tylko, ze do pracy musisz chodzic, bo z tydzien odpoczynku by ci sie przydalo. u mnie nudy. maz w pracy. robotnicy remontuja fasade domu wiec caly czas mi stukaja i wierca. pogoda u nas sliczna. musze zaraz zrobic pranie, bo mam go tyle, ze w 2 pralkach sie nie zmiesci. aaaa. pojechalismy wczoraj "na spacer" do takiego duzego sklepu meblowego - niby wszystko co potrzebujemy mamy, ale jakos sie tak wybralismy, poogladac co nowego. no i....biore przy wejsciu gazetke z promocjami i czytam, ze 1.04. rozdawaja za darmo telefony na karte (motorole F3). ja sobie mysle, ze to jakies primaaplilisowe jaja, ale...widze, ze ludzie wychodza z tymi telefonami. poszlismy w wyznaczone miejsce i....dostalismy po jednym telefonie!!!!!!!!! niezle co????? na karte, bez umowy, tak po prostu....aaaa i najlepsze tjest to, ze w pakiecie startowym mamy po 5 euro!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
My dziś idziemy pobuszować po sklepach meblowych - czas umeblować "salon" no i mam upatrzoną taką szafkę z szufladami do sypialni (do kompletu). NIe spodziewam się jednak żeby coś rozdawali w polskim sklepie za friko, co najwyżej ulotki hihi
A wklejam fotkę kanapy która mi się podoba i najbardziej nam psuje - tylko się nie mogę na kolor zdecydować. Jak dziś nie znajdziemy nic fajniejszego to ją kupimy ![]() ps. w realu wygląda jakos lepiej ![]()
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
Zuzaneczkostrasznie mi się podobają takie kanciate narożniki, sami chceilismy cos takiego kupić ale do naszego pokoju wszystkie były za małe, albo nie nadawały się do spania, takie typowo salonowe do siedzenia.
W końcu zamówiliśmy taki, jest ogromy, ma dużą przestrzeń do spania, składa się z różnych segmentów, można sobie złożyć dowolny kształt. http://www.gawin.pl/pl/sites/products/pdf/donata.pdf Na razie na niego czekamy już ponad 3 tygodnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Rozeznanie
|
zuzaneczko, ten naroznik bardzo mi sie podoba. lubie taki minimalizm. my mamy bardzo maly pokoj 4x4,5m a potrzebowalismy duzo miejsca do siedzenia, bo czzesto pzryjmujemy gosci. rogowki nie wchodzily wiec w gre. musielismy kupic komplet 3,2,1. balismy sie, ze nie wejdzie, ale jakos wszystko sie pomiescilo, tylko nie ma juz miejsca na nowmalny, duzy stol z krzeslami. jemy przy tym malym stoliku. mozna sie przyzwyczaic. w koncu azjaci tez tak jedza
![]() zuzaneczko wybierz kolor, ktory ci pasuje do calosci. widze, ze kanapa jest materialowa. nie wybieraj wiec nic bardzo jasnego, bo bedzie ci sie szybko brudzilo, a z czyszczeniem beda klopoty. nasz komplet jest bialy - tak sniezno bialy., ale jest ze skory, wiec jak sie lekko przybrudzi, bez problemu mozna go umyc. najlepsze jest to, ze komplet mamy juz od ponac 2 lat a myty byl tylko 2 razy!!!!! jest czysty!!! nie wiem dlaczego, ale jakos sie nie brudzi. dzieki bogu!! zrobie zdjecie i wkleje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
Nam mało narożników pasuje ze względu na wymiary. Ten jest optymalny i do tego prosty - tak jak lubimy. Chcemy do "salonu" (hehe ok 15m2) jeszcze dorzucić stół + krzesła, ławę i jakieś pufy przy narożniku, no i niskie mebelki na których będzie tv itp.
Co do koloru podoba mi się beż ale ze względów praktycznych chcę coś ciemniejszego. Podobała mi się czerwona ale będzie stać przy czerwonej ścianie więc nie bardzo ![]() Nie lubię skórzanych siedzisk dlatego decydujemy się na materiał, a te "pokrowce" da się zdjąć. Aha i narożnik da się rozłożyc do spanka jakby co ![]()
![]() |
#607 |
Rozeznanie
|
zuzaneczko, "salony" mamy chyba podobnej wielkosci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Zadomowienie
|
biedronko! ależ macie sliczny salon! no super poprostu!
