![]() |
#601 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#602 |
Przyczajenie
|
Tak to wygląda teraz. Dziś minął 6 dzień. Zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Rozeznanie
|
hej, aktualnie biore KETOKONAZOL raz dziennie, rano smaruje żelem CLINDACNE, na noc dwa razy w tygodniu PIMAFUCORT, a reszte dni na noc najpierw clindacne a jak sie wchłonie smaruje kremem z krzemem 20/20 i do mycia twarzy żel BONIDERM.
w połowie stycznia też zaczynam brać tetralysal(jak skończe ketokonazol) Narazie derma przepisała mi 80 tabletek tetralysalu 150 mg, dwie tabletki dziennie, rownoczesnie mam stosować trilac i dalacin T oraz krem z biodermy sebium AI, używał ktoś? kosztuje około 50 zł;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uzywalam tez tego kremu i mnie nie zachwycil, ale kazdy inna ma cere ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#607 |
Rozeznanie
|
dzięki Anecka. Ja po miesiacu zauważam poprawe jak do tej pory. A co do kremu to sie wlasnie waham, taka cena a na kwc też najlepszych opinii nie ma, nie chce wywalić kasy w błoto, zwłaszcza, że w przeciągu kilki tygodni wydałam już 460 zł na leczenie.. koszmar.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Rozeznanie
|
Ja brałam prawie 4 m-ce tetre. Iwona ja mam bardziej podobna cerę do ciebie. 2 tygodnie po kuracji - wczoraj się popłakałam, wyskoczyło mi na brodzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Przyczajenie
|
Moze na zdjeciach tak tego nie widac, ale normalnie mam buzke lekka wysyfiona :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Raczkowanie
|
snowe przeciez to co ty masz to jest niiiiiiic ;p
pokaz jak wczesniej ta buzka wygladala chyba ze to jest twoj najgorszy stan to pff ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i chyba ladna buzie ktos tu ma ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mnie tez sie podobaja jego dolnie partie Twarzy ![]()
![]() |
![]() |
#614 |
Raczkowanie
|
Dot.: tradzik rozowaty, tetralysal i jego skutki uboczne
Mnie osobiście Tetralysal nie specjalnie pomógl. Dopiero gdy zmieniłam go na Tetracylinium efekty były widoczne a twarz naprawdę super. Niestety po upływie pól roku od zakończenia kuracji trądzik powrócił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Raczkowanie
|
Wróciłam od pani dermatolog
![]() Bardzo miła i konkretna osoba, nareszcie czuję, że lekarz się mną interesuje. Zmieniła Tetralysal 150mg 2xdziennie na 300mg 1xraz dziennie. Podobno efekty stosowania Tetralysalu mogę jeszcze zobaczyć, dopiero po 3 miesiącach ich braku można powiedzieć, że kuracja nie odniosła skutku. Poza tym kazała odstawić Klindacin T, dołączyła Differin, płyn do mycia z Biodermy Sebium moussante mam zmienić na Physiogel (bo Bioderma póki co za bardzo wysusza moją i tak przesuszoną, przetłuszczająca się skórę), a oprócz normalnej osłony zaleciła Clotrimazolum (do smarowania... dolnych partii tułowia, na wszelki wypadek). Kazała się nie martwić, podobno nie jest wcale tak źle, czynnych pryszczy jest niewiele, większość w stanie gojącym się (blizny). No ale dziś faktycznie nie wygląda to źle... Zaleciła zrobienie morfologii i prób wątrobowych, nie posiadam się z radości na myśl o kolejnym pobieraniu krwi w ciągu ostatnich 4 miesięcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
sabona89, to super, ze trafilas na dobrego dermatologa, skoro piszesz ze czujesz ze sie Toba w koncu lekarz interesuje
![]() ![]() Mi dzis Pani w aptece powiedziala, ze wlasciwie differinu nie powinnam laczyc z tonikiem z kwasem AHA wiec nie kupilam differinu poki co, ale po swietach jak sie zastanowie i zobacze jakie sa skutki po toniku to ewentualnie kupie krem. Daj znac jak (dzisiaj?) go zaaplikujesz na twarz ![]() ![]() Ps. Mnie bioderma sebium przesuszala, ja np. uzywam Biodermy Sensibio ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2008-12-22 o 16:28 Powód: bioderma |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Raczkowanie
|
Byłam ostatnio u dermatologa żeby zacząć jakąś nową kurację, bo moja twarz to jest tragedia.. I przepisała mi tetrarysal - 300 mg. Mam go brac 2 tabletki dziennie przez pierwszy tydzien, a jak bede widziec poprawę to po tygodniu zejść na 1 tabletkę dziennie. Jeśli poprawy nie będę widzieć to przez 2 tyg (16 styczna mam kontrolną wizytę) mam brać 2 tabletki dziennie. I tak się zastanawiam - czy to nie jest za duzo? czytałam, ze Wy tu bierzecie 2 tabletki po 150 mg albo jedną po 300 mg,
Taka kuracja "uderzeniowa" na poczatek jest konieczna i pomocna?? Do tego odstawiłam Isotrexin i Metronidazol a w zamian dostałam zorac 0,05 % i acne derm zamiennie z lysanelem (pani doktor dała mi próbki). I już po jednym zastosowaniu zaczęła mi się skóra bardzo po zoracu łuszczyć (ale stosowałam już kiedyś 0,1% więc wiem, że to jest mocny kaliber ![]() Ogólnie to pani doktor wydaje się byc bardzo miła i kompetentna, tylko zastanawia mnie ta dawka antybiotyku.. <hmm> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
biindier, ja jutro zaczynam 300mg, dwie tabletki dziennie.. tak jak Ty
![]()
![]() |
#619 |
Raczkowanie
|
Chyba Tetralysal nie jest aż tak szkodliwy, bo dziś pani dermatolog mi tłumaczyła, że twarz trzeba traktować delikatnie, ale długotrwale i odnosiło się to właśnie do Tetralysalu w perspektywie ewentualnego innego antybiotyku (o już wiem jak się nazywa - Unidox) czy Izoteku.
Jeszcze dziś nie użyję Differinu, bo chciałabym spędzić Wigilię bez większego wysypu, a nie mam pojęcia jak szybko u mnie może wystąpić (niektórym podobno pojawił się już dzień po użyciu) ![]() Edytowane przez sabona89 Czas edycji: 2008-12-23 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dermatolog mi powiedziała, że ta dawka zależy od wagi (ja ważę 49 kg przy wzroscie 160 cm) to ciekawe ile by przepisała osobie ważącej 20 kg wiecej ode mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 | |
Raczkowanie
|
a bralas go juz wczesniej albo jakis inny antybiotyk? Bo ja wlasnie nie, tylko raz unidox, ale to przez krotki czas..
Cytat:
![]() wiec tez nie za duzo ![]() no, coz, zaufam pani dermatolog ;D bylam tylko ciekawa jak to jest.. Ale kuracje zaczynam po sylwestrze - dermatolog mi mowila, ze nie mozna przy nim NIC pic - no bo to w koncu antybiotyk - a ja wolę nie ryzykować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Raczkowanie
|
Mi dermatolog powiedziała, że wystarczy 31 grudnia i 1 stycznia nie zażyć antybiotyku, jeśli planuję gdzieś zaszaleć
![]() A nie planuję, więc po problemie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis zaczynam Tetralysal ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja po Unidoxie wogole nie widzialam poprawy, ale bralam go przez kilka tygodni tylko, bo chyba tak sie go bierze (?). Ja na oslone biorę tylko Probiosept, a to jest chyba na zoladek i jelita. Na watrobe nic nie dostalam .. a trzeba?;> ojj ja w Sylwestra ruszam daleeeeeeko ![]() ![]() ![]() Ogolnie alkohol jest raczej obecny na imprezach, wiec chyba bedzie mi ciezko przez te 3 miesiace kuracji antybiotykiem, bo imprezy lubię (i jeszcze mieszkam w akademiku a tam to ciezko ich uniknac ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W pubach pilam soczki.. ostatnio kokosowy, ale pycha ![]() Dla mnie tez kiedys cera byla tematem tabu, ale pozniej sobie pomyslalam a c otam bede mowic owatrcie i mi ulzylo. Cholercia bylam w aptece, ale jeszcze nie ma moich tabsow, musze poczekac do wieczorka ![]()
![]() |
![]() |
#626 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj 4 apteki obeszłam, żeby znaleźć Tetralysal 300mg
![]() A w jednej kobieta mi chciała wcisnąć 4 opakowania 150mg zamiast dwóch po 300mg... ![]() Od wczoraj nastąpiła poprawa stanu cery, bez żadnego korektora czy pudru jestem w stanie na siebie normalnie patrzeć, mam nadzieję, że nie jest to stan chwilowy. Tylko tak mi się czoło przetłuszcza... Mam nadzieję, że endokrynolog coś zaradzi (6 stycznia wizyta). Edytowane przez sabona89 Czas edycji: 2008-12-23 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja już biorę ostatnie (mam nadzieję..
![]() ale warto było. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
Kurde jestem zalamana!
Kilka dni temu babka w aptece mi powiedziala ze za 4 opakowania Tetry zaplace ok 100zł a dzis jej nagle wyszlo 180!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]()
![]() |
#629 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() u mnie tetracyklina działała nawet lepiej niż tetralysal, więc spróbuj, może na Ciebie też podziała. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no ale dół.. wspaniałe święta ![]() Zapytam za miesiac na wizycie, czy moze mi tetracykline znow przepisac tzn w sensie czy mozna przejsc z tego leku na ten (choc chyba podobne sa).. ciekawe czemu taka rozncia w cenie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.