Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji)
Abu Dhabi 24 30,00%
Ajmān 0 0%
Dubai 33 41,25%
Fujairah 1 1,25%
Ras al-Khaimah 0 0%
Sharjah 7 8,75%
Umm al-Quwain 1 1,25%
W innym państwie Middle East 14 17,50%
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-01, 18:38   #601
Wenila
Wtajemniczenie

Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

A był ktoś na wyścigu F1 w Abu Zabi?ja niestety nie na żywo, ale muszę przyznać, że nowy tor robi ogromne wrażenie.
Stary 2009-11-02, 05:21   #602
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

GP Abu Dhabi widzialam na wielkim ekranie, w dobrym towarzystwie przy piwie

Tor piekny i nie zgadzam sie z Kubica, ze nudny.... bo daje wlasnie duze mozliwosci manewrow i jest bezpieczniejszy od innych torow.

Ja kibicowalam ekipie Brawn przez caly sezon.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 11:26   #603
Villemo2409
Przyczajenie

Mnie F1 średnio interesuje....ale oglądałam w niedzielę właśnie ze względu na Yas Sam tor jak i całe otoczenie - wielki szacun Ciarki mi po plecach przechodziły..tym bardziej, ze jak tam byłam 3 m-ce temu, to był to wielki plac budowy Tempo mają niesamowite!
A jeszcze jak sobie przypomnę, ile musieliśmy się naścierac, zeby wogóle nas tam wpuścili..usmiech mi z twarzy nie schodzi
Villemo2409 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 12:25   #604
daria82
Przyczajenie

Hej!
Właśnie się dowiedziałam że dostałam odmowną odpowiedź dotyczącą visy Często to się zdarza? Miała to być visa pracownicza? Mają sprobować jeszcze raz, moze tym razem sie uda, choc troche juz stracilam nadzieje
Pozdrawiam
daria82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 14:03   #605
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez daria82 Pokaż wiadomość
Hej!
Właśnie się dowiedziałam że dostałam odmowną odpowiedź dotyczącą visy Często to się zdarza? Miała to być visa pracownicza? Mają sprobować jeszcze raz, moze tym razem sie uda, choc troche juz stracilam nadzieje
Pozdrawiam
Oj Daria.... przykro mi

Dla pocieszenia powiem, że się zdarza, że odmawiają wizy młodym kobietom tak do 30 roku życia, a czasem nawet wjazdu. Tak więc nie tylko Ciebie to spotyka.

Poza tym.... nie jesteście małżeństwem i to wiele w tym kraju komplikuje.

Niestety Polacy potrzebują wiz, koszt wizy na dzień dzisiejszy to 550 AED plus 5.000 AED tutułem gwarancji, zwracana jest pełna kwota 5.000 AED po udowodnionym wyjeździe z Emiratów.

Taką wizę może wyrobić tutaj np. biuro podróży.

55 kg
Stary 2009-11-03, 16:43   #606
daria82
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
[B]Niestety Polacy potrzebują wiz, koszt wizy na dzień dzisiejszy to 550 AED plus 5.000 AED tutułem gwarancji, zwracana jest pełna kwota 5.000 AED po udowodnionym wyjeździe z Emiratów.

Taką wizę może wyrobić tutaj np. biuro podróży.
Hej!
Mam 27 lat A czy przez biuro podrozy tez moge miec problem zalatwienia tej visy??
Pozdrawiam
Stary 2009-11-03, 17:07   #607
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Hej!
Mam 27 lat A czy przez biuro podrozy tez moge miec problem zalatwienia tej visy??
Pozdrawiam
Próbuj, to jedno w tej chwili mogę Ci doradzić.

