|
|
#601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
No wreszcie!!
I jak poszło? Ja mam 4 błedy więc generalnie jestem zadowolona Ale chciałoby się mieć 100%
|
|
|
|
#602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co to znaczy ze lepsze branie maja?
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam 25 lat. Na studia napisałam że jestem za stara, bo nie stac mnie żeby iść na 5 lat sie uczyć i w tym czasie nie pracować.. mam rodzine, obowiązki no i juz ten czas przegapiłam. Każda inna szkółka ok, studium farmaceutyczne też pogodziłam z pracą ale z farmacją to bym nie dała rady
Jak liczyliscie dawke maxymalna ? 2 razy dziennie ? bo dawkowanie w razie bolu wyszło 3.5 i tego pacjent nie powinien przekraczac. lekarz znowu sugerował 2 proszki dziennie. Ja policzyłam dawki i dla 2 i 3.5 proszku. Niech sobie klucz wybierze co chce. Wskazań jako takich nie pisałam, dałam "naklejke" na torebke "trzymać w miejscu suchym" czy tam "chronić przed wilgocią" jakoś tak.
|
|
#604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeczytałam wszystkie posty i chciałabym do Was dołączyć Obecnie skończyłam pierwszy rok "farmacji" w Krakowie. Byłam wcześniej w innej szkole, ale niestety nie dałam rady, a właściwie poddałam się. Teraz skończyłam ten rok i strasznie się cieszę i jestem dumna z siebie. Rozwiązałam sobie ostatnio 3 inne testy, jakieś starsze i udało mi się zdać, jeden nawet na 70%, a ten niestety nie, więc chyba nie był taki prosty, a przynajmniej nie dla mnie ale mam nadzieje, że jeszcze wszystko przede mną i się zdążę douczyć żeby mieć tak jak koleżanka tylko 4 błędy. Przykro mi tylko, że nie znam odpowiedzi na niektóre pytania, z których materiał już przerabialiśmy i powinnam to wiedzieć, no ale .. jakoś dam radę, jestem dobrej myśli
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#606 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Czy może któraś z Was uczyła się na kierunku technik usług farmaceutycznych w TEB Edukacja? Chodzi mi dokładnie o Gdańsk/Stg Gdański. Jaki jest ogólny poziom tego studium?Opłaca się iść na ten kierunek do takiej szkoły?Byłabym wdzięczna za odpowiedź
|
|
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
a jeszcze konkretniej z tego co pamietam było polecenie porównania dawek maksymalnych jednorazowych z dawkami przepisanymi przez lekarza. O dobowych nie wspomnieli.
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
A to ja też napiszę
![]() czytam wątek już od dawna, głównie z ciekawości bo mam wielki szacunek do tego zawodu i ludzi którzy to robią a poza tym medycyna i wszystko co z nią związane to moje wielkie hobby, niestety tylko hobby bo talentu i samozaparcia nie mam i moje życie potoczyło się w zupełnie innym kierunku mam mgr z pedagogiki resocjalizacyjnej i skończyłam studia podyplomowe z pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej (mam 26 lat), obecnie wakacje więc jako nauczyciel siedzę narazie w domu, mam nadzieję że "narazie" to etap przejściowy, nigdy jeszcze nie pracowałam w tym zawodzie i jeśli uda mi się gdzieś załapac w oświacie to będzie moja pierwsza praca na etacie no ale jeśli mi się nie uda? to myślę znów o nauce i właśnie o zrobieniu technika farmacji, zainteresowanie tym tematem ogromne tylko talentu brak (z chemii leżę) no ale piszecie że jak się chce to można na oku mam TEB w Piotrkowie Tryb. (bo najbliżej) dowiem się więcej jak mi przyślą informator, no chyba że ktoś coś wie to proszę o info
|
|
|
|
#609 |
|
Rozeznanie
|
Mabi , a daleko masz do Łodzi? Ja bym Ci Teb chyba odradzila
Edytowane przez edytka8787 Czas edycji: 2010-06-26 o 15:13 |
|
|
|
#610 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, do jakiego lekarza szłyście po zaśw. o zdolności do wykonywania zawodu?
