Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-21, 17:06   #601
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

Cytat:
Napisane przez Galacty Pokaż wiadomość
to skotro tetralysal kosztuje 30 zl to co differin 100 ze ci tyle wychodzi?
hmm a nie lepiej zainwestowac w kuracje izotkiem po ktorym sie ma pewnosc?
Cytat:
Napisane przez ta_bletka Pokaż wiadomość
jedno opakowanie nie wystarczy na miesiąc. ja np. zażywam 2x 150 mg, a w 1 opakowaniu znajduje się tylko 16 kapsułek, czyli prosty rachunek: 1 opakowanie wystarcza jedynie na 8 dni ( cena około 18zł). Anecka ma wyższą dawkę więc u niej jeszcze drożej wychodzi. co do Izoteku, to trochę wyżej był ten temat poruszany
Dokladnie ja mam na miesiac 4 opakowania po 300mg czyli wychodzi (zalezy w ktorej aptece) pi razy oko jakies 100zł za same tabletki + differin (nawet nie wiem czy zel czy krem bo nie mam jasno okreslonego tego na recepcie).

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 23:12   #602
snowee
Przyczajenie

Tak to wygląda teraz. Dziś minął 6 dzień. Zobaczymy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1555.jpg (40,4 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1557.jpg (55,6 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1558.jpg (46,2 KB, 91 załadowań)
snowee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 07:35   #603
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowee Pokaż wiadomość
Ale z czym masz problemy? Bo Twoja skora jest bardzo OK.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2008-12-22, 09:34   #604
serduszkowa
Rozeznanie

hej, aktualnie biore KETOKONAZOL raz dziennie, rano smaruje żelem CLINDACNE, na noc dwa razy w tygodniu PIMAFUCORT, a reszte dni na noc najpierw clindacne a jak sie wchłonie smaruje kremem z krzemem 20/20 i do mycia twarzy żel BONIDERM.
w połowie stycznia też zaczynam brać tetralysal(jak skończe ketokonazol)
Narazie derma przepisała mi 80 tabletek tetralysalu 150 mg, dwie tabletki dziennie, rownoczesnie mam stosować trilac i dalacin T oraz krem z biodermy sebium AI, używał ktoś? kosztuje około 50 zł;/
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 09:38   #605
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
tez tak pomyślałam Jak na faceta to naprawdę ładna cera Chyba, że wcześniej było źle, ale coś nie chce mi sie wierzyć, że w 6 dni tak cię wyleczyło
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 09:46   #606
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszkowa Pokaż wiadomość
hej, aktualnie biore KETOKONAZOL raz dziennie, rano smaruje żelem CLINDACNE, na noc dwa razy w tygodniu PIMAFUCORT, a reszte dni na noc najpierw clindacne a jak sie wchłonie smaruje kremem z krzemem 20/20 i do mycia twarzy żel BONIDERM.
w połowie stycznia też zaczynam brać tetralysal(jak skończe ketokonazol)
Narazie derma przepisała mi 80 tabletek tetralysalu 150 mg, dwie tabletki dziennie, rownoczesnie mam stosować trilac i dalacin T oraz krem z biodermy sebium AI, używał ktoś? kosztuje około 50 zł;/
Oby Ci kuracja pomogla Ja uzywalam Clindacne ale to byl najwiekszy koszmarek w moim zyciu, bo nic nie pomogl a po drugie po nim zaczelam miec powazne problemy pryszczami i plamami po nich. Tzn dopóki nie uzywama clindacne mialam owszem pryszcze, ktore wyskakiwaly i po kilku dniach schodzily i nie zostawal slad (syfki byly duze). Po tym żelu myslalam ze zwariuje, poniewaz pryszcze trzymaly sie z reguly kolo 3 tygodni a potem jak raczyły zniknac, to plama krwistobordowoczerwona utrzymywala sie ok paru miesiecy (5-8).