Takie pytanko na marginesie- czy biłay kolor nie jest cięzki w pielnacji? Pozdróweczka dla wszystkich studentek, mgr. inżynierek i mamusiek! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
bienioka ależ u Was szwajcarsko ;> bardzo fajne mebelki
![]() mój salon jest ciut mniejszy (niecałe 3,5 na niecałe 4,5) i narożnik też stanie "na czerwonej ścianie" ![]() ![]() narożnik dziś kupiliśmy ![]() aaa i dokupiliśmy mebelek do sypialni, może bedzie jeszcze w tym tygodniu, niestety na narożnik poczekamy do 6 tygodni ![]() kupiłam sobie też doniczki do kuchni pod uprawę szczypiorku i pietruszki i innego ziela ![]() bezsenność a buuu poczułam się niepozdrowiona - nie jestem studentką, ani inżynierką a mamusią też nie a buuu ![]()
![]() |
#610 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za życzenia zdrowia dla męża..
![]() ![]() A ja dziś pierwszy dzien w pracy ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() zuzaneczko. tez mam doniczki w ktorych mam bazylie, czszypiorek i piertuszke. bez tych swierzych trzech rzeczy chyb anic nie potrafie ugotowac ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#612 |
Wtajemniczenie
|
Ale śliczne mebelki, hmmmm
![]() ![]() ![]() Ale zmieniając na moment temat może uda nam się wziąść kredyt studencki na własne mieszkanko ![]() ![]() ![]()
#613 |
Zakorzenienie
|
Bienioko śliczny masz salonik, a kanapa pierwsza klasa, my mamy kanapę piaskową, a teraz mój mąż ogląda się za jasnymi kanapami bardzo podobnymi do Twojej, ale ja mimo wszystko mam obawy.
Kindziu super jakby Ci sie udalo z kredytem napisz coś wiecej na jego temat jakie warunki trzeba spełniać, jaki bank taki kredyt przyznaje i jakie rzecz jasna oprocentowanie. Trzymam kciuki by się udało A u mnie nerwy, nerwy i jeszcze raz nerwy. Dziś już jestem spokojniejsza choć wczorajszy dzień był dla mnie bardzo nerwowoy. Rano jak zawiozłam męża do szpitala, myślalam, ze troszkę sobie polezy i dopiero koło środy będą mu coś robić, a okazało sie, ze już wczoraj miał operację(usunięcie polipa z pęcherzyka żółciowego), do dziś rana leżał na sali pooperacyjnej, teraz lezy już na normalnej sali a jutro ma wyjść. Ale wiele nerw mnie to kosztowało, prócz tego w pracy jak zawsze na początku miesiąca, kocioł, niestety mam wiele obowiązków, które kumulują się na pierwsze dni miesiąca. Z tego wszystkiego chyba wczoraj dostałam jakiś bóli w dole brzuszka i tym też się zmartwiłam ![]()
#614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj przepraszam! ![]() Ale już nadrabiam: Pozdrawiam gorącow wszytskie właścicielki kanap w koloze jasny brąz oraz doniczek pod uprawę szczypiorków, pietruszków i innych ziel ![]() hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Wtajemniczenie
|
misia jak narazie była to rozmowa telefoniczna. Facet powiedział, ze mamy szanse
![]() Ale jak się tylko dowiem szczegółów to dam znać. Wiem, że oprocentowanie we frankach szwjcarskich wynosi w tej chwili 4,17% a w złotówkach 7% z czymś więc róznica jest spora. My, jeśli dojdzie do kredytu, to będziemy brać raczej we frankach. Jesli chodzi o nazwe banku to facet mi powiedził nazwę ale z tego szoku zapomniałam ![]() A Wy na jakim etapie jestescie? Jeszcze się wstrzymujecie od decyzji i nadal szukacie?
