![]() |
#601 |
Raczkowanie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
hej kochane
![]() dziekuje z góry za odpowiedz ! ![]()
![]() |
![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
a ja odlozylam qlaire, po 4 opakoaniach, a tabsy ogolnie po 4 latach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Konto usunięte
|
Vilemoo wydaje mi się,ze woda mi sie zatrzymuje i nie mogę schudnąc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Przyczajenie
|
Mam problem.. Jutro kończą mi się tabletki, a moja pani doktor pojechała na urlop i dopiero we wtorek będę mogła kupić kolejne opakowania. Wynika z tego, że będę 4 dni bez tabletek. Co mogę zrobić?
Nie wiem czy nie zmienię qlairy na coś innego bo jestem z niej średnio zadowolona. Strasznie pogorszyła mi się cera, z którą nigdy nie miałam problemów oraz mam jakiś gorszy nastrój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeżeli chcesz i tak zmieniać, to może zrób miesiąc przerwy i zacznij od następnej miesiączki brać nowe? Chociaż chyba nie są zalecane takie miesięczne przerwy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Przyczajenie
|
Zmieniłam tabletki na yaz
![]() Co sądzicię o miesięcznej przerwie bez hormonów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też będę zmieniała pigułki, ale nie chcę robić przerw. Biorę czwarte opakowanie, mam jeszcze jedno, więc pewnie wybiorę do końca, ale źle się po nich czuję: bolą mnie piersi, czuję się taka obrzmiała i napuchnięta, no i mam niespodziewane krwawienia w środku cyklu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() ![]() Jak u was z problemami z cerą po qlairze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A zły nastrój... mnie bardziej dopadły ostatnio częste zmiany nastroju i kto wie, czy to też nie po pigułkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Przyczajenie
|
Witam, biorę te proszki drugi miesiąc, niestety przy pierwszym jak i przy drugim opakowaniu dostałam w 12 dniu plamienia jak przy miesiaczce (którą również miałam pod koniec opakowania), nie wiem czy mam odstawić te proszki czy może poczekać jeszcze trzeci miesiąc i organizm się przystosuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;18589029]Ja miałam plamienie przy 2. opakowaniu, lekarka kazała czekać, aż się przyzwyczaję. Miało się wszystko unormować po 3 opakowaniach. Niestety, 4. cykl - znowu krwawienie
![]() mi też kiedyś pojawiały się plamienia i gin od razu kazał zmienić mi tabletki, bo niby to był znak organizmu, że są nieodpowiednie dawki hormonów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Przyczajenie
|
Hej! Ja jestem w trakcie drugiego opakowania, a dokładniej - dzisiaj biorę 6 tabletkę. Żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam, cera się nie pogorszyła, plamień nie było, okres dostałam przy drugiej czerwonej tabletce, czuję się dobrze, poza tym, że trochę bolą mnie piersi (ból taki jak przed okresem, więc da się wytrzymać) i ostatnio boli mnie głowa. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale ból jest dość silny. Ogólnie jestem zadowolona, bo przecież ten ból głowy to nie musi być od tabletek. Pozdrawiam
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;18589029]Ja miałam plamienie przy 2. opakowaniu, lekarka kazała czekać, aż się przyzwyczaję. Miało się wszystko unormować po 3 opakowaniach. Niestety, 4. cykl - znowu krwawienie
![]() Ja nie miałam plamień przez 6 miesięcy i nagle w 7. pojawiło się nie wiadomo dlaczego. Ciekawe co powie ginekolog, ale coś dziwnego. Na Twoim miejscu poczekałabym jeszcze jeden cykl i do lekarza...może te tabletki nie są dla Ciebie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Zadomowienie
|
jestem po sześciu opakowaniach qlairy i nie mam nawet plamień
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() generalnie trochę przytyłam po tabletkach w ogóle- parę kilo i bardzo ciężko mi się tego pozbyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam pytanie czy Qlaira to lek podobny do yaz'u???
![]() ![]()
![]() |
#619 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;18749739]co masz na myśli, pisząc "podobne"? Obie pigułki są dwuskładnikowe, ale zastosowano w nich inny rodzaj hormonów.[/quote]
24+4 ?
![]() |
#621 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Raczkowanie
|
Aż się trochę przeraziłam waszymi reakcjami organizmu na Qlairę ; o Biorę aktualnie 3 opakowanie (za tydzień je kończę) i jak narazie nie zauważyłam nic niepokojącego, poza niespodziewanym plamieniem dzisiaj
![]()
![]() |
#623 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej, ja właśnie zaczęłam drugie opakowanie Q. Okres po drugiej czerwonej tabletce. Wcześniej zero plamień. Bolały mnie tylko piersi po ok. pierwszym tygodniu, praktycznie do okresu. Teraz już nie. Ale wydaje mi sie że mi urosły, ale to akurat jest na plus.Przed okresem miałam bóle jajników i brzucha, ale to da się przeżyć. Przed braniem tabsów też tak miałam. Jak zaczął mi sie okres to miałam ze 3 dni ból głowy, dość dziwny. Ale widze, że ustępuje powoli. Gdyby ktoś miał sprzedać Q to chętnie kupię. Wyjeżdzam za granicę i chciałam zrobić zapas, żeby tam mieć problem z głowy. Mam już dzieci i więcej nie chce. Mój gg 10813320. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Przyczajenie
|
witam
![]() biore Qlaire 4 miesiac,na poczatku bylo wszystko ok, oprocz bolow piersi. od 3 opakowania zauwazylam niepojace skutki uboczne, pomijajac pogorszenie wygladu cery (moze nieszczegolnie zauwazalne dla innych, ale dla mnie tak !), nabawilam sie okrutnych migren, ktore sa chwilami nie do zniesienia! a co sie wiaze z migrena? okropne bole glowy, zaburzenia wzroku, bole zoladka, ciagla zgaga i nudnosci;/ jesli chodzi o wage, nie przytylam a nawet schudlam ok 2 kg, mimo apetytu ktory narastal z dnia na dzien. za 4 dni koncze 4 op Qlairy, dziewczyny doradzcie jakies inne tabletki, po ktorych nie przytlyscue, nie zatrzymuja wody w organizmie i po ktorych nie mialyscie jakis szczegolnie dokuczliwych skutkow ubocznych! pozdrawiam!! Karolina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczynam brać qlaire i jestem przerażona tymi opiniami... Przez 1,5 roku brałam Kontracept, jednak przez ostatnich 5 miesięcy po odstawieniu ich na 7 dni miałam zawsze straszne bóle głowy. Przepisano mi YAZ, cały miesiąc po nich krwawiłam, a podczas tabletek placebo bóle głowy. I teraz czytam że po qlairze bardzo dużo osób ma plamienia, a ja mam już ich dosyć, dzisiaj mija 26 dzień jak się u mnie utrzymują, właściwie dzisiaj to mam już miesiączkę, ale chciałabym żeby to się w końcu skończyło... Przerażona jestem, a moja gin stwierdziła że jak te mi nie będą pasowały to znaczy że nie mogę stosować antykoncepcji
![]()
![]() |
#626 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Raczkowanie
|
hej,
czy ktoras moze miala taka sytuacje? ![]() bralam Qlaire przez 3 miesiace i wszystko bylo w jak najlepszym porzadku, zadnych objawow niepozadanych, okres w postaci slabych plamien. niestety po tym czasie mialam planowana operacje laryngologiczna i musialam odstawic tabsy. teraz chcialabym do nich wrocic, ale po 28 dniach od odstawienia mialam tylko baaaardzo slabe chwilowe plamienie, a przez kolejne ok 28 dni zadnego krawienia. w ciazy nie jestem, juz to sprawdzilam. czy moge zaczac przyjmowac tabsy teraz od dowolnego dnia? wiadomo, ze efektu antykoncepcyjnego po pierwszej tabletce nie bedzie, ale moze kiedys lekarz wspominal wam co w takiej sytuacji zrobic. moja ginekolozka wspomniala ktoregos razu, ze qlaire mozna w dowolny dzien zaczac brac, ale rozmawialam z nia 2 miesiace temu i chcialabym sie upewnic ![]() ![]() marta |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Przyczajenie
|
hej,
dawno mnie tu nie bylo, ostatnio zdawalam raport jak bylam na pierwszym opakowaniu.. obecnie jestem pod koniec drugiego. musze powiedziec ze sie ciesze bo od drugiego opakowania nie mam juz zadnych plamien, nie przytylam, cera w sumie taka jak zawsze. ale.. niestety pojawil mi sie inny i to chyba gorszy problem ze zdrowiem,ktory po czesci jest zwiazany z tabletkami- mam dosyc mocno podwyzszone cisnienie. mysle ze akurat nie jest tu istotne jakie to tabletki- mercilon, yaz czy qlaira.. ogolnie wszystkie antykoncepcyjne niestety mają taki- dosyc czesty- skutek uboczny. mam zrobione juz wszystkie badania i mam nadzieje ze przy odpowiednim leczeniu wszystko bedzie ok (bo niestety mam tez skoki cisnienia i wysokie tetno le to nie od tabletek bezposrednio).. radze jednak wszystkim zrobic podstawowe badania zanim wezmie sie tabletki, a takze podczas brania. zazwyczaj ginekolog zleca takie badania, ale nie zawsze.. wtedy trzeba zadbac o to samemu. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#630 |
Raczkowanie
|
no wlasnie nie do konca tak jest. oczywiscie jest to wersja najlepsza i wtedy jestes zabezpieczona od 1 tabletki. ale nieraz mozna zauwazyc na roznych forach glosy dziewczyn, ktorym lekarz powiedzial o mozliwosci rozpoczecia brania tabsow w inny dzien. organizm nie jest taki glupi!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.