Uzywalam tez tego kremu i mnie nie zachwycil, ale kazdy inna ma cere

Powodzenia

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2008-12-22, 09:57   #607
serduszkowa
Rozeznanie

dzięki Anecka. Ja po miesiacu zauważam poprawe jak do tej pory. A co do kremu to sie wlasnie waham, taka cena a na kwc też najlepszych opinii nie ma, nie chce wywalić kasy w błoto, zwłaszcza, że w przeciągu kilki tygodni wydałam już 460 zł na leczenie.. koszmar.
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-22, 10:24   #608
tiffi1
Rozeznanie

Ja brałam prawie 4 m-ce tetre. Iwona ja mam bardziej podobna cerę do ciebie. 2 tygodnie po kuracji - wczoraj się popłakałam, wyskoczyło mi na brodzie
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 11:33   #609
snowee
Przyczajenie

Moze na zdjeciach tak tego nie widac, ale normalnie mam buzke lekka wysyfiona :P
snowee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 12:29   #610
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Ja brałam prawie 4 m-ce tetre. Iwona ja mam bardziej podobna cerę do ciebie. 2 tygodnie po kuracji - wczoraj się popłakałam, wyskoczyło mi na brodzie
Jak nałożę podkład i korektor to jest nienajgorzej, ale chciałabym nie straszyć i bez tego
Stary 2008-12-22, 13:43   #611
Galacty
Raczkowanie

snowe przeciez to co ty masz to jest niiiiiiic ;p
pokaz jak wczesniej ta buzka wygladala chyba ze to jest twoj najgorszy stan to pff ;D
Galacty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-22, 14:08   #612
CherieK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KOKAINA Pokaż wiadomość
Jakiś tydzień temu, po trwającej trzy miesiące kuracji odstawiłam Tetralysal no i teraz mam straszny wysyp. Czy jeśli w przeciągu paru dni zaczne kuracje od nowa to jest sznasa że skóra troche sie uspokoji a zmiany znikną? Nie mówie że podczas kuracji było idealnie ale na pewno wyglądałam lepiej niż teraz..
no wlasnie... ja moze nie mam jakiejs brzydkiej cery:P znaczy na buzi tylko pory zatkane i zero syfkow ale plecy..... bralam te tabletki i serio momogly tylko odstawilam i.. bylo gorzej niz przed:|
Cytat:
Napisane przez snowee Pokaż wiadomość
Cytat:
i chyba ladna buzie ktos tu ma hehehe znaczy powiem tak: podobaja mi się Twoje dolne partie twarzy

CherieK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 14:26   #613
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CherieK Pokaż wiadomość
no wlasnie... ja moze nie mam jakiejs brzydkiej cery:P znaczy na buzi tylko pory zatkane i zero syfkow ale plecy..... bralam te tabletki i serio momogly tylko odstawilam i.. bylo gorzej niz przed:|

i chyba ladna buzie ktos tu ma hehehe znaczy powiem tak: podobaja mi się Twoje dolne partie twarzy
Ja dla samych plecow bym w zyciu nie brala tabletek, na plecach to juz bym wolala uzywac jakis tonik np. orzechowy wlasnej roboty <- mi pomogl Ale nie wiem dokladnie jakie skladniki w jakich proporcjach bo tonik dostalam kiedys.

No mnie tez sie podobaja jego dolnie partie Twarzy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2008-12-22, 14:46   #614
Justyna2602
Raczkowanie

Dot.: tradzik rozowaty, tetralysal i jego skutki uboczne

Mnie osobiście Tetralysal nie specjalnie pomógl. Dopiero gdy zmieniłam go na Tetracylinium efekty były widoczne a twarz naprawdę super. Niestety po upływie pól roku od zakończenia kuracji trądzik powrócił.
Justyna2602 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 16:04   #615
sabona89
Raczkowanie

Wróciłam od pani dermatolog

Bardzo miła i konkretna osoba, nareszcie czuję, że lekarz się mną interesuje.

Zmieniła Tetralysal 150mg 2xdziennie na 300mg 1xraz dziennie. Podobno efekty stosowania Tetralysalu mogę jeszcze zobaczyć, dopiero po 3 miesiącach ich braku można powiedzieć, że kuracja nie odniosła skutku.

Poza tym kazała odstawić Klindacin T, dołączyła Differin, płyn do mycia z Biodermy Sebium moussante mam zmienić na Physiogel (bo Bioderma póki co za bardzo wysusza moją i tak przesuszoną, przetłuszczająca się skórę), a oprócz normalnej osłony zaleciła Clotrimazolum (do smarowania... dolnych partii tułowia, na wszelki wypadek).

Kazała się nie martwić, podobno nie jest wcale tak źle, czynnych pryszczy jest niewiele, większość w stanie gojącym się (blizny). No ale dziś faktycznie nie wygląda to źle...