55 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 18:39   #608
daria82
Przyczajenie

Cytat:
Próbuj, to jedno w tej chwili mogę Ci doradzić.
Ok, bede probowac dalej
Stary 2009-11-03, 19:01   #609
Magda_M_1973
Wtajemniczenie

Daria spróbuj tutaj http://odkryjdubaj.pl/informacje-prawno-wizowe/ koszt 690 zł- już tu dzwoniłam nie powinno byc problemu

Z ambasad mi nie odpisali cóż jutro będę dzwonić , a jak nie to przez hotel załatwimy no przecież bilet na samolot juz mamy
ale my tylko na 6 dni ............
Hotel chce 600
+5000 kaucji to tez wrazie co może być
Magda_M_1973 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 15:55   #610
daria82
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Magda_M_1973 Pokaż wiadomość
Daria spróbuj tutaj http://odkryjdubaj.pl/informacje-prawno-wizowe/ koszt 690 zł- już tu dzwoniłam nie powinno byc problemu

Z ambasad mi nie odpisali cóż jutro będę dzwonić , a jak nie to przez hotel załatwimy no przecież bilet na samolot juz mamy
Hotel chce 600
Hej!
Dzieki za propozycje, ale ja jeszcze nie mam biletu, za mnie wszytsko zalatwia firma mojego chlopaka i najlepsza dla mnie bedzie visa pracownicza bo z tego co wyczytalam to ona jest przyznawana na najdluzszy okres czasu! Dzis zlozyli znowu wniosek i znowu czekam na odpowiedz
Pozdrawiam
Daria
Stary 2009-11-05, 04:43   #611
Eva ID

GG do Eva ID

Daria, Labour Visa wydawana jest na podstawie Twojej profesji potwierdzonej odpowiednim Certyfikatem.

Jako profesjonalista nie powinnaś mieć problemów w uzyskaniu wizy.... dziwne to trochę.

Tu masz wykaz:

Abu Dhabi Government

55 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 22:45   #612
daria82
Przyczajenie

Cytat:
Daria, Labour Visa wydawana jest na podstawie Twojej profesji potwierdzonej odpowiednim Certyfikatem.

Jako profesjonalista nie powinnaś mieć problemów w uzyskaniu wizy.... dziwne to trochę.

Tu masz wykaz:

Abu Dhabi Government
Hej!

Wczoraj, tj w czwartek szef mojego chlopaka zlozyl znowu wniosek o vise dla mnie wiec poki co pozostaje mi czekac Jak znowu nie da rady beda myslec dalej

Pozdrawiam
Daria
Stary 2009-11-08, 07:34   #613
Ajkilina
Przyczajenie

witam
chce sie do was dolaczyc. przepraszam, ale moj komputer nie posiada polskich liter, no i chybe pisze juz z bledami. szkola ukonczona w 2003 roku i od tego czasu prawienie korzystalam z jezyka polskiego. mam na imie Alina i mieszkam na Litwie, chociaz mam czesciowo polskie pochodzenie, no chyba tam od dziadkow i pradziadkow. narazie jestem jeszcze na Litwie, ale od 27 listopada przenosimy sie z coreczka do Dubaju. moj maz juz tam mieszka i pracuje od wrzesnia. zamieszkamy w green community, wiec moze kto mieszka niedaleko...
Ajkilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 07:53   #614
Eva ID

GG do Eva ID

Daria, trzymam kciuki

Witaj Alina

Z Emirackich aktualności:

Najwyższy budynek świata - wkrótce otwarcie.

55 kg
Stary 2009-11-17, 05:06   #615
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Wczoraj, tj w czwartek szef mojego chlopaka zlozyl znowu wniosek o vise dla mnie wiec poki co pozostaje mi czekac Jak znowu nie da rady beda myslec dalej

Daria, co z Wizą? Otrzymałaś, czy nie?