#616 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
kindzia, dziękuję
![]() A co do teściowej, to naprawdę Ci się nie dziwię... W końcu przychodzi taki moment, że nerwy puszczają i człowiek musi wygarnąć co myśli ![]() Nie zdziwię się, jak i mnie się to wkrótce zdarzy ![]() ![]() A mianowicie: już od końca zeszłego roku wspominam o załatwieniu formalności związanych z domem - tzn. przepisanie części na nas, tak żebyśmy wreszcie mieli porządek w papierach ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle to dopiero teraz zauważyłam, że nie napisałam o jednej istotnej rzeczy - 3 osoby się nie obroniły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że uda nam sie z tym kredytem i oderwę się od niej raz na zawsze bo jak nie to mi psycha przy niej siądzie całkowicie ![]()
![]() |
#618 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() Mnie koleżanki postraszyły trochę opowieściami o swoich i znajomych przypadkach, jak to małżeństwa kasę w dom/ mieszkanie ładowały, a po wszystkim dostawali kopa i na odchodne tekst, że to nie ich ![]() ![]() Odkąd tylko o budowie zaczęła być mowa, wiedziałam, że trzeba będzie załatwić te formalności u notariusza, i to takie oczywiste dla mnie było. Ale po opowieściach koleżanek postanowiłam doprowadzić do tego jak najszybciej. i na pewno nie po zakończeniu budowy. A tu widzisz jak mi to wyszło ![]() W każdym razie nie odpuszczę i temat będę wałkować do skutku. Jak się obrazi - trudno. Swoich spraw musimy pilnować. Boję się tylko, żebym o to z mężem spięcia nie miała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
dobre dobre, teraz się czuję pozdrowiona hihi
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
Kinife_Girl chyba wiekszość z nas ma jakąs zakręconą sytuację, jeśli chodzi o mieszkanie, to mieszkanie czyli dokładnie m2 które ma być nasze, też ma bardzo pokręcona sytuację, bo miało trzech współwłaścicieli z czego jeden zmarł, aj dużo załatwiana kombinowania. Moja jedna dobra rada, musisz wziąść wszystko w swoje ręce, może poprostu umów się do notariusza skoro się tak długo czeka, a taściowej poprostu powiedz termin wtedy i wtedy u notariusza, bo akurat był taki termin wolny. A kto pokrywa wszystkie koszty związana z tą darowizną??? (czy to będzie darowizna?) Mi czasem ręce opadają bo mieszkanie załatwiamy od mojej rodziny, ale to jak rodzina potrafi być wredna i zachłanna wychodzi dopiero gdy poczują pieniądze. Bardzo bolesne ale prawdziwe.
Kindziu super by było gdyby Wam sie udało z tym kredytem. My ze względu na moje ciągłe zmęczenie ![]()
#621 |
Zadomowienie
|
Przepraszam Dziewczyny że przerywam Wam rozmowy o kredytach ale wreszcie jestem sama w pracy i mam czas by dodać swe fotki ślubne i sie przedstawić Wam
![]() ![]()
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana wcale na gimnazjalistke nie wygladasz ew licealistke (zartuje oczywiscie) ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zadomowienie
|
jukol - Dzięki
![]() ![]() szczególnie gdy jestem ubrana na sportowo to mi się zdarza a nie codziennie chodze jakąs wystrojona i widzisz! a co do zdjęcia o zachodzie to też jest moje ulubione ![]() ![]()
#624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Misiu a Wy też bierzecie ten studencki czy inny kredyt w tym banku. On ma jakieś odgałęzienia, w których ja już sie pogubiłam. Jakie Wam zaproponowali oprocentowanie i wysokość rat? iszsza ślicznie wygladacie razem i zdjęcia superowe. Uwielbiam zdjecia ![]()
![]() |
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam o 7 lat mlodsza siostre i czasmi ludzie sie mylą ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Iszsza,śliczna z Was para i śliczne zdjęcia
![]() A co do wieku,to jak jak poznałam swojego męża,dawałam mu jakieś 5 lat mniej niż ma w rzeczywistości ![]() ![]()
![]() |
#627 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() W naszej sytuacji jest o tyle dobrze, że jedyną właścicielką jest teściowa, więc tylko z jedną muszę się szarpać ![]() ![]() ![]() ![]() iszsza, śliczne fotki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Wtajemniczenie
|
Kiedy Wielka Noc nastanie życzę Wam na Zmartwychwstanie
dużo szczęścia i radości, które niechaj zawsze gości w dobrym sercu, w jasnej duszy i niechaj wszystkie żale zagłuszy. Do tego mokrego Dyngusa ![]() życzy Kinga z mężem
#629 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Malutki Baranek ma złote różki, pilnuje pisanek na trawce z rzeżuszki, gdy nikt nie widzi, chorągiewka buja i beczy cicho WESOŁEGO ALLELUJA!!! WESOŁYCH ŚWIĄT DZIEWCZYNKI
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.