|||||||||||||||||||||
|
|
#611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
mabi ja mialam w grupie mgr pedagogiki wczesnoszkolnej a raczej przedszkolenej, bo kobitka juz od dawna pracowala z dziecmi w przedszkolu i sie przebranzowila
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#614 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odp
![]() Spróbuje najpierw u rodzinnego
|||||||||||||||||||||
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
No mam tu na myśli dziewczyny (osoby), które są młode tzw. świeżynki, ponieważ po co komu jakaś 30-tka jak może być 20-tka! Siostra pracuje w sklepie i ostatnio był nabór na nową kandydatkę na tak zwany GWAŁT, było kilka (jej zdaniem) ładnych i atrakcyjnych kandydatek na to stanowisko, ale jej szefunio okazał się BARDZO wybredny, bo jak to on stwierdził "starych i grubych bab on nie chce, bo będą odstraszały wszystkich klientów" !!! SZOK! Bo siostra powiedziała, że dziewczyny były całkiem ok...więc sama widzisz...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodzi Ci o nabor na studia? ze wybieraja 20? w jakim sensie? ze w rekrutacji uwzgledniaja wiek? (tak w ogole to nie wiem czy jest jakis 'prawny' limit wiekowy) jedyne co moga uwzgedniac to wynik matury fajne porównanie ...
Edytowane przez Sarcoptes scabiei Czas edycji: 2010-06-26 o 19:22 |
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#618 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||||||||||||||||||||||
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
no do Łodzi mam 2 razy dalej, a czemu odradzasz TEB?
Cytat:
|
|
|
|
|
#621 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Czy ktos z Was ukonczyl TEB w Bielsku? Mianowicie zalezaloby mi na opini nauki na kierunku - technik farmaceutyczny.
|
|
|
|
#622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przynajmniej tak tu jest - w Akademii Zdrowia w Rzeszowie.
|
|
#623 |
|
Przyczajenie
|
hej
mam pytanko czy wybiera sie moze ktos do technikum farmaceutycznego (teb) w gnieznie??? lub do medyka w gnieznie?jesli tak to odnosnie tej drugiej szkoly czy moze wiecie juz cos o terminie rozmowy kwalifikacyjnej???pozdrawiam
|
|
|
|
#624 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie się wyjaśniło z zaśw. Wystarczyło pójść do rodzinnego, minutka i już wyszłam z zaśw
![]() Do szkoły dziś się zapisałam Pełna motywacji czekam na wrzesień, a teraz relaks z synkiem i mężem
|||||||||||||||||||||
|
|
#625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja takie piekło przeszłam z tym zaświadczeniem, że szok. Oj trzeba być w niektórych sytuacjach upierdliwym człowiekiem ... Na szczęście mam już wszystko za sobą, umowa podpisana, z regulaminem się zapoznałam Nawet oglądnęłam salę, w której będę się uczyć teorii i salę do praktyk Nie mogę się już doczekać choć zaczynam dopiero w połowie września Wy też będziecie mieć indeksy i legitymacje studenckie? (chodzi mi o te osoby, które zapisały się o dostały do Policealnego Studium)
Po to mam oczy, by samodzielnie oglądać świat, nie potrzebuję pomocy innych. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Farmacja 2010/2012- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 27.08.11. Edytowane przez PP1820 Czas edycji: 2010-06-30 o 20:45 |
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Chodziłam do TEB i powiem tyle- całe te 2lata musiałam uczyć się baaaaardzo wielu rzeczy sama, bo wykładowca, np. z tplu był niekompetenty. Na jakies moje pytania związane z receptami wpodręczniku odpowiadał" NIE WIEM". No przepraszam, ale to co? ja powinnam wiedzieć? ;/
Chwalę sobie wykładowców z farmakologii i farmakognozji - wymagający Co do organizacji szkoły... Zerowa. Sekretarki nieogarnięte, wszystkiego dowiadywałam się na ostatnią chwilę (tak jak i reszta grupy). Nie wiem, może to zalezy od miasta, oddziału,ale ja także odradzam TEB! Jeśli teraz nie zdam tego egzaminu to na pewno nie będę chodziła na zajęcia do TEBu - wolę się sama w domu uczyć!
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Mam pytanie czy ktos wybiera się do Białegostoku na tech. farmacji na Czackiego??
|
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
Jak się nazywa państwowe studium farmaceutyczne w Warszawie? Nie mogłam znaleźć w wątku ani w ogóle w inernecie
![]() Chciałabym od września rozpocząć naukę, tylko nie wiem czy do szkoły państwowej nie jest już trochę za późno, bo z tego co czytam, widze że jest dużo chętnych.
|
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
http://msp2.pl/?strona=glowna Czy o to chodziło??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

?? Ja mam 23 lata a szkołę skończyłam 3 lata temu i teraz chcę iść na studium farmaceutyczne, ale właśnie boję się, czy nie jestem za STARA ;p? Bo jak skończę (daj Panie Boże) to będę mieć JUŻ 26 lat 

2010/2012
(chodzi mi o te osoby, które zapisały się o dostały do Policealnego Studium)