55 kg
Stary 2009-11-17, 07:52   #616
Magda_M_1973
Wtajemniczenie

Witam
Niestety ambasady nas olały i powiedzieli ze nie
Więc zdecydowalismy sie załatwic wize w odkryjdubaj - wychodzi 649 ale przekonało nas ubezpieczenie które juz jest w cenie uga ich stronka to zatoka perska

Mam pytanie jeszcze w której dzielnicy najlepiej sie zatrzymac
przyznam ze zarezerwowalismy trzy hotele i jakos nas te odleglosci zaczely przerazac - rezewacje mozna trzymac do ostatniego dnia,

A ten hotel za którym ja optuje jest na wysokosci palmy, jeden blisko lotniska a trzeci tak posrodku Djery
pozdrawiam

Edytowane przez Magda_M_1973
Czas edycji: 2009-11-17 o 07:53
Stary 2009-11-17, 08:09   #617
Eva ID

GG do Eva ID
Smile Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Mam pytanie jeszcze w której dzielnicy najlepiej sie zatrzymac
przyznam ze zarezerwowalismy trzy hotele i jakos nas te odleglosci zaczely przerazac - rezewacje mozna trzymac do ostatniego dnia,

A ten hotel za którym ja optuje jest na wysokosci palmy, jeden blisko lotniska a trzeci tak posrodku Djery
pozdrawiam

Na wysokości której palmy?

Każda lokalizacja ma swoje plusy i minusy.... blisko lotniska - jest blisko przy wyjeździe i to ważne aby potem w korkach czasu nie tracić.... w Deira (ten bym wybrała) - jest się w Centrum i łatwiej taksówkę złapać.... na wysokości palmy.... a jest przy plaży?

55 kg
Stary 2009-11-17, 08:35   #618
Magda_M_1973
Wtajemniczenie

Mamy te
Lotus Grand Hotel Apartments [IMG]Near the Labour Office, Abu Hail, Hor Al Anz East, Deira, Dubai

za tym optuję ja
Bonnington Jumeirah Lakes Towers

Plot J3, Jumeirah Lakes Towers, ***el Ali, Dubai - on jest na wysokości tej mniejszej palmy z opinii gości wynika że nie przy samej plaży ale blisko..... i z google maps jak popatrzyłam tam niby fajnie ale jakies budowy są wkoło......

i ten
Traders Hotel Dubai

Corner Of Abu Baker Al Siddique And Salah Al Din Road, Deira, Deira

Fajne te adresy są
Generalnie jestem zaskoczona na plus że 4 gwazdkowe hotele sa w bardzo przyzwoitych cenach
Dziekuję ci Eva z góry za podpowiedzi bo ofert na booking.com jest duzo to wrazie co możemy jeszcze coś innego znaleść........

Edytowane przez Magda_M_1973
Czas edycji: 2009-11-17 o 08:36
Stary 2009-11-17, 08:55   #619
Eva ID

GG do Eva ID

Lotus Grand Hotel Apartments

To dobry Hotel typowo "Delegacyjny" - 15 minut do WTC gdzie odbywają się główne Targi.

Wygląda na to, że nadal go budują.... teoretycznie nie powinno to przeszkadzać.... ale Wy i tak więcej poza Hotelem powinniście czasu spędzić. Lokalizacja dobra, blisko plaży to taki chwyt .... piechotą tam chyba jednak nie dojdziecie.... ten Hotel po ukończeniu budowy, pewnie będzie droższy. Daleko od Centrum.

Traders Hotel Dubai

Blisko lotniska.... tez w sumie biznesowy, ale pod władaniem Shangri-La, a to moja jedna z ulubionych sieci hotelowych obok Rotany i Hiltona.

co myślisz o

Oasis Beach Tower Apartments

Wprawdzie ja w hotelach w Dubaju nie sypiam, ale ten mi wygląda ciekawie i jest faktycznie blisko plaży

Może na Dubajdlapolaka znajdziesz jakiś polecany hotel?

55 kg
Stary 2009-11-17, 09:04   #620
Magda_M_1973
Wtajemniczenie

Oasis jest śwetny ale smakiem się obędziemy na pln wychodzi jakieś 8 tys..... możemy tak do 4 tys bez problemu zapłacic..... no max 5 tys.
Dzięki za linka juz tam wchodze na Dubaj dla Polaka
Stary 2009-11-23, 07:03   #621
olika128
Raczkowanie

Cytat:

Hotel chce 600
Cytat:
Hej!
Pozdrawiam
Dziewczyny jedyne co wam moge jeszcze doradzic to sprobowac jak ja kilka lat temu gdy jechalam pierwszy raz do Emiratow a nie mialam 30 lat. Wize najlatwiej mozna zalatwic przez Emirates Airlines, jezeli sie tylko nimi leci do Dubaju.

Co to biur podrozy, Pani w biurze podrozy mnie nastraszyla ze mnie nie wpusza bo nie mam 30 lat i juz chciala mi wymyslac falszywego meza ewentualnie radza ubiegac sie o wize razem z ojcem lub bratem przy czym oni potem by nie lecieli do Emiratow, bo takie jest tutaj dziwne prawo.
Ja wize przez Emirates Airlines zalatwilam bez zadnego problemu, nikt sie nie czepial mojego wieku, wtedy placilam 70 euro jezeli sie nie myle.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Mamy te
Lotus Grand Hotel Apartments [IMG]Near the Labour Office, Abu Hail, Hor Al Anz East, Deira, Dubai

za tym optuję ja

Plot J3, Jumeirah Lakes Towers, ***el Ali, Dubai - on jest na wysokości tej mniejszej palmy z opinii gości wynika że nie przy samej plaży ale blisko..... i z google maps jak popatrzyłam tam niby fajnie ale jakies budowy są wkoło......

i ten
Traders Hotel Dubai

Corner Of Abu Baker Al Siddique And Salah Al Din Road, Deira, Deira

Fajne te adresy są
Generalnie jestem zaskoczona na plus że 4 gwazdkowe hotele sa w bardzo przyzwoitych cenach
Dziekuję ci Eva z góry za podpowiedzi bo ofert na booking.com jest duzo to wrazie co możemy jeszcze coś innego znaleść........
osobiscie to bym omijala hotele w Deirze, ale tego nie znam, sprobuj srpawdzic opinie na tripadvisor.
a Jumeirah Lake Twoers przez wiekszosc czasu to plac budowy, jest po drugiej stronie Dubai Marina, teoretycznie nie jest to daleko od plazy, zalezy wszystko od tego jak sie ma konstrukcja wkolo i czy bedzie mozliwosc przejscia na druga strone SZR bo czesto sie zdarza ze ludzie mieszkaja po drugiej stronie autostrady, a poniewaz nie ma przejscia to trzeba jechac wkolo samochodem.
olika128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 02:14   #622
Marika06
Przyczajenie

Cool Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Ja mam takie pytanko jesli wybieram sie do Dubaiu wyłacznie w celach turystycznych to czy jade z chlopakiem chyba w tym momencie nie odgrywa wiekszego znaczenia?
Marika06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 08:10   #623
olika128
Raczkowanie

Nie ma znaczenia, no chyba ze macie zamiar szalec na plazy i biegac nago
olika128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 08:15   #624
Eva ID

GG do Eva ID

Olika.... poległam na widok Twego Avka....

Cytat:
Napisane przez Marika06 Pokaż wiadomość
Ja mam takie pytanko jesli wybieram sie do Dubaiu wyłacznie w celach turystycznych to czy jade z chlopakiem chyba w tym momencie nie odgrywa wiekszego znaczenia?
Jako turystka możesz jechać ze swoim chłopakiem, wizę załatwia Wam biuro podróży.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez olika128 Pokaż wiadomość
Nie ma znaczenia, no chyba ze macie zamiar szalec na plazy i biegac nago

.... z puszką piwa i butelką whisky..... radośnie śpiewając żydowskie pieśni...

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2009-11-24 o 08:17
Stary 2009-11-24, 12:13   #625
Wenila
Wtajemniczenie

śledzę ten wątek od jakiegoś czasu, ale racja, ponawiam pytanie z wątku o religii. Czy trudno jest katolikom odnaleźć się w krajach arabskich? Chodzi mi o ZEA, choć to podobno kraj wielokulturowy, niemniej jednak czy są tam kościoły katolickie, gdzie można uczestniczyć we Mszy św. w j. polskim np.?

Dodatkowo co w przypadku, gdy ktoś nosi na szyi widoczny krzyżyk? (do tego pytania zainspirowało mnie ostatnie wydarzenie odnośnie wyroku na korzyść muzułmanki...)

Czy Katolicy jako mniejszość odczuwają skutki dyskryminacji na tle religijnym?
Stary 2009-11-25, 07:52   #626
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
śledzę ten wątek od jakiegoś czasu, ale racja, ponawiam pytanie z wątku o religii. Czy trudno jest katolikom odnaleźć się w krajach arabskich? Chodzi mi o ZEA, choć to podobno kraj wielokulturowy, niemniej jednak czy są tam kościoły katolickie, gdzie można uczestniczyć we Mszy św. w j. polskim np.?

Dodatkowo co w przypadku, gdy ktoś nosi na szyi widoczny krzyżyk? (do tego pytania zainspirowało mnie ostatnie wydarzenie odnośnie wyroku na korzyść muzułmanki...)

Czy Katolicy jako mniejszość odczuwają skutki dyskryminacji na tle religijnym?

Witaj, o innych religiach w UAE pisałam już wcześniej: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=503

Nie ma tutaj zbyt dużej polonii, więc i niestety księdza polskiego w kościele nie mamy na stałe.
Przed Świętami Bożego Narodzenia i przed Wielkanocą zdarza się, że przyjeżdża ksiądz z Polski i wtedy tą informację podaje się też poprzez Ambasadę aby każdy kto chce przystapić do spowiedzi w języku polskim miał taką możliwość.
Organizowane są też wtedy msze w Abu Dhabi i Dubaju.

W Emiratach dniem świątecznym nie jest Niedziela lecz Piątek, także wszelkie święta są tutaj według kalendarza islamskiego i np. 25 Grudnia, jeśli to nie Piątek lub Sobota jest normalnie dniem pracującym.

Oczywiście nie jest grzechem wtedy pracować, kto jednak ma taką możliwość to bierze sobie na ten dzień lub na całe święta dni urlopu.

O uczestnictwie w cotygodniowych mszach już pisałam.

Krzyżyki oraz inne elementy symboliki wiary chrześcijańskiej można swobodnie nosić a nawet je tu u Jubilerów kupić.

Wychodzę z założenia, że jestem gościem w tym kraju, więc nie uważam się za dyskryminowaną.... wręcz jako gość wdzięczna jestem, że wolno nam było wybudować własne kościoły na tej ziemi.... co do zachowania muzułman w Eurabii (określenie jakiego sami oni używają) to jest on też skutkiem przymusowej laicyzaji wszystkich krajów. http://en.wikipedia.org/wiki/Eurabia

Video oficjalnie z Youtube, jednakże jeśli w jakikolwiek sposób narusza Regulamin, to go natychmiast usunę.

Laicyzacja jednak ta opiera się w głównej mierze na agresywnej dechrystianizacji i wprowadzeniu na to miejsce islamu.... tak oto Chrześcijańska Europa staje się Laickoislamską Eurabią.... to czego nie udało się Turkom odepchniętym spod Wiednia... dokonuje się na naszych oczach za pomocą rąk prosocjalistycznych, głodnych 30 srebrników sprzedawców Europy.

To będąc w Europie chrześcijanin jest bardziej dyskryminowany.

Wstyd przyznać sie, że jest się wierzącym.... bo gromada osłów
zakrzyknie.... a w Muminki też wierzysz?

Wystarczy poczytać jakie głupoty wypisują pseudoateiści biorący śluby w kościele a w nauki KK nie wierzący.... istna parada klownów i przebierańców.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2009-11-25 o 08:05
Stary 2009-11-25, 10:16   #627
Wenila
Wtajemniczenie

bardzo dziękuję za odpowiedź. Cieszę się, że na forum jest ktoś kto ma takie właśnie poglądy. Dziwi mnie ta szopka co się teraz dzieje w Polsce odnośnie symboli religijnych i zastanawiałam się jak to wygląda w krajach arabskich, które zawsze wydawały mi się, że bardzo poważnie trzymają się swojego.

Zastanawiałam się nad pewną sytuacją. Trochę interesuję się sportem i obserwuję to co się dzieje właśnie w krajach arabskich. Tam sport ma coraz większe znaczenie, organizuje sie coraz więcej turniejów o tej najwyższej randze. Niektóre kraje wyszukują sportowców, którym proponuje się obywatelstwo po to, by startowali i zdobywali medale dla danego kraju.
I tu właśnie moje zaciekawienie. Jeśli znalazłaby się osoba, która miałaby reprezentować kraj gdzie przeważa islam, a potencjalny reprezentant przyznawałby sie do religii chrześcijańskiej, nie kryjąc się z tym nosząc np. krzyżyk na szyi. Czy taka sytuacja byłaby do przyjęcia przez miejscowych, że ich kraj reprezentuje np. katolik?

Edytowane przez Wenila
Czas edycji: 2009-11-25 o 10:24 Powód: literówka
Wenila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 10:37   #628
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
I tu właśnie moje zaciekawienie. Jeśli znalazłaby się osoba, która miałaby reprezentować kraj gdzie przeważa islam, a potencjalny reprezentant przyznawałby sie do religii chrześcijańskiej, nie kryjąc się z tym nosząc np. krzyżyk na szyi. Czy taka sytuacja byłaby do przyjęcia przez miejscowych, że ich kraj reprezentuje np. katolik?

W tym przypadku, również wszystko zależy od kraju... wszak w Egipcie są chrześcijanie koptyjscy i sportowcy bez problemu noszą symbole swojej wiary, podobna sytuacja jest w Libanie i Syrii.

Jeżeli chodzi o Emiraty, to religią państwową jest islam i otrzymanie obywatelstwa, co jest niezwykle trudne aby nie powiedzieć że wręcz nie możliwe, łaczy się chyba z uznaniem proroka Mohammeda, ewentualnie powstrzymanie się od publicznego manifestowania przynależności do innej religii. Szczerze mówiąc nie wiem tego na 100%.

Sytuacja "cudzoziemskich żon" wygląda w ten sposób, że teoretycznie nie muszą dokonywać konwersji, jednak nacisk społeczny jest bardzo silny..... niektóre pozostają chrześcijankami, lecz ubierają się tak jak narzuca to rodzina.

55 kg
Stary 2009-11-26, 07:12   #629
Eva ID

GG do Eva ID

Mały news dotyczący Abu Dhabi.... 31 Grudnia, czyli New Year Eve, w Emirates Palace wystąpi z koncertem Rihanna.
Otrzyma za to 500.000 $

Natomiast już 8 Grudnia koncertuje w Emirates Palace zespół “The Killers”....

W obu przypadkach to nie "moja" muzyka, więc może ktoś inny zda relację z koncertów?

55 kg
Stary 2009-12-02, 15:35   #630
matamateck
Przyczajenie

Witam serdecznie,
mam pytanie do osob pracujacych w UAE,
z dosc duzym prawdopodobienstwem pod koniec czerwca skoncze studia, bede niedoswiadczonym inzynierem od inzynierii prdukcji/zarzadzania jakoscia. Z doswiadczeniem jest niestety slabo, mam zrobiony tylko jeden staz w Unilever Polska i chcialbym to nadrobic gdzies za granicami naszego pieknego Kraju. W zwiazku z tym chcialbym sie od Was dowiedziec czy w tamtejszych firmach jest szansa na staz dla osoby po polskiej uczelni?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam
matamateck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości