![]() |
#601 | |
BAN stały
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Raczkowanie
|
Jeśli pisałem 2 raz maturę [poprawiałem matme] to którą datę wydania dokumentu [nowej matury] mam podać? Tą, kiedy wydano pierwszy dokument, czy ostatni [drugi]?
![]() |
#603 |
Przyczajenie
|
a teraz pytanie znikąd - wie ktoś coś o wng? jakieś progi punktowe, poziom, atmosfera, wykładowcy? będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie z trochę innej bajki
![]() W poprzedni poniedziałek obroniłam pracę magisterską, wszystko ładnie, nawet bezstresowo, tylko kiedy mój dyplom będzie gotowy i będę go mogła zabrać do domu? Będzie jakaś informacja w usosie, dostanę jakiegoś meila czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#608 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim wypadku wpisujesz nr pierwszej matury, następnie po przecinku ( bez spacji ) wpisujesz nr aneksu "AM/***" itd. Wiem na 100%, pytałem się z koleżanką - ona też ma aneks i będzie składać na UŁ. Cytat:
Te babki w dziekanacie to są pozery tylko, w dodatku słabo znają swoje kompetencje czy ogólnie przepisy ( nie potrafiły podać prawidłowych informacji odnośnie ECTS ). Prosty sposób - zmieszaj raz z błotem i masz spokój. Ja tak zrobiłem, możliwe że nawet nieco przesadnie ( bo nawrzucałem im mocniej niż tym pajacom z NC+ jak mi umowę jednostronnie zmienili ), ale działa - teraz już są zawsze grzeczne. Pozery i tyle, jak je przyciśniesz to spanikują - jak dotąd zadziałało w 100% przypadków ( chociaż były tylko 3 przypadki - mój i 2 kumpli ).
![]() |
#609 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś zorientowany mógłby napisać co nie co o kierunku rachunkowość lub finanse i inwestycje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze dołączyłabym do tego międzynarodowe stosunki gospodarcze : finanse międzynarodowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Przyczajenie
|
Za legitke i indeks płaci się dopiero po zakwalifikowaniu tak? Czy jak to jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że tak. Bo jak miałabyś wcześniej?
![]() |
#614 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Słuchajcie jak jest z tą opłatą ? Do termin jest do dzisiaj ? Ja dzisiaj dokonałam wpłaty i kasa pojawi się na wirtualnym dopiero jutro - przejdzie 1 sesją. Będę brana pod uwagę w rekrutacji ?
Ćwiczę z Ewą od 9 maja 2013 SKALPEL : 8 KILLER : 12 TURBO : 3 TOTAL FITNESS : 1 5 treningów 6 minutowych z YouTube : 15 30 day squat challenge 1: 30/30 SIERPNIOWA WYMIANKA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=711771 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Rozeznanie
|
weszłam w zakładkę opłaty i chciałam zaznaczyć, że dokonałam opłaty rekrutacyjnej - pojawiło się czerwone okienko, że suma wpłat...
widocznie kasa jeszcze nie wpłynęła na to konto
Ćwiczę z Ewą od 9 maja 2013 SKALPEL : 8 KILLER : 12 TURBO : 3 TOTAL FITNESS : 1 5 treningów 6 minutowych z YouTube : 15 30 day squat challenge 1: 30/30 SIERPNIOWA WYMIANKA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=711771 |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Raczkowanie
|
Może mi ktoś wytłumaczyć na czym polega II etap rekrutacji?
![]()
#619 |
Raczkowanie
|
Nie ma co się martwić, skoro dałaś przelew to nie będzie kłopotu i na dniach/godzinach będzie zaksięgowane.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Rozeznanie
|
Wiadomo, że w I etapie rekrutacji, wiele osób wybiera kilka kierunków - jeżeli dostanie się na ten wymarzony to rezygnuje z pozostałych.
I na tych kierunkach zwalnia się miejsce - te osoby, które się nie dostały w I turze mają szansę dostać się w II. Wtedy najczęściej dzwoni ktoś do was i pyta się czy jesteście zainteresowani studiować na tym kierunku. Ja tak miałam kiedyś z pedagogiką wczesnoszkolną - w I turze się nie dostałam a w II dzwonili i odmówiłam, bo wtedy wybrałam administrację ![]() Z reguły oni dzwonią do was jak się zwolni miejsce... II tura już tak oficjalnie jest robiona jak chętnych na dany kierunek nie ma : tak jest w przypadku np: ekonometrii, ekonomii, informatyki z ekonometrią - kierunków typowo ścisłych. Jakby ktoś chciał mieć info na temat administracji to mogę coś powiedzieć bo właśnie kończę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że mogę liczyć na szybką poradę. Chciałabym złożyć dokumenty na regionalistykę kulturową (i tak będę musiała za nią zapłacić). Niestety, muszę wybrać studia dzienne. Jako, że jestem doświadczoną studentką, myślałam o rozpoczęciu studiów i w razie czego możliwości rezygnacji z nich. Jeżeli kierunek spodobałby mi się, wzięłabym dziekankę na jednym z kierunków (tak, jestem studentką informatyki i polonistyki, tak potoczyło się moje życie, nie jestem z tego dumna, los płata figle). Myślałam o takim rozwiązaniu, ponieważ już kilka razy zawiodłam się na UŁ, zawsze można pisać piękne rzeczy...
Jeżeli regionalistyka to zły pomysł, to może znacie kierunek, na którym dobrze nauczę się języka obcego (nie angielskiego, bo jestem zapisana na lektorat na poziomie B2+)? Z góry dziękuję za odpowiedź. Wiem, moja sytuacja jest dziwna, ale dopiero teraz wiem, co chcę robić w życiu, a z głupoty nie zdecydowałam się na tzw. gap year. |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Raczkowanie
|
Studiuje ktoś informatykę na Ek-socu? Zastanawiam się nad przeniesieniem na ten kierunek i chętnie posłucham jakie są później specjalizacje, co robi się na zajęciach itp.
Ktoś tam pytał o dziennikarstwo, również byłem nim zainteresowany w 2011 próg wynosił 499 punktów, a rok temu 500,5 punktu ale to było w czasach gdzie było 80 miejsc a nie jak teraz 50 (prawie dwukrotnie obniżyli ilość dostępnych miejsc) i dawniej nie pchało się po 11 osób na miejsce więc jak ktoś nie ma 500 punktów to myślę, że spokojnie bez żalu może zrezygnować szkoda marnować 55 pln, lepiej wybrać coś na co jest szansa się dostać. Rozwieję również mit powielany przez kolejne osoby, że na ekonomię próg to 90 punktów ![]() W 2011 próg na eko wynosił 319 punktów a rok temu coś w okolicach 280-290. I tak jest na 100% bo zastanawiałem się nad tymi kierunkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro rodzice płacili podatki na edukację dzieci to mają prawo wybierać kraj pracy jak tylko im się zamarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Raczkowanie
|
Nie widziałem nawet tej wypowiedzi
![]() Uwielbiam takich pseudo cwaniaków, którzy lubią kliknąć w klawiaturę, co oni nie zrobili, z czego oni nie sa najlepsi i gdzie oni i co nie robili ![]() Japan Stary, jak zdążyłeś zauważyć [uważasz się chyba za bystrego], Twoje wypowiedzi w większości nie są mile przyjmowane, bo zamiast normalnie dyskutować próbujesz ukazać swoją wyższość. Niestety takich ludzi nie lubią zarówno na forach, jak i w życiu realnym, zatem polecam zmienić hobby i przestać ukazywać się jako pozera. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Najwidoczniej ![]()
![]() |
#629 |
Raczkowanie
|
Nie ma za co
![]() Mam jeszcze jedno bardzo ważne pytanie, jeśli składam dokumenty np. na 3 kierunki, mam dużo pkt. to w rekrutacji dostaję się na wszystkie kierunki (i później wybieram sobie ten jeden) czy dostaję się tylko na ten pierwszy, który zaznaczyłam jako najważniejszy i w pozostałych dwóch nie jestem już brana pod uwagę. Edytowane przez Zuzanka3 Czas edycji: 2013-07-03 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.