Zaleciła zrobienie morfologii i prób wątrobowych, nie posiadam się z radości na myśl o kolejnym pobieraniu krwi w ciągu ostatnich 4 miesięcy
sabona89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 16:27   #616
Anecka
Zakorzenienie

sabona89, to super, ze trafilas na dobrego dermatologa, skoro piszesz ze czujesz ze sie Toba w koncu lekarz interesuje oczywiscie w sensie czysto lecznicznym
Mi dzis Pani w aptece powiedziala, ze wlasciwie differinu nie powinnam laczyc z tonikiem z kwasem AHA wiec nie kupilam differinu poki co, ale po swietach jak sie zastanowie i zobacze jakie sa skutki po toniku to ewentualnie kupie krem.

Daj znac jak (dzisiaj?) go zaaplikujesz na twarz Bo chyba mamy taka sama skore jesli chodzi o przetluszczanie i przesuszenie

Ps. Mnie bioderma sebium przesuszala, ja np. uzywam Biodermy Sensibio

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2008-12-22 o 16:28 Powód: bioderma
Stary 2008-12-22, 17:02   #617
biindier
Raczkowanie

Byłam ostatnio u dermatologa żeby zacząć jakąś nową kurację, bo moja twarz to jest tragedia.. I przepisała mi tetrarysal - 300 mg. Mam go brac 2 tabletki dziennie przez pierwszy tydzien, a jak bede widziec poprawę to po tygodniu zejść na 1 tabletkę dziennie. Jeśli poprawy nie będę widzieć to przez 2 tyg (16 styczna mam kontrolną wizytę) mam brać 2 tabletki dziennie. I tak się zastanawiam - czy to nie jest za duzo? czytałam, ze Wy tu bierzecie 2 tabletki po 150 mg albo jedną po 300 mg,
Taka kuracja "uderzeniowa" na poczatek jest konieczna i pomocna??
Do tego odstawiłam Isotrexin i Metronidazol a w zamian dostałam zorac 0,05 % i acne derm zamiennie z lysanelem (pani doktor dała mi próbki). I już po jednym zastosowaniu zaczęła mi się skóra bardzo po zoracu łuszczyć (ale stosowałam już kiedyś 0,1% więc wiem, że to jest mocny kaliber )
Ogólnie to pani doktor wydaje się byc bardzo miła i kompetentna, tylko zastanawia mnie ta dawka antybiotyku.. <hmm>
biindier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 17:30   #618
Anecka
Zakorzenienie

biindier, ja jutro zaczynam 300mg, dwie tabletki dziennie.. tak jak Ty

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2008-12-22, 17:39   #619
sabona89
Raczkowanie

Chyba Tetralysal nie jest aż tak szkodliwy, bo dziś pani dermatolog mi tłumaczyła, że twarz trzeba traktować delikatnie, ale długotrwale i odnosiło się to właśnie do Tetralysalu w perspektywie ewentualnego innego antybiotyku (o już wiem jak się nazywa - Unidox) czy Izoteku.

Jeszcze dziś nie użyję Differinu, bo chciałabym spędzić Wigilię bez większego wysypu, a nie mam pojęcia jak szybko u mnie może wystąpić (niektórym podobno pojawił się już dzień po użyciu) . Ale myślę, że jutro już owszem, to wtedy napiszę.

Edytowane przez sabona89
Czas edycji: 2008-12-23 o 08:11
Stary 2008-12-22, 23:24   #620
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biindier Pokaż wiadomość
Byłam ostatnio u dermatologa żeby zacząć jakąś nową kurację, bo moja twarz to jest tragedia.. I przepisała mi tetrarysal - 300 mg. Mam go brac 2 tabletki dziennie przez pierwszy tydzien, a jak bede widziec poprawę to po tygodniu zejść na 1 tabletkę dziennie. Jeśli poprawy nie będę widzieć to przez 2 tyg (16 styczna mam kontrolną wizytę) mam brać 2 tabletki dziennie. I tak się zastanawiam - czy to nie jest za duzo? czytałam, ze Wy tu bierzecie 2 tabletki po 150 mg albo jedną po 300 mg,
Taka kuracja "uderzeniowa" na poczatek jest konieczna i pomocna??
Do tego odstawiłam Isotrexin i Metronidazol a w zamian dostałam zorac 0,05 % i acne derm zamiennie z lysanelem (pani doktor dała mi próbki). I już po jednym zastosowaniu zaczęła mi się skóra bardzo po zoracu łuszczyć (ale stosowałam już kiedyś 0,1% więc wiem, że to jest mocny kaliber )
Ogólnie to pani doktor wydaje się byc bardzo miła i kompetentna, tylko zastanawia mnie ta dawka antybiotyku.. <hmm>
Ja przez pierwsze 2 tyg. brałam 4 tabletki dziennie TETRACYCLINUM (4*250 mg) a teraz cały czas biore po 2.

Dermatolog mi powiedziała, że ta dawka zależy od wagi (ja ważę 49 kg przy wzroscie 160 cm) to ciekawe ile by przepisała osobie ważącej 20 kg wiecej ode mnie
Stary 2008-12-22, 23:42   #621
biindier
Raczkowanie

Cytat:
biindier, ja jutro zaczynam 300mg, dwie tabletki dziennie.. tak jak Ty
a bralas go juz wczesniej albo jakis inny antybiotyk? Bo ja wlasnie nie, tylko raz unidox, ale to przez krotki czas..
Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
Ja przez pierwsze 2 tyg. brałam 4 tabletki dziennie TETRACYCLINUM (4*250 mg) a teraz cały czas biore po 2.

Dermatolog mi powiedziała, że ta dawka zależy od wagi (ja ważę 49 kg przy wzroscie 160 cm) to ciekawe ile by przepisała osobie ważącej 20 kg wiecej ode mnie
ja waze 56 kg przy wzroscie 170 cm
wiec tez nie za duzo )

no, coz, zaufam pani dermatolog ;D bylam tylko ciekawa jak to jest.. Ale kuracje zaczynam po sylwestrze - dermatolog mi mowila, ze nie mozna przy nim NIC pic - no bo to w koncu antybiotyk - a ja wolę nie ryzykować.
Stary 2008-12-23, 08:12   #622
sabona89
Raczkowanie

Mi dermatolog powiedziała, że wystarczy 31 grudnia i 1 stycznia nie zażyć antybiotyku, jeśli planuję gdzieś zaszaleć
A nie planuję, więc po problemie
Stary 2008-12-23, 09:14   #623
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
a bralas go juz wczesniej albo jakis inny antybiotyk? Bo ja wlasnie nie, tylko raz unidox, ale to przez krotki czas..

Bralam miesiac Unidox i zaraz po tym zaczelam brac Tetracykline i poskutkowalo. Ja widzialam juz poprawe po Unidoxie w ok 2-3 tygodnie po rozpoczeciu kuracji.
Dzis zaczynam Tetralysal Ide wlasnie wykupic 300mg, bo musialam zamawiac oraz Acticasei (biore to zamiast Trilacu bo jest duzo tanszy ok 10zł za 20 albo 30 tabletek) na jelitka a Nystatyne na wątróbke mam w domu

Cytat:
Napisane przez sabona89 Pokaż wiadomość
Mi dermatolog powiedziała, że wystarczy 31 grudnia i 1 stycznia nie zażyć antybiotyku, jeśli planuję gdzieś zaszaleć
Ja tez nie planuje, niestety siedze w domu Bede pewnie wizaz czytac Jak inni beda sie upijac :P to ja bede zdobywac nowa wiedze

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-23, 09:25   #624
biindier
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sabona89 Pokaż wiadomość
Ale to jest przerwanie kuracji, które raczej pozytywnych efektów mieć nie będzie ( tak mi sie przynajmniej wydaje ) dlatego zaczynam po Sylwku i problemu nima ;p
Cytat:
Bralam miesiac Unidox i zaraz po tym zaczelam brac Tetracykline i poskutkowalo. Ja widzialam juz poprawe po Unidoxie w ok 2-3 tygodnie po rozpoczeciu kuracji.
Dzis zaczynam Tetralysal Ide wlasnie wykupic 300mg, bo musialam zamawiac oraz Acticasei (biore to zamiast Trilacu bo jest duzo tanszy ok 10zł za 20 albo 30 tabletek) na jelitka a Nystatyne na wątróbke mam w domu

Ja tez nie planuje, niestety siedze w domu Bede pewnie wizaz czytac Jak inni beda sie upijac :P to ja bede zdobywac nowa wiedze

Ja po Unidoxie wogole nie widzialam poprawy, ale bralam go przez kilka tygodni tylko, bo chyba tak sie go bierze (?). Ja na oslone biorę tylko Probiosept, a to jest chyba na zoladek i jelita. Na watrobe nic nie dostalam .. a trzeba?;>

ojj ja w Sylwestra ruszam daleeeeeeko i mam nadzieje sie dobrze bawic Nie mowie od razu o upijaniu sie, ale troche alko na Sylwka jest w porzadku

Ogolnie alkohol jest raczej obecny na imprezach, wiec chyba bedzie mi ciezko przez te 3 miesiace kuracji antybiotykiem, bo imprezy lubię (i jeszcze mieszkam w akademiku a tam to ciezko ich uniknac ), ale dla pięknej cery wszystko da się wytrzymać Tylko bede sie chyba glupio czuc jak ktos sie mnie bedzie pytal czemu nie mogę pic, a ja powiem, ze to przez cerę - zawsze moja cera była dla mnie tematem tabu ;/ chyba wymyślę jakąs inna wymowke ;p
Stary 2008-12-23, 10:02   #625
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:

Ogolnie alkohol jest raczej obecny na imprezach, wiec chyba bedzie mi ciezko przez te 3 miesiace kuracji antybiotykiem, bo imprezy lubię (i jeszcze mieszkam w akademiku a tam to ciezko ich uniknac ), ale dla pięknej cery wszystko da się wytrzymać Tylko bede sie chyba glupio czuc jak ktos sie mnie bedzie pytal czemu nie mogę pic, a ja powiem, ze to przez cerę - zawsze moja cera była dla mnie tematem tabu ;/ chyba wymyślę jakąs inna wymowke ;p
Mow otwarcie ludziom czemu nie mozesz, to jest najlepsze rozwiazanie. Jak ja sie leczylam w tym roku to bylam na dwoch weselach i nie pilam, w koncu nie jestem uzalezniona, ze MUSZE wypic i koniec basta
W pubach pilam soczki.. ostatnio kokosowy, ale pycha

Dla mnie tez kiedys cera byla tematem tabu, ale pozniej sobie pomyslalam a c otam bede mowic owatrcie i mi ulzylo.

Cholercia bylam w aptece, ale jeszcze nie ma moich tabsow, musze poczekac do wieczorka

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2008-12-23, 10:18   #626
sabona89
Raczkowanie

Ja wczoraj 4 apteki obeszłam, żeby znaleźć Tetralysal 300mg
A w jednej kobieta mi chciała wcisnąć 4 opakowania 150mg zamiast dwóch po 300mg...

Od wczoraj nastąpiła poprawa stanu cery, bez żadnego korektora czy pudru jestem w stanie na siebie normalnie patrzeć, mam nadzieję, że nie jest to stan chwilowy. Tylko tak mi się czoło przetłuszcza... Mam nadzieję, że endokrynolog coś zaradzi (6 stycznia wizyta).

Edytowane przez sabona89
Czas edycji: 2008-12-23 o 12:00
Stary 2008-12-23, 10:26   #627
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

ja już biorę ostatnie (mam nadzieję.. ) opakowanie. potem przerwa i zobaczę czy będę musiała jeszcze coś brać. widzę kolosalną poprawę, ale moja kuracja była długa (bo od marca/kwietnia) leczyłam się bardzo intensywnie.
ale warto było.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 11:06   #628
Anecka
Zakorzenienie

Kurde jestem zalamana!
Kilka dni temu babka w aptece mi powiedziala ze za 4 opakowania Tetry zaplace ok 100zł a dzis jej nagle wyszlo 180!!!!!!!!!!!!!!!!!! No to super! Nie mam w ogole kasy, jestem zapozyczona i o minerałach moge zapomniec! Nie no powiem dermatologowi, zeby mi jesli mozna tetracykline przepisala bo ona 6zł za opakowanie....

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2008-12-23, 11:08   #629
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Kurde jestem zalamana!
Kilka dni temu babka w aptece mi powiedziala ze za 4 opakowania Tetry zaplace ok 100zł a dzis jej nagle wyszlo 180!!!!!!!!!!!!!!!!!! No to super! Nie mam w ogole kasy, jestem zapozyczona i o minerałach moge zapomniec! Nie no powiem dermatologowi, zeby mi jesli mozna tetracykline przepisala bo ona 6zł za opakowanie....
80zł różnicy?
u mnie tetracyklina działała nawet lepiej niż tetralysal, więc spróbuj, może na Ciebie też podziała.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 11:17   #630
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
80zł różnicy?
u mnie tetracyklina działała nawet lepiej niż tetralysal, więc spróbuj, może na Ciebie też podziała.
Leczylam sie juz tetracyklina, jak bralam to dzialalo jak skonczylam to nawrot.
Nie no ale dół.. wspaniałe święta
Zapytam za miesiac na wizycie, czy moze mi tetracykline znow przepisac tzn w sensie czy mozna przejsc z tego leku na ten (choc chyba podobne sa).. ciekawe czemu taka rozncia w cenie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości