![]() |
#601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Juz nie wiem ktory raz ja robie.. jakos nigdy nie moge jej dokonczyc bo mi sie nudzi pod koniec.. zazwyczaj poddaje sie tak w polowie 5 tyg..
![]() ![]() ![]()
#602 |
Raczkowanie
|
R: proszę o ocenę
![]() Śn: owsianka: 4 łyżki owsianych,jabłko,łyżka rodzynek,4 orzechy włoskie,parę suszonych śliwek,pół szklanki mleka 2% II śn: grahamka(100g) : jedna połówka z 2 plastrami polędwicy,papryką i szczypiorkiem, druga połówka z 2 plastrami polędwicy i ogórkiem kiszonym; kiwi O: pierś z kurczaka smażona na łyżce oliwy, 1,5 ziemniaka, surówka z marchwii i jabłka, kapusta kiszona,trochę fasoli czerwonej z puszki P: sałatka: jajko, groszek, troszkę kukurydzy,marchewki, ogórki kiszone + łyżeczka majonezu K: pieczona panga, warzywa na patelnię na łyżeczce oliwy, kapusta kiszona
#603 |
Przyczajenie
|
Hmmm wczoraj było bez ocenki... szkoda, a dzisiaj już chyba troche gorzej bo od rana pichce z mamą placka
![]() W/R Śniadanie: Owcianka ze szklanki mleka 2%, 6 łyżek płatków owsianych, 3 łyżeczek dzemu, garści mieszanki studenckiej, kakao 2 śniadanie: Jogurt Fantasia z płatkami czekoladowymi i do tego garsc orzeszków ziemnych Obiad: Zupa ogórkowa z bułą grahamką, 3 łychy bigosu Przegryzka: Activia śliwkowa z otrebami granulowanymi (2 łyżki) Kolacja: Serek wiejski z pieczarkami i kromką chleba wieloziarnistego Prosze o ocene |
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
wczorajsze UUuuUu :
Iś : jogurt musline 200g, 5 łyżek owsianych, 1 łyżka otrąb pszennych, 1 łyżka zarodków, kawa IIś: kanapka (2 kromki orkiszowego posmarowane freskiem szczypiorkowym, 2 plastry filetu z indyka), 2 jabłka O: 50g kaszy jęczmiennej,leczo : (filet z kurczaka, 200g warzyw na patelnie, puszka pomidorów,zioła). P: wiejski lekki, 3 łyżki zarodków, kawa K: 3 kromki razowca, fresek szczypiorkowy 150g, pomidor, cebulka K2: mały kebab drobiowy, grzaniec, parę cząstek pomarańczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
Śniadanie: owsianka z połówką jabłka i połową jogurtu naturalnego [dlatego połowami, bo nasypałam za dużo płatków i już mi się nie zmieściło...]
II Śniadanie: Dokończyłam jogurt i jabłko, dodałam dwie pomarańcze, kromkę chleba żytniego i twarożek chudy Obiad: Dwa plastry [grube] schabu gotowanego, kromka chleba żytniego [nie zdążyłam ugotować ryżu i dlatego chleb...], dużo pieczarek i czerwona herbata Podwieczorek: tuńczyk wsw może w warzywami, bo obecnie ich nie mam w domu i nie wiem czy uda mi się kupić... Kolacja: serek wiejski Jestem po obiedzie, podwieczorek i kolacja przede mną, orzechów nie ma, bo się skończyły ![]()
#609 |
Raczkowanie
|
sniadanie 3lyzki platkow owsianych, banan , kostka gorzkiej czekolady i garska orzechow prazonych z mlekiem 1,5%
2sniadanie 2x kromka chleba razowego na miodzie z 2 plastrami szynki obiad smazona na teflonie bez tluszczu panga ok 150g-200g , 100-150g warzyw gotowanych na parze i kromka chleba razowego na miodzie podwieczorek serek homo z orzechami prazonymi i rodzynkami i slonecznikiem i suszona sliwka kolacja wiesniak z rybka i przyprawami, jogurt jogobella light (w porownianiu z activia czy innymi spora roznica w weglowodanach) z prosba o ocenke |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#612 |
Raczkowanie
|
R
Sniadanie -2 korki śledziowe (2 platy zawijane z papryka, ogórkiem i cebulka w occie) -1 kromka ciemnego pieczywa -kawa z mlekiem 2 sniadanie -2 mandarynki -herbata obiad -spaghetti pelnoziarniste z sosem z koncentratu i warzyw kolacja -piers z kurczaka gotowana z sosem jogurtowym+brokuły |
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#614 |
Wtajemniczenie
|
nikki999 czemu ocet zły? w małych ilościach nawet wspomaga odchudzanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#618 |
Raczkowanie
|
to nie tak,że mało jem. Po miesiacu odchudzania (wstawialam tu jakis czas temu swoje jadłospisy i chyba były ok) mialam 4 dni załamania i wchałaniałam nieporządane na R produkty... pizza sie trafiła, jakis hamburger i ogólnie jedzenie które nadaje sie na śmietnik ale na szczescie opanowalam sie i powróciłam do diety i zeby sie spowrotem zmobilizowac dziś zjadłam mniej. Na szczescie moja waga nie ucierpiała na tej odskoczni od diety ale było to niepotrzebne. Postanowiłam schudnąc kilkanascie kg do konca tego roku i musi mi sie to udac
![]() a co do sledzi w occie az tak bardzo złe na R? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do śledzi w occie to już napisałyśmy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
Przeraziłam się Waszą oceną mojego ostatniego jadłospisu, poczytałam ostatnio i mam nadzięję, że wczoraj już było lepiej:
Rrrrr: Śniadanie: kromka razowca z serkiem twarogowym, plaster szynki i ketchup, serek wiejski, ogórek kiszony, 1/2 pomidora, troche szczypiorku, jabłko II śniadanie: kromka razowca z serkiem twarogowym, plaster szynki, jogurt naturalny 200g, kawa z mlekiem Obiad: warzywa z patelni z ziemniakami ok. 200g, pierś z kurczaka gotoana, troche ketchupu, marchewka surowa Podwieczorek: niestety nie było jak i nie było kiedy i nie było co ;P Kolacja: Kurczak w galarecie tak 1/2 małego talerzyka, szklanka mleka 0,5% Mam nadzięję, że jest troszkę lepiej ... Bardzo Was proszę o ocenę |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Rozeznanie
|
zamieszczam swój dzisiejszy jadłospis. to tak U (chciałabym na P) ,prosze o jakąś konstruktywną krytykę, rady, cokolwiek. wezmę co dacie XDD
Ś / ok 7:40/ : 2 kanapki z jajecznicą na maśle i cebulce z pomidorkiem i rzodkieweczką (tata robi mi takie kanapki. to przez moje ed. ja nigdy nie daje masła XD) + duuży liptonowy kubas 0,5l zbożowej kawy z mlekiem i cukrem + jabłko ( w szkole zjadłam. koło 10.30) 2Ś / ok 12:30 / : jogurt fructis jabłkowy z otrębami i garścią fitnesów + małe jabłko + herbata bez cukru. O /14:45/ : ok 200g (8szt.) pierogów z truskawkami z masłem, bułką tartą i cukrem (tata robił omastę, dlatego było masło xD kocham go ![]() herbata zielona K /17:55/ : dość duża drożdżówka z jakimś jagodowym klejem (została ze szkoły nietknięta i musiałam zjeść ją na kolacje bo nie miałam co z nią zrobić ><) + 0,5l herbaty bez cukru. trudno mi sie ciągle przełamać jeśli chodzi o ten cukier i masło. najśmieszniejsze jest że jak ktoś mi postawi to przed nosem to zjem. a sama nie posłodze. pewnie koło 20 będziemy robić z mamą mój ulubiony sernik na weekend i pewnie coś podjem, bo wiem, że będzie na to liczyć... chociaż w lodówce leży malinowy nutridrink. i chyba powinnam go wypić. Edytowane przez aoii Czas edycji: 2009-02-06 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Przyczajenie
|
Cześć! Ostatnio ciągle czytałam poprzedni wątek o codziennych jadłospisach, patrzę, a jest już nowy
![]() Sama nie wiem co to jest .....może U (wiem, za MAŁO kcal, ale po moich głodówkowych wyczynach ![]() ![]() śniad w domu: płatki miodowe ze szklanką mleką 2%,pół grahamki, jogurt jogobella. W szkole jabłko, potem poszłam z koleżanką na obiady i zjadłam Fileta z rybki, ziemniaki i sałatkę, która zrobiony była z marchewki i kiszonej kapusty. Potem dalej w szkole grahamke, po przyjściu jakiś jogurt, wypiłam kakao, na kolacje zjem pół grahamki z jajkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
Proszę o ocenę !!
![]() ![]() Śniadanie - Kromka razowca z szynka z indyka + papryka, serek homo naturalny, kubek pu-erh z guarana, grejpfrut Obiad - Zupa porowa Podwieczorek - Tuńczyk w sosie własnym, kubek pu-erh Kolacja - Serek wiejski + rzodkiewki
#624 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: 2 kanapki z ciemnego pieczywa (1 z serkiem śmietankowym i plasterkiem pomidora, 2 z łyżeczką masła, ogórkiem i papryką), jajko II śniadanie: nie było, mam ferie więc późno wstaje. Ale od poniedziałku będą na pewno 2 śniadania. Obiad: mały kawałek smażonego morszczuka, 2 ziemniaki, 3 łyżki kapusty kiszonej Podwieczorek: 3/4 szklanki owocowego jogurtu z 3 łyżkami płatków pszenno-zbożowych z 5 rodzynkami. Kolacja: 130 g tuńczyka (był w oleju,ale odlałam ten olej,a tuńczyka wypłukałam w wodzie także oleju sie pozbyłam w większej części)
![]() |
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obawiam sie tylko,że na tym nie schudne...
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
![]() schudniesz, zdrowo ![]() ![]()
BLOG - zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail ![]() Edytowane przez nikki999 Czas edycji: 2009-02-06 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#628 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
moje niby P (choć chyba wygląda bardziej na U, ale na razie to tylko się wdrażam w dietetykę..)
I śniadanie: dwie duże kromki chleba razowego posmarowanego grubo masłem + 150g serka wiejskiego + szklanka mleka II śniadanie: kanapka z chleba razowego grubo posmarowana twarogiem + jogurt naturalny ze zbożami z Danone obiad: kilka dużych kawałków ryby z piekarnika + jakieś 90g ryżu + warzywa na patelni (nie wiem dokładnie, ile tego było^) po obiedzie filiżanka herbaty zielonej <3 podwieczorek: paczka rodzynek w czekoladzie (pychota!^) chciałam jeszcze serek homogenizowany, ale miałam za późno obiad i nie wepchnęłam już ;p kolacja: jajecznica z 3 jajek + cały pomidor smażona na łyżce masła + kubek herbaty czerwonej (moja kolejna miłość ;d) po ćwiczeniach zjem pół puszki tuńczyka. ogólnie to mam dostarczać dużo białka i węglowodanów. czy dostarczyłam?^
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.